ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Coldsteel - I. Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/21/2011
Bullterier5 napsal:
rudycross napsal:
Bullterier5 napsal:
Ten Mackinac Hunter je ůžasnýAdmire Applause Ok

oba dva jsou moc krásný koupím si oba hnedka jak budou v čr Cool

Chci nehťáka,nože s kolíkem (onehandy) jsou problém mimo ČR

Já vím taky chci Mackinac Huntera a Lone Stara s nehetníkem Grin Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2008
Chlapi ty hunteři nebudou ani drahý (nemluvím o prodeji v Čr) jejich offi ceny na CS jsou okolo 80$ takže tak 68 na knifeworks.

Jinak tak před 5ti lety jsem chtěl Recon 1, už se nedělají ale ta novinka Recon I Spear Point asi půjde jako nový EDCHappy Uvidíme co nám řeknou první recenze....
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 5/21/2011
jo málem bych zapoměl na survival nadobíčko

rudycross vložil tyto přílohy:
386568_10150463269953730_46366228729_8683295_836541246_n.jpg.jpg
399577_10150463270123730_46366228729_8683296_2136805748_n.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
HD napsal:
Jako to myslíš bočně prohýbá a je to hodně znát a nepůsobí to pevně? Třeba voyager mně přišel v pohodě a to má střenky určitě ze stejnýho materiálu (tuším zytel) a ještě jsou o mnoho tenší. Ještě by mě zajímalo, jestli jsou šroubky klipu chycený do železa(příložky) a ne jen do zytelu. Díky za info!!

střenky stejné nejsou, jak psal Blue Ultimate hunter je má z gumy, Voyager nože (ty nové) mají Grivory (něco na způsob zytel)

Tygerstyle: cože se ne už nevyrábí?
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Scharf napsal:

První verze Reconu, Recon1. Přestal se vyrábět asi před dvěma lety? A nastoupil Recon II a ten se mi už nelíbil. Na rok 2012 už je zase Recon I ale není to ten stejný Happy

EDIT: na obrázku je Recon 1, první a ten původní Happy

Tygerstyle vložil tyto přílohy:
recon1_blue.gif

vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Jak nože CS moc nemusím, tak u těch zavíráků Hunter mě mile překvapili, že zůstali u AUS8A a necpou tam ocel typu 8CR13MOV, ale je to asi tím, že ji mají odzkoušenou a dávají to na většinu své levnější produkce.

Dále jsem koukal, že CS nenabízí nic z dražších modelů jako dříve třeba Hatamoto, Caledonian, Black Sable a Black Talon.
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/10/2011
Tygerstyle napsal:
Scharf napsal:

První verze Reconu, Recon1. Přestal se vyrábět asi před dvěma lety? A nastoupil Recon II a ten se mi už nelíbil. Na rok 2012 už je zase Recon I ale není to ten stejný Happy

EDIT: na obrázku je Recon 1, první a ten původní Happy

Tenhle nůž se vždycky jmenoval "Recon 1" nová verze se většinou označuje jako verze 2010. Rozdíl mezi starou verzí a tou dnešní 2010 je jen v pojistce a tvaru rukojeti.
Serie Recon 1 vždycky čítá 3 tvary čepele.

Zarazilo mě že čekáš na první recenze, když se ten nůž vyrábí už rok.

Langl: Hatamoto se bohužel už dlouho nedělá, docela by mě potěšilo kdyby s ním přišli znovu s komplet G10 rukojetí jako to udělali u Espady.
Sharp blade, sharp mind.
Posláno:

Štamgast
Asi jsem to špatně napsal ale jsem rád že jsi mě pochopil Happy

Popravdě už by jsem ale raději řešil nákup ESEE3 folderu než toto ale to je do jiného vlákna Wink

EDIT: Jo čekám na první recenze RECONA Spear Point, což je novinka pro rok 2012 Happy
vratislavindrastudio.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Scharf napsal:

Langl: Hatamoto se bohužel už dlouho nedělá, docela by mě potěšilo kdyby s ním přišli znovu s komplet G10 rukojetí jako to udělali u Espady.

Já vím, že se již tyhle modely delší čas nedělají, ale překvapuje mě, že nemají nic jiného exkluzivnějšího.Happy
Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
Já jsem Talwara vyměnil za zavírák od BW a rozhodně nelituji. Pravda, je to spíše sběratelský a gentlemanský kousek - v BW galerii pod číslem 089, ale Talwara jsem měl taky ve vitríně a nepoužívalred face . Jinak na ty lovecké "tradičně se tvářící nože" jsem zvědavý a pokud nebudou stát ranec, nejspíš některý z nich vyzkouším.
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/20/2004
Mam Triad Tanto Recona a musim povedat, ze je to vyborna kudla.
Mam ho uz rok aj pol a Triad stale drzi bez vole.
Najviac ma prekavupje ta G10, uzasny material.
Ten noz je velky ale vdaka tej G10 je lahky.
Sice som vymenil pivot za skrutku s jemnejsim zavitom, pretoze ten zavit co tam bol, bol ako skrutka do dreva.
Ale ten Spear ma dostal, taku cepel ten noz potrebuje a ja tiez Happy
A tie Huntery su tiez velmi podarene, jeden si urcite zadovazim.
Aj ten MiniRecon je zaujimavy.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Musím říct, že Cold Steelu chybí opravdu jen nějaké exkluzivní modely, jinak řady zavíráků má slušně zmáknuté.

Hodně mě potěšila Spear Point verze Reconu - obzvlášť model Mini, který má třípalcovou čepel a především mnohem umírněněji tvarovanou ručku než větší (základní) model, by mohl být výborné EDCčko.

Hold Out I s 6 palcovou čepelí, masakr mrGreen.

A ty "tradiční backlocky" Mackinac a Lone Star vůbec nejsou tradiční backlocky Wink... A teď nemyslím použití oceli AUS-8, ony hlavně mají ocelové příložky a pojistku Tri-Ad Lock Shocked Ok Ok. Myslím, že máme vítěze v soutěži o nejpevnější "tradiční backlocky" na trhu.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/3/2007
Och jej, Lone Star...nádhera.Applause A předsevzetí se hroutí..Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
HD
Material urcite neni zytel, je to plast co mne najviac pripomina material z ktoreho boli za sociku robene flase na olej Mogul. Happy V nom su vlozene prilozky, srobiky idu cez plast do kovu. Ale su len dva,pojednom z kazdej strany. V predu to spaja cap cepele a v zadu taka matka,nieco na sposob ako na starsich Spyderco Endura. A ten plast prilozky nekopiruje,ale su v nom vlozene ako napriklad v novsich SP Military,len na rozdiel od Spyderca nespevnuju pevnu G10 ale poddajny plast. Takze ani materialovo,ani konstrukcne nema byt rucka ako pevna. Je skoda ze si v CS nedali s tou ruckou viac roboty,lebo cepel je velmi podarena a back lock masivny.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/11/2010
Tyler napsal:
Musím říct, že Cold Steelu chybí opravdu jen nějaké exkluzivní modely, jinak řady zavíráků má slušně zmáknuté.

Hodně mě potěšila Spear Point verze Reconu - obzvlášť model Mini, který má třípalcovou čepel a především mnohem umírněněji tvarovanou ručku než větší (základní) model, by mohl být výborné EDCčko.

Hold Out I s 6 palcovou čepelí, masakr mrGreen.

A ty "tradiční backlocky" Mackinac a Lone Star vůbec nejsou tradiční backlocky Wink... A teď nemyslím použití oceli AUS-8, ony hlavně mají ocelové příložky a pojistku Tri-Ad Lock Shocked Ok Ok. Myslím, že máme vítěze v soutěži o nejpevnější "tradiční backlocky" na trhu.

Pracně jsem přelouskal na stránkách CS povídání o těch kudlách a musím říct,že mně celkem mrzí ,že nemají k těm novinkám žádné video.
Ti pupkatí strejdové tam akorát mají v parádě tu šílenou Espadu-půlmetrový zavírací nožík do manikuryHappy
PROSÍM NEPOSÍLEJTE MI PM,PIŠTE PŘÍMO NA MAIL.DĚKUJI,B5:-)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/19/2010
Dixie napsal:
Och jej, Lone Star...nádhera.Applause A předsevzetí se hroutí..Grin

Mně zas učaroval Mackinac s nehetníkem. Laugh Applause
Život stojí za hovno, ale v tom nejlepším slova smyslu.
HD
Posláno:
Štamgast
Připojený: 4/3/2011
MRBLUE napsal:
HD
Material urcite neni zytel, je to plast co mne najviac pripomina material z ktoreho boli za sociku robene flase na olej Mogul. Happy V nom su vlozene prilozky, srobiky idu cez plast do kovu. Ale su len dva,pojednom z kazdej strany. V predu to spaja cap cepele a v zadu taka matka,nieco na sposob ako na starsich Spyderco Endura. A ten plast prilozky nekopiruje,ale su v nom vlozene ako napriklad v novsich SP Military,len na rozdiel od Spyderca nespevnuju pevnu G10 ale poddajny plast. Takze ani materialovo,ani konstrukcne nema byt rucka ako pevna. Je skoda ze si v CS nedali s tou ruckou viac roboty,lebo cepel je velmi podarena a back lock masivny.

Velice díky za info. Tohle jsem potřeboval vědět. Tak ho raději kupovat nebudu a seženu mu něco jinýho a lepšího v dané cenové kategorii. Díky!!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Napadlo mě, že to sem dám, na tomhe vlákně se nic moc neděje, tak snad nikoho nepohoŕšim. Jde o video, jak jsmě v létě s kámošema blbli u mně na chalupě. V hlavních rolích CS Rajah II a CS Latin Machete 24''.

http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS62KG.php
http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS97AM24.php

Rajah je fantastická kudla s neuvěřitelně pevnou pojistkou, kromě sekání PETek jsme posekali hromadu klacků (průměr do 5 cm) a ani jednou jsem se nebál o prsty. Otvírání o kapsu je taky super vychytávla (kam se hrabou automaty). Přes svojí váhu je v pohodě nositelnej a přitom se jedná o plnohodnotnej nástroj na sekání (do) čeholokiv (myslim ideální EDC Happy ).
K mačetě mám výhrady, přišla tupá jako prase (ostří mělo místama plošky), když jsem z ní sundal čárovej kód, na čepeli byly zbytky lepidla. Když jsem ho chtěl lihem sundat, zjistil jsem, že jde dolů i s černěním, tak jsem ten černej bordel sundal všechen, a bylo. Jinak se s ní dá poměrně slušně pracovat, ale na sekání větví to moc není, člověk se strašně nadře (je docela těžká) a výkon nic moc, měl jsem si koupit tu kratší vezi (18''). Prostě v našich podmínkách mačeta fakt nemá moc smysl. Ale na sekání PETek docela fajn.

http://www.youtube.com/watch?v=WbDnpqwT9Ps
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/28/2010
Martine,lepidlo po samolepkách ide dole s WD-40 Ok
Cesta do pekla býva dláždená dobrými úmyslami.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/29/2011
Teď už to vim, někde se to tady probíralo. Spíš mě překvapilo, že to černění je na lihový bázi.
“Knives are easy to hide. They don’t jam and they never run out of bullets. They come in handy when you have to do some close contact work.”
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum