ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
škrobák Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2009
Ppetr napsal:
Když vezmu, kolik času a práce s tim je, kolik stojí kvalitní ocel, ostatní matroše, spotřební materiál, kalení ..... divim se, že se vůbec nechá buřtkudla prodat JEN za 2,5 tis Shocked

...no jak vidíš nenechá Neutral
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Ppetr napsal:
Od 12ti brousim nějakej historickej pilník, flexou tah a voda. Tolikrát jsem svěrák vživotě nepovolil a už se něco rýsuje. Nejde mi ani tak o kvalitu finální kudly, spíš si zkusit výbrus...
Co zkusit silnej svářeckej magnet jako to dělá Mat aby ses neupovoloval? Happy
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2007
Pekne noze Ok

S tim brousenim flexou ve sveraku jsem to delal tak ze jsem mel ostrej kotouc a z petflasky jsem si udelal stricku... pod nuz jsem dal kybl a po kazdym 3 - 4 tahu jsem to zchladil z flasky ;) Nebo muzes zapnout flexu do sveraku a jet to z ruky a chladit ... to chce ale vic cviku :)
Hlavně s rozumem :)
. FB - Melicharek Knives _---_ Instagram - melicharek_knives
Posláno:

Štamgast
.... no jestli k tomů můžu..... flexou to bude problém, doporučuju
http://levne-naradi.cz/kombinovana-pasova-a-kotoucova-bruska-asist-p1
já jsem na tom dělal kudly cca 2 roky - musí se na tom udělat lehká úprava (jestli bude zájem poradím) - není to tak drahé a jestli chceš zkusit vyrábět kudly, tak si na tom aspoň zkusíš, jestli tě to bude bavit

na této pásovce vznikly všechny tyto nože - a řada dalších - jsou tam i pilníkáče

škrobák vložil tyto přílohy:
100_5345.JPG.jpg
100_5346.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/28/2010
Pěkný kousky Applause
na podobný pásovce jsem to zkoušel taky, bohužel příjde mi, že je to rychlejší kvalitním hrubovacím pilníkem.
Posláno:

Štamgast
kuba88 napsal:
Pěkný kousky Applause
na podobný pásovce jsem to zkoušel taky, bohužel příjde mi, že je to rychlejší kvalitním hrubovacím pilníkem.

... to asi půjde rychleji, ale myslím, že se bude držet hůř rovina Confused
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2012
Ahoj, opravdu povedené nože Ok a hlavně mi padl do oka ten co sem dal do kroužku Happy Mám od Tebe, k mé spokojenosti, už dva a nedivil bych se kdybych jim ještě někdy pořídil brášku Applause

Pany vložil tyto přílohy:
100_5345.JPG_big.jpg.jpg

Nejlepší survival nůž je ten, který máte právě u sebe.
Posláno:

Štamgast
.... a ještě jeden paroháček ...... pro změnu z D2 Grin
hezký den

104_5874.jpg.jpg
104_5876.jpg.jpg
104_5877.jpg.jpg
104_5878.jpg.jpg

Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/9/2011
Krásná práceOk ,je volný?
Mail...
Pokud chceš štípat dřevo, použij sekeru.
Posláno:

Štamgast
.......D2 - kost z velblouda Happy

104_5882.jpg.jpg
104_5883.jpg.jpg
104_5887.jpg.jpg
104_5884.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Nádhera, paroháček a velbloud jsou za mě dva nejkrásnější nože, které tu v galerii máš Applause Applause
Navíc jsem měl možnost testovat kudlu z Tvé dílny s D2 na čepeli, kterou máš bezvadně zpracovanou, takže slintám ještě víc Grin
Paráda to je tenhle "barkriver" tvar Ti jde a vypadá to velice dobře Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/2/2012
Nemužu jinak, než se taky opět přidat s chválou Ok Tak kost vypadá fakt povedeně, a nejen ta .... Applause
Nejlepší survival nůž je ten, který máte právě u sebe.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/20/2011
jdeš nahoru velbloud je parádní ... Admire
STRIDER
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/25/2007
ja by som to moc na bark river nevidel Happy ...tomu tvaru nie je moc co vytknut..je to taky ideal spojenia prakticnosti a pekneho dizajnu...ja by som ho uvital rad takto a v nakom peknom drevicku..snad obrazok nevadi..Happy

inak ake su rozmery?

traffic_juzz vložil tyto přílohy:
104_5882_jpg_big.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
ahoj ..... díky všem za pochvalu Admire Admire Admire

hoochie : listr mi říkal, že kudla už je někde jinde na testování - tak už vím kde Laugh .... jen jí dej co se do ní vleze .............. z bark river jsem ale nečerpal - sedím u pc a maluju si tvary v Corelu a sem tam z tama jakž takž něco vyleze - je pravda, že bark rivery se mi líbím pro svou jednoduchost - v jednoduchosti je krása

traffic_juzz : uvidím třeba časem, teď valím kudly o dušu - na Příbram mám rozděláných asi 9 buřtek - ale určitě to zkusím Happy
rozměry 3,8 mm D2 - celková 23cm - čepel 11,5 cm

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
No od včerejška už je zase zpět u Listra, ale moc se mi s ní loučit nechtělo, to teda nee.
Tím "barkriverovským" tvarem mám na myslí, že to jde do toho "banánu" tak jako brakriver North star a ne do takových těch klasických tvarů ala Enazo traper, nebo fallkniven F1 nebo woodlore a tak..Happy Moc se mi to líbí, takhle prohnutý. Jeden nůž (ale s konstrukcí na trn) jsem tak dělal a oproti klasickým tvarům je to takové prodloužení ruky. Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
Začínáš chrlit naprosto skvělý buřkudly co jsem zde na knife viděl. Jednoduchý a přesně dle mýho vkusu. Naprostá pecka... Začínam šetřit a musim jet do Příbrami Laugh
Posláno:

Štamgast
hoochie - dival jsem se jak vypadá ten Northstar a jo trochu to tak vypadá - banán Grin ale dobře se drží - vždycky se mi líbil bravo, ale bez toho hrbu na hřbetě, by byl podle mě lepší - ten cos měl od listra je vlastně Trapper - možná s delší čepelí - doufám, žes mu dal pořádně zabrat Grin

Ppetr - díky, jestli pojedeš do Příbramy tak se stav na oťapkání - bude jich tam dost a různé - dělání buřtek mě bavi nejvíc - podle mě ideální kudly na vše Ok
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/19/2009
škrobák napsal:
.......D2 - kost z velblouda Happy
Skvostná. Applause
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/22/2013
škrobák napsal:
.... no jestli k tomů můžu..... flexou to bude problém, doporučuju
http://levne-naradi.cz/kombinovana-pasova-a-kotoucova-bruska-asist-p1
já jsem na tom dělal kudly cca 2 roky - musí se na tom udělat lehká úprava (jestli bude zájem poradím) - není to tak drahé a jestli chceš zkusit vyrábět kudly, tak si na tom aspoň zkusíš, jestli tě to bude bavit

na této pásovce vznikly všechny tyto nože - a řada dalších - jsou tam i pilníkáče

Zdravím a zároveň díky za fotky, kudly vypadají velmi povedeně!

Trochu se posouvám a chci od kupovaných čepelek přejít na vlastní a trénovat na matroši ze sběrného dvora. Chci se zeptat na avizované doporučení ohledně levné pásovky. Doteď jsem používal obyčejnou ruční otočenou na "záda". Na výbrus je to zoufale nestabilní a nepohodlné.

Díky za radu!
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum