ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/25/2010
Znovu upozorňuju, že Želva to zde nezačal...
Požádal jsem, jestli by někam na knife nemoh bejt vystavenej článek, kterej Black zmínil...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2010
No poslední dobou se raději neloguju a jen pročítám, zase bych byl vtažen do nějaké války a to nemám zapotřebí. Hlavní je že všem zdraví slouží a že se vlákno vrací k nožům, takže Blacku dávej další fotky ať je nad čím slintat a radovat se, adrenalinu už bylo dost Applause
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Black napsal:
Místo blbých keců, komu jsem šlápl na kuří oko, či pošramotil ješitnost, jsem šel do dílny dodělat bushcraft kudlu z uhlíkovky. Happy
Chtěl bych se Tě Romane zeptat, co je to za uhlíkovku?Ptám se proto, že ten nožík, co od Tebe chci bych rád z nějaké dobré uhlíkovky (nemusí to být žádná ekonomická verze), v materiálech zase nejsem tak zběhlý a nevím, jaké máš možnostiHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
matějka napsal:
Black napsal:
Místo blbých keců, komu jsem šlápl na kuří oko, či pošramotil ješitnost, jsem šel do dílny dodělat bushcraft kudlu z uhlíkovky. Happy
Chtěl bych se Tě Romane zeptat, co je to za uhlíkovku?Ptám se proto, že ten nožík, co od Tebe chci bych rád z nějaké dobré uhlíkovky (nemusí to být žádná ekonomická verze), v materiálech zase nejsem tak zběhlý a nevím, jaké máš možnostiHappy

Ahoj, neboj, něco slušného mám v plocháči, a ten ti rozkovu. Wink Udělám ti pěknou kudlu. Umím víc, než ukazuju.
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Black napsal:
matějka napsal:
Black napsal:

Ahoj, neboj, něco slušného mám v plocháči, a ten ti rozkovu. Wink
Já to stejně nepoznám, jestli je to rozkované nebo ne, hlavně když to bude řezat, jako ty Tvoje předešlé kudlyLaugh
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
cca pol metra plochača si prosím odlož, mám tiež nejaké nápadyHappy
Posláno:

Štamgast
Pokusím se, abys byl spokojen. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
dipper napsal:
cca pol metra plochača si prosím odlož, mám tiež nejaké nápadyHappy

Mám nějaké nástrojové oceli, ale mám to v kratších délkách. Jen na kudlíky ala bushcraft. No, něco vymyslíme.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Black napsal:
Pokusím se, abys byl spokojen. Happy
OKOk
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008

To bude asi vyhovovať- mám na mysli menšie kúsky 1x ala F1 a 1x ala Uton plus Haimovu hadrokartu.Happy
Posláno:

Štamgast
dipper napsal:

Mám nějaké nástrojové oceli, ale mám to v kratších délkách. Jen na kudlíky ala bushcraft. No, něco vymyslíme.

to bude asi vyhovovať mám na mysli menšie kúsky 1x ala F1 a 1x ala Uton plus Haimovu hadrokartu.Happy [/quote]

Tobě jsem ještě neudělal ani to, cos mi zadal v Brně na výstavě. Všechno bude chlapi, postupně. Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/3/2009
Klondajk napsal:
Ano podnikání musí vynášet ale v reklamě je méně někdy více lidé nechtějí aby jim bylo něco vnucováno jako nejlepší, ojedinělé a nejůžasnější (neřkuli když je reklama mého výrobku opřena o pohanění jiného).

Ale no tak..., vacsina ludi priam vyzaduje aby im bolo vnucovane (ci uz produkty, myslenky nazory,...), samostatne myslenie je znak mensiny (ista analogia na paretov zakon je namieste). Ak by to tak nebolo, tak nie su najsledovanejsie televizie nova, markiza, joj, superstar a podobne s..... . Samostatne mysliet vo vsetkych aspektoch zivota je velmi obtiazne ak nie nemozne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/21/2010
Нестор Иванович Махно napsal:
No poslední dobou se raději neloguju a jen pročítám, zase bych byl vtažen do nějaké války a to nemám zapotřebí. Hlavní je že všem zdraví slouží a že se vlákno vrací k nožům, takže Blacku dávej další fotky ať je nad čím slintat a radovat se, adrenalinu už bylo dost Applause
Ok souhlas Ok do neděle si budu cintat na klávesnici a v neděli ti pocintám stolekHappy
S kým se nedá vyjít,s tím se dá ještě vyběhnout.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/22/2008
Mnooo ... přidám svůj skromný názor.
Osobně ani jinak neznám nikoho ze zůčastněných zdejší přestřelky. Jen musím říci, že pokud bych se někdy rozhodl si koupit nějaký pěkný "nástroj", určitě se rozhodnu jak dle vzhledu, tak i podle ohlasu spokojených zákazníků, což je pro mě dost podstatný parametr. A zatím jsem zde četl výrazně více vyjádření spokojených zákazníků Blacka, ale nic (a jestli, tak opravdu, ale opravdu velmi málo) co se týká Želvy a jiných zde ho kritizujících. Znovu zdůrazňuji, že neznám NIKOHO z nich. Takže budu hledat nejen osvědčenou kvalitu, ale i poměr ceny a užitné hodnoty. Nedávno jsem četl zde "nějakou" recenzi, kde byl k porovnání tuším i výrobek právě zmiňovaného Želvy ... tuším za cenu 9.600,- Kč. Nevím, ale nejsem si jist, jestli je ten výrobek cca 3x lepší, než by byl podobný výrobek od Blacka, byť je cca 3x dražší.
A argumenty, že je v tom velký podíl ruční práce a že to má vlastně "duši" neobstojí, protože to samé má výrobek od Blacka, s tím rozdílem, že k tomu nepoužívá kladivo a výheň, ale obráběcí nástroj s mnohdy i větším rizikem týkajícím se zdraví a úrazu.
A umění svojí práci vyzdvihnout a prodat není Bleckův nedostatek, ale výsada navíc.
Tož to by asi tak bylo vše.

g.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/22/2007
goha: k želvovi....asi málo čteš. Je tu spousta lidí co má nože od něj, napadá mi třeba želvovo kukri nebo nůž s poetickým jménem "Hnusák" hned v několika velikostech.

Pokud budeš brát všechno touhle filozofií, můžeme se začít bavit o tom jestli je ekonomičtější a třicetkrát lepší damašková dýka od Dohnalů než sériovka od Cold Steelu. Kování je z mého pohledu prostě jiná disciplína než tvorba nožů ubíráním materiálu. Je pracnější, náročnější na čas a najdou se lidé, co tu práci rádi ocení. Nemyslím si ale, že by kovář byl nějak nadřazen svojí tvorbou řekněme tvůrci zavíráků, nebo třeba právě v případě Blacka, výrobci mačet. Jsem rád, že máme možnost výběru a vidíme kolem sebe tolik rozmanitých nožů. přijde mi to jako velmi pestrej a zajímavej svět a porovnávat Želvu s Blackem mi připadá asi tak rozumné jako porovnávat Papiho s Matem nebo muškaře s rybářem lovící na boilie. První mají společné akorát to, že vyrábí větší pevné nože s ostřím. Nic víc. Druzí zavíráky. jinou podobnost nenajdeme. Třetí chytají ryby. Ale jak chceš rozhodnout jestli je lepší rybář chytající na mouchu nebo kaprař? Podle počtu chycených ryb? Znamená to, že když muškař chytne tři 50 cm lipany je horší než bojlízák s deseti kapry přes 20 kilo? Asi ne...dle mého nesrovnatelné.

Píšeš, že koukáš na poměr ceny a užitné hodnoty. Když to vezmeme vylučovací metodou asi bude nejlepší Victorinox. Kterej jinej nůž rozřeže balík, nakrájí jablko, ostříhá nehty, otevře šampus, vyšťourá kmín z mezizubí, přeřeže pilkou větev, vydrží 20 let a stojí 600,-? Znamená to, že by se ostatní nože měly přestat vyrábět?

Dál píšeš, že počet spokojených zákazníků zní tvým uším libě... samozřejmě určitě nějakej ten pozitivní ohlas vždy potěší, ale s takovou si můžeš koupit škodovku, začít jíst bílé rohlíky místo crossantů a účet založit u České spořitelny. O tom, že by Microsoft dělal nejlepší software taky nějak nejsem na sto pro přesvědčenej. Tím ale vůbec nechci říct že by Black byl Microsoft nebo se choval zlotřile jako ta zlodějská banka (ač mu to mnozí přišívaj)

A Želvovi? Jirko neděláš tak trochu to samé, za co kritizuješ Blacka?

Koukni na tvoje příspěvky ve vlákně "nejlepší pojistka na zavírák" ....stórka o kamarádových dlouhých vlasech zachycených ve fréze nám potvrzuej , že nejlepší zavírák vlastně neexistuje a lidi by měli nosit nože pevný. V diskuzi o práškových ocelích napíšeš, že nechápeš honbu za kosmickým materiálem, když tu přece máme stokrát ověřenou nástrojovou uhlíkovku. (nejlípší je kovaná)Teď ještě ten úlet s tím, že když děláš série nůžů postrádáš kreativitu a navíc zase vytahovat ven starý věci přesně jak píše David....jen tím dáváš najevo jak moc tě to žere (i když třeba právem)

U blbejch američanů jsem teď četl tutorial od Wheelera, jak stokrát leptá a leští ty svoje hamony. fakt nádhera. Snody mu pod to napsal "awesome job Nick". Ano Mike Snody, co vyrábí nože ubíráním materiálu, nikdy nic nekoval a nebere zakázky, protože dělá nože na série.

Toho se v Čechách vypadá to asi ještě dlouho nedočkáme...

Jo a Bulisi..ten Strider bude nakonec Black a ne ty. Ne, že by vyráběl lepší nože....on dokáže to co nikdo tady. Bejt na první stránce v galerii nožířů, nacpat se do aktuálních příspěvků z diskuze i kdyby se tam měl dostat tím že updatuje vlákno fotkou bordelu sebraným po bezdomovcích. Je furt na očích a goha je jen jedním malým důkazem toho, že v businessu neexistuje negativní publicita. Jakmile se o tobě mluví, lidi tě budou kupovat. Myslim, že kdyby Kajínek začal vyrábět ve vězení nože, nebylo by v Čechách půl roku poptávanějšího nožíře. Uplně vidím ten slogan...s tímto nožem se prosekáte i mírovskými mřížemi....
Posláno:

Štamgast
goha napsal:
Mnooo ... přidám svůj skromný názor.
Osobně ani jinak neznám nikoho ze zůčastněných zdejší přestřelky. Jen musím říci, že pokud bych se někdy rozhodl si koupit nějaký pěkný "nástroj", určitě se rozhodnu jak dle vzhledu, tak i podle ohlasu spokojených zákazníků, což je pro mě dost podstatný parametr. A zatím jsem zde četl výrazně více vyjádření spokojených zákazníků Blacka, ale nic (a jestli, tak opravdu, ale opravdu velmi málo) co se týká Želvy a jiných zde ho kritizujících. Znovu zdůrazňuji, že neznám NIKOHO z nich. Takže budu hledat nejen osvědčenou kvalitu, ale i poměr ceny a užitné hodnoty. Nedávno jsem četl zde "nějakou" recenzi, kde byl k porovnání tuším i výrobek právě zmiňovaného Želvy ... tuším za cenu 9.600,- Kč. Nevím, ale nejsem si jist, jestli je ten výrobek cca 3x lepší, než by byl podobný výrobek od Blacka, byť je cca 3x dražší.
A argumenty, že je v tom velký podíl ruční práce a že to má vlastně "duši" neobstojí, protože to samé má výrobek od Blacka, s tím rozdílem, že k tomu nepoužívá kladivo a výheň, ale obráběcí nástroj s mnohdy i větším rizikem týkajícím se zdraví a úrazu.
A umění svojí práci vyzdvihnout a prodat není Bleckův nedostatek, ale výsada navíc.
Tož to by asi tak bylo vše.

g.

Děkuji. Říká se tomu poměr cena-výkon. Rozhodující parametry jsou časy obrobitelnosti dle dílčích výrobních operací. Jednoduše, nadesinovat užitný nástroj tak, aby mu seděla ergonomie, a přitom jeho výroba byla lukrativní i pro výrobce, a krom funkce i líbivá pro zákazníka. Pokud jakost vyráběného nástroje je dána jakostí materiálů při vstupech, a dodrží se doporučené technologie, poté je šance na úspěch při nabídce prodeje. Pragmatický přístup strojaře, co snad má i nějaké ty nápady, Protože bez toho, že bych měl nápady v designu a ergonomii, prodal bych prd, pokud by se to lidem nelíbilo.Happy
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Poslední dny, když ráno otevřu knife, čtu pokračující debatu na tomto vlákně.A pokaždé se mi potvrzuje moje teorie, proč tato a podobné debaty i na jiných vláknech vznikají - je to jednou z našich národních vlastností - NEDOSTATEK TOLERANCE vůči druhým, něčemu jinému "když nejseš jako já, tak seš ňákej divnej".Rád bych za pár dní v Praze obešel na výstavě nožíře, které znám, s některými se pozdravil u některých pokecal, či domluvil nějaké svoje přání na výrobu nože, prostě tak, jako tomu bylo doposud.Já totiž ve svém věku nezapomínám, jak to z nožířinou a s dostupností kvalitních nožů vypadalo za minulého režimu a jsem VDĚČNÝ KAŽDÉMU NOŽÍŘI ZA JEHO VÝROBKY, protože si mohu vybrat co chci a dokonce to mohu ovlivnit dle svých představ.
A pokud jde o vztahy mezi nožíři na naší scéně, není to nic nenormálního, běžné vztahy jedinečných, silných osobností, tak, jako je to i v ostatních sférách naší společnosti.Jen není třeba to hrotit.
Mějme k sobě alespoň tolerantní vztah, když už se nemůžeme mít rádi.Jsme tady na tom (někdy dost posraném) světě jen na krátké návštěvě.Tak si to nekažme!Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 5/26/2008
matějka napsal:
...Mějme k sobě alespoň tolerantní vztah, když už se nemůžeme mít rádi.Jsme tady na tom (někdy dost posraném) světě jen na krátké návštěvě.Tak si to nekažme!Happy

Milane - Ok !

Kluci, nechte už, proboha, spát svoje ega! Přetaňte se hádat kdo komu rozšlapal tu bábovičku! Dělejte to, co tak dobře umíte - nože! Sobě i nám pro radost!

Buďme k sobě tolerantní a bude zase dobře na najfu!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Kdyz uz to tady zase pokracuje...
Mezi ceskymi noziri asi nikdy jednota nebyla a nebude. Co bude stale, je zavist vuci tem, kteri se prosadili a delaji funkcni veci. To ale plati v i v jinych oborech cinnosti.
Je to tak 8 az 9 let, co jsem mluvil s jednim kovarem - nozirem (taky ma v Galerii svoje vlakno). Kdyz prisla rec na pana P. z Plzne, dozvedel jsem se, ze je to, podle neho, "monter." Dalsiho pana (kovare) od Budejic identifikoval jako dobreho obchodnika s tim, ze nozum, se kterymi predvadi sekani armovacich dratu, dava takovy vybrus, aby tenhle test ustaly. Navic prohlasil, ze kdyz nekdo hleda takovy material, ktery se da nozem preseknout, vzdy lze najit sunt, ktery tohle splnuje. Takze kolegu kovare vlastne take nepochvalil. Mozna jsem tehdy vyslechl jeste dalsi "hodnoceni" nekoho, ale uz jsem to zapomel. .....
Tedy nic noveho pod sluncem, v Cechach jsou uspesni (skoro) vzdy podezreli.
Od Blacka mam jen jeden nuz (do kuchyne) z RWL 34 a maka tak, jako zadny jiny.
Jen tak dale, Romane, a palecek nahoru.. Happy
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/16/2009
Ahojte,v té vzedmuté debatě tu a tam zaznělo i leccos rozumného (viz Matějka).Ok Zkusme se "zaposlouchat" do toho co říká za nejrůznější debatující aktéry jejich práce.Moje ,dnes už jenom imaginární,babička říkala,že za každého by měla především mluvit jeho práce. a ne kecy Jó a pak taky říkala,že prdů a blbejch řečí se do pytle vejde strašně moc.Grin K
S noži je to jako s lidmi,když jsou tupí,tak to za moc nestojí.N.N.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum