ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/22/2005
každopádně to že se ostří zvlnilo a nikoliv vyštíplo či vymáčklo, ukazuje na dobrý tepelný zpracování pro takový nůž..chyba bude v konstrukci výbrusu, je moc vytaženej..celý se to dá vyřešit tím že se kus odbrousí a je to..stačí milimetr a už to bude o něčem jiném.. Wink
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Souhlasím se Želvounem v případě měké(moc popuštěné) oceli by se ti zub vymáčknul u tvrdé(překalené nebo málo popuštěné) zas vyštípnul.Jak již bylo napsáno vlnka svědčí o kvalitním dobře zpracovaném materiálu.Chyba může být buď konstrukčního charakteru,nebo v sekáči(mohl jsi seknout v zápalu bokem nebo při vytahování zákusu kudlou "zakvedlat" do strany abys ji uvolnil ze sevření dřeva).Zvlnit se tak dá i N690 při 57HRC,RWL 34 při 60 taktéž.Wink Chce to pořemýšlet kde se stala chyba.Ono i když napaříš Volvem ve 140 do mostního pilíře tak už ti asi nepomůžou ačkoliv jsou to jedna z "bezpečnějších aut".
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/2/2009
Pani skutecne dik za uzitocne rady.K tomu materialu budem to dnes diskutovat.Skor mi islo o to,ci som nekupil macku vo vreci,som skutocne laik.Ako som pochopil nie je dosiahnutelne mat vsetko v jednom t.j. odolny noz na sekanie do lesa a aby bol zaroven ostry(tensi brit bruseny pod ostrejsim uhlom).
Moj noziar deklaroval,ze ucel tohto noza je byt ostry a mat dobru penetraciu,ale pokial seknem pod zlym uholmi do dreva,tak ho znicim.Ano sekol som bokom,co mi vycita moj noziar.Cize toto je problem?
Chcem sa len uistit,ci toto moze byt pravda,pripadne u tohto noza je mozne urobit este akysi tuning.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
andyxxl napsal:
...Chcem sa len uistit,ci toto moze byt pravda,pripadne u tohto noza je mozne urobit este akysi tuning.

tuning ti tu uz napisal zelva zmenit vybrus aj jemne aby bol uhol ostria vacsi mno a mnou navrhovany tuning 2 kup si k tomu velkemu este nejaky nozik a la wenger ranger alebo victorinox 111mm rady napr forester ci mikov fixir alebo napriklad mikov 115-NH-6/AK

Križo vložil tyto přílohy:
wenger_ranger_combo_s.jpg
vinox_forest.jpg
mikov_fixir.jpg
mikov115.jpg

"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:
Začátečník
honza36 napsal:
Ostri se muze zvlnit, pokud je hodne tenke na vetsi vysce cepele. To bych v zadnem pripade neocekaval na "rambo" nozi s pilkou na hrbete

Honza tak som prekonzultoval moju kudlu.Vyrobil ho neznamy noziar pred 15r v cechach,k materialu a miere zakalenia sa uz nedopracujem,jedine materialove skusky.
Dal som do plena mylnu info.Ten vybrus je vlastne duty,ako vravis vybruseny pod ostrym uhlom a tenky na vyssej vyske cepele.Vlastne noz bol konstruovany na rezanie(vraj samoostriaci),nie sekanie.
Chcem ho dat prebrusit noziarovi(dla zelvovych rad) na cocku,viac vypuklo,chcem najst kompromis medzi sekacou odolnostou a ostrim.Neviem,ci uvazujem spravne.
Na fore som nasiel pekny obrazok typov vybrusov.Ktory by mohol byt tym vysnivanym kompromisom??

To Krizo>Diky za typ,ale vyklapacku to je proti mojmu vkusu.Cry

andyxxl vložil tyto přílohy:
vybrusy.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Mírně čočkový výbrus vydrží nejvíce. Je to ten sám, co je na japonských mečích. Ale bez kvalitního základu, tedy kvalitní ocele, a tepelného zpracování je to dost o ničem. Výbrus trochu pomůže, zázraky nečekej. Z hovna bič neupleteš, a když jo, tak jedině japonec s tím i zapráská.Cool
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Začátečník
Black napsal:
Mírně čočkový výbrus vydrží nejvíce. Je to ten sám, co je na japonských mečích. Ale bez kvalitního základu, tedy kvalitní ocele, a tepelného zpracování je to dost o ničem. Výbrus trochu pomůže, zázraky nečekej. Z hovna bič neupleteš, a když jo, tak jedině japonec s tím i zapráská.Cool

Je mi to jasne,ale myslim,ze spominana kudla az take h...o matros nie je.Vid obrazok,kde je sekane do dreveneho klata asi jednu minutu plnou silou,krizom na vlakna.To ostrie na nozi ma najhaklivejsi duty vybrus a myslim,ze slusne vydrzalo.Noz bol provozu-schopny (pretatie stebla travy lahkym smahom) i po takomto tvrdom zaobchadzani.Tupsi noz by take steblo travy iba zlomil.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 12/23/2007
Podle mě je pro expedici optimální kombinace velmi velký nůž, případně mačeta nebo sekerka, s malým kvalitním zavírákem. Např. u mě staré, ale udržované Cold Steel Kukri z CarbonV spolu s Victorinox Nomad. Středně velký nůž je pak už k ničemu. A pokud to chcete výslovně z D2, jak se psalo na předešlých příspěvcích, tak doporučuji Outcast od Kershaw. Ostří 25,5cm a rukojeť ze Santoprenu. Cena jen 130 dolarů. Když zrezne, tak se za pár kaček u nožíře přeleští. To bych neřešil. A pro jeskyňáře do slaného prostředí asi jedině sehnat ocel H1.
Posláno:
Pozorovatel
P.s. Nevíte, kdo z našich nožířů by mi vyrobil tohohle mazlíka? Pokud možno z kvalitního materiálu.

Stillet vložil tyto přílohy:
kouga1_4.jpg
kouga1_6.jpg
kouga1_7.jpg
kouga1_11.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/25/2008
to je docela pěknej kousek. Odkoho to je?
Nevěřím v posmrtný život. Ale pro jistotu si s sebou vezmu rezervní prádlo.
Woody Allen
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/24/2002

Mno, nechci to zlehčovat, ale tohle je asi nějaká strojní součástka ( táhlo ) a někdo to z jedný strany přebrousil na kudlu... moc pjekný, ale dá se to držet jen v rukavicích Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Laugh To jo, sekání nebo delší práce s tímhle táhlem, by byla asi celkem příjemnáLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Mně to přijde jako nahatej (odstřenkovanej) bodák...Grin
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/15/2007
Mne sa celkom pozdáva. U takéhoto noža sa iste nepredpokladá sekanie ani dlhšia práca.
Celkom si ho viem predstaviť zastrčený v čižme...a...áno, ako napísal Dušan...je na bodanie..., ale vôbec mi nepripadá smiešny, naopak, má originálny tvar...

Posláno:
Pozorovatel
No v každém případě je z vašich odpovědí jasně vidět, že je to nůž, který vyvolává emoce. Je to slavný nožíř a to "táhlo" by bylo v originálu docela drahé. Jedno přísloví říká, že číňané vynalezli kromě jiného i způsob, jak uvařit a sníst naprosto cokoliv. Ale že teprve japonci to vylepšili tak, aby to navíc vypadalo krásně. P.S Zatím jsem nedostal žádný tip, kdo by mi ho mohl vyrobit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Ahoj !!!
Stillet napsal.: ......Přikládám pár dalších fotek jeho prací.....

Čtyřiapadesát fotek na jeden zátah v jednom příspěvku..... mno... jsem z toho trochu rozpačitý...
A k těm nožům. Ano, je to líbivá, designově zajímavá a čistě zpracovaná práce...
W.
Posláno:
Pozorovatel
Počet fotek zredukován.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Ten poslední mi přijde jako jedinej krásnej a použitelnej, to ostaní je jen ukázka desingu a strojařiny Sad ....................ale takovejch kudel je víc.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2008
Stillet napsal:
Počet fotek zredukován.

Ahoj !!!
Díky...Happy Nemám nejrychlejší připojení (a určitě nejsem sám) a tak mi stránky s vysokým počtem fotek nabíhají i několik minut. Ono tady někde je i doporučení admina, vkládat do jednoho příspěvku tak do 10 fotek...
W.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/24/2002
[Zatím jsem nedostal žádný tip, kdo by mi ho mohl vyrobit. P.p.s. Ano, u některých jsou to opravdu LED v rukojeti nože. A ty rukavice na fotkách tam nejsou proto, že by byly potřeba. Někde na světě je totiž místo, kde si zákazníka skutečně váží, a na jeho zboží obvykle sahají jen v rukavicích.[/quote]

No tohle je asi trochu pomotaný. A ty rukavice na výstavách jsou fajn, když má někdo zpocený ruce, ale to jsou takový jemný bavlněný. Tyhle tady jsou většinou nějaký neprůřezný a protizkluzový, pracovní..... aby byla fotka akčnější, je to přece reklama. Vyrobit takovou kudlu bych jistě uměl, ale nevím, jestli by to někdo chtěl taky zaplatit.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum