ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
dany: to vlkovo řešení je asi takto:

VLK
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 6/23/2005
dany: to vlkovo řešení je asi takto:

Nebo taktoHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
VLKU a nekopeto jak rychle se to toci_m/s.diky Shocked
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/15/2003
Taky bych se chtěl, možná blbě, zeptat. Když se to roztočí nevylítne ten klínek odstředivou silou?
A když na tom brousíte nůž proti ostří nekousne se to?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Já má kotouč na těsno bez přerušení. Prostě na to ten pás narvu. Jen jednou jsem koupil nějaký o chlup delší pás a tak jsem to na třech místech podlepil oboustranou lepící páskou. Používám pásy do ruční pásovky 455 mm.

Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
VLK
Posláno:

Štamgast
Ten klínek je samozdřemě lepší zajistit vrutem ,ale když dobře drží tak to jde.Jinak to nevypadá moc bezpečně ale jde to hezky a chce to cvik.Taky to chce šikovně podlepit něčím vhodným,já jsem teď dal kůži a jenom jsem si mlaskal.Ještě k tomu klínku ,musí být opravdu lehounký ,zkoušel jsem mosazný a málem mi to uletělo z dílny ,dokonce i duralový stál za hovno.Prostě tam vrazit bukový a nebát se toho ,protože kdo se bojí sere v síni.
Hlavně to potřebuje otáčky já mám asi 2800
a bez problémů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
VLKU a prumer kotouce?je kolik?? pokud 300mm tak to musi bejt mazec klinek lita jak UFO.
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/21/2005
...jenom mě napadlo co ten výřez udělat tak nějak Shocked a zajistit to natlučením válcového klínu do otvoru z boku kotouče.Ještě by šlo udělat do toho klínu drážku pro konce pásu,aby šlo jeho otáčením pás utahovat...(jako např. kinofilm na cívku)
VLK
Posláno:

Štamgast
VLKU a prumer kotouce?je kolik??
Momentálně jsem přešel z 15 cm na 17 cm .
Posláno:

Štamgast
maxeem: a to je dobrý nápad čéče Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2005
Maxeem: fakt vychytávka. Tím pádem může být šterbina jen na tloušťku dvou šmirglů, čili zanedbatelná.Happy
Na práci není vidět jak je dlouho dělaná, ale jak je udělaná.
Nepoužívejte PM - kontaktujte mne e-mailem, prosím!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
@maxeem - Shockedgenial, Jára Da CimermanLaugh by mohl jít s patentama do učení, tak jednoduchý, a tak praktickýRazz, šnelcug na patenťák Happy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
Díky, chlapi HappyHappy
Zejména ten Maxeemův patent se mi maxeemálně Winkzamlouvá - zejména ta úzká drážka a možnost dotažení pootočením.
Lenost - matka pokroku
FMJ
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/13/2004
Tak s tvarováním kydexových pouzder mám své první zkušenosti. Jako lis používám dvě desky, kdy vevnitř je na každé nalepená rozstříhaná karimatka ve 2 až 3 vrstvách (v závislosti na mohutnosti rukojeti). Kydex prohřeju horkovzdušnou pistolí, a potom mezi dva pláty (potažmo jeden ohnutý) vložím nůž omotaný malířskou papírovou páskou. Prdnu to do lisu a pak na něm asi 10 minut celou váhou sedím....

Výsledek prvních pokusů ....

Kdo je příliš zvědavý, ten nebude nikdy moc starý.....
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
8 x 12 palců , cca 20 x 30 cm, ocelová deska 0,635 cm tlustá, v podstatě jde o lis na všechna použití jak na jednostranné, nebo oboustranné pouzdra, tzn. že mají možnost lisování z jedné nebo obou stran naráz, čím vznikne pouzdro s jednou stranou hladkou nebo symetrické z obou stran stejně tvarované. Svrchní víko lze demontovat, má otvory na přidělání ke stolu napevno, celé to jde uzavřít napevno takže do toho lze dát pouzdro a nechat ho tvarovat a mezitím dělat něco jiného. Hmotu (kydex, concealex) nahřát na 300-375 stupňů (bohužel není napsáno či C nebo F, takže podle hodnot spíš F) V dodávce jsou 2 ks 1 palce tlusté (2,54cm; blíže nespecifikované) pěny, 5ks šroubů, řetěz na uzavření lisu. A to vše za 84,95 USD

maxeem napsal:
prosba... na www.knifekits.com je v oddělení "tools" novinka a sice jakýsi lis na tvarování kydexových pouzder...
QNX
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 3/2/2006
takže s vyjímkou zatěžování "sedem" úplně stejná věc, jako používá FMJ Happy
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Jo Happy Není na tom vůbec nic těžkého takže se to dá poměrně snado vyrobit, podstaný je co nejdřív po nahřátí to začít tvarovat. Takže dobré je, že zapínání navléknutím očka řetězu je rychlé a funkční.
QNX napsal:
takže s vyjímkou zatěžování "sedem" úplně stejná věc, jako používá FMJ Happy
Posláno:

Štamgast
Happy

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Happyjsem si udělal radostRazz, laboratorní pícka, repas,2,4kW, 220V, do 1200oC, (+-5oC), nové teplovinutí a těsnění, šamot, vnitřek 95x175x330, stavitelná teplota, Razz

Posláno:

Štamgast
westy: vypadá to jak pancéřovaná mikrovlnka Laugh jinak gratuluji..
A už dlouho mi vrtá hlavou.. už se tím živíš nebo furt jen koníček?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum