ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
škrobák Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/10/2009
nerozumím jakou jakou jsi používal - foto
Chovejme se všichni jako zvířata a na světě bude krásně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Hoochie napsal:
Tím "barkriverovským" tvarem mám na myslí, že to jde do toho "banánu" tak jako brakriver North star a ne do takových těch klasických tvarů ala Enazo traper, nebo fallkniven F1 nebo woodlore a tak..Happy Moc se mi to líbí, takhle prohnutý.

A právě o tom tvaru to je - vypadá skvěle a je hlavně praktický. Když si člověk takovouhle kudlu vezme do ruky, tak se čepel sklápí trochu od těla, což má při řezání ten efekt, že čepel víc zajíždí do řezaného materiálu a nemá tendenci z řezu vyklouznout. Takže práce je podle mé zkušenosti efektivnější... To samé platí i o krájení na prkýnku, není třeba tolik zvedat ruku a člověk tak využije větší část čepele.

Fakt pěkné nože se tu rodí Ok.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/22/2013
škrobák napsal:

Mám starší model tohodle (viz. obrazek). Na drobne prace v pohode, ale na vybrus nepouzitelne. Navic se neskutecne zahriva, myslim, ze dodelava. Tak jsem se chtel zeptat na upravy te stolni, co jste popisoval.

dejvoska vložil tyto přílohy:
einhell.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
dejvoska napsal:
škrobák napsal:

Mám starší model tohodle (viz. obrazek). Na drobne prace v pohode, ale na vybrus nepouzitelne. Navic se neskutecne zahriva, myslim, ze dodelava. Tak jsem se chtel zeptat na upravy te stolni, co jste popisoval.

tak na tom si myslím, že to fakt nejde - s lehkou úpravou ( viz. foto ) jsem používal tu co je odkaz o stránku dopředu a ty nože co jsou v těch stojánkách jsou dělané všechny na ní - a kopa dalších které skončily u kamarádů .... dneska dělám nože na tom co je na fotce vedle ní - v podstatě stejná - jen mám motor 1,5kw .... víc není potřeba na výrobu kudly

škrobák vložil tyto přílohy:
104_5894.jpg.jpg
104_5892.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/5/2013
Zdravím, tak jsem se tady nějak připletl a vidím jednoduchou úpravu. Používám téměř stejnou brusku hlavně na dřevěné střenky. Chtěl jsem tu plochu pod pásem nějak vypodložit aby šel dělat výbrus, ale toto řešení je jednoduché a účelné. Díky
Posláno:

Štamgast
Exodus napsal:
Zdravím, tak jsem se tady nějak připletl a vidím jednoduchou úpravu. Používám téměř stejnou brusku hlavně na dřevěné střenky. Chtěl jsem tu plochu pod pásem nějak vypodložit aby šel dělat výbrus, ale toto řešení je jednoduché a účelné. Díky

.... seříznout z oboustranSurprised
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 7/22/2013
Díky za odpověď!

Takže pokud to dobře chápu, tak úpravou je ten výřez. Napadá mě, že by mohl být klidně mnohem menší tak na okraj toho podložení.

A vypadá to, že neřešíte nějaké udělátko na držení úhlu výbrusu, ale rovnou rukou, je to tak?

Díky!
Posláno:

Štamgast
dejvoska napsal:
Díky za odpověď!

Takže pokud to dobře chápu, tak úpravou je ten výřez. Napadá mě, že by mohl být klidně mnohem menší tak na okraj toho podložení.

A vypadá to, že neřešíte nějaké udělátko na držení úhlu výbrusu, ale rovnou rukou, je to tak?

Díky!

řez by mohl být menší ale mám to na šířku pásu, abych musel co nejmíň štelovat - a přípravky žádné nemám - všechno z ruky
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/18/2010
Tímto bych chtěl ještě jednou poděkovat Škrobákovi za jeho kudličku, spokojenost veliká Happy a i když fotit neumím přidám nějakou fotku abych se mohl pochlubit. Díky Pane.

Suprcech vložil tyto přílohy:
IMAG2298.jpg.jpg
IMAG2299.jpg.jpg
IMAG2300.jpg.jpg
IMAG2301.jpg.jpg

Inteligent vládne chaosu, pořádek je pro blbce.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/23/2010
Taky sem jednu hodím - Paní Březová toho zatím nenařezala moc, ale od začátku mi dělá radost:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2009
Ahoj pokud bude v příbrami podobná kudla jako paroháček a nebo velbloud tak se u tebe budu muset stavět.pěkné;)

Koupím: FS commandos Sheffield
Posláno:

Štamgast
Suprcech a Filip.J .... kluci díky Admire

Kraken666.... mám v plánu udělat jednu kost - paroháča nevím jestli stihnu - bude na chlup stejná jako tak předcházející kost jen asi červený fíbr
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/17/2012
Paroháček a velbloud....Applause Applause Applause Ok nádherný nože!!!
Když máš z něčeho strach, udělej to hned. Odvahu dostaneš později.......
Posláno:

Štamgast
Ahoj všem
.... něco málo připravovaných kudel na Příbram Happy .... pokud Vás to zajímá mrkněte, všechno D2 , jestli by se našel někdo, komu by se něco náááhodou snad i líbilo dálo by se to zabukovat.........a na poslední fotce kudla s kavzazským ořechem pro "švachouna" z Drnovic u Valašských Klobouk, kterého tímto zdravím Grin

100_5939.jpg.jpg
100_5937.jpg.jpg
100_5936.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/8/2010
Ve středu jsem očuchával tu buřtku, co od tebe má Zbyněk. Výbrus sympaticky vysokej, D2 neuvěřitelně řezivá a ručka se úžasně drží, prostě Ok Ok Ok Ok Ok Ok Ok .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
První fotka, první kudla je teda taky boží. No těšim se na Příbram, těšim Wink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Moc pěkný Applause Ok
Posláno:

Štamgast
ahoj.... ještě nějaký velblouďák a pár paroháčků ..... mějte hezký den Happy

100_5942.jpg.jpg
100_5943.jpg.jpg
100_5944.jpg.jpg
100_5945.jpg.jpg
100_5946.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/22/2005
No ty jedeš ..... to je všechno na Příbram?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Parádní, praktické kudly, řekl bych čím dál lepší, ale ony ty první byly také OKOk
No, nevím (pokud se dostanu do Příbramy), jak to budu všechno řešitLaugh
Mám "rozjeto" několik nožíků, tak budu muset asi někde udělat nějký peněžní ústavLaugh Laugh Laugh
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum