ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Nože ESEE (a další) z RAT Cutlery Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/21/2009
Tyler napsal:
Kasprik: Však nůž má před sebou ještě měsíce testování, kdyby s tím byl problém, určitě na to u Esee přijdou Wink.

Jinak tady jsou fotky dalších dvou prototypů představených na právě probíhající SHOT Show:

Esee Laserstrike

Esee RC-4, ovšem Stainless! Použitý materiál u prototypu je 440C, z fotky jasná stonewashed povrchová úprava.

Aj ked noze ESEE moc neoblubujem, ten ich Laserstrike vyzera velmi pouzitelne. Taky army-bushcraft :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2007
ZdravímWink vím, že už to tady proběhlo, ale přece se zeptám, nemáte někdo zkušenost kde na českých stránkách sehnat nějaké příslušenství k Esee 6 ?? Ať už molle back a nebo Clip Plate Happy viz. http://eseeknives.com/ESEE-6-Sheaths.htm

Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/12/2011
asi trosku mimo,,,,,,,,ale musim.....chci si koupit rc6 a rc4 pres www.knife-connection.com postovny 12 a mel bych to mit doma do max 10 dni nemate stim nekdo aspon nejaky skusenosti dikec, jinak sem hodne rad ze sem na vas {knife.cz} natrefil
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
CPO officer napsal:
asi trosku mimo,,,,,,,,ale musim.....chci si koupit rc6 a rc4 pres www.knife-connection.com postovny 12 a mel bych to mit doma do max 10 dni nemate stim nekdo aspon nejaky skusenosti dikec, jinak sem hodne rad ze sem na vas {knife.cz} natrefil

Ahoj, za prvé: děláš dobře, tyto dva nože nikdy nepustím z aktivního používání Ok a za druhé: objednej na http://www.knivesshipfree.com/ tam je taky doprava za 12 babek, do týdna doma, skvělý přístup a vůbec obchod.... (loňi jsem tam provedl asi 15 objednávek nad 200babek a vždy v pohodě, bez cla a DPH a jakýchkoliv problémů. Wink
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
Tygerstyle napsal:
objednej na http://www.knivesshipfree.com/ tam je taky doprava za 12 babek, do týdna doma, skvělý přístup a vůbec obchod.... (loňi jsem tam provedl asi 15 objednávek nad 200babek a vždy v pohodě, bez cla a DPH a jakýchkoliv problémů. Wink

Já tedy objednával u tohoto obchodu dvakrát a vždycky to trvalo tři neděle než něco dorazilo Happy
Ale jinak super Applause
Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Štamgast
To je divný, já měl většinou doma zásilku 5tý pracovní den ...Shocked
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/18/2010
Tygerstyle napsal:
To je divný, já měl většinou doma zásilku 5tý pracovní den ...Shocked

mail:

Lukas,
Your order #22843 has shipped and the tracking information is below. Thank you for your business!

Shipped on 2/3/2011 using USPS International First: LN110518631US

Sincerely,
Derrick Bohn

a kliknutí na WWW stránky USPS:
Label/Receipt Number: LN11 0518 631U S
Class: First-Class Mail International
Service(s): International Letter
Status: Electronic Shipping Info Received

The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on February 04, 2011 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated periodically throughout the day. Please check again later.

Tož asi tak Confused

Lépe mlčet a být podezírán, že jsi hloupý, než promluvit a vyvrátit tím všechny pochybnosti - tak tím se bohužel moc často neřídim :-D
groula
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/15/2008
Prosím poraďte mi kde seženu molle lock na izulu.Díky moc
dokud je člověk živ, měl by se o život rvát
Posláno:

Štamgast
romulus napsal:
Prosím poraďte mi kde seženu molle lock na izulu.Díky moc

Ahoj, i na nože-nůž třeba, nebo mujnůž Happy

Jo a pokud chceš jen jeden tak já mám snad jeden navíc doma.... (z ESEE6)
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Tak i já jsem se stal šťastným majitelem esee 6. Už dlouho jsem po něm pokukoval, až jsem se nakonec odhodlal. Splnil moje očekávání, je akorat :), výborně sedí v ruce. Nůž dorazil výborně nabroušen. Co se týče pouzdra nošení pomocí molle lock je pohodlné a i takto velký nůž není problém schovat po svetr a je ,,zcela,, nenápadný. Co se týče materiálu čepele, stačí čas od času přetřít minerálním olejem a nebo jak už tu bylu psáno a myslím, že je to lepší varianta, zakrojit pořádný kousek salámu Wink a lišák nemá šanci.

LUCKYLAKY vložil tyto přílohy:
IMG_0095.JPG.jpg
IMG_0099.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Dnes jsem se konečně dostal ven a společnost mi zase dělala Esee 6. Zkoušel jsem přesekávat větve kolem 10 až 15 cm v průměru. Nůž sedí v ruce dobře, a sekání takto slabých větví šlo dobře, avšak na větší průměr to chce použít tlouk. Dále jsem zkoušel s nožem vylamování dřeva a to šlo taky velice dobře. Pro mne je to ideální univerzál, co určitě nezklame Wink

LUCKYLAKY vložil tyto přílohy:
IMG_0222.JPG.jpg
IMG_0226.JPG.jpg
IMG_0227.JPG.jpg

Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/6/2011
LUCKYLAKY jsi mě fotkama napružil Happy Teď čekám na balík z ESEE 6 a pošta nikde Happy
Zvažuji taky objednání MOLLE Back a Accessory Pouch. Uvidím až ho testnu a pokud mi sedne a nechám si ho tak objednávám ostatní k tomu. Cena MOLLE Back je do 850 kč a poštovné do 400 kč i s poplatkama a přeposláním v česku.
Posláno:

Štamgast
Včera jsem "repatinoval" svoji ESEE6, ručně jsem obrousil starou patinu do krásné saténové světle šedé barvy... pak jsem ji po odmaštění naložil do octa jako utopence, po 10 hodinách byla krásná rovnoměrná patina (dost tmavá) ..ocet jsem umyl, čepel ošetřil balistolem na noc a ráno hadrou setřel balistol a čepel je krásně rovnoměrně zapatinovaná, uvidíme jak se jí bude dařit dál (dost pracuje) ....
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Jen taková zajímavost... Jeff Randall z ESEE si pořídil Nyalu od Chrise Reeva a hodlá ji v příštích měsících používat jako svůj hlavní nůž, a to včetně výjezdů do džungle, pěkně ji otestovat. Oproti produkci ESEE docela posun Wink.

Tyler vložil tyto přílohy:
nyala.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Nemůžu si pomoct ale moje zapatinovaná ESEE6 se mi libí stále víc než tohle :) Ale že není pěkný neříkám, teším se spíš jak bude Jeff hodnotit na bladeforech.
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Tak to mně se Nyala líbí a moc! Na ohlasy jsem zvědavý, právě i v porovnání s produkcí ESEE... Otázkou je, jestli třeba tenhle nůž nepřiměje Jeffa zauvažovat nad CPM-S35VN pro ESEE 3-Folder - i když jeho okatě ignorantské "what´s that S35VN/Elmax/etc. thing?!" začíná být pověstné mrGreen.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Já si nemůžu pomoct,ale mě ta uhlíkajda na noži do přírody maximálně vyhovuje.Navíc v tak dobrém tep. zpracování jako produkuje f. ESEE.Určitě bych to neměnil.
Nicméně na knifetest.com(ne že by ty jejich destruktivní testy pro mě byli stěžejní,ale něco se tam občas ukáže),třeba slavnej Reevův Green Beret z S30V docela pohožel oproti ESEE 4 z 1095.Stejně tak Project 1 z A2....
Tak nevim jestli by to byl posun u nožů s tímto zaměřením.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2010
Moje řeč, ta uhlíkovka z mýho pohledu nepřekonatelnej matroš na ven...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Gero napsal:
Já si nemůžu pomoct,ale mě ta uhlíkajda na noži do přírody maximálně vyhovuje.Navíc v tak dobrém tep. zpracování jako produkuje f. ESEE.Určitě bych to neměnil.
Nicméně na knifetest.com(ne že by ty jejich destruktivní testy pro mě byli stěžejní,ale něco se tam občas ukáže),třeba slavnej Reevův Green Beret z S30V docela pohožel oproti ESEE 4 z 1095.Stejně tak Project 1 z A2....
Tak nevim jestli by to byl posun u nožů s tímto zaměřením.

Ten test jsem samozřejmě neviděl, ale šacuju, že ta S30V pohořela díky svoji "křehkosti" z titulu, že se vlastně jedná o slinutý karbid. Nebo v tom bylo něco jiného?

g.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/1/2006
goha napsal:

Ten test jsem samozřejmě neviděl, ale šacuju, že ta S30V pohořela díky svoji "křehkosti" z titulu, že se vlastně jedná o slinutý karbid. Nebo v tom bylo něco jiného?
g.

Zelenej Baret, je tady klikni.

Projekt 1, je tady klikni.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum