ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Error Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2010
Všechny předem zdravim. Je mi až trapně když vidim všechny ty nádherně nože, cpát sem můj rvní pokus, ale chybami se člověk učí a radami jakbysmet.
Jak jsem již psal, je to úplně můj první celoživotní pokus, pracuji doma u psacího stolu / koše. K dispozici mám rašple, ruční pilku, smirkový papír, aku vrtačku a pak francouzský klíč a jednu svorku - nic víc, nic míň - na nic se však nevymlouvámHappy Práce s dřevem mě baví, čepele však nemám jak si vyrobit, takže si je když budou peníze nechám vyrobit.

K noži - je to nějaká Noname čepel ze zavíráku, ke které je přivařen železný plátek na kterém jsou střenky. Na střenky jsem použil bahenní dub od Imra, který je napuštěný lněným oleje s včelím voskem a nakonec ještě trochu vyleštěn samotným voskem.

Ještě omluvte moje fotky, ale profesionální fotograf ze mě asi nikdy nebyl a nebudeNeutral

Samozřejmě kritika vítána.Ok

Error vložil tyto přílohy:
DSCF2404.JPG.jpg
DSCF2407.JPG.jpg
DSCF2405.JPG.jpg
DSCF2402.JPG.jpg
19122010132.jpg.jpg
19122010136.jpg.jpg
16122010126.jpg.jpg

Sláva
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Neber to prosím zle.....

Ale mě spíš trochu vadí ( mrzí ) že s nožem je zde focena i zbraň.... Jinak nože se budou dařit, je to o cviku a času.

Martin
Posláno:

Štamgast
No ona to neni zbraň je to jen airsoftová kopie pro dotvoření "dojmu", ale neni problém to oříznout a hodit sem jen ten nůž, pokud by to vyloženě kazilo dojem.Wink
Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
škoda , že je to airsoftová kuličkovka Happy já myslel, že jsi šťastnej chlapík co má první verzi pětasedmy s tzv "revolverovým" kohoutem ve stavu 1A a tiše jsem záviděl... ps : být tebou , tu ručku ještě trochu poladím...když už sis s tím dal tu práci.
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Mrzí mě, že jsem Vás zklamal až si udělám zbroják, tak se třeba polepšim. A Vaše názory na nůž? Doladit v jakém smyslu? Tvarově nebo povrchově? Pokud tvarově tak ona v ruce sedí hezky, ale možná to zkreslujou ty fotky.
EDIT: ted když na to ještě koukám tak to asi bude opravdu fotkou, zkusim ještě zítra za světla přihodit nějakou kvalitnější fotku.
EDIT 2: Děkuju pane Jendach, budu se snažit aby další byl zas o 100% lepšíOk
Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2007
Naopak, mně se fotky nožů se zbraněmi líbí. Tak nějak mi to k sobě patří Ok
Jinak hodně úspěchů v další tvorbě
Posláno:

Štamgast
tvarově- čepel má moderní tvar i povrchovku a ručka je jak na kuchyňáku od babičky (bez urážky!) nějak mi to nejde dohromady. i když- jestli je první... možná to bude jednou hezká památka na začátky.
Posláno:

Štamgast
Děkuju za názorOk
Je pravda, že původní ručky byly hranaté a já zachoval velikost, ale místo hranatých hran sem udělal kulaté. A je pravda, že ty půdodní byly kovové. Řikám todle byl můj první pokus jak zjistit co a jak, ted už bych možná zas postupoval trochu jinak, tak až bude čepelka hned se dám do dalšího.
Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
zdar sláva!tak si to zmáknul,rukovet je pekná až na tie nity .niesu sumerne , ale máš moj obdyv že si to doma zmákol na písacom stoleApplause vela zdaru !pac imroHappy
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/21/2010
První pokus dobrý. Kdo nic nedělá nic nevytvoří...Jinak s tou ručkou se připojuji, na takový alá vojenský nůž by se hodila nějaká micarta nebo textit, apod.
Na fotce s pistolí taky nevidím nic špatného, je to na dokreslení atmosféry kam má nůž patřit...To je jako u loveckého nože připomínkovat paroží vedle něj.
Pokračuj, přeji hodně úspěchů !!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
jojo ja sem taky pro aby sis strelny zbrane napriste odpustil nedela to obcas dobrotu Happy

nebo nedejboze chapes i nuz primarne jako zbran?
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
no trmane- tahle čepel rozhodně jako zbraň vypadá, takže se k ní podle mého jako dekorace ta pětasedma hodí... falešné ostří zhora... flekatá na rozbití obrysu v šeru...tobě snad jako zbraň nepřipadá? třeba k loveckému noži bych se zase nestyděl dát loveckou flintu, se zbraněma to má prostě každej jinak- někdo vdolky, jiný holky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/31/2006
podobne tvarovanou cepeli loupu jabka tak nevim no Wink
SHÁNÍM CHCÍPLÝ PLAZY KE ZPRACOVÁNÍ KŮŽE
... TOMASRUCKER.com ... KOVANYNUZ.cz ...
Posláno:

Štamgast
vidíš a já jsem přesvědčen , že na nůž jablka vypadá jinak... a autor nože je asi téhož názoru- proto dal jako podklad vojenskej svetr. Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
Fajny pracovny pidi nozik ale nechapem preco tam mas nevyplnenu tu medzeru v rucke kde nie je dostatok privareneho kovoveho platku. Bude sa ti tam drzat spina a kadejaky sajrajt.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Opět připomínám, že pistolka byla jen na dotvoření atmosféry až budu dělat houbařský nožík tak k němu jedině nějakou houbuWink Proti zbraním nic nemám, nůž byl primárně určen jako bodná zbraň, ale proti tomu, že se tu bere i jako úmění osobně nic nemám a souhlasím s tím, protože to totiž v podání místních nožířů je obojí.
Pro toho kdo sem psal, že se mu můj nůž nelíbí, a že by to sem nedával mám asi takovou odpověď: Já jsem se svojí první prací co se týče typu rukojeti a zpracování celkem spokojený, nýty by mohly být o 100% lepší vím o tom částečně je to dáno tím, že jsem nejdřív udělal ručku a až ve finále je cpal dovnitř což už příště neudělám a nejdřív je tam dám a pak až budu brousit. Bylo to poprvé co jsem s něčím podobným pracoval. Jinak chápu, že se lidem třeba nelíbí, ale mě se moc líbí a to už jen z toho důvodu, že jsem se na něm vlastníma rukama napracoval celkem dlouho. A ještě s AKU vrtačkou se mi špatně vrtalo, občas se v dřevě zasekla a proto vrt nebyl až tak rovný, jak bych s přál mít v tu chvíli stolnímrGreen
Jinak všem děkuju za jejich názory, moc si toho cením.
Križo: Máte úplnou pravdu, ta mezera je tam na prd, ale já sem byl rád, že se to vůbec podařilo navařit a jak jsem to dostal tak sem s tim pracoval, mohl sem udělat úzkou ručku, ale já měl obrovskou chut zkusit něco neobvyklého, snad mi rozumíte.
Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/22/2007
TRMAN napsal:
podobne tvarovanou cepeli loupu jabka tak nevim no Wink

Lupane jablka su tak pre kojencov Wink Pre chlapov su najlepsie v tekutom stave bud ako kalvados alebo domaca jablckovica Laugh Laugh Laugh
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Tu mezeru můžeš kdykoliv by ti začala vadit,zalejt epoxidem,nebo tam vtlačit do epoxidu namočenou šňůrku,nebo tak cokolivWink Jak a čím jsi navařil tu čepelku? A tu stříkačku už neřešte,je to prostě jeho kompoziceHappy mě tam nevadíRazz a sedí tamHappy
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
První...nechtěl jsem rozpoutat vášně ohledně zbraně....jen je nemám rád a k nožům mi prostě nesedí Happy ale....jsem na jiné typy nožů, takže asi proto.

Za druhé, ty nýty....když je tam dáš dřív než budeš brousit...dbej na to, že se budou při broušení sakra hřát...chlazení celé ručky asi moc in není, takže dej je až po zbroušení, ale snaž se Happy

Mat
Posláno:

Štamgast
No ono brusnym papírem v ruce to asi nebude tak "žhaví" Happy A kdyby jo tak budu pomalu a střídat poctivě strany. A nebu musim příště sehnat ty duté nerezové nýtky, nebo aspon nerezové.
Sláva
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum