ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cestování - fotky z cest Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Ono v dobách střílejících zbrklenců je dobré nosit něco výstražně barevného. Už i na naháňkách si "lovci" dávaj reflexní pásky na rukávy a klobouky. Zvěř to stejně moc nerozlišuje. Napadla mě tyč s fáborky.....
No ale jednou (před cca 18 lety) jsem seděl na posedu a slyším praskání ve smrk. huštině - chystám pomalu flintu a čekám, co vyleze. Ozvalo se : " Franto, vidíš něco? Ne, nevidím, kam půjdem?" Tak jsem je poslal do ....... a šel jinam. Nejdřív ale zmlki a pak vypadli. To jsou zas houbaři nezmaři. Ale musím vidět, na co střílím a ne něco se tam hlo. No a teď už nelovím.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Ifigenie napsal:
Ono v dobách střílejících zbrklenců je dobré nosit něco výstražně barevného. Už i na naháňkách si "lovci" dávaj reflexní pásky na rukávy a klobouky. Zvěř to stejně moc nerozlišuje. Napadla mě tyč s fáborky.....
No ale jednou (před cca 18 lety) jsem seděl na posedu a slyším praskání ve smrk. huštině - chystám pomalu flintu a čekám, co vyleze. Ozvalo se : " Franto, vidíš něco? Ne, nevidím, kam půjdem?" Tak jsem je poslal do ....... a šel jinam. Nejdřív ale zmlki a pak vypadli. To jsou zas houbaři nezmaři. Ale musím vidět, na co střílím a ne něco se tam hlo. No a teď už nelovím.
To nebylo myšleno nijak adresně, k myslivosti, jako takové (hlavně k té, co se dělala před mnoha léty) mám kladný vztah, ale ve dnešní době, kdy se dá všechno koupit, honitby jsou často soukromé a myslivecká etika vzala dávno za své, tak to mám docela dost husí kůži...Mám pár známých novodobých nimrodů a když někdy začnou u skleničky povídat o průserech, které se mohly stát nebo už staly a protože tam nikdo nezahynul, tak se ani nehlásily ani nijak dál neřešily, ale zůstaly pod pokličkou, tak mi vstávají chlupy na těle (vlasy, co zbyly jsou oholenéLaugh )
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Já úplně nesnáším, když si courám někde po lese a narazím na myslivce, kterej se mě ptá, co tam dělám, eventuálně mi začne vyhrožovat, že by mě mohl někdo zastřelit, protože se zrovna střílej kanci/jeleni/nevímco. Tuhle jsem vyjel na kole na jeden kopec za městem, slezl jsem ze silnice kousek dolů po svahu, sedl si na louku a kochal se výhledem. O kus níž se tam objevil nějakej myslivec a začal na mě přes tu louku hulákat "Co tam děláš vole!". Naštěstí už jsem byl na odchodu, jinak bych se s ním asi pohádal. Nejsem ve věku, kdy si můžu od cizích lidí nechat nadávat do volů. Zajímalo by mě, cosi ti lidi myslí. Že když mají za sebou silnou lobby, nějakou tradici a jeden zákon, že se můžou montovat do lidí? Když po lesích o víkendech jezdí bandy motorkářů a čtyřkolkářů, to je člověk ani nezahlídne.
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/9/2004
fettgesicht napsal:
Já úplně nesnáším, když si courám někde po lese a narazím na myslivce, kterej se mě ptá, co tam dělám, eventuálně mi začne vyhrožovat, že by mě mohl někdo zastřelit, protože se zrovna střílej kanci/jeleni/nevímco. Tuhle jsem vyjel na kole na jeden kopec za městem, slezl jsem ze silnice kousek dolů po svahu, sedl si na louku a kochal se výhledem. O kus níž se tam objevil nějakej myslivec a začal na mě přes tu louku hulákat "Co tam děláš vole!". Naštěstí už jsem byl na odchodu, jinak bych se s ním asi pohádal. Nejsem ve věku, kdy si můžu od cizích lidí nechat nadávat do volů. Zajímalo by mě, cosi ti lidi myslí. Že když mají za sebou silnou lobby, nějakou tradici a jeden zákon, že se můžou montovat do lidí? Když po lesích o víkendech jezdí bandy motorkářů a čtyřkolkářů, to je člověk ani nezahlídne.

no já je nějak nemusím, určitě ne poslední dobou. Ani ne z toho důvodu, že střílej po všem co se hejbe, spíš mi vadí, jakým způsobem přistupují k lovné zvěři. Zajíci, srny, prasata a jeleni zubři, losi, a bůhví jaká havěť tady měla své místo a žila v rovnováze s přirozenými predátory. Tyto lze spatřit už jen v zoo a místo nich sedí na posedu predátor člověk.
Zubři a losi zmizeli a místo nich je srn a zajíců X-krát tolik. Člověka se tolik nebojí, možná je toho s flintou.
Z celá myslivosti užitek nemám žádný, spíše škodu - vždy na podzim, to když válcuji zajíce a srny na silnici do Č. Brodu, pát zničených nárazníků a jede se dál. Lovu zdar
J'aime mon pays et Paris... mon Opinel aussi!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/21/2008
4 Madi - Ono to neni zas tak jednoduchý. V lese trávím poměrně dost času a i něco vím o naháňkách a myslivosti... Nediv se, že se Tě snaží myslivec z lesa vyhnat, většina "turistů" dokáže v lese udělat pěknou paseku. Třeba na krmeniště pro prasata, chodíš tam krmit každý ráno a čekáš si na pěknou ránu... přijede jeden kolař a odskočí si tam na malou.... no a prase už tam nepřijde... A to že vlezeš na soukromej pozemek... o tom nemluvě....[/i]

................sorry ale na tohle nelze nereagovat............pěkně blbej argument...v diskuzi o nimrodech , myslivcích a podobný chásce..Surprised

mysleli jsme to dobře, ale dopadlo to jako obvykle…
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
to Módi - Ono je dnes vcelku těžké poznat, kdy se člověk nachází "na panském" a kdy na "obecním". A pokud bych měl do lesa (jakéhokoliv) vstupovat se strachem, že jsouce považován za trofejní kus budu postřelen, tak to je trošku na hlavu, nemyslíš? Pokud myslivec střílí na něco, co není schopen se 100% jistotou předem identifikovat jako lovené zvíře, nepatří mu zbraň do ruky a dotyčný by měl být zbaven svéprávnosti, pokud je opravdu schopen vystřelit na něco "neurčitého"... Víš, někteří lidé se legálně drženou soukromou zbraní brání či zakročují ve službě, a pokaždé je to pak o nervy, jestli to na nutnou obranu spadne či bude vyhodnoceno jako oprávněný zákrok, Ale myslivci jsou asi někde jinde. Oploťte si vaše soukromé honitby a dejte si tam zřetelné označení, že se jedná o prostor, ohrožený střelbou.... Nedovedu si představit, co bych udělal s magorem, který postřelí dítko, byvše přesvědčen, že se jedná o zvěř. Tvé argumenty jsou pro mě nepochopitelné.

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Potkal jsem v lese myslivce pohodáře i takové,že jsem žasnul,komu že to dali zbrojní pas.Chodím se psem a protože jsem měl štěstí na debila,který mi vyhrožoval zastřelením pesana,má pes oranžovou vestu,na obojku štítek s adresou a dovětkem,že se jedná o psa s loveckými zkouškami a já nosím v kapse toto:

Bullterier5 vložil tyto přílohy:
img000056.jpg.jpg

PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
...no mám taky bulika a do lesa s ním chodím dost často a poměrně hodně tzv na volno.(samozřejmě řádně označen a blízko mně)........
Neznám zákony , kdy ho hajnej může odstřelit , ale co vím jistě je základní zákon při honitbě:
....pokud něco bezpečně nepoznám , tak na to nikdy nevystřelím...NoNoNo ........tak asi takhle.Angry

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
abyrlev napsal:
...no mám taky bulika a do lesa s ním chodím dost často a poměrně hodně tzv na volno.(samozřejmě řádně označen a blízko mně)........
Neznám zákony , kdy ho hajnej může odstřelit , ale co vím jistě je základní zákon při honitbě:
....pokud něco bezpečně nepoznám , tak na to nikdy nevystřelím...NoNoNo ........tak asi takhle.Angry
Bulíka???Hoď fotky-prosím. Mail horakovi.paj@seznam.cz
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Štamgast
....Laugh ...dobře ,ale během víkendu - ju ??? Za chvíli letím na noční...Cry
Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/5/2009
Tak nejake fotecky z Hvaru...Happy

marked vložil tyto přílohy:
1.JPG.jpg
2.JPG.jpg
3.JPG.jpg
4.JPG.jpg
5.JPG.jpg
6.JPG.jpg
7.JPG.jpg
8.JPG.jpg
9.JPG.jpg
10.JPG.jpg
11.JPG.jpg
12.JPG.jpg
14.JPG
15.JPG.jpg
16.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Dnes na hrade Revište. Jeden zo strážnych hradov na Hrone. Trocha oddychu po prípravách na potlach. Bol som zo ženou, dcérou no a dcérin priateľ.Happy

Gofi vložil tyto přílohy:
Revište__60_.JPG.jpg
Revište__31_.JPG.jpg
Revište__9_.JPG.jpg
Revište__7_.JPG.jpg
Revište__18_.JPG.jpg
Revište__30_.JPG.jpg
Revište__29_.JPG.jpg
Revište__43_.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Krásná hromada šutráků...Happy
Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011
marked napsal:

Copak sis v té konobě dal dobrýho ? Laugh Grin Laugh
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/18/2009
Zdravím fšecky tuná , a přidám taky nějaké to foto z pracovní dovolené ( Holandsko ) Bohužel sebou nemám lepší foťák.

ŠEVA vložil tyto přílohy:
DSC00187.JPG.jpg
DSC00189.JPG.jpg
DSC00106.JPG.jpg
DSC00104.JPG.jpg
DSC00136.JPG.jpg
DSC00146.JPG.jpg

Posláno:

Začátečník
Připojený: 10/5/2009
montelie napsal:
marked napsal:

Copak sis v té konobě dal dobrýho ? Laugh Grin Laugh

To co mali v nazve tam nastastie neponukali..Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/20/2005
Zdar všem, prosím poraďte mi:
Chystám se s rodinou a pesanem podívat do Orliček, nebyl jsem tam snad 20 let...
Poraďte někdo slušné ubytování s velkým psem , kde co vidět, co navštívit...
díky moc Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/23/2010
Malá Fatra

peku86 vložil tyto přílohy:
01.jpg.jpg
02.jpg.jpg
03.jpg.jpg
04.jpg.jpg
05.jpg.jpg
06.jpg.jpg
07.jpg.jpg
08.jpg.jpg
09.jpg.jpg
10.jpg.jpg
11.jpg.jpg
12.jpg.jpg
13.jpg.jpg
14.jpg.jpg
15.jpg.jpg
16.jpg.jpg
17.jpg.jpg
18.jpg.jpg
19.jpg.jpg
20.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo slovenské hory, to je nádheraCry , já jsem využil dva krásné dny a zase jsem nedělal slíbená pouzdrared face red face red face ,ale vyrazil jsem na Boubín a okolí, je to a není to vlastně Šumava - výškou 1364m.n.m. ano, zastoupením fauny a flóry také, je trochu bokem od té pravé Šumavy, ale hlavně je to zatím bez lýkožrouta.To, co jsem viděl z boubínské rozhledny na hřebenech Šumavy, to mi vzalo dech, dnes už prakticky celý hřeben od Modravy až po Smrčinu nad Lipnem totálně zdevastovaný, holý (Třístoličník, Plechý a Plešné jezero a vše kolemCry Cry ), bylo mi fakt do breku, možná jedna celá generace tam neuvidí les....Díval jsem se dalekohledem, z fotek z kompaktu by to nebylo vidět, ale když si najdete na internetu stránky, třeba o Třístoličníku, tak jsou tam dost čerstvé fotky....HrůzaKO

matějka vložil tyto přílohy:
P6274497.JPG.jpg
P6274487.JPG.jpg
P6274488.JPG.jpg
P6284502.JPG.jpg
P6284503.JPG.jpg
P6274489.JPG.jpg
P6274490.JPG.jpg
P6274492.JPG.jpg
P6274494.JPG.jpg
P6274501.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Ještě na vysvětlenou, ty fotky toho tábořiště, to je to pod Boubínem, které jsem tu někomu minulý týden doporučovalHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum