ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pásová bruska II. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2005
Chtěl bych si trochu vybavit dílnu a potřebuji poradit: Má smysl abych kupoval kotoučovoou brusku a k tomu nějakou malou ruční pásovou brusku, kterou otočím na záda nebo si mám ušetřit peníze a nechat si udělat pásovku? Na kolik přijde taková velká pásovka vhodná na výrobu nožů? Znáte někoho kdo by ji vyrobil?

Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pokud se vrhneš do pásové brusky, řekni si, na co hlavně ji budeš používat. Pokud hlavně na dřevo, tak ty Promácké stačí - rychlost pásu kolem 300 m/min, pokud ji budeš chtít hlavně na kov, tak rychlost pásu by měla být kolem 1300 m/min. Na kov je doporučené maximum 2000 m/min (hrubé broušení a leštění) a minimum 800 m/min (broušení kalených kovů).
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
ta pasovka mne taky trápí někde jsme tu probírali ty rychlosti pásu. Někdo říkal kolem 30 m/s a to znich žádná nemá nepočítám tu za 20 000 to bych byl bezdomovec Laugh takže asi jen nechat udělat Wink
Posláno:

Štamgast
Chtorr:

ještě ten Dremel 1731 má 960m/min a dokážu si i představit úhlový svěrák na nože na tu plochu..

www.dremel.cz/produkt.php?sel_produkt=337&news=
JJ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/2/2005
Jenom poznamka k tomu dremelovi - tahle pasovka je leda na zaviraky a to ani ne na vybrus cepele, ale na nake dokoncovani. Mrknete na rozmery Wink
Posláno:

Štamgast
a co koupit tu BP - 100 Proma za 2700,- a přehodit motor za výkonější popř. převod klíňákem..? fyzicky by to mělo vydržet, ne?
JJ
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/2/2005

30m/s je az dost, pro nozarinu (brouseni vybrusu kaleny, nekaleny mat.) je optimum 20 m/s a ideal regulace otacek Laugh
Chtorr napsal:
ta pasovka mne taky trápí někde jsme tu probírali ty rychlosti pásu. Někdo říkal kolem 30 m/s a to znich žádná nemá nepočítám tu za 20 000 to bych byl bezdomovec Laugh takže asi jen nechat udělat Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Mně se právě dokončuje, příští týden můžu hodit fotky, pás 50/2500, tři rychlosti (15,25 a 35m/s), výkon 1,1kW, velký kontaktní kotouč 270mm (možnost změny průměru), cena cca 11,-, lhůta výroby cca 2 měsíce

Prapor napsal:
Znáte někoho kdo by ji vyrobil?

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
westy: budeme se těšit.. kdo ti na to dělal výkresy?
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
[quote=Samurai]

někdo mi říkal že ta proma má plastový válečky ne moc dobrý takže aby se to nerozletělo Happy

westy: koho jsi ukecal a zakolik jestli to nejni tajemství Laugh
Posláno:

Štamgast
moje ješitnostLaugh, ale bylo to konzultováno s několika praktiky, takže jeden ji bude mít se mnouLaugh
Samurai napsal:
westy: budeme se těšit.. kdo ti na to dělal výkresy?

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
mám tady tako šikovné nástrojáře důchodce s perfektně vybavenou dílnou, akorát jim půlku věcí musím donést až pod nos, proma mi vydržela zatím 91 nožů a válečky drží v pohodě (akorát ten výkon), na ručky je super, cenu máš za rohem - roluj oknoHappy
[quote=Chtorr]
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
westy napsal:
Mně se právě dokončuje, příští týden můžu hodit fotky, pás 50/2500...
Prosim Te, kde budes brat ty pasy? Ja jsem propatraval Internet, ale nasel jsem jenom pasy siroke 75 a vic. A nebo moznost, ze mi je vyrobi na zakazku.
Posláno:

Štamgast
Zkus www.techcentrum.cz, pásy ti vyrobí dle tvého požadavku, bez ohledu na nabídku na netu, uvedeš jen požadovaný rozměr, typ a zrnitost. Cena mojich je cca 50-60Kč+Dph. Vím to určitě, už je mám doma. edit - cena zakázku je stejná jako typových kusů, je to o ploše použitého materiálu a LEPENÍ (to je na tom to nejdražší)
[quote=LittleNail]
Posláno:

Štamgast
westy napsal:
Zkus www.techcentrum.cz, pásy ti vyrobí dle tvého požadavku, bez ohledu na nabídku na netu, uvedeš jen požadovaný rozměr, typ a zrnitost. Cena mojich je cca 50-60Kč+Dph. Vím to určitě, už je mám doma.
[quote=LittleNail]
Diky. Happy
Kdyz jsi mi tak dobre poradil, zeptam se jeste na neco:
Jake zrnitosti pasu jsi nakoupil a jake slozeni zrna (carborundum, zirkon...)?
Posláno:

Štamgast
Zirkon 80 a 120 (hrubší než 150 nedělají), pak carborund 240,320,500. Vše je na plátně. jemnější zrno je už jen na papíře a na netkané textilii, to musím vyzkoušet do jaké rychlosti pásovky to bude bezpečné, jinak zrno 1200 není problém. edit - cena zakázky je stejná jako u typových kusů, je to o ploše použitého materiálu a LEPENÍ (to je na tom to nejdražší)

[quote=LittleNail]
Posláno:

Štamgast
To westy:
Diky za vycerpavajici odpovedi Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Pásy prodávají ledaskde, dneska používám jemné z TechCentra a na hrubé broušení (P60, P80) se mi osvědčily pásy na legovanou a nástrojovou ocel od www.alca.cz (zelený zirkokorund, přesný název z hlavy nevím)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Možná jsem se špatně vyjádřil-tou pásovou bruskou jsem měl na mysli takovou tu velkou na dlouhý pás abych na tom mohl mít i velký kolo na duťáky. Nevím však na kolik taková sranda přijde ani kdo by ji vyrobil.
Kotoučovou bruskou jsem nemyslel flexu(tu už mámHappy), ale normální stolní dvoukotoučovou brusku. Na takové teď dělám v práci. Nechal jsem si na ní udělat ze silonu kotouč na šmirgly do pásovky 457 mm. Ta bruska mi však neříká paneSad
No a pásovku jsem myslel na přebřušování oceli naplocho (víme jak vypadá matroš řezaný z bloku).
Takže to oč mi jde je zda se mi vyplatí kupovat stolní dvoukotoučovou brusku+nějakou menší pásovku(jen na broušení naplocho) nebo si koupit(nechat vyrobit) velkou pásovku na které bude možné brousit naplocho a díky velkému kolu i dutý výbrusy. Případně měnit poloměr výbrusu výměnou kola.

Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum