ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Mcusta Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2011
Přidávám další zajímavost z dílny od Mcusta. Jedná se o kuchyňský nůž ZANMAI HAMMERED Gyuto TZ2-4005DH, který je ve stejném stylu jako nože z 11. série. U nože jsou použité známé materiály jako VG 10 a červená paka. První dojmy jsou skvělé! Především úchop; nůž skvěle padne do ruky.Happy

Jan Boháč vložil tyto přílohy:
121_gyuto_180mm.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/27/2012
"vypustili do sveta" zopar novych modelov...

MC-111D Nami (Wave), Small All stainless steel stream line folder with beautiful wave designs engraved on the handle and blade in mirror polish. 2-3/4" VG-10 core forge clad with 33 layers stainless Damascus steel blade with anodized ambidextrous thumb studs and our unique oiled Teflon washer system for smooth action. 3-1/2" solid 420J2 stainless steel handle with anodized pivot screws and pocket clip on back. Sturdy Frame locking system and lanyard hole on back.
VG-10 Damascus blade in 3.0mm thick, 70mm blade, 163mm in open, Weight 78g

MC-113D Tsuchi (Hammered), Small All stainless steel stream line folder with beautiful Tsuchi-me designs hammered on the handle and blade in mirror polish. 2-3/4" VG-10 core forge clad with 33 layers stainless Damascus steel blade with anodized ambidextrous thumb studs and our unique oiled Teflon washer system for smooth action. 3-1/2" solid 420J2 stainless steel handle with anodized pivot screws and pocket clip on back. Sturdy Frame locking system and lanyard hole on back.

VG-10 Damascus blade in 3.0mm thick, 70mm blade, 163mm in open, Weight 78g

BlablaB vložil tyto přílohy:
MC_111D.jpg.jpg
MC_111Da.jpg.jpg
MC_113D.jpg.jpg
MC_113Da.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/8/2010
nejaké ďalšie foto týchto krásnych mcusta produkcií

ZLOjasna vložil tyto přílohy:
602658_185507028247067_1574539814_n.jpg.jpg
524108_180504888747281_2040666725_n.jpg.jpg

Emaily mi nechodia - kontakt cez PM
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Co je zač ten zavírák v ruce? V životě jsem ho neviděl a nějak mi k Mcustě úplně nesedí.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
yo, máš pravdu neni to original Mcusta. Je to custom od Naoki Hagiwara, čo je človek, čo vyrába v Mcuste, napríklad tie nožnice konkrétne Happy
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Děkuju za informaci, budu se muset na toho pána podívat, nůž je to totiž vážně krásný Ok.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Jasne, nájdeš ho na fb, veľmi ochotný človek. Keď som sa na tete nevedel dopátarať nejakýho infa o Mcustách, tak mi hneď išiel odvážiť tactility, ktoré sám navrhol Applause
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Začátečník
Připojený: 3/21/2010
Tak jsem si taky z JDK objednal mcustu, ale už mi druhým dnem leží v Praze a ve sledování balíku mi to píše: "Awaiting presentation to customs commissioner". To po mně asi budou chtít nějaký doplatek, že?
Posláno:

Štamgast
nie nevyhnutne. Mne síce s USA 4 (!!!) dni svietilo na trackingu, ze neuspesny pokus o dorucenie majitelovy.

Postary na to obcas s*ru, aspon u nas a v CZ to bude asi to iste.. urcite si nerob stres dopredu ;)
instagram.com/stefpacka/
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2009
Zdary, tak horká novinka ze Země zapadajícího slunka Admire

MCUSTA 181D Bushido - Nobunaga Oda (Black Mikarta)

Opět moc parádní a není to žídnej prcek, snad se časem kluci japonský dopracujou k velkejm kudlíkum, hlavně k nožejku bylo pěkné velké pouzdro, takže se i ty větší tedkonc dají nosit na pásku. Ok

Život je boj, tak proč se na něj nevyzbrojit aspoň nějakým tím kusem železa.

Moje KNIFE.cz galerka:1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, ...

YONT vložil tyto přílohy:
MCusty_09.jpg.jpg
MCusty_10.jpg.jpg
MCusty_11.jpg.jpg
MCusty_12.jpg.jpg

Ajaj to sme to dopracovali, z hi-fi pěknýho podpisu na total lowEND .... blee
Posláno:

Štamgast
Moc pěkný nůž ze země vycházejícího slunce Wink... A díky za parádní fotky!
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
Moc pěkný nůž ze země vycházejícího slunce Wink... A díky za parádní fotky!

Jeee vidis sem to popletl mrGreen
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Ten Mcusta Nobunaga som uz pozeral. Ale tu nedamaskovu verziu s dierou v cepeli. Na BladeHQ je za 129,-USD.
Posláno:

Štamgast
Nevím, jaké mají na BladeHQ poštovné, ale na JKD Nobunaga Oda s VG-10 a dírou pro otvírání stojí 131 USD, plus 7 USD poštovné. Díky tomu, že servis a rychlost dodání JKD nabízí podle všech zkušeností prvotřídní, asi bych ani odjinud neobjednával.

Mně osobně by se nejvíc líbila verze s VG-10 a kolíčkem Happy.
"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
A když už se vynořilo tohle vlákno... U nás je jedním z prodejců server www.jpknife.cz - nebudu mu dělat reklamu, protože jsem u nich nikdy nenakupoval ani neznám majitele, ale musím říct, že mají velice pěkné fotky a videa Applause.

Např.:

"Thin is sharp."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Tyler napsal:
Nevím, jaké mají na BladeHQ poštovné, ale na JKD Nobunaga Oda s VG-10 a dírou pro otvírání stojí 131 USD, plus 7 USD poštovné. Díky tomu, že servis a rychlost dodání JKD nabízí podle všech zkušeností prvotřídní, asi bych ani odjinud neobjednával.

Asi Japonci znizovali cenu,lebo nedavno som si porovnaval ceny u roznych predajcov a BladeHQ to vychadzalo o dost lepsie. Ci s kolikom,ci s dierou je ta kudla uzasna.
Posláno:

Štamgast
Tyler napsal:
A když už se vynořilo tohle vlákno... U nás je jedním z prodejců server www.jpknife.cz - nebudu mu dělat reklamu, protože jsem u nich nikdy nenakupoval ani neznám majitele, ale musím říct, že mají velice pěkné fotky a videa Applause.

Jojo tak presne odtud ta mecusticka je Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
Tyler napsal:

mozem len potvrdit, servis a pristup predajcu je ukazkovy, dokonca mi bol pan Iwahara v zavislosti od disponibility ochotny na 3 tyzdne rezervovat Takehsi Saji higonokami, ktore teda idem v najblizsich dnoch konecne objednat Happy

Make peace, not war.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2012
Prosím nemáte někdo tyto dva nože,rád bych se zeptal jak jste s nimi spokojeni a nemáteli někdo i Benchmade 710 a porovnal je,prostě s kterým je víc spokojen.

http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-012k/mc-0122-63/
http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-012k/mc-0122d-64/
Posláno:

Štamgast
kesounam napsal:
Prosím nemáte někdo tyto dva nože,rád bych se zeptal jak jste s nimi spokojeni a nemáteli někdo i Benchmade 710 a porovnal je,prostě s kterým je víc spokojen.

http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-012k/mc-0122-63/
http://www.jpknife.cz/mcusta/mc-012k/mc-0122d-64/

No tuty dva sice zrovna nemam, ale mam jiny kousky (viz. vyse obr.) a mam i 710 (i limitkovou) a je dost tezky rict estli Mcusticka ci Benchsmejd, spis zalezi na co ten nozik chces pouzivat, jestli jako EDC tak bych spis doporucil 710. U ty nebudes mit takove cukani ji drobet zaprahnout a prasit Wink Preci jenom MC jsou takove gzentlmanske kousky.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum