ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Error Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/22/2007
Error napsal:
...
Križo: Máte úplnou pravdu, ta mezera je tam na prd, ale já sem byl rád, že se to vůbec podařilo navařit a jak jsem to dostal tak sem s tim pracoval, mohl sem udělat úzkou ručku, ale já měl obrovskou chut zkusit něco neobvyklého, snad mi rozumíte.

Zial celkom nerozumiem lebo tu nejde ani o uzku privarenu pasovinu ani o siroku rucku ta medzera aspon u mna kazi celkovy vysledok a pri pouzivani sam zistis ze toto riesenie je zle. Ked tak si si mal zaobstarat nie dve crienky (strenky) ale kus dreva a cepel donho napasovat ved takto sa robi kopa nozov alebo si tu medzeru mohol vyplnit nalepenym fibrom. Ako som uz napisal pracovny nozik na vsetko bude fajn na nic ine sa nehra. A kludne si mozme tykat ak teda tvrdo nenastojis na vykani.
"There are three kinds of lies: lies, damned lies, and statistics."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
2Error: mám někde doma čepelku na fixíra a na ten mikov vyhazovák. Jestli máš rozumnou možnost navaření tohoto na jinej kousek nerezu a chceš je,písni mi PM,poslal bych ti je....jen se mi to tady někde válí,ani nevím,kde jsem o ně zakopl...
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
k tomu vykání - to samé co Križo. ahoj, já jsem petr.
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Error napsal:
No ono brusnym papírem v ruce to asi nebude tak "žhaví" Happy A kdyby jo tak budu pomalu a střídat poctivě strany. A nebu musim příště sehnat ty duté nerezové nýtky, nebo aspon nerezové.

Hmm, aha Happy tak to ano, to se asi hřát nebude Happy smirek až na konec, první pilník.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2010
Krížo: Já to plně chápu, já to tak i původně chtěl udělat, zkoušel jsem to, ale řez nebyl dostatečně široký a úzkou rašpli ani pilníček sem neměl, no tak sem řezal dál a až pak mi došlo, že sem to mohl vybrousit smirglemSad Holt zas ruce pracovali rychleji než mozek. No slibuju, že příště si vše pečlivěji promyslím. Je pravda, že když sem to ukazoval tátovy tak mi řikal, že ta díra tak kazí ten dojem, tak s tim možná ještě neco provedu.
Vseta: píšu SZ/mail.
Lotrhou: Dobře děkuju, těší mě já sem Slávek, ale říkejte mi SlávaHappy
Mat: jasné, jak jsem psal mám k dispozici jen základní věci na ruční pohon - kromě teda AKU vrtačky.
Sláva
MaO
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 8/23/2010
Ahoj
přidám svůj laický názor.
Nelíbí se mi ty nýty mimo osu.
Je škoda že sis nevyhrál s tou střenkou víc, je hodně vidět jak si to nýtoval.
A asi bych místo dřeva volil nějakou hadrokartu.
Jinak ale od stolu v obýváku je to dobrá práce.
Až sem dám já svůj první nůž tak se těším jak mi ho zkritizuješ Happy
Martin
Meum est propositum in taberna mori!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
[quote=Error]
Jak jsem již psal, je to úplně můj první celoživotní pokus, pracuji doma u psacího stolu / koše. K dispozici mám rašple, ruční pilku, smirkový papír, aku vrtačku a pak francouzský klíč a jednu svorku - nic víc, nic míň - na nic se však nevymlizvámHappy
Noname čepel ze zavíráku, ke které je přivařen železný plátek na kterém jsou střenky.

Trochu si zčeril pokojnú hladinu vianoc.Grin
K nožu : nato s akým náradím si to spáchal Ok aj keď si to mohol spraviť jednoduchšie. Stačilo ten navarený tŕň vlepiť do nejakého špalíku a potom tvarovať rúčku.
Čepel si asi tepelne znovu neupravoval a vmieste zvaru to budeš mať popustené.
Základ je že si sa vôbec odhodlal niečo vyrobiť.Happy
Posláno:

Štamgast
Gofi: děkujuOk , ono to je half fulltang pro představu ještě na začátek přihodim fotku samotné čepele. A mé "rádoby dílny".
MaO: Já mám doma jen dřevo takže sem pracoval s tím co bylo k mání. Jinak k tomu kritizování, neboj ono určitě v porovnání s tim mým nebude co kritizovatHappy
Sláva
Posláno:

Štamgast
Tak už sem to včera nevydržel, a protože nebyla žádná čepel tak jsem vyhrabal něco co sem asi jako 11letej dostal na tábor. Fanoušky dřeva možná potěším, no příznivce ostatních materiálů asi tolik ne. Jsou to bukové příložky - klasika ruční pilka, rašple, smirek. S tim, že sem měl doma jen centimetr silný prkýnka takže rozřezat na hralolky a ty pak ještě podélně na půl - ruční pilkou řezat podélně je zatrest. Ještě udělám tu prostřední a pak to hodim do lněnýho oleje s voskem a malinko zalepim epoxidem, až to bude hodím finální foto.
U té druhé fotky kde už je v novim kabátku - ta blíž není větší, jen je to foceno z úhlu kvůli tomu aby tam nebyl stín, takže tak jen vypadá.

Původní vizáž.

Error vložil tyto přílohy:
31122010142.jpg.jpg
31122010141.jpg.jpg
DSCF2410.JPG.jpg
DSCF2411.JPG.jpg
DSCF2412.JPG.jpg
DSCF2413.JPG.jpg

Sláva
Posláno:

Štamgast
Příložky dodělány, přikládám fotky, snad se bude líbit.Happy Použito bukové dřevo, lněný olej a včelí vosk.

DSCF2428.JPG.jpg
DSCF2429.JPG.jpg
DSCF2430.JPG.jpg
DSCF2431.JPG.jpg
DSCF2432.JPG.jpg
DSCF2437.JPG.jpg
DSCF2439.JPG.jpg

Sláva
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Error: znáš rčení Líná huba holé neštěstí? takhle se piplat z bukem a šmrdlat v ruce... stačilo se přitom zeptat jestli někdo nemá pár zbytků exotického dřeva na příložky a dostal bys to za poštovné.. zrovna nedávno jsem tu rozdával příložky padouku co mi zbyly při hranolkování fošny.. a na pár švýcaráků má zbytek dřeva spousta lidí..

škoda, ušetřil by sis práci .. on totiž buk není zrovna ideál..
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Pěkný, hned je to ůplně jinej nožík a ještě ladí s YorkšíremHappy Ok
Posláno:

Štamgast
PavelEdl napsal:
Pěkný, hned je to ůplně jinej nožík a ještě ladí s YorkšíremHappy Ok
Moje řečHappy Tak se zkusím podívat v práci a kdyžtak ti k těm čepelkám nějakej klacík přibalímWink Nejspíš to bude iroko,to je teď jediné pro mě dostupné....
Posláno:

Štamgast
Samurai v klidu tohle jsou jen takové moje pokusy, neplánuju ten nůž používat, spíš si ho dám někam na okrasu, takže tam ten buk snad nebude tolik vadit.
Já nejsem línej otevřít "hubu" jen jsem to nikde neviděl s tim padoukem, tak snad příště..
K práci, podstatný je aby to člověka bavila a já si u toho užil zábavy..Wink
PavelEdl: Děkuju Vám ještě jednou za ty knížky a motýlka a sem rád, že se líbí, potěšilo mě toOk
Vseta: Taky děkuju já ted budu mít díky Tobě/Vám a Imrovy takovýho materiálu, že s tim budu mít do konce roku co dělatmrGreen
Jasně já na to zapomněl. To je ta úcta ke staršímHappy
Sláva
Posláno:

Štamgast
Už jsem ti psal,ať mi tykášHappy ...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2010
ahoj sláva!tak máš hotovoApplause je to simpaták.pozrem či nemám nejaké iné drevo,trufneš si na montáš na trn?pac imroHappy
Co jsme udělali jen pro sebe,zemře s námi.co jsme udělali pro ostatní a pro svět,zůstane nesmrtelné.
Posláno:

Štamgast
Imro díky, no hele na trn si netroufám, největší průser by byl totiž ten, že nemám stolní vrtačku ani svěrák, takže největší problém by byl vůbec si navrtat prostor pro trn. Dřívka mám co jsem ještě kdysi dostal mám tam kousek třešně, buku, lípy a pak dub a tvůj bahenák, Vseta mi bude posílat ještě něco a řikal, že když se zadaří, že by mi poslal ještě i kousek iroka. Takže zatim je všeho dostApplause Ještě Ti napíšu mail ohledně jednoho dotazuOk
Sláva
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Error - pane mohli bychom si také TYKAT ?Wink Díky
Posláno:

Štamgast
Pane Pavle, klidně mohli, pokud Vám to nevadíWink Já sem teda Slávek/Sláva - platí pro všechny kdo o to mají zájem. Pak mi dej prosim vědět jestli dopis došel v pořádku. Díky
Sláva
Posláno:

Štamgast
Tak jsem si dneska po škole sednul a zbavil jednoho kuchynáčku, na který se chystám, od rzi. Práce celkem byla, na ručce totiž už byla řádná vrstva, na čepelce jen taková ta jemnější, ale kazila dojem jinak krásnýmu noži, tak po 2 kolech brousení 80,100,120,600,1200 se mi to snad podařilo sundat, jen zůstala patina na rukojeti, ale tam stejně bude střenka.

DSCF2440.JPG.jpg
DSCF2441.JPG.jpg

Sláva
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum