ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/17/2010
zdravím, opět bych potřeboval poradit ohledně fíbru (z jataganu) chci ho dát pod příložky a zajímalo by mě kolik dáváte standartně vrstev aby bylo poznat, že tam vůbec něco je,chápu, že s počtem vrstev poroste i tloušťka, ale jako základ většinou používáte 1 nebo 2 vrstičky? Mám ten červený tuším 0.4mm.
Druhá pro mě důležitá informace je, jestli fíbr po lepení epoxem nějak zásadně tmavne, nebo jestli dochází k nějaké razantní změně barvy když se společně s ručkou, na které je, dostane ke koupání v lněném oleji. Za odpovědi děkuju, pokud se jedná o pitomé dotazy tak se omlouvámred face
Sláva
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2007
Určitě jsou to povolanější. Ale tuhle moji kudlu jsi měl v ruce, tak to můžeš sám posoudit. Je tam vždy jedna vrstva fíbru taky z Jataganu a lepeno epoxidem.

honzabe vložil tyto přílohy:
PC110015_2.JPG

Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2010
Díky Honzo, ano měl, ale tehdy mě nenapadlo se na to zeptat: Tak dávám jednu vrsvu a snad se to po smočení ve lněnym nějak nesmrskne a nebo nějak výrazně nezmění barvu.Happy
Sláva
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2007
Quote:
nějak nesmrskne a nebo nějak výrazně nezmění barvu.

To víš, tohle jsem v oleji nemáčel a zatím je to jediný nůž, na kterém jsem fíbr použil. I když za chvíli budu řešit stejný problém jako ty Happy
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 9/4/2009
prosím vás nevieťe kde sa dá zohnať 19 312 ? v malom mnostve ? dik
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Kdyby někdo potřeboval nitě,
tak na aukru je k mání za 80 kč - 120x3.

ZDE

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/13/2009
Dudu:
včera jsem si jednu špulku vyzvednul u paní v Brně. Opravdu dobrý kaufOk .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/6/2005
Kouba napsal:
Dudu:
včera jsem si jednu špulku vyzvednul u paní v Brně. Opravdu dobrý kaufOk .

Dík, už jsem myslel, že se nikdo neozve, když to tak rychle zmizlo Grin

Sem tam něco dělám z kůže ...
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/7/2011
Ja mam vyborne zkusenosti s modrou papirovou oceli od firmy DICk. K domaci vyrobe kvalitnich nozu prodava vylozene optimalni rozmery.(5,5x35x380mm).Mekkost je optimalni pro rucni obrabeni(pilkou,pilniky,popripade bruskou)Posila to s navodem na kaleni a popisem slozeni.Zakalit se to da az na 62 Rockwelu. A 1 sina stoji cirka 37 euro a daji se z ni v pohode udelat 3 noze.Tady je odkaz na Dicka :
DICK
Tady je ukazka finalniho vyrobku-3 cepele z 1 siny (pred kalenim)

Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/29/2008
Nevíte někdo kde bych sehnal šrouby Torx M4x5mm?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/17/2008
Jestli stačí imbus tak mrkni sem, možná tam objevíš i ten torx.
http://www.akros.cz/srouby-s-valcovou-hlavou-s-vnitrnim-sestihranem-din-912/a2/prod/
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 11/29/2008
dimo napsal:
Jestli stačí imbus tak mrkni sem, možná tam objevíš i ten torx.
http://www.akros.cz/srouby-s-valcovou-hlavou-s-vnitrnim-sestihranem-din-912/a2/prod/

Díky mrknu tam.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 7/26/2010
zdravím, potřebuju poradit, kde mají skladem perleť paua. Bral jsem ji na texasknive, ale tam je bohužel vyprodaná. díky za typy.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 4/29/2011
ahoj,
neporadi niekto, kde by sa dal zohnat kusok damasku na zastitu, cca 35x22x3mm? staci nejaky zbytok ... chcem skusit svoj prvy noz (skladacka, asi z Helle Turman) a na zastitu zvazujem aj titan, ale skor ten damasok.
vdaka
t.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
má niekto tip,kde na Slovensku kúpim fosforbronz podložky čapu ?
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
takovej dotaz:
mám znehodnocenou pušku (brokovnice) s tím že ta flinta má pro mě citový původ.. je to brokovnice cca 1900, belgie...
bavil jsem se se zbrojířem, při znehodnocení by to prý šlo 2 způsoby (záleží na polycajtech)
1) je to už znehodnocené, můžu to klidně dát kováři-hodit do pece
2) zničitel hlavní musí mít papír jako že to zničí..

moje otázky:
je to kvalitní materiál na pořádný nůž? hlavně z roku 1900, střílené, nějak kvalitní....
v případě že ano a byla by nutná papírová likvidace, je mi někdo schopný toto zajistit?- on to prý musí dovezt do firmy s tavicí pecí kteří to nasypou do vsádky takže od nich nic nedostanu jako materiál

flintu chci zlikvidovat a tak mě napadlo že nůž by byla dobrá památka...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Ke znehodnocení/likvidaci jistě existuje nějaký "prováděcí předpis" s popisem náležitostí co má jak být znehodnoceno.Subjekt zbraň likvidující by měl být schopen nějakou certifikací zajistit "předpisovou likvidaci"a mít k ní oprávnění.Minimálně doklad o způsobilosti a v oboru zbrojním.Dle mého úsudku a dosavadních zkušeností tedy.Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/5/2010
ládes: ano, ano, anoHappy
existuje, mě seženou certifikaci-zlikvidují to hozením do pece v příbrami... ale nebudu z toho mít nic než papír Happy

můj dotaz: je to železo nějak použitelný-kvalitní na nůž aby mi stálo za to nějak řešit likvidaci přes kováře? - je jedno jestli seženu kováře co má certifikaci nebo certifikátora kterej mi ty roury nehodí do pece ale dá do ruky aby se rozkovaly...

nevím z čeho se dělaly zbraně (brokovnice té doby)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/30/2008
Zbraň muže znehodnotit jen firma která na to má licenci a dá ti doklad o znehodnocení ,ta flinta nebude zničená ,viděl jsem provrtaný hlavně zespodu přes nábojovou komoru ,zalitý laufy ale že by někdo házel flintu do pece tak o tom sem neslyšel.Mužeš si pak flintu pověsit na zeď.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Tady máš odpověď zbrojíře na důchodu,který bydlí kousek od nás-laufy na brokovnice jsou -použil německý výraz -Lauf Stahl-podle něj asi tak stejná kvalita,jako bezešvé trubky,máš zkusit pilníkem,je to prý měkký.Za dob ze kterých pochází Tvoje flinta,se prý některé typy drahých pušek (hlavní) vyráběly navíjením plechu na trn.Takže kvalita asi nic moc,protože podle něj tvrdá ocel by se při výstřelu rozletěla.Happy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum