ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Listrovy kudly Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/4/2012
Jeden dárek k zimnímu slunovratu. Ten den co sem ji dokončil šla z domu. Proto jen jedna fotka nevalné kvality. Čepel D2 hluboce leptaná o délce cca 7 cm. Ručka ořech, lisovaní kůže a paroh. Snad se mi ještě dostane do ruky, ať ho pořádně pofotím. Ale radost udělal ohromnou Wink

ListrZMagorie vložil tyto přílohy:
ZCh_1321114.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/7/2007
Já myslím že nože co po pádu s ponku praskne škoda není.
Posláno:

Štamgast
Konečně sem se dostal k fotkám ze silvestra. Takže poslední kus minulého roku. Je to takový venkovní kuchyňáček cibuláček. Kované péro. Kalil mi to Ondra Kašuba, za což mu děkuju. Celkově je dlouhý 19,5 cm. Ostří má 11 cm na délku, 2 cm na výšku a je 2,5 mm tlusté ve hřbetu u ručky a postupně se zužuje k oboum koncům. Ručně leštěno. Ručka je ze staré řemenice nýtovaná s mosaznýma podložkama a vyráchaná ve lněné fermeži. Je celkově 1,3 cm široká, takže ani nevadí, že je trochu kratší. Drží se to překvapivě dobře. Ještě bude mít transportní pouzdro, ke kterému se snad dostanu dnes.

Jinak je k mání stejně jako Michal Veliký, který leží na kni5. Tak kdyby někoho zaujal, nejsem ani proti výměně za cokoliv. Mrzí mě, když kudly leží v šuplíku.

01.jpg.jpg
02.jpg.jpg
03.jpg.jpg
04.jpg.jpg
05.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
Šikovné nožékOk
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:
Štamgast
Připojený: 9/10/2013
Měl sem ho v ruce a můžu říct, že to je taková malá, lehká velice obratná mrška:)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/25/2007
Pěknej kudlik, kůži jako střenky mám rád -příjemnej úchop. Popouštěl jsem jej aby měl tvrdost ale i dostatečnou pružnost. Jak jsi nakonec vrtal ty díry ?
Na nožík se neváhejte optat nejlépe telefonicky 728 605 129 .
Posláno:

Štamgast
Šikovně. Stojanovka a dobře nabroušený vrták. Šlo to blbě, ale šlo to.
Posláno:

Štamgast
Po nějaké době sem se zase dostal k focení.

První je slečna kuchyňská. U kamaráda kovaná čepel. Na ostří je nějaká 19tka a na hřbetě něco měkké z pod ponku. Je to neuvěřitelná žiletka. V nejširším místě má 2,5 mm a postupně se zužuje ke špičce. Výbrus je do klínu. Je ručně leštěná až do 1600 gritu. Kresba vylezla jen leštěním. Na ručce je mahagon ošetřený povařením ve vosku s olejem a karnaubem. Celkově měří něco přes 23 cm, ostří má 12 cm na délku a něco přes 2 cm na výšku.
Celkově je to velice příjemná záležitost. A navíc zřejmě zůstane doma, ženě se zalíbil už při výrobě Ok

O3.jpg.jpg
O2.jpg.jpg
O1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Druhý co tu ležel je můj první zavírák. Říkám mu houbovec. Čepel je z péroviny tlustá 2 mm a ostří má 8,5 cm na délku a 1,4 na výšku. Broušená do 600 na saténový povrch. Na povrchu sou ponechané stopy po kování. Ručka je z jasanu a lisované kůže. Čep je obyč nýt a musím přiznat jeho malou vůli ku čepeli. Na houby to stačí Laugh A aby se neztrácel, dostane ještě jelenicovou šňůrku a pouzdýrko na krk.

H1.jpg.jpg
H2.jpg.jpg
H3.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A do třetice jeden nůž, co vznikl z hecu. Mám doma malou hobby pásovku kombinovanou s kotoučem. No a kamarád tvrdil, že na tom výbrus neudělám. Tak sem si řekl, že to dám. No a rovnou do kaleného. Tak vznikl naprosto z ruky nůž hecař.
Čepel je z v troubě popuštěného pilníku. Je dlouhá 8,5 cm, vysoká 2 cm a 3 mm tlustá. Povrchovka je do 600 gritu. Na ručce je hovězí kost, lisovaná kůže, březová kůra a bahenní dub. Ošetřeno lněným olejem. Je profilovaná na ruku praváka. Celý nůž měří nějakých 20 cm. Konstrukce je na trn s epoxem.
Nakonec to všechno funguje.

G1.jpg.jpg
G2.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Neb je dneska den úplně na hovno, rozhodl sem se někomu udělat radost, neb tím si aspoň trochu zlepším náladu. Proto věnuju poslední nůž v mé galerii tomu, kdo si o něj napíše do tohoto vlákna jako první. Mám jen dvě podmínky. Nůž budoucí majitel nesmí prodat ani vyměnit (ale s darováním nemám problém). No a druhá, rád bych od nového majitele dostal něco pro radost. Může to být cokoliv. I příslib piva či prvního nepovedeného nože potěší.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/20/2006
A protože mě se dneska dařilo a očividně ještě daří tak se hlásím a nabízím ti za něj prastarý zavírací kudlánek pro který nemám využití Happy
A nebo si můžeš říct nějakou drobnost co by jsi chtěl ukovat (nic složitého z důvodu neb jsem teprv kovářský učeň mrGreen ).
Posláno:

Štamgast
Výborně, hecař má nového páníčka. Pošli mi na mail nebo po PM adresu. No a co dorazí ke mě nechám na tobě. Ať mám taky trochu překvapení Ok
Posláno:

Štamgast
Další čepel, co čekala na dodělání. Je to březová skoroseveřanka. Čepel je z devatenáctky a koval ji na hrubo dráček. Já ji dokončil. Délka 7 cm, výška 2,2 cm a šířka 3 mm. Broušeno na klín s malou fasetkou. Povrchovka je scotchbrite. Na ručce je stará hovězí kost z pole, březová kůra a březový nádor, konstrukce na trn a prolepeno epoxem. Vyvyřeno v karnaubském a včelím vosku. Celková délka nože je 19 cm. Je to malá kudla na lehčí práce, ale pěkně jedovatá. Kdyby se někomu moc líbila, tak hledá nového pána Wink

brezova1.jpg.jpg
brezova3.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Moc pěknej nožík Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Tak ta se ti moc povedla Applause
Posláno:

Štamgast
Tak a teď jeden fulltang s čepelí od Ondry Kašuby. Délkově nějakých 28 cm, ostří nějakých 16 na délku, 3 cm na výšku a 3 mm tloušťky. Na ostří je 19tka, pak damašek a pak tuším zase nějaká 19tka. Leptáno v octu. Ručka je z palisandru podložená černým fíbrem. Slepeno epoxem a k tomu nerezové trubky. Prozatím není nabroušený.

mahagon3.jpg.jpg
mahagon2.jpg.jpg
mahagon1.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
A ještě jedna blbůstka. Malý nožík na vyřezávání. Pérovina a ořech. A k tomu koník z lípy :)

konik.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Tak malej nůž a tak velký péro (u toho koně) to není v rovnováze mrGreen
Posláno:

Štamgast
No mozna sem to trochu prehnal, ale je podle nalezove predlohy konika od vikosu.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum