ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stroje, zařízení, technika I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/22/2008
Nebudu.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/27/2011
Škoda,mohla být sranda.
Mám silně vyvinutou slabou vůli.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
něco pro výpomoc do dílny

Javůrek vložil tyto přílohy:
0100.jpg.jpg
0099.jpg.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ PIŠTE NA MAIL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/18/2007
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Podobnej jsem meli na dilne. Na drobny zdobeni je dobrej. :)
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/17/2007
Pánové, (př. i dámy), s dovolením přidám jedno upozornění - kdyby Vás někdy napadlo, koupit si levný strojní svěrák, vyhněte se obloukem řadě SO 100 od výrobce Proma, abyste nedopadli jako já. Věděl jsem, že kupuji levnou Čínu, ale protože jsem ho potřeboval rychle a pouze "tělo" na další speciální úpravy, tak jsem nečekal žádný zázrak. Ale když jsem ho doma rozbalil a zkontroloval, s více jak milimetrovou vůlí do všech stran jsem nepočítal. O dílenském zpracování a povrchové úpravě radši ani psát nebudu, protože by se mi před spaním zase zvedl tlak – to jen tak pro příště ...
A pokud byste se náhodou stali jeho majiteli, počítejte s tím, že budete muset přebrousit a dolícovat kompletně všechny plochy, začistit hrany a tu a tam něco odrezit a znovu natřít – pro mne práce navíc tak na dva dnyAngry

edit Sam: myslíš tuhle ludru?

Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:
Štamgast
jj, přesně tu, akorát že na té fotce vypadá o 200% lépe.
Pokud mi chcete cokoli napsat, pište mi prosím maily, na PM nemusím hned (nebo vůbec) reagovat. Díky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/2/2009
Nápodobně. Svěrák jsme měli, skončil ve šrotu. Na těch 100 mm délky padal do boku skoro o 1,5 mm.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/6/2010
Ktorú z týchto značiek by ste odporučili, Ferm, Einhell, Gude, Proma.
Mám možnosť zobrať stojanovú vŕtačku do 250€.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/5/2008
Z tohohle si moc nevybereš. Z toho je celkem jedno po čem sáhneš.
Posláno:
Štamgast
Má pravdu předsedo, má pravdu Happy
Všechno to je v podstatě stejný základ z Číny a liší se jen detaily a barvou.
I když já sám mám už několik let Promu 16B, a nestěžuji si, na občasné použití doma do dílny mi stačí, ale možná jsem měl tenkrát štěstí na výjimečně slušný kus.

A přidám ještě jedno upozornění na závěr: pokud má někdo doma od Promy křížový stůl KRS-475 a chystá se kupovat matice do T-drážek, nevěřte technickým údajům od výrobce ani od prodejců, kde někdo mylně uvedl 12,7 mm a všichni ostatní to kopírují a kopírují a kopírují….., a raději si drážky předem změřte – jsou tam totiž T-drážky na 14 mm matice (drážka má 15/25 mm).
Nikde na netu u nás ani na Slovensku to uvedeno není, a co jsem se díval okolo, tak např. v Rusku má ten samý stůl ve všech popisech drážky 16 mmLaugh

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/2/2010
Já si koupil do začátků od PROMY pás. brusku - pomalá, potřeba úpravy a nakonec po pár broušeních se utrl hnací hřídel od válce..... Nový by poslali rychle, kdyby firma nebyla v úpadku. Tak jsem to slepil uhem a dodnes drží. Na učení je ale dobrá a na dřevo stačí.
Posláno:

Pozorovatel
No zatiaľ ma najviac zaujala táto- Stojanová vŕtačka GTB 16/12R+L
odkaz: http://www.gude.sk/gude.files/detail.php?obj=55192
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/5/2008
Za ty peníze to jde. Nějakou práci to udělá.
Osobně bych u vrtačky volil 230V, abych si neobsazoval zásuvku na 380, ale proč ne.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/13/2012
ARNLH napsal:
No zatiaľ ma najviac zaujala táto- Stojanová vŕtačka GTB 16/12R+L
odkaz: http://www.gude.sk/gude.files/detail.php?obj=55192

mam ju od vianoc, robi to co maHappy v porovnani s tym co som mal predtym ide ako zerava ihla do maslaHappy))
Posláno:

Pozorovatel
Dík chlapi. Zásuvky na 380V sú štyri. . . Grin
pallo007 máš pm Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Moderátor
Připojený: 12/20/2005
kdo je z okolí Havlíčkova Brodu- prodává se tam buchar Prako I za cenu železa, byť je funkční..

http://stroje.bazos.cz/inzerat/22643157/Kovarsky-buchar.php
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/9/2006
ARNLH napsal:
Ktorú z týchto značiek by ste odporučili, Ferm, Einhell, Gude, Proma.
Mám možnosť zobrať stojanovú vŕtačku do 250€.

Nechápu, proč s tímhle rozpočtem uvažuješ o nějakým číňanovi, když za to s přehledem seženeš VS 10 nebo i 13. Já před pár rokama udělal tu chybu, že jsem za bratru 11 kkč (v akci na veletrhu se slevou z původních 13kkč) koupil vrtačku Optimum (mezi číňanama prej prémiová značka). Po 4 letech provozu má vůle na vřetenu jako moje další vrtačka Hille z roku 41 s orlicí s hákenkrojcem. Celkovej stav je spíš k nasrání a bere chuť k nějaký opravě. U tý Hillky se na ložiska chystám, číňan je odsouzanej k podřadným pracem. Další vrtačka, kterou mám, je VS 10 s chlazením, je to mazel, i když je vizuálně olezlá. Tuhost jako kráva, je jí víc než mně, a kdybych byl v takovým stavu, tak si pískámLaugh .

Moje rada: vyser se na číňany, doporučení "mám ji půl roku a jsem spokojenej" ignoruj a poohlídni se po bazarech.
Všechno dobré je k něčemu dobré
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/2/2007
Samurai napsal:
kdo je z okolí Havlíčkova Brodu- prodává se tam buchar Prako I za cenu železa, byť je funkční..

http://stroje.bazos.cz/inzerat/22643157/Kovarsky-buchar.php

Lehce Tě opravím,Same.Wink Je to Prako 2,takže 2 tuny.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/30/2006
Ja by som sa s takou vrtackou (VS 10) na balkone prepadol zo 6-teho poschodia asi az na prizemie. Chcem tym povedat, ze nie vzdy to je len o peniazoch ale aj o moznostiach taku vrtacku niekam umiestnit...
1 ovečka, 2 ovečky, 3 ovečky, 4 ovečky, 5 .... teraz tu bola !!!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum