ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Peťo Horňák Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/13/2011
Už je to skoro dva mesiace, čo som prepadol tomuto spájaniu všetkých živlov a keďže, ako tu už párkrát zaznelo, robiť nože je vysoko návykové, tak, ač úplný začiatočník, drzo si zakladám galériu, pretože ma to asi tak ľahko nepustí a tiež je ešte nepreberné množstvo rôznych spôsobov výroby, ktoré si chcem vyskúšať... Happy
Tak si to tu dám chronologicky:
Prvý:
...zvyšok nerezovej pásoviny, čo mi zostal z kovania kachlového šporáku, ktorý, ako sa ukazuje, dokáže zakaliť oceľ, ale to som pri tejto kudle ešte nevedel. Rúčka slivka, kosť, korok a nejaká dýha. Celý nožík je z odpadu...Happy

peto hornak vložil tyto přílohy:
DSC01115.JPG
DSC01118.JPG

Posláno:

Štamgast
Druhý:
...príložková špekulácia zo zlomeného kuchyňáku. Rúčka buk a nejaké dýhy. Zase odpad...Happy

Noz2.jpg

Posláno:

Štamgast
Tretí:
...čepielka zo starého noža do hoblíka v štýle higonokami a trochu Hloh Happy , pôvodne určená len na pokusy s kalením. Kalil, krivil a zase vyrovnával som ju chuderu asi päť krát a na koniec je z nej nožík na huby pre manželku zo všetkých najlepšiu. Rúčka ryglovaný javor...

Tretí.JPG.jpg
DSC01229.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Štvrtý:
...čerstvo narodený, nôž snáď konečne hodný tohto pomenovania. Moja maturita s kalenia a myslím že som pri ňom objavil štýl, v ktorom budem robiť rúčky. Materiál 19...volačo, od Forgyho, zakalené parciálne (konečne), záštita mosadzné kovanie zo starej skrine a eben, zvyšok palisander, slivka a nejaké dýhy... Happy

štvrtý.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/15/2009
škoda, že jsi neudělal i nějakou fotku normálně z boku. Sad takhle ty nože skoro nejsou vidět. ale to málo co vidím- to se mi líbí. elegance jim rozhodně nechybí. jo, a- nikde nevidím vyraženou značku... NoNoNo to rychle naprav- ty kudly se budou líbit a zákazník značku chce...
Páchejte dobro, bez ohledů co na to říká zákon.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/16/2007
Applause gratulujem Peter Happy
nerobím: výkovky , polotovary a samotné čepele , tepelne nespracovávam a ani neosádzam vami dodané čepele, nešijem púzdra na cudzie nože
Posláno:

Štamgast
lotrhou napsal:
škoda, že jsi neudělal i nějakou fotku normálně z boku. Sad takhle ty nože skoro nejsou vidět ... nikde nevidím vyraženou značku...

Lotrhou, nejaké som doplnil a razničku by to chcelo, to je fakt... dizajn už mám v hlave.
...inak dík Happy aj tebe Forgy, za železo aj za rady ( instantná káva na leptanie nebola, ale celkom slušne zabrala melta... Shocked ... manželka z toho mala šok, ja ostatne tiež... Happy )
Posláno:

Štamgast
Posledný už má puzdro:

Puzdromin..jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
Nazdar Peťo.
pekne ses do toho pustil. tak preju at Ti to vydrzi. a gratuluju k parcialu.
Radim
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Štamgast
Radime dík!
Piaty: Ryba a had...
Keď sa tá ryba zahryzla tomu hadovy do chvosta, tak som ju tam už nechal, inak by bol ten futrálik tenší... Happy
Fileťáčik z pilníku, želiezka nájdeného pri ceste a jalovca (borúfka Happy ).

Ryba_a_had.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/20/2007
ahoj , ide ti to pekne len tak dalej , rasto
Posláno:

Štamgast

Šiesty:
...moj prvý zatvárak. Starý pilník, plesnivý buk, poistka selská s malým vylepšením, dlžka 21cm, čepel 90x27x6mm, kalené parciálne (Rasťo, zadarilo sa, dík Happy ).

3..JPG.jpg
4..JPG.jpg
1..JPG
2..JPG
DSC01345.JPG.jpg

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/20/2010
No tak reku kalap dole, silno podareny zatvaracik Happy
Semper Fidelis
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2010
Taky se mi líbí, má takový agresivní vzhled, ale prosím neuraž se, trochu mi to kazí ten druhý šroubNeutral Zas, ale chápu, že tam asi neni jen tak pro "okrasu"Happy
Sláva
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
No, tak přesně takovou nějakou představu mám já u svého prvního ANZO nožíku....
Pěkný, to na hoře za nosem selské, to je jištění? Nebo jen doraz pro prst?
Mat
Posláno:

Štamgast
To je také posuvacie udelátko na zaistenie toho nosu, stálo ma dve bezsenné noci... Happy
Ten druhý šrub tam nemusel byť, keby som nebol dilino a nespravil zadnú stranu tej kovovej vložky rovnú, ale do trojuholníka (do hrotu) a pekne to do dreva zadlabal. No, čo už... Confused , poučenie do budúcna...
Ďakujem... Happy
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/20/2007

ahoj,som rad že sa to podarilo,zatvaračik je paradnyApplause Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
ahoj Peťo.
pekny. jedes jak fretka.
jak to mas vyreseny na stycnych plochach kolem hlavniho cepu? mas tam aspon podlozky,
nebo ti pilnik strouha prilozky?
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:

Štamgast
Raďas napsal:
...mas tam aspon podlozky,
nebo ti pilnik strouha prilozky?

Dyk Radime, nemám Confused , to treba? On ten pilník toho moc nenastrúha, v tomto mieste nie je zakalený a seky sú zbrúsené...

DSC01323.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
Hezká pilníková revoluce!

Já sice své pilníkové pokusy zahlazuji, tak aby nebylo poznat, že nůž je právě z pilníku, ale o parciální kalení na hamon bych se chtěl u této oceli až bude trošku teplo taky na ohýnku pokusit. Nemůžeš prosím napsat jak na to? Dělal jsi to tmelem nebo napřed do vody a následně do oleje? mám maličký nožejček ale beztak se bojím, že to zmrším a pak by mi bylo líto toho času co padlo na pilování. Už jsem se rozhodl, že parciálně kalit nebudu, ale zase když vidím tvoje nože a výsledek, a vůbec že to jde, nasadil jsi mi zase brouka do hlavy.

Kdyby se ti chtělo napiš třeba čeho se vyvarovat, jakej tmel, jak tlustou vrstvu, časy...no prostě jak jsi to udělal, že to vyšlo nebo cokoliv, co by pomohlo člověku, co bude kalit pilník poprvé... Dík!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum