ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Samurai Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
woden: kuchyňák ze staré nabídky Jataganu za ~50kč Happy
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 6/24/2005
Samurai napsal:
woden: kuchyňák ze staré nabídky Jataganu za ~50kč Happy
myslel som si. tusim mam este jeden dva doma. ten si ale setrim.zatial minam tie mensie.
kan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/20/2006
Já se vrátím ještě k té tsubě.Stýskáš si,že na ní
máš určité nepřesnosti,či nedokonalé zpracování,ale já si myslím,že jakákoli naprostá symetrie,přesnost nebo dokonalost může být a určitě bude podezřelá.Píšeš,že máš k dispozici knihu o tsubách,tak se dobře dívej a zjistíš ,že na exponátech najdeš daleko více nedokonalosti ,než na těch svých.
kan
Posláno:
Začátečník
Připojený: 7/20/2006
nebo tato
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
No hele jak vyšla krásně, jsem rád, že jsem se na ní podílel. Mám jen malou výhradu, trochu mi vadí to vyřezávání vodou. Něco tak tradičního by se mělo asi dělat rukama, připadá mi to, jako kdybych ti místo vlastnorůčo vyrobeného damašku poslal Damasteel. Ty jsi totiž kdysi někde psal, že máš čas a chuť, a trpělivost - jako ti žapončíci ... nebo něco v tomto stylu Wink
Ale zároveň to chápu, já bych to raději nedělal, než abych to odvrtával a piloval.
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Laugh a ještě se mi strašně líbí, ten Tvůj "Kvalitní návod". Tomu názvu se tedy vždy pousměju ... Každý jiný napíše "Návod", jen ty ho máš navíc "Kvalitní", kde bereš ty jistoty, ty ti skoro závidím ...Wink
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Petr Dohnal: no trošku mi křivdíš..

s ručním vyřezáváním je to krapet horší.. zaprvé na to nemám dané nářadí (zlatnickou pilku, kvalitní diamantové jehlové pilníky atd) a za druhé ty tsuby dělám v bytě kde nemám ani svěrák ani ponk a většinu operací dělám tak, že jednou rukou tsubu držím a druhou piluju.. což je ti asi jasné proč si tuhle operaci usnadňuju vodním paprskem Happy
Posláno:

Admin
Skupiny: Admin
Připojený: 7/16/2001
A co Ty Petře, co kdybys místo rýpání zkusil taky něco napsat, třeba to také označím jako "kvalitní návod" Happy Happy Happy

Milan

Petr Dohnal napsal:
Laugh a ještě se mi strašně líbí, ten Tvůj "Kvalitní návod". Tomu názvu se tedy vždy pousměju ... Každý jiný napíše "Návod", jen ty ho máš navíc "Kvalitní", kde bereš ty jistoty, ty ti skoro závidím ...Wink

.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/23/2005
nechci vypadat jeko kverulant ale jak poznám co je řezaný vodou a co ručně?? kdyby to nenapsal tak asi ne Happymyslím že duležitá je finální úprava .kdybych měl kde tak taky řežu Laugh jinak taky nezatracuju brusky a podobný vymoženosti a netrvám na ručním smirkování Laugh
Posláno:

Štamgast
Mám Vás chlapci všechny rád - nic ve zlém,
to není rýpání, jen kamarádské šťouchání a sdělování vlastních myšlenek a názorů. Kdybychom se bavili z očí do očí, řekl bych to taky, ale tak by se to nebralo, když se to napíše - zní to možná jinak.

S návody - já se občas k něčemu dokopu a pak to dám na svý stránky. Slibuju další pokračování nějakých damaškových vzorů a - co byste chtěli abych nafotil, rád se k tomu, až bude po výstavách, přinutím - a pokusím se o nějaké hodně kvalitní Happy.

dohnalknives.com
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/30/2006
Asi si trochu přisadím, ale rozhodně nic ve zlým.
Sice se tu s nikým osobně neznám, takže to určo nemůže být bráno v osobní rovině, ale stejně bych byl nerad, kdyby se to někoho dotklo.
Normálně bych to asi nikdy nenapsal, ale když jsme u toho co kdo dělá nebo nedělá, tak bych se chtěl zeptat, jak často se aktualizují Dohnalovic stránky?
Jednou za uherskej rok?
Už celou věčnost čekám až se tam objeví údaje a ceny nových nožů, abych se zase a znova mohl trápit kolik prasátek mám rozbít.
Asi řeknete, že to sem nepatří, ale jen jsem chtěl trochu odlehčit Samově tsubě a popíchnout Popichovače Happy
Takže předem sorry všem Happy
„Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, ale zlo nelze přemoci útěkem.” - Jeff Cooper
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/12/2005
To máš jako Milan, na fórum fotky dává a svý stránky ne Happy Prostě radši dělají nože...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
flowerpower napsal:
niekoho ako ja co furt visi na webe to neupdatovavanie zamrzi na druhej strane ma sa ale vzdy rad potesim ked vidim fotky novych kudlikov aspon tu na fore a je jedno ci su od dohnalovcov alebo od niekoho ineho
Posláno:

Štamgast
no, pravdu máte ...
Same prosím za prominutí, zasíráme ti vlákno...
Mám v plánu dát vše dohromady, nafotit nové věci atd.
Tolik práce před Příbramí jsme si ještě nikdy nezadali, navíc je teď v plánu Budapešť, potom Hodonín. Snad se něco změní, doufám. Ale i tak si myslím, že naše stránky jsou jedny z nejaktualizovanějších nožířských stránek ... Sad
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
Petr Dohnal napsal:
Ale i tak si myslím, že naše stránky jsou jedny z nejaktualizovanějších nožířských stránek ... Sad
priznam sa ze hlavne visim tu na najfe ale isty cas ked som zhanal laskyho Ldvojku som jeho web pozoroval casto a zmena ziadna Happy

Posláno:

Štamgast
Tak jsem tu dlouho nic neplácnul, tož to trošku napravím..
než začnu další várku tsub tak jsem si jednu upravil na mé iaito a i když jsem tsubu měl už vzhledu odpovídající původnímu originálu, tak jsem si řekl že to trošku dotáhnu dál a trošičku materiálu ještě ubral..
Teď to ještě protáhnu výhní, taninem, dodělám novou seppu a pak tu plácnu fotku jak změnila mečíku image..

Nyní takový vývoj od originálu k poslednímu vzhledu.. Happy

Samurai vložil tyto přílohy:
original2.jpg
vyrezek2.jpg
kartacovana2.jpg
odjehlena2.jpg
tanin2a.jpg
tanin2b.jpg
tanin2.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
jses dobra hracicka,je to asi dobra piplacka,ale urcite to stoji za to.mas to paradne doladeny
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
moc pekne dotazene do konce.
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:

Štamgast
factory napsal:
moc pekne dotazene do konce.

no do konce to ještě dotažené není, to až bude na mečíku..
Posláno:

Štamgast
Tak, iaito už zdobí nová tsuba a celý mečík vypadá hnedle jinak.. tak se jukněte sami jestli to prokouklo..

Nejprve původní tsuba- černěný hliníkový odlitek s motivem draka, kdy do oka padl jako první špatně začištěný obvod spoje formy a ruku krásně rozedíraly ostré hrany plastiky..

Samurai vložil tyto přílohy:
puvodni.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum