ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/13/2008
No tak, RAT ..ESEE a uhlíkovka je jako puška a náboj, ....navíc materiál na prasárny jak dělaný o tom jak drží ostří a čím vším se dá nabrousit do jedu vypovýdá účel "knife for jungle" ...že mu vadí voda nic neznamená pokud víš jak se o nůž postarat a to jak v dílně tak v džungli tak v poušti ....., Wink
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Orcen napsal:
Chci se zeptat, na bladeforums u krysáků se mihla taková věta, že izula je omezena jen na 10.000 kousků a po tom asi už nic, až do nějaký Izula(2 ) nebo co.
Víte o tom někdo? Je to fáma, nebo fakt? Rozhodně nechci prošvihnout koupi, ale momentálně neni možnost.

Taky se mi to moc nezdá, protože jsem již viděl čísla blížící se 9000, tak by jich moc nezbývalo.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/27/2010
Tygerstyle napsal:
No tak, RAT ..ESEE a uhlíkovka je jako puška a náboj, ....navíc materiál na prasárny jak dělaný o tom jak drží ostří a čím vším se dá nabrousit do jedu vypovýdá účel "knife for jungle" ...že mu vadí voda nic neznamená pokud víš jak se o nůž postarat a to jak v dílně tak v džungli tak v poušti ....., Wink

no mne sa uhlikovka az taka super nabrusitelna ocel nezda S30V sa mi na keramike brusi ovela rychlejsie a nabrusenie je jedovatejsie to iste plati aj pri brusen vg10 na fallkniven F1,ale kolko ludi tolko chuti...Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/28/2009
Co se týká Izuly # 10.000, tak zrovna včera jsem si to na BF četl a i přez moji mizernou angličtinu (překládal google) jsem to pochopil tak, že se blíží k tomu magickýmu číslu a že se buď ten konkrétní nůž dá do nějaký soutěže, nebo třeba charitativní dražby. Ale o ukončení výroby jsem tam nic neviděl.
Je lepší opotřebovat se, než zrezivět!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
Pán sice škrtá ostřím, ale jinak pěkný článek o izule:
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?108170-rat-cutlery-izula,-nuz-na-preziti?
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/7/2010
Pisalo sa tu, ze medzi nozmi ESEE a Rat Cuterly nieje rozdiel. A co Ontario RAT? Ako to je? cital som, ze Ontario Rat vzniklo spojenim Ontario a RAT. Takze su to tie iste noze? Lebo cena je dost vyrazne rozdielna.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Fedor napsal:
Pisalo sa tu, ze medzi nozmi ESEE a Rat Cuterly nieje rozdiel. A co Ontario RAT? Ako to je? cital som, ze Ontario Rat vzniklo spojenim Ontario a RAT. Takze su to tie iste noze? Lebo cena je dost vyrazne rozdielna.

Je to asi takhle... cele to zacalo ve firme Randall's Adventure & Training coz je skola preziti. Majitele a instruktori teto firmy, panove Randall a Perrin, si vymysleli nekolik vlastnich nozovych designu a pro potreby svych kurzu si je nechali v malem mnozstvi vyrobit. Noze se libily, byl o ne zajem a tak si oba panove zalozili ciste nozovou firmu RAT Cutlery. RAT Cutlery sami noze nevyrabeji, podle jejich designu se o vyrobu stara firma Rowen Manufacturing. Letos se firma RAT Cutlery prejmenovala na ESEE Knives, udajne z duvodu toho ze "krys" uz je v nozovem byznysu prilis a zakaznici byli zmateni. V kazdem pripade RAT Cutlery = ESEE Knives, zmenily se jen napisy na nozich.

Firma Ontario si od firmy RAT Cutlery koupila licenci na vyrobu nekterych modelu. Noze Ontario RAT jsou tudiz licencovane kopie. Prvni RATky od Ontaria mely dost problemy protoze Ontario nezvladlo vyrobu v dostatecne kvalite - noze mely problemy s tepelnym zpracovanim a nektere kousky mely nedodelky typu nesoumerny vybrus, spatne licujici strenky apod.. Novejsi RATky od Ontaria uz by mely byt v pohode.

Vyzsi cena za ESEE je dana spickovym zpracovanim a neomezenou dozivotni zarukou na nuz.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Geront66 napsal:
Pán sice škrtá ostřím, ale jinak pěkný článek o izule:
http://www.svetoutdooru.cz/clanek/?108170-rat-cutlery-izula,-nuz-na-preziti?

Sice s křížkem po funuseConfused ale pokud má ta izula ještě povrchovku, tak v podstatě ničim jinym nešrtneš...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/30/2009
muzete mi prosim nekdo poradit na strankach noze-nuz sem nasel 2 firmy esee knife a rat cutrely jednase o 2 firmi nebo o jednu a tu samou zaujala me tam rat 4 a ESEE Knives ES3PKODT Esee Knives (Formerly Rat Cutl ale obadva noze se dost lisi cenou cerka 600 muzetemi poradit co koupit a odkoho dekuji moc
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/26/2009
k firmam citaj vyssie tam je to vysvetlene a inak rc4 odporucam ja som s nou velmi spokojny jak so spracovanim tak aj s vykonom
dufam v najlepsie, cakam najhorsie
Posláno:
Začátečník
dekuji za vysvetleni ale teda odkoh si mam koupit nuz od rat nebo esee je tam rozdil 600kc a na rat 5 to dela 1000 tak babo rat dekuji
Posláno:

Pokročilý
oba su skvele noze ale ak si potrpis na detaily tak rc4 plus dozivotna zaruka
Posláno:
Začátečník
ta esee taky nabyzi dozivotni zaruku je to uplne stejna fyrma jako rat tak tet rat
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/22/2009
jirka33 napsal:
ta esee taky nabyzi dozivotni zaruku je to uplne stejna fyrma jako rat tak tet rat

Firma ESEE JE premenovana RAT Cutlery

Ten rozdiel v cene je preto, ze sa nejedna o rovnake modely

Vsetky RC modely sa robia vo viacerych farebnych verziach
1. Orazova rukovet
2. Cierna - v skutocnosti je to tmavoseda
3. Sand (pieskova) - v skutocnosi je to svetloseda

to sa kombinuje s verziami uchytenia
tec-lok
m.o.l.l.e

a este niektore modely maju zadnu cast noza urcenu na rozbijanie skla, alebo zaoblenu

preto je vela verzii a rozdiel v cenach
Prosím kontakt len cez mail, nie pm.
Posláno:

Pokročilý
presne ako pise jaren ja som zle precital jirkou prispevok myslel som ze sa rozhoduje medzi ontariom a esse
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
by mě zajímalo, i přesto, že izula je malá, jak ji nosíte??? když du do přírody-nevadí, že de vidět, ale co po městě, jak ji nosíváte?
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Pe.Pe. napsal:
by mě zajímalo, i přesto, že izula je malá, jak ji nosíte??? když du do přírody-nevadí, že de vidět, ale co po městě, jak ji nosíváte?

S volnejsim oblecenim s vetsima kapsama normalne holy pouzdro s nozem v kapse, obcas na snurce nebo na retizku kolem krku pod trickem a nejcasteji pomoci spony molle nebo malyho teclocku na opasku a pres to tricko nebo kosili.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
3dfx4eva napsal:
Pe.Pe. napsal:

S volnejsim oblecenim s vetsima kapsama normalne holy pouzdro s nozem v kapse, obcas na snurce nebo na retizku kolem krku pod trickem a nejcasteji pomoci spony molle nebo malyho teclocku na opasku a pres to tricko nebo kosili.

tak mě napadlo, že vzimě, když nosívám kanady, bych ho mohl nosit v botě...
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
Ahoj, poslední dobu sem začal koukat na neck knify, jako jednoznačnýho vítěze beru izulu, jen mě zajímá, od těch co jí maji, jak je to s pouzdrem? Zdá se mi docela šioký na krk. V různejch recenzích a na fórech jsem viděl spoustu custom kydexů a plastů, který jsou menší než origo pouzdro. Lidi to pouzdro mění, protože stojí za prd, nebo čistě kvůli vzhledu?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
taiso napsal:
Ahoj, poslední dobu sem začal koukat na neck knify, jako jednoznačnýho vítěze beru izulu, jen mě zajímá, od těch co jí maji, jak je to s pouzdrem? Zdá se mi docela šioký na krk. V různejch recenzích a na fórech jsem viděl spoustu custom kydexů a plastů, který jsou menší než origo pouzdro. Lidi to pouzdro mění, protože stojí za prd, nebo čistě kvůli vzhledu?

izula je skvely vyber. ja na moju nedam dopustit. Kydexove puzdro som si spravil len koli noseniu vo vrecku po meste. Povodne puzdro je dobre spracovane, noz v nom nehrka a drzi pevne aj ako necker. Ma viac moznosti uchytenia, ale je trochu hrube a preto mi prisiel vhodnejsi kydex. Inak povodne puzdro plni funkciu na 100 percent, rovnako ako napr. aj pri RAT3
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Uživatelé v tomto tématu
Guest, TomasK

Přechod na fórum