ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Z čeho dělat, kde shánět? Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/7/2010
Zkus ikonsas, nebo ve státech se dá objednat. Ale musíš brát v úvahu že buď koupíš takový kousek jako na jataganu, nebo kus třeba za 2tis kč. Nevím jestli by ti odstřihli na nůž.

Je dobré ho tepelně upravit. Nahřeješ plynovým hořákem na takovou bílo-oranžovou a necháš vychladnout. Nahřát jenom plošku kde se liner opírá o čepel.
Prosím o emaily na kovarna.drak (zavináč) gmail (tečka) com. Ne na ten tlačítkový.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2002
Pánové, prosím o radu. Kolegyni z práce upadla ze strunové sekačky matička, kterou byla připevněná cívka, udajně na závit 3 mm, ale obrácený, tj. našroubovává se proti směru hodinových ručiček. Výrobce ji jako náhradní díl (ani nic většího, co by ji obsahovalo) nedodává. Značková téměř nepoužitá sekačka je v podstatě na vyhození. Nevíte někdo, kde by se dala taková matka koupit? Dá se vůbec běžně sehnat? Hledal jsem na netu, ale nic použitelného jsem nenašel. Dík předem.

P.S.: Poslední možnost bude koupit místo matičky neodymový magnet a ten kus zahrady s ním prošmejdit. Grin
Proč mi vždycky vyjde příspěvek na začátek nové stránky?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
No a co se obrátit na nějakýho soustružníka co by ji za pár šupů vyrobil?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
Soustružník/ zámečník bude stejně potřebovat obrácený závitníky což nebude levný na jeden kus. .. když mám potřebuHappy , chodím do nejbližší prodejny/speciálky/ spojovacího materiálu, tam se zpravidla dá rovnou koupit nebo objednat, zkus to tam u vás, třeba to vyjde...Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Nevim, já osobně žádnýho neznám a ta paní asi taky ne. Ale ještě jsem hledal a tohle by možná mohlo být ono (člověk holt musí vědět, že se tomu říká "levý závit"): http://eshop.killich.cz/matice-m3-bez-pu-8-8-leva-presna-sestihranna-din-934-14015003l

EDIT: Kolegyně se myslím v místní prodejně spojovacího materiálu ptala (dělají tam zároveň servis té značky) a nepomohli jí, ale zdá se, že matičky půjdou sehnat v nejhorším po netu. Dík všem za rady.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Mr. Smith napsal:
Soustružník/ zámečník bude stejně potřebovat obrácený závitníky což nebude levný na jeden kus. .. když mám potřebuHappy , chodím do nejbližší prodejny/speciálky/ spojovacího materiálu, tam se zpravidla dá rovnou koupit nebo objednat, zkus to tam u vás, třeba to vyjde...Happy

Počítám s tím že se v zavedené zámečnické/soustružnické dílně obrácenej závitník vyskytuje...Confused
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/26/2012
fettgesicht napsal:
Pánové, prosím o radu. Kolegyni z práce upadla ze strunové sekačky matička, kterou byla připevněná cívka, udajně na závit 3 mm, ale obrácený, tj. našroubovává se proti směru hodinových ručiček. Výrobce ji jako náhradní díl (ani nic většího, co by ji obsahovalo) nedodává. Značková téměř nepoužitá sekačka je v podstatě na vyhození. Nevíte někdo, kde by se dala taková matka koupit? Dá se vůbec běžně sehnat? Hledal jsem na netu, ale nic použitelného jsem nenašel. Dík předem.

P.S.: Poslední možnost bude koupit místo matičky neodymový magnet a ten kus zahrady s ním prošmejdit. Grin

Hezký večer, já kupuju speciality tady: http://www.valentazt.cz/matice.html
Posláno:

Štamgast
wormhog napsal:
Jo, dík, to jsem našel, ale nejmenší mají M6, to bude asi moc velké.
Posláno:

Pozorovatel
fettgesicht napsal:
wormhog napsal:
Jo, dík, to jsem našel, ale nejmenší mají M6, to bude asi moc velké.

Díval jsi se na položky skladem. Pošli poptávku poptávkovým formulářem. Matici specifikuj dle tabulek třeba tady: http://www.uloz.to/xqRNcq7/strojnicke-tabulky-pro-konstrukci-i-dilnu-f-drastik-a-kolektiv-rar
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Admire Díky za ty tabulky já je nemohl nikde sehnat už jakou dobu a teď mi tu spadnou do klína z čistého nebe, mám vánoce Happy
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Pozorovatel
Meiming napsal:
Admire Díky za ty tabulky já je nemohl nikde sehnat už jakou dobu a teď mi tu spadnou do klína z čistého nebe, mám vánoce Happy

Rádo se stalo Happy Když dělám v catii, nebo cadu tak je praktický je mít na jednom monitoru na pozadí. Zkus si do hledání na www.uloz.to zadat heslo: strojnicke tabulky
Posláno:
Štamgast
To jsem před časem zkoušel a tabulky jsem nenašel, naštěstí je nijak akutně nepotřebuju, jen po nich už pár let toužím Happy
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
...chtěl bych vás upozornit na fu.Bolzano,na Kladně...každý rok mají nějaké akce a kolega tam pro nás kupuje odřezky,přířezy a jiné zbytky materiálu...např ocel 19552 (na práci za tepla),brama o rozměrech 45 x 110 x 1200 mm (celková váha cca 85 kg) byla za 3500 kaček...odřezky 19312 (nebo spíš 1.2842) za 40 kaček kilo...
...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/11/2013
Jsem dřevorubec a za těch pár let mám něco vysloužilých řetězů, lišt. Řikal jsem si, že si to jednou vykovám sám, holt čas je... Pokud by někdo chtěl spousta řetězů z motorové pily a spoustu lišt (drtivá většina OREGON nebo HUSQVARNA), tak je rád věnuji k dalšímu zužitkování... Přijde mi škoda to dát do sběru, proto to jak dement schovávám. Za vykovanou čepelku je to všechno vaše Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2013
Kamarád mi přinesl tohle. Prý se tyhle ,, krápníky " u nich ve fabrice tvoří pod svařovacím robotem a oni je pak při údržbě odsekávají a vyhazují. Uvnitř je to takový pórovitý.
No , zkusím to ohřát, párkrát přeložit ( jestli se to vůbec nechá ) a uvidím. Snad z toho něco vyklovu. Jó, na blbinky - na ty mne vždycky užilo ! Motto akce : ,, Budˇ ostruhy nebo průser ! " ( omlouvám se předem za hrubý výraz, ale bez něj to heslo tak nějak správně nevyzní ).

Ivan Elsnic vložil tyto přílohy:
odpad.JPG.jpg
odpad_1.JPG.jpg
odpad_2.JPG.jpg

Řemeslo braň se, jdu tě . . . . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2014
Ahoj, dochází mi materiál a prosím vás moc o radu. Kde dobře koupit 19191 19314 a nějakou kvalitní nerezovku, nejlíp v kvalitě AK9 a výš.
Objednal jsem tyto materiály u firmy www.pronuz.cz a vubec nereagují ani na objednávku, ani na moje e-mailové dotazy. Telefon na stránkách není.
Děkuju za jakoukoliv radu.
Rychle vám odpovím pokud použijete tlačítko email. PM komunikace je zdlouhavá, nejsem vždy u PC.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Zkus TADY
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:
Štamgast
Takhle napsanej ten odkaz nefungujeCry n o z i r s k e-o c e li(tečka)cz bez tech mezer to taky pise jen shopAngry
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
sory, tak znovu a lépe TADY

Aha, že by to někdo blokoval?
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
RS
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/2/2011
asi jo, nejak se tam nechce ani primemu odkazu
Pište mi prosím raději email než PM.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum