ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kulinářský koutek Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/20/2009
Příspěvky: 452
TRMAN napsal:
Balian napsal:
TRMAN napsal:
potrapime smysly Laugh


No, dosť v pohode Happy Nechcel by si napísať ako ich robievaš? mne to nejako nejde, furt tam volačo zvržem, dá sa to jesť, ale nikdy to nie je ono... Happy


na tom nic neni hlavne se to musi delat s laskou mrGreen
no vemu kolena a hodim je do vody s cibulej na kolecka a peprem a solej a takle varim nez trosku povolej, pak je dam na pekac, nakrajim kuzi do ni vetru horcici a cesnek namackanej a pod naleju ten vyvar a pohazim to cibulej vyvarenou ... takle to pecu nejdriv dlooouho zavreny a pak to odkreju a polejvam cernym pivem a dodelavam kurcicku, mozno to libovolne dle chuti korenit, ja to dycky delam podle nalady a od oka ... a pak uz jen zeru jako prase mastnej od ucha k uchu mrGreen



Právě jsem snědl nechutnej burger Surprised a tady najdu takovej krásnej obídek.Razz Ach jo.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Příspěvky: 21
To koleno vypadá nádherně. A to mě čeká k obědu dušená zelenina Sad , stěžovat si však nemůžu, zardousil jsem ji osobně.

To takové pivní kuře je o něco lepší.
Vezme se celé kuře, očistí, křídla založí, osolí uvnitř i zvenku.
Vezme se půllitrová plechovka piva, je jedno jaké. Otevře se, třetina se vypije, do víčka plechovky se udělá další díra, naproti té původní.
Plechovka se postaví do nízkého pekáčku, stačí i hlubší žáruvzdorný talíř.
Vezme se kuře a ta plechovka se mu narve do prd...le.
Takže to vypadá následovně, pekáček, na něm stojí pivo a na pivu je navlečené kuře.
Může se nahoře spíchnout díra po krku, ale nemusí.
Zvenku se to opatrně pomaže směsí trochy piva, oleje, soli, špetky červené papriky a tymiánu.
Peče se to v troubě tak na 180°C, asi tak 60-90 minut občas potře zbylým mazáním. Kuře neleží v pekáči, pěkně se opéká ze všech stran, pivo v plechovce se vaří a ochucuje maso zevnitř. Báječné jenom s chlebem a samozřejmě pivem.
Moc dobré je to i z černého piva, kdy se na mazání smíchá černé pivo, olej, sojová omáčka, trošku medu (s tím opatrně, připaluje se), zázvor, lepší je čerstvý, a zase špetku tymiánu.

Rootbeer je pěknej hnus, kdo neochutnal, neuvěří.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Příspěvky: 25
Hmm tak to vypadá zajímavě jen bych mněl strach z toho laku na plechovce.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Příspěvky: 21
Jeffry napsal:
Hmm tak to vypadá zajímavě jen bych mněl strach z toho laku na plechovce.

Barvu to nepouští, nebo jsem to aspoň nikdy nepozoroval. Navíc, hliník je zdravý Happy, Brazilci téměř stoprocentně používají hliníkové nádobí, co jich je a jak jim chutná... Pro jistotu tu plechovku můžeš omotat alobalem.
Rootbeer je pěknej hnus, kdo neochutnal, neuvěří.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
Příspěvky: 3,374
želva napsal:
Sušený maso, silný energetický zdroj..: Vezmeme maso a nůž, nožem nařežem plátky či proužky masa do max tlouš´tky 5mm, namrskáme do sušičky na ovoce a necháme to sušit tak jeden den..je to hotový a když je maso hodně prorostlé, užijem si při žvýkání spoustu srandy s nerozdrtitelnou jedině spolknutelnou šlachou..pokud jsme trpěliví, získáme materiál na spíchnutí pouzdra na miniaturní nožík..živím se tím asi týden a jako redukční dieta pro pivem zocelený břich se to jeví dobře..4kg dolů bez ztráty energie..Cool


mno ja to mam rad trochu specifickejsie
vezmeme hovadzie maso (stehno alebo rostenka je fajn) aspon kilo (z mensieho mnozstva to nema zmysel aj tak to mizne ako sneh v lete) ocistime odblanime aby ostalo co najchudsie vezmeme pekelne ostri nozik (moze byt aj menej ostry ale tym sa tenke platky krajaju tazsie no je finta s jemne namrazenym nie na kost zamrazenym masom) nim nakrajame asi 0,5cm hrube platky tie nechame 24 hodin marinovat v mixe sojovej+worcestrovej omacky +chilli +nahrubo namlete cierne korenie +utrety cesnak +cibulovy prasok +trocha cukroveho sirupu (vyroba je jednoducha vo vode sa rozpusti cukor a necha sa varenim zhustnut) po 24 hodinovych kupeloch to vyberie zvysky kupela treba z maska urtiet aby bolo co najsuchsie masko sa da do truby zohriatej na 80 °C tak na 15-20 minut (to pre istotu pred takymi mino potvorkami ktore dokazu narobit maxi humnug v zaludku a tak) potom sa vyberie a da do susicky na ovocie tak na 8 hodin pripadne aj viac hotove kusky suseneho masa sa musia pri prehnuti zlomit v postupe schvalne nepisem pomery korenin nikdy nedavam to iste mnozstvo vzdy zmes ochutnavam a pridavam tu alebo inu vec podla okamzitej nalady Cool


Križo vložil tyto přílohy:
P6050028.JPG.jpg


"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Příspěvky: 25
Rootbeer napsal:
Jeffry napsal:
Hmm tak to vypadá zajímavě jen bych mněl strach z toho laku na plechovce.

Barvu to nepouští, nebo jsem to aspoň nikdy nepozoroval. Navíc, hliník je zdravý Happy, Brazilci téměř stoprocentně používají hliníkové nádobí, co jich je a jak jim chutná... Pro jistotu tu plechovku můžeš omotat alobalem.


No já měl na mysli hlavně to co není vidět a to jsou výpary no nic vemu to smirkem.Grin mrGreen Laugh
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Příspěvky: 25
Jo ještě jsem zapomněl to sušené maso muže byt dobré škoda jen že nemam sušičku na ovoce.Ale takové uzené maso je taky moc mňam mňam .
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
Příspěvky: 7,766
Križo napsal:
želva napsal:
Sušený maso, silný energetický zdroj..: Vezmeme maso a nůž, nožem nařežem plátky či proužky masa do max tlouš´tky 5mm, namrskáme do sušičky na ovoce a necháme to sušit tak jeden den..je to hotový a když je maso hodně prorostlé, užijem si při žvýkání spoustu srandy s nerozdrtitelnou jedině spolknutelnou šlachou..pokud jsme trpěliví, získáme materiál na spíchnutí pouzdra na miniaturní nožík..živím se tím asi týden a jako redukční dieta pro pivem zocelený břich se to jeví dobře..4kg dolů bez ztráty energie..Cool


mno ja to mam rad trochu specifickejsie
vezmeme hovadzie maso (stehno alebo rostenka je fajn) aspon kilo (z mensieho mnozstva to nema zmysel aj tak to mizne ako sneh v lete) ocistime odblanime aby ostalo co najchudsie vezmeme pekelne ostri nozik (moze byt aj menej ostry ale tym sa tenke platky krajaju tazsie no je finta s jemne namrazenym nie na kost zamrazenym masom) nim nakrajame asi 0,5cm hrube platky tie nechame 24 hodin marinovat v mixe sojovej+worcestrovej omacky +chilli +nahrubo namlete cierne korenie +utrety cesnak +cibulovy prasok +trocha cukroveho sirupu (vyroba je jednoducha vo vode sa rozpusti cukor a necha sa varenim zhustnut) po 24 hodinovych kupeloch to vyberie zvysky kupela treba z maska urtiet aby bolo co najsuchsie masko sa da do truby zohriatej na 80 °C tak na 15-20 minut (to pre istotu pred takymi mino potvorkami ktore dokazu narobit maxi humnug v zaludku a tak) potom sa vyberie a da do susicky na ovocie tak na 8 hodin pripadne aj viac hotove kusky suseneho masa sa musia pri prehnuti zlomit v postupe schvalne nepisem pomery korenin nikdy nedavam to iste mnozstvo vzdy zmes ochutnavam a pridavam tu alebo inu vec podla okamzitej nalady Cool


soju a worchester bych vynechal pokud nejde o včasnou konzumaci....při delším skladování sůl táhne vodu a tak je to bu´d k vyhození nebo slušná otrava..já koření nepoužívám,mám rád chu´t totálně syrovýho masa, kor u zvěřiny..ani do trouby to nedávám, jen sušim..zatím jsem nikdy problém neměl..dobrý je to vyudit ve studenym kouři..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
Příspěvky: 3,374
jirko to ja ti neberiem ze ti chuti susene neochutene maso mne chuti dokonale aj jednoduche kombo hovadzina nalozena v solnom roztoku (tak 20%) a nahrubo namletom ciernom koreni
a ususena v susicke ale ja som jednoducho mariňák no nie ze US len rad marinujem Grin
ta truba je spomenuta len pre istotu z asi 20 pokusov o jerky som ju pouzil prvy a druhy krat zatial som tiez nemal problemy
s divinou by som si ale majzla dal
ciste polosusene hovadzie maso mi doniesla kamaratka zo spanielska a ehm mno ci ako to hovorieva vasek od havlu prvy kusok som si dal zo zvedavosti druhy aby som ukazal ze mi to chuti a ostatne sli psovi to maso bolo balene v nejakej ochrannej atmosfere a namiesto hovadziny som tam citil plast
este mam jednu kontrolnu otazku mrGreen to si cely tyzden jedol len susene maso ? nic ine ?
tekutiny ma nezaujimaju Grin

a este jeden zaujimavy napad ktory vznikol pri priprave jerky nemohol som u nas na slovensku zohnat cibulovy prasok tak som si ho sam vyrobil a pri jeho vyrobe som prisiel na to ze na kolieska nakrajana cibula trochu nasolena a potom ususena je lepsia ako kadejake chipsy
na jerky sice este nema ale vsetky chipsy ci tortilas plnene Eckami su od istej doby mimo

edit: ja si susene maso nechavam odlozene v hermeticky uzavretych nadobach takze nejake tahanie vody pocas tych par sekund kym si vyberiem par kuskov je zanedbatelne
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
Příspěvky: 3,374
tak tu mame navod na zaujimavu natierku

potrebujeme
1x pixla drveneho tuniaka v oleji (*pri diete vo vlastnej stave)
1x mensia cibula alebo 6-8 kuskov jarnej cibulky
1x cj horcice
1x cj kecupu
1x bezny crievkovy syr ako karicka alebo bambino * (alebo 1/2)

mlete cierne korenie
sol alebo solanka alebo vegeta alebo ine dosolovadlo
ak je zmas prislana najemno nastruhane kysle uhorky alebo citronova stava

ak ma niekto rad tak 1-4 struciky cesnaku
na zjemnenie maslo
* na zostihlenie biely jogurt
*alebo odtucneny tvaroh ci cottage cheese
*čili Grin

*toto mnozstvo nie je na jeden den ale tak na 5 vecernych a rannych natierok pre jedneho cloveka na aspon cierny chlieb

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 8/18/2006
Příspěvky: 21
Jeffry napsal:
Jo ještě jsem zapomněl to sušené maso muže byt dobré škoda jen že nemam sušičku na ovoce.Ale takové uzené maso je taky moc mňam mňam .

Nevadí že nemáš sušičku na ovoce, vyrob si Biltong Maker (Biltong je vynikající sušené jihoafrické hovězí). Stačí ti k tomu bedna od televize, žárovka 60 Wattů případně ventilátor od počítače. Třeba zde... http://spw.customer.netspace.net.au/myobm.htm Vřele doporučuji vyzkoušet i připojené recepty, ještě teď mi tečou sliny, a to jsem byl v Jihoafrické republice naposledy před pěti lety...
A plechovky s pivem se neboj, teplota uvnitř kuřete nepřesáhne 100°C a lak nic nedělá. Jsem tak namlsán,že jdu zítra vyrábět černopivní verzi.


Rootbeer je pěknej hnus, kdo neochutnal, neuvěří.
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Příspěvky: 32
Aneb co jsme spolu s krysou stvořiliHappy Při krájení masa jsem už nefotil, rušilo mě kručení v dutině břišní a sliny kapající z huby Grin


MadRat vložil tyto přílohy:
IMG_1624.JPG.jpg
IMG_1627.JPG.jpg
IMG_1630.JPG.jpg
IMG_1632.JPG.jpg
IMG_1633.JPG.jpg
IMG_1629.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/3/2007
Příspěvky: 553
včera jsme trošku grilovali a najednou jsem si uvědomil, že krájím (vlastně všichni) klobásku na talířku, někteří steakovým nožem někteří normálním (sice těmi které jsou určeny pro ženské osazenstvo ale i tak) red face a tak mě napadlo, že bych měl pro tyhle chvíle pořídit speciální grilovací prkénka nemáte nějaký nápad?
Devět desetin moudrosti je - být moudrý včas!
Cicero Marcus Tullius
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Příspěvky: 32
Viděl jsem teď nedávno v IKEA bambusová prkénka. Moc hezká kresba a za ty peníze je to pohoda. Navíc to mastný z grilování, tomu materiálu jen prospíváWink
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/17/2009
Příspěvky: 299
To Bigragon : Nedávno jsem v KIKA viděl kruhová buková prkénka s drážkou, za pětadvacet peněz. No nekup to !Wink
Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Příspěvky: 25
Pivní kuře tak jsme to doma prubly a doporučuji zkusit.
Fota před a po pečení mrGreen


Jeffry vložil tyto přílohy:
DSCN1091.JPG.jpg
DSCN1096.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/4/2007
Příspěvky: 30
Križo napsal:
jirko to ja ti neberiem ze ti chuti susene neochutene maso mne chuti dokonale aj jednoduche kombo hovadzina nalozena v solnom roztoku (tak 20%) a nahrubo namletom ciernom koreni
a ususena v susicke ale ja som jednoducho mariňák no nie ze US len rad marinujem Grin
ta truba je spomenuta len pre istotu z asi 20 pokusov o jerky som ju pouzil prvy a druhy krat zatial som tiez nemal problemy
s divinou by som si ale majzla dal
ciste polosusene hovadzie maso mi doniesla kamaratka zo spanielska a ehm mno ci ako to hovorieva vasek od havlu prvy kusok som si dal zo zvedavosti druhy aby som ukazal ze mi to chuti a ostatne sli psovi to maso bolo balene v nejakej ochrannej atmosfere a namiesto hovadziny som tam citil plast
este mam jednu kontrolnu otazku mrGreen to si cely tyzden jedol len susene maso ? nic ine ?
tekutiny ma nezaujimaju Grin

a este jeden zaujimavy napad ktory vznikol pri priprave jerky nemohol som u nas na slovensku zohnat cibulovy prasok tak som si ho sam vyrobil a pri jeho vyrobe som prisiel na to ze na kolieska nakrajana cibula trochu nasolena a potom ususena je lepsia ako kadejake chipsy
na jerky sice este nema ale vsetky chipsy ci tortilas plnene Eckami su od istej doby mimo

edit: ja si susene maso nechavam odlozene v hermeticky uzavretych nadobach takze nejake tahanie vody pocas tych par sekund kym si vyberiem par kuskov je zanedbatelne


Čau Križo, Ty to maso robievaš doma? Ak by som bol taký drzý a mal by som záujem... Dalo by sa niečo také povedzme... objednať? Happy
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/21/2009
Příspěvky: 79
dobry den......by som sa chcel opytat..Neutral Neutral ..kolko ktorych surovin (na kilogramy)treba pre 30 vyhladovanych skautov Laugh Laugh na kotlikovy gulas?a aky velky kotol.......pocitam ze minimalne 30-litrovy.....
Quote:
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/8/2004
Příspěvky: 352
Sušené maso je moc dobrá záležitost. Zkoušel jsem vepřové i hovězí. No hovězí je lepší. Má to jeden problém. Kam přijedu tak všichni chtějí sušené maso. Tudiž už ho nepočítám mezi jídla ale mezi cestovatelské pochutiny. Jo a sušené maso mělo ohlas i v Rumunsku. 4ernochům ze Srí Lanky moc chutnalo Laugh
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,718
ScoutMaster napsal:
dobry den......by som sa chcel opytat..Neutral Neutral ..kolko ktorych surovin (na kilogramy)treba pre 30 vyhladovanych skautov Laugh Laugh na kotlikovy gulas?a aky velky kotol.......pocitam ze minimalne 30-litrovy.....


No ono zalezi kolko chces aby ta stala porcia
Ale v zasade co sa tyka masa tak min 20dkg na porciu cize 30 porcii>6kg mesa to je taky
dietnejsi gulas .Ja ked varim tak 30 dkg na porciu v zasade bez zemiakov tie pouzivam len na zahustenie nastruhane na zaver.
Cibule je70%hmotnosti mesa .Tu treba kvalitne!!!!!!!!! vydusit najlepsie na masti.To je zaklad potom papriku
cca asi 1 min stale miesat ,aby neprihorela!!!! lebo zhorkne a potom maso a aspon 1,5-2 hod dusit a az potom varit, dochutit (sol vegeta koreniny cesnak huby,leco,pretlak...........)Nakoniec majoranku,zahustit struhane zemiaky,pozor aby ti neprihorely stale premiesavat priviest do varu.
Potom uz len dobru chut
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris