ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/2/2010
První co mi trklo do oka je, že je to jen vizualizace nože (3d) (tedy koncept, finální se může lišit, kdo nevěří, mrkněte na bladeforum, tam vám to potvrdí).

Bude se vyrábět i levoruká verze. Hrot na rozbíjení oken by měl jít nahradit nějakým decentějším hladkým. etc..
250 kousků bude v limitované edici (číslované)
Víc tady http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=759079
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
CZechy napsal:
Tak podle šroubku a pojistky pojistkyHappy bych řekl že byl vyroben v LIONSTEELu a nebo s nima spolupracovali a LIONSTEEL to z titanem umí sakra dobře

Presne tak, podle toho co psali majitele ESEE na Bladeforums je (bude) vyroba Lionsteel. Obrazky jsou zatim jen pocitacovej model, dela se na prototypech. Do prodeje by mel jit v prosinci, predpokladana cena ma byt pod 200USD. Co me prekvapilo je ze zustava dozivotni neomezena zaruka co ESEE davaji na pevne noze.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
ona to bude limitovaná edice? to snad né Neutral
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Nebude... Na bladeforums píšou, že prvních 250 kousků bude číslovaných a budou k dispozici pouze přes web www.DPxGear.com - jinak tam o limitovaném množství nic není.

edit: Sám za sebe jsem zvědavý spíš na zavírací Izulu.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pokročilý
jo aha, tak já to špatně pochopil, díky :) ta Izula vypadá na civilnější nošení, než tohle
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/11/2009
ahoj.
Tak po dlouhém bádání a zkoušení toho co mi sedí a co ne, sem prodal "všechny" noze co sem za posledni dobu nastrádal a koupil ESEE 6 Happy myslim si ze super.. dylka akorat, tlouštka akorat, vaha akorat.. jeste jsem ho neprohnal, ale uz se tesim az zaseknu Laugh mel sem BK2 coz je, řekl bych, bratr ESEE 5 ... pokud nekdo chcete sekyrku, s chutí do něj Laugh je to těžkej tlustej klín.
K šestce je kydex pouzdro s úchytama.. na pásek to nejde,nůž mam az u krku. Uchytit držáky na horizontální nošení taky nejde, neseděj díry..takže ani na taktickou vestu nejde.. Happy nebo sem asi divnej. Rad bych věděl jak se to nosí ... Laugh nicméně pouzdro jsem si "vytunil" malinko... jen mi chybej dve maticky original co k tomu byly.. soustruznik dostane ukol Laugh nebo kdyby nekdo věděl jak k nim příjdu, dejte vědět prosím... tak posílám nějaké foto.
PS: Tak ted uz jen IZULU Happy

franco83 vložil tyto přílohy:
DSCN0850.JPG.jpg
DSCN0851.JPG.jpg
DSCN0852.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
gratuluju, esee jsou parádní nože, veškerý příslušenství atd je na eseeknives.com a to co sis dotunil oni prodávaj jako http://www.eseeknives.com/rc-5-6-molle-back.htm jinak to, že to nepasuje na molle se mi nezdá, ale když to řikáš :D na horizontální nošení asi tek lok a na pásek to co sis vyrobil, jinak asi ne.. :)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/11/2009
vim o tom ze to maj na strankách Happy ale za ty prachy si to radsi spíchnu Laugh navic nemam paypal.. jak to vubec je s nakupem ze zahraničí, mate zkusenosti nekdo??? vyplatí se to??
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Nova Izula2. Oproti povodnej ma predlzenu rukovat o 1/2 palca.
Viac info: http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=766876

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
patuloz napsal:
Nova Izula2. Oproti povodnej ma predlzenu rukovat o 1/2 palca.
Viac info: http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=766876

tak nevím, jestli se mi to nezdá, ale není ta dírka na konci rukojeti eště menší, než byla původně???? Nebo je to jen špatně vyfoceno?
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
já bych spíše uvítal změnu materiálu než původního tvaru
Posláno:

Pokročilý
jendach napsal:
já bych spíše uvítal změnu materiálu než původního tvaru

přemýšlel jsem, že bych si nechal udělat kopii od některého z místních nožířů, ale z jiného matroše.... v jaké cenové relaci by to tak asi vyšlo, kdybych si nevymejšlel nějakejma kosmickejma materiálama?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/27/2010
tiez si mysli ze mali radsej zmenit material, ta velkost rucky bola akurat ved je to neck-knife.
Posláno:

Štamgast
ad Izula 2 - Zajímá mě jediná věc... Znamená to, že Izula (1) současných tvarů jde do kopru a bude se vyrábět jen tento prodloužený model? Protože pokud ano, ještě bych si klasickou Izulu pořídil.

Jinak jde jen o hrubý odhad, ale Izula například z RWL34 by vyšla na 3000Kč, s kydexovým pouzdrem okolo 3500Kč. Ale určitě je to o konkrétní domluvě.

Alternativou by mohl rozhodně být Bark River Bravo Necker od známé firmy, z materiálu 12C27, čili z nerezovky. Cena s kydexovým pouzdérkem se pohybuje okolo 70USD (fotky ukazují skutečnou velikost):

Tyler vložil tyto přílohy:
Bark_River_Bravo_Necker_Desert_Tan.jpg
Bark_River_Bravo_Necker_with_Micarta.jpg.jpg
Bark_River_Bravo_Necker_vs_Izula.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/26/2006
Tyler napsal:
ad Izula 2 - Zajímá mě jediná věc... Znamená to, že Izula (1) současných tvarů jde do kopru a bude se vyrábět jen tento prodloužený model?

Rozhodne ne, majitele ESEE uz na Bladeforums psali ze oba modely pojedou soucasne.
Posláno:

Pokročilý
Tyler napsal:
ad Izula 2 - Zajímá mě jediná věc... Znamená to, že Izula (1) současných tvarů jde do kopru a bude se vyrábět jen tento prodloužený model? Protože pokud ano, ještě bych si klasickou Izulu pořídil.

Jinak jde jen o hrubý odhad, ale Izula například z RWL34 by vyšla na 3000Kč, s kydexovým pouzdrem okolo 3500Kč. Ale určitě je to o konkrétní domluvě.

Alternativou by mohl rozhodně být Bark River Bravo Necker od známé firmy, z materiálu 12C27, čili z nerezovky. Cena s kydexovým pouzdérkem se pohybuje okolo 70USD (fotky ukazují skutečnou velikost):

Bark River Bravo Necker-ty ho máš??, Jakou s ním máš zkušenost???

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
sakra furt jsem hledal a čekal co bude to překvapení co na bladeforum slibovali a pak to prošvihnu :D

u izuli bych materiál neměnil, mě celkem vyhovuje to co používaj, nabrousim na čemkoli i když jsem na to nemehlo a pěkně drží ostří. to že to rezne a chytá patinu vůbec nevadí.

Jako alternativa je zajímavej taky eskabar, ale nikde jsem ho neviděl zatim k prodeji.

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Štamgast
Pe.Pe. napsal:
Bark River Bravo Necker-ty ho máš??, Jakou s ním máš zkušenost???

Kdepak, nemám... Náhodou jsem na něj narazil na internetu a když se tady poměrně často objevují názory, že by Izula byla lepší s nerezovkou, dal jsem ho sem jako alternativu výběru.

Mimochodem, ten "eskabar" mi přijde jako home made Izula.
"Thin is sharp."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Ten Eskabar je spolupráce mezi Esee a Ka-Bar.
Takovej hybrid mezi Izulou a Becker Necker. Rozměry nevim, ale myslim, že někde mezi těma dvěma, čepel kabar a rukojeť izula.

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Pokročilý
Orcen napsal:
Ten Eskabar je spolupráce mezi Esee a Ka-Bar.
Takovej hybrid mezi Izulou a Becker Necker. Rozměry nevim, ale myslim, že někde mezi těma dvěma, čepel kabar a rukojeť izula.

to zní hodně zajímavě.... ale te´d už je to jedno, zejtra nebo pozejtří mi dojde IZULA (černá) náhradou za ztracenou IZULU (zelenou)Happy , už se nemůžu dočkat :)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum