ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Ok, diky. Tohle jsem nasel:

Na výše uvedené nože je použita francouzská ocel firmy BONPERTUIS s přísadou molybdenu a vanadu. Nože vyrobené z těchto ocelí, dosahují tvrdosti 57 HRc, to znamená, že nože "drží ostří" a při běžném používání ,se brzy neotupí.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2001
Příspěvky: 224
ja bych pridal jeden kousek Laugh

ale vazne, tento (trochu jiny tvar cepele) kousek vezmu do ruky vzdy kdyz ja neco potrebuju udelat v kuchyni, absolutne si nemuzu stezovat, sem-tam ho pretahnu na ocilce a staci Wink

petr
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Petre, ten je velmi pekny. Chicago Cutlery je dost znama am. firma.

~Paul~

PS Co je to za ocel?
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2001
Příspěvky: 224
vubec nemam tuseni, kdysi jsem to za par bucku koupil na wall martu v takovym tom zalitym plastiku, vazne hodne levne
petr
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Ok, nevadi, urcite se to dat nejak zjistit. Ty v USA zijes?

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/18/2001
Příspěvky: 224
ted uz ne, kdysi jsem tam nejakou dobu stravil, jinak fotk je z yahoo.com, skoc do shoppingu a pak zadej "chicago cutlery"
petr
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Udelam, diky.

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
Příspěvky: 1,506
Ahoj, mám takovej blbej dotaz ohledně materiálu. Čím to je, nebo kterej materiál to dělá, že např. po překrojení jablka je čepel nože tzv. kovově cítit. Nedělá to uhlíkovka? (Doufám že mě neukamenujete jako Zmijáka Happy )
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
mikup, odpoved na tvou otazku by vyzadovala nekolik hodin a stranek. Ulehcim si to a reknu to takhle: Ma to co delat s oxidaci, cili napadenim kovu (v tomto priklade kyselinou), pricemz urcite materialy na povrchu matrixu meni svou chemickou slouceninu.

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/31/2005
Příspěvky: 897
dePaul napsal:
mikup, odpoved na tvou otazku by vyzadovala nekolik hodin a stranek. Ulehcim si to a reknu to takhle: Ma to co delat s oxidaci, cili napadenim kovu (v tomto priklade kyselinou), pricemz urcite materialy na povrchu matrixu meni svou chemickou slouceninu.

~Paul~
Ten povrch se naleptává a ch. látky vzniklé naleptáváním se dají smýt (proto je můžeš ochutnat... Wink)
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
Příspěvky: 1,506
OK, ale jak to, že na některejch to je cítit a na některejch ne? Má to za příčinu složení materiálu?
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
mikup napsal:
Má to za příčinu složení materiálu?
Ano, velmi.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
Tehle by nemel mit zadny cpach nebo chut Wink

~Paul~

Tom Mayo Talonite Combat Knife
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2005
Příspěvky: 2,317
dePaul napsal:
Tehle by nemel mit zadny cpach nebo chut Wink

~Paul~
To máte u vás tak velký jablka? Shocked
Jsem patriot, ale léčím se...
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/14/2002
Příspěvky: 231
gespa napsal:

To máte u vás tak velký jablka? Shocked
Kdepak, na jablka by nestacil. Ten je na nase boruvky Laugh

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
Příspěvky: 1,506
dePaul napsal:
mikup napsal:
Má to za příčinu složení materiálu?
Ano, velmi.

~Paul~
V tom případě mám tady dotaz pro teoretica, jak je tomu Camillus - BK&T. Ty s ním máš zkušenost, tak prosím informuj. Díky
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/3/2004
Příspěvky: 864
@mikup: uz je prodanej - stastny majitel je DominikHappy

ale tim, ze na nem je kvalitni ochrana vrstva, tak tam u nej ten problem neni

t.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 11/9/2005
Příspěvky: 1
Rad bych se zeptal,zdali ma nekdo zkusenosti s nozi o Calphalon.O nozich toho moc nevim a rad bych si do kuchyne par novych prikoupil.Dik RadekHappy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/13/2003
Příspěvky: 1,785
teoretic napsal:
@mikup: uz je prodanej - stastny majitel je DominikHappy

ale tim, ze na nem je kvalitni ochrana vrstva, tak tam u nej ten problem neni

t.
O.K. šťastnej teda jsem, to jó...Wink
Jinak jsem s ním tedy krájel jablka a čuchal a krájel a čuchal a nic. Já si myslím, že když je uhlíkovka krytá tim černým povlakem, tak bych z toho strach neměl.
Zaháníme úzkost bojem s představami, budoucnost je vždycky nejistá,
když s obsahem lebky nevíme si rady - tu se zrodí síla nečistá...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2005
Příspěvky: 2,239
Že vám huba neupadne, tady nevíte čím ukrojit jabko a furt čucháte a šunku budete krájet třeba rezavou sekerou a žádnej čuch nebudeLaughLaughLaugh
Honza
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris