ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 5/24/2010
Diky, to je castecne to co jsem hledal. Takze podle toho jde o "prachy", myslel jsem jestli se ESEE nedistancovalo kuli kvalite.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/12/2003
Cena je vyšší než jsem čekal. 175USD mi přijde skoro moc na D2 a Made in Italy. ( výrobu soudím podle fotek předprodukce na netu). Jsem zvědavý na nějaké testy a recenze.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/8/2009
Ten H.E.S.T. je moc pěkný nůž, ale toho vybrání u frame locku bych se bál. Stěží tam zbilo 1,5mm titanu Cry
Překonej svůj strach a poznáš kdo jsi
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 5/24/2010
HEST folder - vyroba sice "made in italy" ale LIONSTEEL coz je tady na foru opevovana znacka. Co se tyka te slabiny u cepu to uz taky kolegove probirali. Nejsem dost technicky erudovany abych to objedktivne posoudil, ale na pohled to vypada chatrne.
To hnusny na hrbetu co vypada jak otvirak na lahve ma byt snad otvirani o kapsu ala kolecko u Emmersonu.

Jinak me zamrzelo ze to neni pod ESEE - preci jen to byla takova pro me "zaruka kvality". Takle jsem pojal podezreni zda se od toho ESEE nedistancovala treba prave kuli tomu ze nemusi byt tak neznicitelny jako ostatni jejich noze.... ale to spekuluju.

U me probihal boj mezi ESEE Hest folder a ZT 0551. A ted kdyz uz Hest neni pod ESEE tak vyhrava ZT0551.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
prototyp ESEE-3 zatvaraku. Parada! Dufam ze aj finalna verzia bude vyzerat takto
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=806802

"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Začátečník
Připojený: 8/17/2009
celkom pekný, uvidíme aká bude konečná verzia.
Posláno:

Štamgast
grrr napsal:
nevyzera to zle,dufam ze to ostane bez otvaraku na flase,ale to umiestnenie klipu bolo lepsie na povodnej verzi.Oh No

co tym myslis povodnej? nemylis si to so zatvaracou izulou, alebo hest-om?
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
patuloz napsal:
prototyp ESEE-3 zatvaraku. Parada! Dufam ze aj finalna verzia bude vyzerat takto

ESEE/RAT nože mám rád a tento zavírák vypadá použitelně, ale ty informace o jejich prototypech jsou ještě docela dlouhá cesta k uvedení nože do prodeje. Všichni si určitě vzpomeneme na první informace o zavírací Izule(březen 2010) a nůž je stále jen na papíře.
Je pro výrobce docela škoda nepustit občas něco nového do oběhu a nemusí to být nutně desítky modelů nebo barevných variací.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
patuloz napsal:

Omlouvám se, ale... Kurváááááááá, toho chci!!!!!!!!! Naprosto jednoduchý tvar, krásná čepel, framelock, ocelová příložka pod G10, oproti H.E.S.T.u podstatně tenčí čepel, žádné otravné flippery, otvíráky, prostě jen a jen čisté linie. Paráda, paráda.

Moje nadšení tlumí jediná věc a právě přesně to, o čem psal langl... Zavírací Izula je ohlášená taky už pěkně dlouho a zatím kde nic tu nic. Na druhou stranu se utěšuju tím, že chlapíci od Esee celý dlouhý čas tráví testováním protoypu a jeho vylepšováním.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
beries mi slova z ust!!! len som cakal kto sa nadchne tovnako ako ja! Laugh Laugh Myslim ze len testuju a cakaju ze im to Lionsteel nadesignuje aby to vyhovovalo vacsine uzivatelov a konecne zacnu vyrabat. Izula bola myslim ohlasena skor ako hest a ten uz myslim je konecne na svete.... Len dufam ze tam nechaju ten roto lock, pretoze to vyzera zatial tak, ze pojde prec... uvidime... kazdopadne by to chcelo uviest rozmery. ak to bude cca pevny ESEE3 tak zacinam opat setrit Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/26/2008
Ku...va pěkný nůž!!!

Evropská Unie končí tam, kam dostřelí má brokovnice!
Posláno:

Štamgast
patuloz napsal:
beries mi slova z ust!!! len som cakal kto sa nadchne tovnako ako ja! Laugh Laugh

Já jsem z něj úplně mimo, úplně klidně se přiznám Happy. Ty tvary, ty tvary!!! A pokud ho navíc nechají v téhle barevné kombinaci, tak... uuuuuuuuffffffff mrGreen.

Zatím jsem neprolítnul celé vlákno na Bladeforums, ale testování bude určitě trvat ještě několik měsíců, stále se zvažuje materiál čepele (prototyp má klasicky D2), rotoblock opravdu možná zmizí atd. A co se týče velikosti - délka čepele je 3.5 palce (8,9 cm) od konce rukojeti ke hrotu, takže naprosto ideální Applause.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Toto je odpoved Jeffa Randalla na moju otazku, ci bude mat produkcny model RotoBlock.. Cry

There will be no RotoBlock on production models...

Posláno:

Štamgast
Hm, to mně ani nijak nevadí... Framelock je sám o sobě velmi spolehlivá pojistka, RotoBlock už beru jako vychytávku navíc, která na noži být vůbec nemusí.

Mě spíš zaujala informace, že jeden testovací prototyp má frame klasicky z titanu a druhý z nerezu, a že součástí testování bude právě i porovnání, co si vede líp. Já jsem teda pro titan, tak jsem zvědavý.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Jo no konečně něco jiného než ten hnusný HEST folder Ok A je fakt že zavírák podle mého gusta Applause

Včera jsem prasil vánoční stromeček a udělal jsem si na ESEE6 zoubek po kontaktu s hranou stojanu Beating Tak jsem si vzal vodní kámen a brousil...brousil...už mě bolela ruka...brousil a vybrousil, a dokonce si hezky poupravil fasetu, pak to vytáhl na keramice a teď je ještě jedovatější Evil Ok
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
To jsem dlouuuho už nezažil, tohle je přesně nůž, kterej jsem viděl a prostě ho musim mít i za cenu že nemam peníze nazbyt, bych byl schopen okamžitě objednat Admire
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/5/2009
tak..sa musim pochvalit novym prirastkom Happy
konecne mi prisla rc 5-ka....

marked vložil tyto přílohy:
Fotografia0174.jpg
Fotografia0173.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Zavíráček pěknej, ale když koukám na ty fotky tak se bojím, že kolem středového čepu je málo místa a tudíž ty kluzné podložky nebudou nějak moc echtový. Aby v tom nebyl za chvíli vakl.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:

Štamgast
Kasprik: Však nůž má před sebou ještě měsíce testování, kdyby s tím byl problém, určitě na to u Esee přijdou Wink.

Jinak tady jsou fotky dalších dvou prototypů představených na právě probíhající SHOT Show:

Esee Laserstrike

Esee RC-4, ovšem Stainless! Použitý materiál u prototypu je 440C, z fotky jasná stonewashed povrchová úprava.

Tyler vložil tyto přílohy:
Esee_Laserstrike.jpg.jpg
Esee_4_Stainless.jpg.jpg

"Thin is sharp."
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/11/2007
Na bladeforu se objevili moc špatné zprávy. Lionsteel, který měl vyrábět ESEE-3F odstoupil od projektu, takže se všechny termíny změnili v neurčito. :'-(

V této místnosti je místo jen pro jednoho Boha a ten váš to není! Walter Bishop
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum