ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kershaw Zero Tolerance Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 1/3/2007
Dámy a pánové, dovolte mi, abych se podělil se svým novým nožíkem. Jedná se o Kershaw Zero Tolerance ZT0300-USN EDITION od firmy KAI. Odkaz: http://www.tadgear.com/edged%20tools/zt0300-usn.htm . Nůž se mi líbil na první pohled, ale neevěděl jsem, jak ho přesně dostat přes "Velkou louži" ke mě domů. Dost mi pomohlo vlákno "Jak nakupovat na internetu". Jak bylo uvedeno ve vlákně, tak jsem jim psal, jestli je možné, aby mi nůž poslali ze soukromé adresy..... a tak dál (více viz výše jmenované vlákno). Odpověděli mi, že to není problém. Chvilku jsem váhal, protože cena $ 295 mě celkem drtila, ale pořád je o dost nižší, než cca $ 500 za Devastátora od R. J. Martina, který je též můj favorit. No po schválení mou drahou polovičkou jsem se tedy odhodlal pro koupi. Mé zklamání však bylo, když jsem zjistil, že při platbě není v kolonce "Country" možné vybrat Czech republic. Psal jsem jim teda, aby si udělali update svého systému, nebo mi poradili, co s tím. Nic od nich však nepřišlo. Psal jsem jim teda každý den téměř ten samý e-mail (po vzoru hlavního hrdiny filmu "Vykoupení z věznice Shawshank). Laugh Laugh Laugh Naštěstí jsem nemusel psát 2 roky. Odpověděli mi cca za týden. Prý mám vybrat nejbližší zemi k té mé a do poznámky napsat, že země je jiná.... Jak jednoduché. Tak jsem tedy udělal svůj první nákup přes internet kreditní kartou. Mám Visu (embosovanou) vedenou v CZK. Ještě jsem volal na ČSOB linku, jestli je s ní možné platit přes net a v dolarech a oni mi odpověděli, že úplně v pohodě. Vyplnil jsem tedy vše v jednotlivých kolonkách, potvrdil a klepal se, jestli nožík dojde. To jsem učinil 10. února 2007. Pak mi přišel mail, jakou cestou ho chci poslat. Nevěděl jsem, co mám vybrat a tak jsem jim odpověděl, že USPS Global Express. Sice jsem nevěděl, jaký je v tom rozdíl oproti té druhé, ale líbilo se mi to slovíčko Express Happy . Obratem mi poslali fakturu v pdf. Cena za poslání byla vyčíslena na 31 dolarů.
15. února mi přišel e-mail, že převzali zásilku a že si mohu kontrolovat, kde se momentálně nachází. Zde je výpis z jejich webu: Label/Receipt Number: EC91
Detailed Results:
Delivered Abroad, February 20, 2007, 8:35 am, CZECH REPUBLIC
Into Foreign Customs, February 19, 2007, 1:45 pm, CZECH REPUBLIC
Arrived Abroad, February 19, 2007, 1:44 pm, CZECH REPUBLIC
International Dispatch, February 15, 2007, 7:54 pm, SAN FRANCISCO AMC
Enroute, February 15, 2007, 7:53 pm, SAN FRANCISCO, CA 94128
Acceptance, February 14, 2007, 5:47 pm, SAN FRANCISCO, CA 94188
Electronic Shipping Info Received, February 14, 2007

21. února večer u mě zvonila paní z obecního úřadu, že jim přivezli balík na úřad, jestli by mi ho nepředali. Ona je má sousedka a tak mi ten balík donesla. Mimochodem, prachy z účtu mi strhli až 18. 2. 2007.
Doufám, že jsem vás neunavil svým možná až příliš podrobným popisem svého "dobrodružství" s nákupem nože, ale myslím, že to někomu může pomoct a dokonce se může někdo konečně rozhodnout...

Zde jsem si dovoli vložit pár foteček mého zatím nejhezčího nože. Pozdeji se pokusím udělat pár fotek nože v akci.
Posláno:

Pozorovatel
Takto vypadal balík.

Miisan vložil tyto přílohy:
P1090085.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Detail razítka pošty v San Franciscu s datumem 14. 2. 2007.

P1090102.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Bubinkový pytlík, ve kterém byla krabička s nožem.

P1090104.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Konečně toužebně očekávaný nůž. Bonus zdarma: znak usualsuspect.net. Má suchý zip a velikost jako hodnostní znaky na uniformy...

P1090111.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
.

P1090116.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
Uvnitř byl ještě návod.

P1090123.JPG.jpg

Posláno:

Pozorovatel
A ještě video, kde jsem natočil, jak se snadno otevírá.... http://www.youtube.com/watch?v=gMO0y9BBYPo .Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Díky za informace a pěkné fotky. Je vidět, že tadgear opět nezklamali.

David
( . )( . )
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/13/2005
Kolik % cla ti tomu u nas prihodili? Predpokladam ze 19% DPH ses nevyhnul ani diky soukrome adrese, nebo jo? Ja posledni dodavku ze statu dostal vloni a nepomohlo mic nic-platil sem jen DPH, clo mi neuctovali.

Diky za info.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 12/11/2006
gratuluju k moc pěknému kousku Wink hodláš ho nějak otestovat? Happy
Posláno:

Začátečník
Hmm moc pekny hodlam si stoho obchodu taky neco obednat az si nasetrim a sprava ze jsou tak ochotni a spolehlivy je velmi pozitivni.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/17/2001
TADGEAR rozhodně doporučuju - nakupuju tam Stridery a různé jiné super outdoor vybavení a vždy bez problémů.
Pokud uvedeš cenu 15 USD žádné DPH ani CLO neplatíš viz. vlákno nákup po internetu

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/6/2006
Fajn příběh o parádním noži s dobrým koncem. To se hezky čte...
Mě by koncem března měl přijít Benchmade Apparition. Taky se těším. Akorát jsem srab a tak jsem to objednal přes noze-nuz, kde udělali docela rozumnou cenu, skoro totožnou s tou, která je uvedená na ofiko stránkách Benchmade (jasně že jinde ho maj i za míň, ale zas ta domluva, doprava, riziko celníci, dph atd.). Ale to už je off topic.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 10/13/2005
2jsouk: Nakupuju pres internet uz nejaky ten rok, ale zatim jsem neriskoval balik ze Statu s pojistenim na 15dolcku, kdyz je v nem zbozi za 300. Jak pisete - je to risk, kdyz se ztrati a od posty dostanu 350Kc a za kudly vyplaznu 6k...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
wild_wolf napsal:
Kolik % cla ti tomu u nas prihodili? Predpokladam ze 19% DPH ses nevyhnul ani diky soukrome adrese, nebo jo? Ja posledni dodavku ze statu dostal vloni a nepomohlo mic nic-platil sem jen DPH, clo mi neuctovali.

Diky za info.

Stačí mrknout na fotky Happy Nápis BEZ CLA nepotřebuje další komentář. Jinak já pro změnu nože nikdy nepojišťoval a všechny dorazily. Asi štěstí Wink
( . )( . )
Posláno:

Pozorovatel
wild_wolf napsal:

Diky za info.

Neplatil jsem žádné clo. Na fotce krabice je trochu vidět razítko z Prahy: "BEZ CLA" vlevo nahoře... DPH taky 0,- Kč... Edit: Omlouvám se David to už napsal.....
Posláno:

Pozorovatel
David napsal:
Díky za informace a pěkné fotky. Je vidět, že tadgear opět nezklamali.

David

Děkuju za slova chvály. Happy
Posláno:

Pozorovatel
taiso napsal:
gratuluju k moc pěknému kousku Wink hodláš ho nějak otestovat? Happy

JJ to hodlám. Asi né jako samostatnou recenzi, ale chci, aby makal... Už včera jsem ho vzal na procházku. 2 cm větev přeseknul na jeden sek. Na ostří ani zoubek. Foťák jsem nechal bohužel doma, ale to určitě příště napravím. Wink Jinak uvítám vaše návrhy, jak nůž nějak rozumně otestovat. Nchci s ním sekat kmeny stromů o průměru 30 cm nebo kopat zákop pro ležícího střelce. Taky se mi nechce půlit cihly nebo něco podobnýho.....
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2007
Opráším staré vlákno.Díky zdejší inzerci(výměna za Camp Survival3,přeci jen u mě poslední dobou kukri nahradilo většinu větších nožů) se mě taky podařilo jeden kousek získat,konkrétně model 0301.Je to opravdu nekompromisní zavírák špičkového zpracování,hodně mě dostal...Cool.
Pokoušel jsem se zjistit nějaké podrobnosti o firmě Zero T.,ale bohužel angličtinu nezvládám,takže nic moc.Zajímalo by mě třeba,proč se tyto nože nedělají pod hlavičkou mateřské firmy KERSHAW,ale jako samostatná divize Zero Tolerance.
Vím že je tady pár milovníků těhto nožů,co oni na to?

Gero vložil tyto přílohy:
P8010010.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum