ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
INMU Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/11/2006
Javůrek napsal:

Já jsem na to sehnal kuličky o průměru 1mm

Podle mě na tom nijak zvlášť nezáleží. Člověk akorát musí brát v úvahu, jak silné má čepy a jaký je k dispozici záhlubník. A podle toho vhodné kuličky...
Je to boj
Posláno:

Štamgast
golem84 napsal:
2INMU: Ten Bradley si este neskusal?

To víš, že jo. Vždyť právě na těch posledních fotkách jsou ručky k němu. Ručky jsou už hotové, výbrus tak napůl. Začal jsem už na podzim, ale pak do toho přišla škola a nebyl čas. Teď během února se ho chystám dokončit.

Neboj, nenechával jsem si ho kreslit jen proto, abych se mohl dívat na vytíštěný výkresHappy jen prostě nebyl čas
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Javůrek napsal:
Ahoj vypadá to zajímavě
Já mám teď jednoho s ložiskama taky rozdělanyho a tak by mne docela zajímalo jak by měl ten tvůj v konečné fázi vypadat. Pokud to je možné?

Vypadat by měl nějak takhle. Je to podle výkresu, který na mou prosbu Golem nakreslil. Předloha je Bradley Mayhem balisong. Vysněný, leč příliš drahý nůž...

Příloha / Přílohy:
b_mayhemA4.pdf (50kb) staženo 112 time(s).

INMU vložil tyto přílohy:
DSC00935.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Nový přírůstek do mini rodinky mých výtvorů. Tentokrát to není motýlek, ale něco klasičtějšího.
Autor čepele je Ondřej Kašuba, já ji jen oblékal. Čepelka kalena na hamon, bohužel se mi to na fotkách moc nepovedlo zachytit.
Původně jsem chtěl nožík předvést, až bude mít i pouzdro, ale nevydržel jsem toLaugh

Tedy ještě jednou:
Čepel kovaná a po japonsku leštěná Ondřejem Kašubou, kaleno na hamon, délka cca 105 mm
Rukojeť americký ořech a dural
Celková délka 215 mm

Mám z ní radostHappy

DSCN1125.JPG.jpg
DSCN1128.JPG.jpg
DSCN1131.JPG.jpg
DSCN1137.JPG.jpg
DSCN1140.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/7/2007
pekny nozik, koukam s novym prirustkem se rodi i nove rany, podle cerstve zalepeneho palce. :D:D:D
"Co neuděláš dnes, odlož na pozítří a máš 2 dny volno"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
Pěknej nůž, vypadá, že dobře padne do ruky. Nechtělo by se to ale už vyprdnout na ten dural?
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
To se nový nožík hned napil krve?
Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
Proč se mi všichni smějou kvůli té náplasti?Laugh Finka je v tom nevinně. Vyráběl jsem si ještě šídlo a když jsem odcházel z dílny, tak jsem ho chytil do ruky za špatnej konec...

To romano: Asi máš pravdu, třeba alpaka by se tam vyjímala líp. Mám ale dost omezené možnosti, takže dělám většinou z toho, co je právě doma.
Uznávám že se dural jako takový moderní materiál tluče se zbytkem nože...
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Když už jsem tady tu kudličku odhalil, mohli byste mi poradit s pouzdrem.
Přemýšlím, zda vyrobit jednoduché toulcové pouzdro a nebo bouzdro finského typu. Finské je lákavé, ale ještě jsem to nedělal a taky nevím, jestli by vůbec šlo udělat na nůž s takovouhle rukojetí
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/18/2008
Pěknej mezižeberníkHappy Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Hezkej nožík, dal si čepelce parádní rukojeť, vypadá že bude dobře sedět do ruky.
ChválímHappy
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/12/2007
Nádhera, nádhera! Moja krvná skupina. A tá náplasť je tiež pekná, kde si ju kúpil?Happy
Posláno:

Štamgast
Dodělal jsem k fince pouzdro. Není to žádná sláva, s kůží se zatím moc nekamarádím, ale nůž v pouzdře krásně drží díky vybrání pro ukazováček v rukojeti. Futrálek je natvarovaný, takže tam nůž doslova zacvakne.

1.JPG.jpg
2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg

Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
já myslím že pouzdýrko se ti vydařilo pěkně Happy je hezké a funkčí a jak píšeš že čepelka tam hezky zaklapne a drží tak myslím ideálHappy
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Snažil jsem se, jak to šlo...jsem v tomhle ale trochu puntičkář, takže se mi jentak něco nezdá.

Ještě jsem ho teď převážil. Samotný nůž má 75 g, dohromady s pouzdrem je to 144 g.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
romano napsal:
Pěknej nůž, vypadá, že dobře padne do ruky. Nechtělo by se to ale už vyprdnout na ten dural?

Není tam ten dural trochu "laciné" řešení?

Když něčemu věnuješ dostatek času, budeš v tom MISTR. Pokud nejsi blb.
Posláno:

Štamgast
Jo je, už jsem to uznal, když to nadhodil Romano. Jak jsem už psal, dělal jsem z toho, co jsem zrovna našel doma. Ta částka, kterou jsem dal za čepel, je už pro mě dost peněz a dát dalších 600 za alpaku už bych nemohl.
Jinak já dural považuji za výborný materiál k použití na nože. Jen se asi nehodí k tomuto typu nože...
Je to boj
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/19/2008
Pouzdro nadherné Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/30/2008
na to že s kuží nekamarádíš je to pouzdro pěkníHappy
Posláno:

Štamgast
Trochu jsem se zmohl a za peníze z prvního prodaného nože jsem si nechal na podzim vyrobit raznici, abych rozšířil místní zvířenuLaugh Během školy, jsem ale nějak neměl čas tvořit, takže se první podepsaná čepel dodělává teprv až teď.

Shválně, jestli uhádnete, co je to za zvířátko

raznice.JPG.jpg

Je to boj
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum