ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/7/2008
pěkná vychytávka Blacku...až si konečně udělám raznici z jednoho kusu, něco podobného si taky svařím ! Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Romane nechci Tě nasírat, ani radit starýmu praktikovi. Ale jestli máš plochu čepele vodorovně, stačí aby rameno bylo vodorovné a není potřeba zkušební nástřel. Jak
jsem koukal, tak raznici máš upnutou přesně v 90 ti stupních, potom zbývá jenom nastavit
tak, aby rameno bylo vodorovně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/26/2003
Věř zámečníkovi s 28 letou praxí. Happy Prostě, kdybych si to celé frézoval, a vše sedělo v úhlech, tak máš jistě pravdu, a mohl jsem si tam dát třeba i bublinku z vodováhy. Laugh Jenže, svařuju jak ponocný, a i když na to mám ve fabrice oficiálně papíry, jsem spokojen, že to dopadne prostě "nějak". Asi bych ze státní zkoušky na elektriku vyletěl hned na začátku...
Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Věř staršímu, forichtuňg máš vymakanej, srovnej si raznici do pravého úhlu proti rameni,
jak se dívám tak to jde. No a potom vyrovnaná čepel, vodorovně rameno, no a cvičný nástřel
není potřeba...

Posláno:

Štamgast
Prototyp survival nože hotový. Takto to bude vypadat. Tl. chci mít 5,5mm... Díky Krakenovi už mám i zkratku, jako správná manufaktura chrlící zakalené plocháčeCool na hraní. Takže-BSK1 (Black survival knife 1)Happy

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6127.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/20/2008
Vypadá dobře. Už jen vyzkoušet, jak sedne střenka do rukyHappy Délka čepele bude variabilní na přání?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Co k tomu podotknout? Urcite dalsi uspesny model. .... Ergonomii asi nema smysl zkoumat, na to mas cit.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Palec hore...Ok

vypadá hodně dobře.Grin

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Sedí to tak správně neutrálně.Happy Co však budu nějakou dobu zkoušet, jsou oceli, ze kterých bych to mohl dělat. Na survival nůž jsou požadavky všechno možné, a až na posledním místě příprava jídla. Happy Takže, některou z nástrojových ocelí. V praxi to znamená koupit 30cm velkého profilu, a na pásové pile to nakrájet, jak bochník chleba. Tyto možnosti mám. Moje averze vůči kování nástrojových ocelí je myslím dostatečně známa. Jen opravdu dobří kováři(můj názor) dokáží tu ocel tvářet, a nezpůsobit na tak tenkém profilu, jako je nůž, mikrotrhliny.(názor i tří metalurgů inženýrů již v důchodu, ke kterým chodím pro rozumy) Ale nic na ní nezlepší(zase můj,a jejich názor). Takže, já to chci řešit takto.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Applause keby som pre tento typ noza nasiel vyuzitie urcite je to jeden z horucych kandidatov..paci sa mi..Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/3/2006
Black napsal:
Prototyp survival nože hotový. Takto to bude vypadat. Tl. chci mít 5,5mm... Díky Krakenovi už mám i zkratku, jako správná manufaktura chrlící zakalené plocháčeCool na hraní. Takže-BSK1 (Black survival knife 1)Happy

Hmmm........a k tomu lesní mačetuApplause
Posláno:

Štamgast
Happy Bushcraft knife-otec všech bushcraft kudel světa. Happy Tento nůž jsem vyrobil na zakázku pro Matějku. Dodal mi výkres, i šablonu. Včetně fotek toho slavného nože. Ray Mears si jej nechal vyrobit u anglického nožíře. Od tohoto nože jsou odvozeny všechny buřtkudly, co jich na světě je.Happy .
Měl jsem z té zakázky radost, a vyloženě jsem si to užíval. Z nože jsem nadšený, drží se fantasticky. Tak, tady je. Věřím, že Matějkovi udělá radost. Happy

Snímek_6145.jpg.jpg
Snímek_6147.jpg.jpg
Snímek_6148.jpg.jpg
Snímek_6140.jpg.jpg
Snímek_6149.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A tady ještě fotky originálu...

woodlore10.jpg.jpg
woodlore6.jpg.jpg
03.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Právě jsem přijel ze Šumavy a měl jsem takové tušeníConfused , tak jsem zapnul počítač, natočil a mám ho tamLaugh Applause Ok
Netušil jsem, že budeš tak rychlý, je to ta pravá bushcraft kudla, ale tahle bude určitě lepší, než originál, možná, že se Ti s ní rozběhne "seriovka", už mi včera psalo pár lidí na email.Skládám poklonuAdmire a nemohu se dočkat, až ji sevřu v ruce.Další slova zbytečná - věděl jsem, že se bude podle mých představ, proto jsem to také svěřil do Tvých rukouOk
Díky!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/23/2008
A oceľ je, nebodaj O1? Tipujem RWL-ka či? Krása neplánuješ niečo také robiť aj v uhlíkovke?

A sry už som si všimol 19312 Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/9/2008
Počúvaj Roman, prestaň už vymýšľať a vyrábať nové nože, kto má na nich robiť a šetriť NoNoNo NoNoNo NoNoNo ja nie som milionár ako MatějkaHappy
ASI HO BUDEM TIEŽ SÚRNE POTREBOVAŤLaugh
Posláno:

Štamgast
venco napsal:
A oceľ je, nebodaj O1? Tipujem RWL-ka či? Krása neplánuješ niečo také robiť aj v uhlíkovke?

A sry už som si všimol 19312 Happy
Ahoj, ocel je nástrojová 19312.Happy
Posláno:

Štamgast
dipper napsal:
Počúvaj Roman, prestaň už vymýšľať a vyrábať nové nože, kto má na nich robiť a šetriť NoNoNo NoNoNo NoNoNo ja nie som milionár ako MatějkaHappy
ASI HO BUDEM TIEŽ SÚRNE POTREBOVAŤLaugh
Milionář bych byl, kdybych nesbíral celý život nožeLaugh .Takhle jsem jen žebrák s hodně nožemaLaugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
hmmmmm tak to je vážně paráda....taky bych takovej ne-potřeboval... :)

karma i palec nahoru...Ok

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/5/2010
Perfektné prevedenie :) len by ma zaujímalo či to má naozaj scandi výbrus.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum