ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Roman Švarc - Black Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/26/2003
Ta holčička s parangem je krásná.

Já o víkendu budu zase místo velikonočních svátků strouhat nože. Dříve to pro mně nebyly svátky znovuzrození Krista, ani šlehačka bab za příkoří, co na nás páchají během roku, ale čas na výlet na hory. No, a prdlajz, budu v dílně. Každopádně dodělám tuhle kudlu pro Matějku....Už je kalená, výbrus nahotovo.. Na noži je také vidět raznice od Gonzy, bouchnutá pomocí mého přípravku...

Black vložil tyto přílohy:
Snímek_6124.jpg.jpg

Udělejte co můžete, s tím co máte, tam kde jste.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Chci vám ukázat můj vymakaný přípravek na vybíjení pomocí raznice. Mám fantastickou raznici od Gonzy. Admire A protože jsem měl strach, že si ji poničím, vytvořil jsem tento fígl. Má to jen jedno úskalí. Před vybíjením do nože si vemte stejnou tloušťku nějakého matroše, a bouchněte si "nástřelnou". Tak uvidíte, jestli raznice má rovnoměrný otisk. Jinak proveďte korekci na výšce pomocí šroubku, co to drží na té tyčce v kloubu. Je to skvělý přípravek, moc se mi osvědčil. Snad to tedy bude přínosem i pro vás.

Snímek_6123.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/1/2009
Blacku, ten přípravek vypadá dost propracovaně. Je vidět, že u toho někdo myslel...Applause
Pro mě rozhodně inspirace k výrobě.Ok
Posláno:

Štamgast
Ještě jedna poznámka. Ten prostřední díl mám schválně z měkké konstrukční oceli(tzv.bláto), protože trefovat svár napřesno je pakárna. Proto po svaření lze dle potřeby ten prostřední díl svařence zkroutit do krutu, aby raznice seděla dokonale rovně.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2007
no ja ocekaval neco jako pantograf, ale vule v nem by asi tu rovinu neudrzely, a nebylo by mozne razit na povrch ktery neni vodorovny.
Posláno:

Štamgast
S tímhle mým přípravkem můžeš razit i do šikmého, nebo nerovného povrchu. Vyzkoušeno. Cool
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/7/2008
pěkná vychytávka Blacku...až si konečně udělám raznici z jednoho kusu, něco podobného si taky svařím ! Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Romane nechci Tě nasírat, ani radit starýmu praktikovi. Ale jestli máš plochu čepele vodorovně, stačí aby rameno bylo vodorovné a není potřeba zkušební nástřel. Jak
jsem koukal, tak raznici máš upnutou přesně v 90 ti stupních, potom zbývá jenom nastavit
tak, aby rameno bylo vodorovně.
Posláno:

Štamgast
Věř zámečníkovi s 28 letou praxí. Happy Prostě, kdybych si to celé frézoval, a vše sedělo v úhlech, tak máš jistě pravdu, a mohl jsem si tam dát třeba i bublinku z vodováhy. Laugh Jenže, svařuju jak ponocný, a i když na to mám ve fabrice oficiálně papíry, jsem spokojen, že to dopadne prostě "nějak". Asi bych ze státní zkoušky na elektriku vyletěl hned na začátku...
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/27/2011
Věř staršímu, forichtuňg máš vymakanej, srovnej si raznici do pravého úhlu proti rameni,
jak se dívám tak to jde. No a potom vyrovnaná čepel, vodorovně rameno, no a cvičný nástřel
není potřeba...

Posláno:

Štamgast
Prototyp survival nože hotový. Takto to bude vypadat. Tl. chci mít 5,5mm... Díky Krakenovi už mám i zkratku, jako správná manufaktura chrlící zakalené plocháčeCool na hraní. Takže-BSK1 (Black survival knife 1)Happy

Snímek_6127.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/20/2008
Vypadá dobře. Už jen vyzkoušet, jak sedne střenka do rukyHappy Délka čepele bude variabilní na přání?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Co k tomu podotknout? Urcite dalsi uspesny model. .... Ergonomii asi nema smysl zkoumat, na to mas cit.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Palec hore...Ok

vypadá hodně dobře.Grin

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Sedí to tak správně neutrálně.Happy Co však budu nějakou dobu zkoušet, jsou oceli, ze kterých bych to mohl dělat. Na survival nůž jsou požadavky všechno možné, a až na posledním místě příprava jídla. Happy Takže, některou z nástrojových ocelí. V praxi to znamená koupit 30cm velkého profilu, a na pásové pile to nakrájet, jak bochník chleba. Tyto možnosti mám. Moje averze vůči kování nástrojových ocelí je myslím dostatečně známa. Jen opravdu dobří kováři(můj názor) dokáží tu ocel tvářet, a nezpůsobit na tak tenkém profilu, jako je nůž, mikrotrhliny.(názor i tří metalurgů inženýrů již v důchodu, ke kterým chodím pro rozumy) Ale nic na ní nezlepší(zase můj,a jejich názor). Takže, já to chci řešit takto.
(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
Applause keby som pre tento typ noza nasiel vyuzitie urcite je to jeden z horucych kandidatov..paci sa mi..Wink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/3/2006
Black napsal:
Prototyp survival nože hotový. Takto to bude vypadat. Tl. chci mít 5,5mm... Díky Krakenovi už mám i zkratku, jako správná manufaktura chrlící zakalené plocháčeCool na hraní. Takže-BSK1 (Black survival knife 1)Happy

Hmmm........a k tomu lesní mačetuApplause
Posláno:

Štamgast
Happy Bushcraft knife-otec všech bushcraft kudel světa. Happy Tento nůž jsem vyrobil na zakázku pro Matějku. Dodal mi výkres, i šablonu. Včetně fotek toho slavného nože. Ray Mears si jej nechal vyrobit u anglického nožíře. Od tohoto nože jsou odvozeny všechny buřtkudly, co jich na světě je.Happy .
Měl jsem z té zakázky radost, a vyloženě jsem si to užíval. Z nože jsem nadšený, drží se fantasticky. Tak, tady je. Věřím, že Matějkovi udělá radost. Happy

Snímek_6145.jpg.jpg
Snímek_6147.jpg.jpg
Snímek_6148.jpg.jpg
Snímek_6140.jpg.jpg
Snímek_6149.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
A tady ještě fotky originálu...

woodlore10.jpg.jpg
woodlore6.jpg.jpg
03.jpg.jpg

(Theodore Roosevelt)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Právě jsem přijel ze Šumavy a měl jsem takové tušeníConfused , tak jsem zapnul počítač, natočil a mám ho tamLaugh Applause Ok
Netušil jsem, že budeš tak rychlý, je to ta pravá bushcraft kudla, ale tahle bude určitě lepší, než originál, možná, že se Ti s ní rozběhne "seriovka", už mi včera psalo pár lidí na email.Skládám poklonuAdmire a nemohu se dočkat, až ji sevřu v ruce.Další slova zbytečná - věděl jsem, že se bude podle mých představ, proto jsem to také svěřil do Tvých rukouOk
Díky!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum