ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kůže Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/9/2005
Tak tos mě dostal, vždycky mě někdo ojebe. Pošlu mu mail. A kde kupuješ krupnož a co cena za štiku?
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
Mudžahedin: jelikož v Nobyku od ledna vyprodávají jen to co měli na skladě a nevyrábí žádné nové kůže, přešel jsem do Gary v Otrokovicích a ceny mají taky fajn, kolem těch 10,- /dm ale je lepší se zeptat na konkrétní typ/tloušťku/úpravu povrchu.. jsou tam ochotní: www.gara.cz/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/9/2005
Díky za rady, kontaktoval jsem Garu, toto fórum opět splnilo svou roli.
Posláno:

Štamgast
Ať to nezapadne...

Výroba kožených řemínků za fajn ceny:

www.kozenereminky.com/index.php?page=2
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
A pro pražáky, to vše mají na Florenci v Kutilovi a za stejný prašule (maloobchodní ceník) jako na stránkách řemínků Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Dobroušku,

já jsem dnes, před přečtením těchto příspěvků, utratil asi 400 za různé tenké kulaté řemínky (1, 2, 3 mm, celkem asi 10 metrů) v kutilovi v Dlouhé.

Pěkně jsem se mlátil do hlavy, když jsem z příspěvku zjistil ceny na Florenci. Sad

Ne, nejsem blond Laugh
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
Tu shodnou adresu jsem pak taky zjistil, nu což když jsem to jednou napsal, tak to tak nechám...
dobrousek napsal:
mr.karno : dotaz ? To zní, jako kdyby pražáci byli blondýna. Laugh
Na stránkách v odkazu je vpravo nahoře adresa.
A zcela překvapivě taky Florenc.Wink A nejsem pražák, jsem ze Zbraslavi.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/28/2006
Zdravím Vás pánové,
poradíte mi jaká kůže je vhodná jako základ na pochvy? Co vlastně, pokud budu objednávat v koželužně, chtít. Nebo jestli někde existuje výklad pojmů. Zatím jsem našel jen že "krupnož" není nadávka ale určitá část usně (stránky NOBYKO). Ale co si představit pod pojmem "brašnářská, sedlářská a pod" useň, respektive jaký je mezi nimi rozdíl a která je vhodná na pochvy mi není moc jasné.
Předem díky za odpověď.
Posláno:

Štamgast
lukr: kráva se dělí na typy usní viz schéma dole..

Dále se hovězí kůže dělí (kromě základní větve z kterého zvířete pochází) podle tloušťky, typu (probarvená, přírodní, povrchově barvená) , zpracování povrchu rubu i líce (hlazená, přírodní, přežehlená) a konkrétní kůže jsou rozdílné svou kvalitou v % označující množství viditelných vad a velikostí v dm2.

Na pouzdra nožů je ideální tl. 3÷5mm podle užití a cíleného vzhledu. kůže by měla být oboustranně hlazená, ze zadní strany přežehlená, u jiné než přírodní kůže probarvená a nejčastěji typu krupnož, která se pohybuje kolem 120dm2 a má jen asi 20x30cm nakrabatěné místo od nohy..

Nobyko už od začátku roku jen vyprodává sklad a nic nového nevyrábí, čili aktuálně je výhodnější poptat kůži v www.gara.cz kde mám osobně po přechodu z nobyka dobré zkušenosti.

Stačí? Wink

Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/27/2005
To Samurai:
Tohle je docela casty dotaz a odpoved na nej je podle me velice uzitecna. Nechces tim rozsirit Tvuj clanek o sedlarine? Bylo by to vsechno pohromade a dobre by se na to odkazovalo...
(Akorat na Tebe sypu pracu, co?Happy)
Posláno:

Štamgast
LittleNail: no jak bude čas tak třeba doplním Wink
Posláno:

Pokročilý
To samurai:
Díky za odpověď.
Posláno:

Pokročilý
Nemáte někdo zkušenost s touto firmou www.rpskone.cz/index1.php?c=17&lg=cz ? Docela mě tam zaujali ty raznice.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Měl bych velkou prosbu na některého dobrovolníka, zejména na obyvatele nebo časté návštěvníky PrahyHappy potřeboval bych zjistit možnost sehnání čudlíků na zapínaní futrálů (viz obrázek), měli by je mít v Kutilovi na Florenci, zejména materiál, velikost, cenu. Prachy i na poštovný bych poslal předem. Díky předem.

Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
Ivoši, kolik jich potřebuješ a v jakém materiálu? Mám pár mosazných z Brisy. Mohl bych se s tebou rozdělit.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
SadNo tady takový různý zapínací druky,taky dost často sháním,v galanterkách mají většinou prd a nějakej kšeft s potřebama pro kůžičkaření by se někde poblíž hodil,v Equisu mě poslali z nějakým objednáváním věcí na sedlařinu do pr...e,že prej berou jen hotový věci od sedlářů,tak to lepím jak se dá SadWink
Happy
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/1/2006
Zkusil bych prodejny KARS, tady v Brně jich je několik a vím, že tam podobné věci mají. Pokud bych věděl na co přesně se podívat, nebyl by problém to koupit a poslat poštou. Ale z této fotky to nepoznám, nebyly by detailnější?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
ahoj, kupoval jsem je v Kutilovi Na újezdě 2 velikosti, provedení světlé a tmavší, cena cca 8,-Kč nepamatuju se přesně
Honza
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2002
2 Lukr - sice s dvouměsíčním zpožděním, ale přece Wink - teďka koncem září jsem od nich bral nějaký 3D raznice, odpověď druhý den, zásilka přišla do týdne.
Akorát se tam u nich někdo přehmátl (stane seSad), a ze šesti objednaných kusů mi přišly dvě jiný (vždycky o číslo vedle). Na reklamaci reagovali okamžitě, asi za pět kalendářní dní od odeslání těch chybnejch k nim (a to v tom byla sobota a neděle) mi přišly ty správný, objednaný. Byli i ochotni mi proplatit poštovné - nad jedním nevypitým pivem jsem mávl rukou Wink.
Takže docela spokojenost, slušné a vstřícné jednání.
Lenost - matka pokroku
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Emeritní moderátor
Připojený: 9/19/2005
Děkuji všem za informace a za nabídky, ale už to mám zařízený, ještě jednou díkyHappy
Boj s lidskou blbostí se nedá vyhrát, ale člověk nesmí přestat bojovat, protože by jinak blbost zaplavila svět. (Jan Werich)
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum