ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Pohl Force Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/20/2002
jedno videjko :)
koukám, že frame-lock u tohoto nože zapadá poměrně hodně.

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 8/31/2012
No nevím já mám frame ok moje foto.
Podle mě s tím nožem ve videu laboroval,protože mu jde otevírat lehce.

Msamurai vložil tyto přílohy:
image.jpg.jpg

Co Tě nezabije to Tě posílí.
Posláno:

Pokročilý
Ok

image.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Mikup chtěl vědět jak Mike krájí, tak tady sou moje postřehy.
Rohlík jedním tahem ok,rajče jedním tahem ok,sýr lepil na čepel ale šlo to taky ok,jablko jak sem si myslel spočátku ok a dále do klínu což je při této tloušťce jasné.
Musíš si uvědomit na co nůž budeš mít.Pohl Force je takový bojový tank pevný jako prase a cool sexy vzhled i když pro někoho asi ne.
Ten nejlepší nůž budeš stejně hledat celý život.

image.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
A ještě to jablko.

image.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
A poslední.

image.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Ahoj pánové,
tak je objednáno ve stone-wash verzi. Pan Šperl byl ochoten se sejít a ukázat mi nože včetně Mike One v černé verzi.
Opravdu mě překvapil, čekal jsem něco velkého a hodně mohutného, jako je např. Foxtrot - ten by však mnohem mnohem větší. Co se týka masivního provedení, jsou na tom oba nože stejně. Silná pojistka, rotoblock. Mike One se slušně drží, při řezání uvidím, nezdá se, že by to neměl být nějaký problém. Čepel je 5mm - to je mazec a určitě bude potřeba přebrousit fasetu - na to se budu chystat jako na první krok s tímhle nožem. Ostrý byl z výroby, ale hodně tupý úhel - nebo alespoň nejsem na takový úhel zvyklý. Po přebroušení se ukáže, jak se zlepší řezné vlastnosti.
Kdo o něm uvažuje, nemůže počítat s jemným krájením - mám Sage2, s čepelí 3mm a vysokým výbrusem se to srovnat nedá. Ovšem co potřebujete uříznout - uříznete, a trochu zapáčit se bát nemusíte. Z počátku je výbrus tenčí, směrem ke špičce se mírně zesiluje - jak píšu, vydrží určitě hodně.
V kapse se schová dobře a nošení jako EDC si dokážu normálně představit.
Otevírání nože jde ztuha, určitě se dá promazat a povolit.

Už se těším. dodávka by mohla být do 3 týdnů. aktuálně jsem tam viděl černou verzi.
Mikup
Posláno:

Pokročilý
mikup napsal:
Ahoj pánové,
tak je objednáno ve stone-wash verzi. Pan Šperl byl ochoten se sejít a ukázat mi nože včetně Mike One v černé verzi.
Opravdu mě překvapil, čekal jsem něco velkého a hodně mohutného, jako je např. Foxtrot - ten by však mnohem mnohem větší. Co se týka masivního provedení, jsou na tom oba nože stejně. Silná pojistka, rotoblock. Mike One se slušně drží, při řezání uvidím, nezdá se, že by to neměl být nějaký problém. Čepel je 5mm - to je mazec a určitě bude potřeba přebrousit fasetu - na to se budu chystat jako na první krok s tímhle nožem. Ostrý byl z výroby, ale hodně tupý úhel - nebo alespoň nejsem na takový úhel zvyklý. Po přebroušení se ukáže, jak se zlepší řezné vlastnosti.
Kdo o něm uvažuje, nemůže počítat s jemným krájením - mám Sage2, s čepelí 3mm a vysokým výbrusem se to srovnat nedá. Ovšem co potřebujete uříznout - uříznete, a trochu zapáčit se bát nemusíte. Z počátku je výbrus tenčí, směrem ke špičce se mírně zesiluje - jak píšu, vydrží určitě hodně.
V kapse se schová dobře a nošení jako EDC si dokážu normálně představit.
Otevírání nože jde ztuha, určitě se dá promazat a povolit.

Už se těším. dodávka by mohla být do 3 týdnů. aktuálně jsem tam viděl černou verzi.
Mikup

Plně souhlasím ,,co potřebujete uříznout uřiznete,,a pevnej je jako ďas. Ok
Jinak fázeta je na každém jak mu sedí.
Posláno:

Štamgast
Ahoj, fasetka na mém Mike One je přebroušena (dalo to docela práci a ještě by chtěla poladit), krásně holí. Pouzdro na Delingera, které sloužilo pro Spyderco se k němu docela hodí, co? :) Drží v něm dostatečně pevně, není třeba ani poutka.

mikup vložil tyto přílohy:
IMG_8006.JPG.jpg
IMG_8007.JPG.jpg
IMG_8008.JPG.jpg
IMG_8009.JPG.jpg
IMG_8010.JPG.jpg
IMG_8011.JPG.jpg
IMG_8012.JPG.jpg
IMG_8013.JPG.jpg
IMG_8014.JPG.jpg
IMG_8015.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
Chlapi, mali ste niekto rozobraneho toho Mike One?? Iba ma zaujima, ci ma nejake vybrania v titane pripadne v G10 (pokial vidim, tak G10 nema prilozku)?? Ide iba o to, ze keby niekto chcel odstranit ten vycnelok dole, ci by to slo.. Ci by neboli volakde nejake "diery"..
dik
In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:

Pokročilý
Krásná fazetka ať řežeOk
Posláno:

Štamgast
kilosunky napsal:
Chlapi, mali ste niekto rozobraneho toho Mike One?? Iba ma zaujima, ci ma nejake vybrania v titane pripadne v G10 (pokial vidim, tak G10 nema prilozku)?? Ide iba o to, ze keby niekto chcel odstranit ten vycnelok dole, ci by to slo.. Ci by neboli volakde nejake "diery"..
dik

ahoj, jsou to hladké plochy. Spíš by mě zajímalo, co by jsi chtěl ubrousit, pak napíšu, jestli je reálné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/24/2009
mikup napsal:
ahoj, jsou to hladké plochy. Spíš by mě zajímalo, co by jsi chtěl ubrousit, pak napíšu, jestli je reálné.

Ten cicik dole.. Podla vizualu musi tlacit.. Ci?? Aby proste dole bola "rovna linka"..

kilosunky vložil tyto přílohy:
pohl_force_mike_one_outdoor_1_750x500_copy_2.jpg.jpg

In vino veritas, in pivo TAKY...
Menej je niekedy viac, ale viac je VŽDY viac!!!
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Netlačí - vychází mezi 3. a 4. prst a žádné velké zatížení tu proti ruce, resp. prstům, nepůsobí. Ale je pravda, že nemám úplně malý ručičky... Happy

jerry vložil tyto přílohy:
DSCN0389.JPG.jpg
DSCN0391.JPG.jpg

Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/12/2012

Zdravím
pánové dá se někde v Čechách sehnat Bravo One Outdoor Gen II v nečerněný verzi
v D2?
F.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2006
Tady: http://www.specialninoze.cz/pohl-force/zaviraci-noze-pohl-force/bravo-one-outdoor/

aha, sorry, ona je to 440C, ale jiná verze se asi nedělá - pokud ano, zeptej se pana Šperla, myslím, že by ho dokázal dovézt.
Mia Wallaceová: To je fakt?
Vincent Vega: Ne, jen co jsem slyšel. Mia Wallaceová: Od koho? Vincent Vega: Od nich. Mia Wallaceová: Oni toho dost nakecaj.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 9/12/2012

Dík Jerry,tam už jsem na něj koukal a asi do něj půjdu Happy
F.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
... K oživení Vlákna ... Pouzdra nejen pro " POHL-)FORCE FOXTROTT " ... Textilní pouzdro k nošení v " Horizontální / Vertikální " poloze a Kydexové pouzdro ( pouze pro Foxtrott ) s polohovetelným klipem téže značky pro nošení nože v Otevřeném stavu ... Koncepčně stejné , jako pro řadu " POHL-)FORCE H3 ALPHA " bližší popis na st. 3 tohoto Vlákna ... Wink ...

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
100_8498.JPG.jpg
100_8499.JPG.jpg
100_8500.JPG.jpg
100_8501.JPG.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/22/2010
" NOVINKA " ... POHL-)FORCE FOXTROT THREE - OUTDOOR / SURVIVAL ... Wink ...

Celková délka : 260 mm
Délka čepele : 113 mm
Čepel tloušťka : 5 mm
Hmotnost : 220 g
Čepel ocel : Niolox
Čepel povrch : Trovalised / PVD
Materiál rukojeti : G-10
Velikost Grip : 16 mm
PCB : 6Al4V titan
PCB tloušťka : 5 mm
Lock : Liner Lock ® & rotoblock ®
Clip : Ocel

HXJOSEF vložil tyto přílohy:
pf_fx3o_001.jpg.jpg
pf_fx3o_002.jpg.jpg
pf_fx3s_003.jpg.jpg
pf_fx3s_004.jpg.jpg

LIONSTEEL
Posláno:

Pokročilý
Hmm v této tanto čepelce cool a ta drážka taky super.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum