ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jaký nůž jste naposledy darovali(y)? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/17/2010
Já včera dal kamarádovi za práci u mne na baráku ZT350CB.Moc po něm toužil tak jsem mu ho koupil a daroval.
Drobné nedostatky jsou známkou kvalitní ruční práce.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/22/2009
Ráďa + Dušan: diky, dam na vasu radu. na kapesni-noze.cz ho maju aj v ciernej, takze si pren mozem ist osobne :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
krom toho, že když někomu darujete nůž, on by vám měl darovat minci jsme četl i to, že nůž by se nikdy neměl dávat jako dar... je to zbraň (čímž vznikla hádka s tátou, kterému jsem daroval ZT, protože nedokáže pochopit, že zabíjejí lidé a né nože...i přesto je rád), co je na tom pravdy?
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
Ja som dnes daroval otcovi Spyderco Bug a pre istotu som si vzal od neho aj tu mincu Happy
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 3/16/2008
Pe.Pe. napsal:
... že zabíjejí lidé a né nože...

Plne souhlasim Ok
Je lepší mít nůž a nepotřebovat ho, než potřebovat nůž a nemít ho.
EDC:SPD Military Fluted GoldScrew, Fenix PD35TAC
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
Ja spyderco police bo som už pre neho nemal využitie. V službe používam potkana jednotku spolu s multifunkčným lathermanom, tak slúži terazky kolegovi...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Dnes k tátovo šedesátinám. Něco z mé výroby... Detaily u mě v galerii. Cool

skea vložil tyto přílohy:
P1070148.JPG.jpg

I´m Jack´s medulla oblongata...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Belovolod napsal:
Zdravim Happy
ja by som potrebaval poradit s nozom (darcekom) pre priatelku... chcel by som nieco mensie, co ma klip a da sa otvorit jednou rukou a kedze som student, tak by to mohlo stat tak do 1000 kc... uvazoval som nad spyderco byrd robin, ten sa mi zdal fajn. co vy na to? mate s nim dobre skusenosti, alebo by ste mi odporucili nieco ine?

A co tak subcom od Bokeru ?
http://www.noze-nuz.com/boker/BOM589.php
http://www.mujnuz.cz/noze/zaviraci-noze/boker-subclav-p585-/
http://www.svetnozov.sk/product/boker-plus-subcom-titanium-387/
http://www.zbrane-sabro.eu/product/subcom-folder-all-black-1403/
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/19/2008
Ja som minulý týždeň daroval kolegovi - kamošovi kuchyňák, čo som robil. A šiel aj druhý na opekačky krstnému môjho syna. Snáď budú chlapci obom dobre a dlho slúžiť.

edee vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
P1010015.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/22/2009
Križo napsal:

A co tak subcom od Bokeru ?

Co ja viem... ten kabar sa mi zdal krajsi
Posláno:

Začátečník
Připojený: 9/19/2010
Matke som na 43. narodeniny daroval kuchyňák Cold steel K7 a sestre k 15-cke mikovácku rybičku :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2005
Pe.Pe. napsal:
krom toho, že když někomu darujete nůž, on by vám měl darovat minci jsme četl i to, že nůž by se nikdy neměl dávat jako dar... je to zbraň ... ... co je na tom pravdy?

Je to stará pověra platná prakticky na celým světě. Tu minci ti ten, co nůž dostává, nedaruje, ale symbolicky s ní ten nůž zaplatí. Pak už to tedy není dar, ale koupenej předmět. Jeden z výkladů, se kterým jsem se setkal, je ten, že když nůž daruješ, má jej nový vlastník, ale přitom ses sám jeho vlastnictví úplně nezbavil. Ostří, které podle výkladu různých magií na celém světě má moc zasahovat do vyšších úrovní bytí (astrální a i duchovní svět), pak "přeřezává", tedy narušuje pouto mezi vámi a přátelství tak ničí. Tím, že jej obdarovaný zaplatí, byť symbolicky, se pouto nože a tebe zcela zruší a nůž (a nejen nůž, ale cokoliv ostrého - meč atd.) tak definitivně získává nového vlastníka. Tolik jedna z legend Happy
"Židovský stát vznikl v zásadě na účet Arabů. ...Palestina už neexistuje. Konec. Měl bych říct, že je mi to líto, ale líto mi to není." Moše Dajan
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/4/2008
Galil napsal:
Pe.Pe. napsal:
krom toho, že když někomu darujete nůž, on by vám měl darovat minci jsme četl i to, že nůž by se nikdy neměl dávat jako dar... je to zbraň ... ... co je na tom pravdy?

Je to stará pověra platná prakticky na celým světě. Tu minci ti ten, co nůž dostává, nedaruje, ale symbolicky s ní ten nůž zaplatí. Pak už to tedy není dar, ale koupenej předmět. Jeden z výkladů, se kterým jsem se setkal, je ten, že když nůž daruješ, má jej nový vlastník, ale přitom ses sám jeho vlastnictví úplně nezbavil. Ostří, které podle výkladu různých magií na celém světě má moc zasahovat do vyšších úrovní bytí (astrální a i duchovní svět), pak "přeřezává", tedy narušuje pouto mezi vámi a přátelství tak ničí. Tím, že jej obdarovaný zaplatí, byť symbolicky, se pouto nože a tebe zcela zruší a nůž (a nejen nůž, ale cokoliv ostrého - meč atd.) tak definitivně získává nového vlastníka. Tolik jedna z legend Happy

Ono to ani nemusí být pověra, protože podle našeho občanského zákoníku má darující za určených podmínek právo na navrácení daru, proto tam stále zůstává ten vztah k darované věci Cool Promlčecí doba pro uplatnění nároku na vrácení daru je pak u nás stanovena na 3 roky. Pokud však nůž prodáte, tak definitivně ztrácíte nárok získat věc zpátky. Leda, že by jste tvrdili, že jste ten nůž prodali pod psychickým nátlakem ze strany kupujícího, nebo si sepsali kupní smlouvu, kterou jde vypovědět Laugh

Koho zajímá ta možnost navrácení daru, tak může mrknout třeba sem
Kdo se nedokáže divit, kdo už nedokáže žasnout, je takříkajíc mrtvý a oči má vyhaslé.
A.Einstein
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/17/2010
zní to logicky.... Happy
V žádném umělci není nikdy nic morbidního. Umělec smí vyslovit všechno.
Oscar Wilde - Obraz Doriana Graye
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/14/2010
Zdravim všechny milovníky chladné čepele.
Do nožů jsem byl vždy blázen a několikrát kus železa taky daroval.Naposledy záchranářskej Gerber Hinderer. Ps. nejsem pověrčivý člověk a nejrůznější legendy a symboliku beru často s nadsázkou. Ale jak se říká.... na každém šprochu..... Tedy dnes bych si tu minci za darovanou kudlu vzal.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/3/2010
Ja som tiež už daroval pár nožov. Bratovi som dal ako prvý Ka Bar LG Dozier a teraz pre neho chystám Boker Highladns Ranger. Ale najprv sa s ním pohrám ja :). A mame som daroval môj prvý kvalitný zatvárak Emerson Mini Commander a je s ním veľmi spokojná. Svokrovi som dal Wenger New Renger 79 a odvtedy ho nedal z ruky, len keď mu ho treba nabrúsiť :).
Človek zvyčajne nájde svoj osud na ceste, ktorú si vybral aby sa mu vyhol.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2007
já naposledy microtech scarab a lionsteel SR-1 za žádný jsem minci neinkasoval, tak snad pověry nefungují...
nechovej se agresivně, jednej dominantně
fake to fake, soul to soul
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/3/2009
Tak poslední mnou darovaný nožík: Včera ho manželce donesl Ježíšek Happy Grohmann ULU - něco netradičního do kuchyně...

skea vložil tyto přílohy:
P1080584.JPG.jpg
P1080586.JPG.jpg
P1080590.JPG.jpg

I´m Jack´s medulla oblongata...
ljp
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/23/2008
Dětičky dostaly každé Opinel pro děti Happy Je třeba začít záhy

ljp vložil tyto přílohy: