ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/4/2009
Aha, to jsem si nevsiml. Diky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Vážení mistři řemesla. Chtěl bych touto cestou požádat někoho z Vás kdo by dokázal obnovit povrch titanových střenek na noži Alias 1. Střenky jsou poškrábané a ošoupané. Barva by nemusela být ani původní stříbrná. Děkuji Tomáš Kasper Kasprik75@seznam.cz
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Chcel by som sa spytat, ci by niekto vedel vyrobit podobny noz ako je bayleyknife- ten co pouziva bear grylls (http://www.bayleyknife.com/site/gallery.aspx)- pripadne aj s takym istym puzdrom. Velmi sa mi pozdava ten tvar a riesenie. V akych cenach by sa to potom pohybovalo? Vedel by mi niekto dat nejaku konkretnu ponuku? (cenu, material, ktory by na to pouzil, priblizne kedy by to bolo mozne zrealizovat) Velmi pekne vam dakujem!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
fremen napsal:
Chcel by som sa spytat, ci by niekto vedel vyrobit podobny noz ako je bayleyknife- ten co pouziva bear grylls (http://www.bayleyknife.com/site/gallery.aspx)- pripadne aj s takym istym puzdrom. Velmi sa mi pozdava ten tvar a riesenie. V akych cenach by sa to potom pohybovalo? Vedel by mi niekto dat nejaku konkretnu ponuku? (cenu, material, ktory by na to pouzil, priblizne kedy by to bolo mozne zrealizovat) Velmi pekne vam dakujem!

Jestli ti můžu poradit, mrkni na vlákno k Matovi, tuším, že tento nůž už dělal na zakázku Wink .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Vdaka... idem popozerat... mne sa zdalo, ze sa tu uz niekde robil, ale za nic na svete som ho nemohol najist... red face
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
fremen napsal:
Vdaka... idem popozerat... mne sa zdalo, ze sa tu uz niekde robil, ale za nic na svete som ho nemohol najist... red face

Nemáš za co Wink . Od toho se tu scházíme, ne? Příště třeba poradíš ty mě Happy .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/20/2007
Zdravím všechny mistry nožíře a obracím se na ně s možná trochu neobvyklou prosbou:

Dlouho jsem váhal, jestli s tím vůbec začínat, protože sám považuju ručně dělané nože za "něco víc", než tovární výrobu. Přesto ale bych chtěl zeptat, jestli by mi někdo z vás nemohl vyrobit levnou čepelku ve stylu Fallkniven F1a kolik by za ní chtěl?

Čepel bych si představoval z uhlíkovky (nejlíp 1095), tloušťku cca 4 mm, výbrus klasicky do V, fulltang nebo masivní trn a cenu okolo 1000Kč, maximálně 1500Kč.

Kdyby byl někdo ochotný za tuhle cenu udělat celý nůž (střenky z nějakého obyčejnějšího dřeva), nebo na čepel dodělat ještě záštitu (něco jako má F1 s micartovou rukojetí), samozřejmě se nebráním.

Uvažuju totiž o koupi F1, ale na mě je tenhle nůž už docela luxus a taky bych ho radši z uhlíkovky. A ta cena... Prostě bych chtěl něco podobného (malý, jednoduchý, účelný, neagresivní) ale tak nějak obyčejnějšího a taky cenově dostupnějšího. Nějakou takovou továrně vyráběnou alternativu jsem zatím nenašel, proto se obracím na vás. Vím, že většinou děláte spíš luxusnější nože, ale třeba se někdo najde. Momentálně nemám moc peněz, viděl bych to kdyžtak až nějak na jaře. Spíš bych teď potřeboval vědět, co by to vlastně stálo a jestli by se našel někdo, kdo čepel/nůž vyrobí.

Dík moc za odpovědi.
Švýcarák pro život, ostatní pro radost.
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/13/2010
Též všechny zdravím, tohle je můj první příspěvek po týdnech sledování fóra.

Potřeboval bych služby nožíře, nejlépe okres Beroun či Rokycany, ale případně i Praha nebo Plzeň. U poničené finky mými pokusy o broušení bych potřeboval opravit výbrus, nabrousit a vyleštit čepel (viz foto). Nejlépe i s instruktáží jak a čím brousit, abych dosáhl jedovatého ostří.

Dál bych si chtěl nechat udělat "heavy duty kuchyňák" - něco ve stylu obrázku č. 2. Použití by bylo hlavně jako tábornický nůž, kuchyňák mi jenom připomíná tvarem. Tloušťka čepele 3-4 mm, délka čepele okolo 11 cm s o něco delší rukojetí. Střenků bych radši dřevěnou, materiál čepele bychom dořešili. Představoval bych si cenu okolo 3 tisíc. Mám takový pocit, že už jsem něco podobného od někoho tady zahlédl.

Nabídky prosím na PM, díky.

pelanj vložil tyto přílohy:
finka.jpg.jpg
brkt.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Posílám lidem nože poštovním balíkem. Termím dodání je do 24 hodin. Pak je přeci jedno, z které části čr jsi, ne?
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
pelanj - poslal jsem ti mejlík, když tak se ozvi..
Mat
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/13/2010
Black napsal:
Posílám lidem nože poštovním balíkem. Termím dodání je do 24 hodin. Pak je přeci jedno, z které části čr jsi, ne?

To ano, ale když je potřeba vyladit návrh nože, tak je osobní kontakt podle mě nutný.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/25/2008
Prosím nožíře z Olomouce a blízkého okolí o přebroušení. Povedlo se mi získat starší ER BF2. Potřeboval bych opravit a popřípadě malinko upravit ostří. Nůž samozřejmě dovezu.
Byl by někdo ochotný to udělat?Admire Díky.
Email: sestakstanislav@centrum.cz
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/15/2009
čauky hledám nějakého nožíře který by mi pomohl zrekonstruovat mého mikova.
Něměl by někdo nějaký nápad?
Cenovou hranici nemám pač nemám odhad na kolik by to cca tak vyšlo.
Předem díky Axa R19

AxaR19 vložil tyto přílohy:
P1050333.JPG.jpg
P1050334.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Zrekonstruovat? Předělat, nechat jen čepel, nebo i záštitu, a koncovku? Plast imitující paroží nahradit čím? Parožím, dřevem, kostí, (pertinaxem Grin )...Napiš Matovi, nebo Westymu....
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/15/2009
jj nechat jen čepel...ten plast nahradit něčím ,,pěkným,,Happy co by mu slušeloLaugh
pravě tohle bych nechal na nožíři co by poradil....
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 2/27/2002
prosim, trufa si niekto na podobnu prerabku ?

Moj griptilian je s kolikom 551. Noz dam samozrejme k dispozicii. Bral by som nieco podobne ako na obrazku. Netusim co je to za material. Alebo nejake drevo do tmava. PM dakujem
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/3/2010
Zdravím rád bych se zeptal jestli by byl někdo ochotný vyrobit nůž cenově tak do 1000kč čepel tak 10cm aby vydržel i trošku tvrdší zacházení využil bych ho hlavně na táboření v lese. Děkuji.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
no, to ti spíš doporučím něco jiného-pokud je limit tahle částka, mrkni např. na jatagan ,zakup čepelku na nějakou finku- prohlídni vlákno s návodama na výrobu a postav si svůj nůž. výsledek asi na poprvé nebude úplně 1+ ale pokud budeš pečlivej, nemůžeš nic zkur... výsledkem bude kvalitní kudla za pár korun a možná tě to i začne bavit Happy .
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
ivant napsal:
prosim, trufa si niekto na podobnu prerabku ?

Moj griptilian je s kolikom 551. Noz dam samozrejme k dispozicii. Bral by som nieco podobne ako na obrazku. Netusim co je to za material. Alebo nejake drevo do tmava. PM dakujem
Akú prerábku?Nic tam nevidím to je pak těžké odhadovat.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Laďo otevři si to v mozile a uvidíšHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum