ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/30/2008
Pe.Pe. napsal:

nesouhlasím!
...

Trochu nechápu, s čím nesouhlasíš.

Thadeas popsal své postřehy a má možnost oba nože porovnat.

Že můžeš nůž otřít, tak to snad nemění nic na faktu, že RC6 má hrubší černění, kde zůstává více nečistot.

Nůž BK7 jde lépe do seku, ale to neznamená, že si ho někdo pořídí primárně na sekání.RC6 má kratší čepel, tak je to i trochu logické. Na druhou stranu na paštiku tyhle nože asi nebudou.

Přidělání pouzdra je čistě individuální.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
langl napsal:
Pe.Pe. napsal:

nesouhlasím!
...

Trochu nechápu, s čím nesouhlasíš.

Thadeas popsal své postřehy a má možnost oba nože porovnat.

Že můžeš nůž otřít, tak to snad nemění nic na faktu, že RC6 má hrubší černění, kde zůstává více nečistot.

Nůž BK7 jde lépe do seku, ale to neznamená, že si ho někdo pořídí primárně na sekání.RC6 má kratší čepel, tak je to i trochu logické. Na druhou stranu na paštiku tyhle nože asi nebudou.

Přidělání pouzdra je čistě individuální.

to "nesouhlasím" bylo k jeho názoru, že ho rat 6 zklamala... což je ale také individuální, takže nemá cenu se dohadovat Happy jestli jemu se líbí BK, tak mu to nehodlám rozmlouvat
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 4/10/2010
Pe.Pe. napsal:

nesouhlasím!
....

Peace Happy . Nože ESEE jsou rozhodně naprosto skvělé. Kdyby mi někdo řekl, abych si na drsnější akci vzal jeden tovární nůž, tak beru RC-6 (a nebo RC-3 Wink ).
RC6 je oproti BK7 určitě univerzálnější. Díky na ručce posazenému těžišti a choilu se s ním daleko lépe pracuje, dokonce se dá docela slušně použít v tábornické kuchyni. BK7 naopak vede v sekacích činnostech jako je stavba přístřešku, sekání dřeva, apod.

Co se pouzdra týče je BK7 opravdu tragédie, protože se v něm nůž docela drsně klepe (dá se to spravit, ale nechápu, jak tohle může vylézt z fabriky). Uchycení na batoh je lepší jen díky délce a možnosti připevnit pouzdro i nad rukojetí. Tohle uchycení je možné i u RC-6, ale jen s ESEE MOLLE Back, za který si slušně připlatíte. Pokud jsou na batohu MOLLE úchyty nebo mají popruhy správnou rozteč, pak vede RC6 na plné čáře a není co řešit.

Moje shrnutí je, že RC6 je výborný universál, který obstojí samostatně. Naopak BK7 se více hodí do komba s menším nožem. Jde ovšem o ryze subjektivní názor.

Edit:
Jediná výtka k ESEE - tedy mám zkušenost jen s RC3 a RC6, ale oba nože se opravdu lehce zanesou. Jasně, dá se to vyčistit, ale docela mne to štve. Kdyby vydali sérii nožů bez povrchovky, tak hned zkoupím vše od RC3 po Junglase ... Wink
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/7/2009
zdravim. chcel by som vediet nazor ludi co maju velku ruku ako sa im pracuje s rat 3 prip. RC3.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Sundat povrchovku u nich vyžaduje jen několik listů šmirglu a hodně volnýho času.

Docela přemýšlim, že bych jí sundal na svojí RC3, udělal patinu a zbastlil i nějaký jiný střenky. Mám oranžový a nejsou ošklivý, jen se mi líbí ty z flekatý micarty jak jsou občas vidět. Snad najdu foto.

Jinak Izula II by měla bejt v prodeji od 15. října, tak nevim kterou zakoupit :)

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/27/2010
Izulu jsem zrovna nedávno koupil a je to mazlík na první pohled akorát je menší než se může na fotkách zdát ,ale nakonec je to nůž na krk a tam by ta velikost asi překážela

rosomák vložil tyto přílohy:
_9224537.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
a tento poznáHappy te?

dipper vložil tyto přílohy:
P1030565.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/21/2009
dipper napsal:
a tento poznáHappy te?

Skúsim si tipnúť: Izula by some handmade knives s.r.o
Mora Q 511
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/17/2006
Pěkný výbrus, povrchovka a zdá se, i robustnost. Takové Ládes(ovské) Wink
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
bingoHappy
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Tak se taky připojím. Izula se mi vždy líbila, jen mi vadily použité materiály. Takže tady je jedna podle mých představ z RWL34.

ruman.cz vložil tyto přílohy:
P1050428.JPG.jpg
P1050427.JPG.jpg
P1050430.JPG.jpg
P1050431.JPG.jpg

Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Pokročilý
ruman.cz napsal:
Tak se taky připojím. Izula se mi vždy líbila, jen mi vadily použité materiály. Takže tady je jedna podle mých představ z RWL34.

ooooooo Surprised Admire
krása nesmírná
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/21/2009
tu Ruman.cz nech si tam vygravírovat Made in EULaugh .
Na kolik takováhle exkluzivní záležitost přijde?

"On balance, allowing taping was maybe the smartest business move we ever made." -Phil Lesh, Grateful Dead
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 6/14/2007
Nožík vč. pouzdra mi vyráběl Prapor. Fakt je to exluzivní práce Ok . No a na kolik to vyjde? Je to podstatně dražší než originál. Podobně jsem na tom byl i s kopií Rat 3, kterou mi dělal Mudžahedin - taky z RWL.
Co přijmeš zmizí, s čím bojuješ to roste
Posláno:

Pokročilý
ruman.cz napsal:
Nožík vč. pouzdra mi vyráběl Prapor. Fakt je to exluzivní práce Ok . No a na kolik to vyjde? Je to podstatně dražší než originál. Podobně jsem na tom byl i s kopií Rat 3, kterou mi dělal Mudžahedin - taky z RWL.

Tak a teď kvůli tobě nebudu moci usnout, protože budu dumat nad tou cenou Laugh
ale typnu... vyšla tě na 4500?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/18/2008
Zaujímavá novinka - Ka-Bar ESEE Becker "Eskabar" kríženec Becker-Necker a Izuly. Z jednej strany má logo Ka-bar a na druhej Esee. Celkom zaujímavé rozmery - čepel 8,25cm, celkovo 17,8cm. Cena cca 40,- USD

baratona vložil tyto přílohy:
ka_bar_becker_eskabar_bk14.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
baratona napsal:
Zaujímavá novinka - Ka-Bar ESEE Becker "Eskabar" kríženec Becker-Necker a Izuly. Z jednej strany má logo Ka-bar a na druhej Esee. Celkom zaujímavé rozmery - čepel 8,25cm, celkovo 17,8cm. Cena cca 40,- USD

Teda tenhle nůž mi připadá hrozně disproporční a nehezký, asi proto, že v něm naráz vidím oba notoricky známé "rodiče". Ta kombinace tedy u mě nefunguje KO
I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Pokročilý
skea napsal:
baratona napsal:

Teda tenhle nůž mi připadá hrozně disproporční a nehezký, asi proto, že v něm naráz vidím oba notoricky známé "rodiče". Ta kombinace tedy u mě nefunguje KO

souhlasím.... mě se eště k tomu nelíbí ta špička, jak je z vrchu uťatá....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2009
No když se tu probírají Izuly tak to jedna je tu pěkně nafilmovaná. http://www.youtube.com/watch?v=45swanKF6hQ&feature=player_embedded#!
Mám tlačítko mail. Na pm-ka nebudu reagovat. Jdou automaticky do spamů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Kiwi napsal:
No když se tu probírají Izuly tak to jedna je tu pěkně nafilmovaná. http://www.youtube.com/watch?v=45swanKF6hQ&feature=player_embedded#!

No jo vždyť na ní jsou hezký jen ty kozy Confused Ale máš + za post, to sem ještě nikdo nedával, jako takový druh recenze Laugh
vratislavindrastudio.cz
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum