ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hloh Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 3/2/2006
Tak jsem nakoupil nové pilníky a vrtáky a hned je ozkoušel, vznikla tato malá lagiolka ze zbytků co jsem našel po dílně.
Je to vcelku mrňavý nožík, pro porovnání velikosti jsem ji vyfotil vedle "bošáku".

Je to foceno při zářivkovém světle zejtra udělám lepší foto venku...
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/14/2005
Pěkný, jen bych měl strach, že v zavřeným stavu mě ten ostrej roh na hřbetu čepele, rozedere kapsuShocked
Posláno:

Štamgast
Tak jsem se rozhodl také zkusit jataganskou soutež a dostal jsem oceli že mě to vyšlo na dva nože a jeden perořízek....
Tu je rozdělaná lagiolka (ještě je třeba zakalit čepel a doladit střenky, zatím je jen "nasucho" pro představu poskládaná)-RWL, kus břízy ze dřevníku, plech, hřebíky a kousek mosazné tyčky(co dům dal)
Celková délka něco kolem 30 cm.

Hloh vložil tyto přílohy:
t1_170.jpg
t2_170.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Tak zas něco novýho: řechtačka, čepel RWL34, rukojeť jilm, zbytek co dům dal a Hloh vzal...

t_rechtacka1_403.jpg
t_rechtacka2_208.jpg
t_rechtacka3_190.jpg
t_rechtacka4_149.jpg

Nový blog:
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/21/2004
Hmm, zaujímavé. Ako drží čepel, resp. čo drží čepel v zatvorenej polohe? Ešte by ma zaujímal (ak sa dá)detail hornej časti rukoväte s rohatkou. (Happy ak som rohatku nepreložil do slovenčiny správne, tak ma opravteHappy )
Posláno:

Štamgast
Čepel bude jištěna v zavřené poloze pouzdremHappy
Jen s tou rohatkou jsi mne nachytal, nevím o co by mohlo jít, ale detail rukojeti klidně nafotím...
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
..co dům dal, Hloh poskládal - a to moc pěkně. když kouknu ještě na tu kovárnu - univerzální šikula, co? Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Tak jsem dodělal i tu lagiolku:

t_lh1_203.jpg
t_lh2_739.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Mr. Smith napsal:
univerzální šikula, co? Happy

Spíš univerzální recyklátorWink
Laugh
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/24/2006
.. no tím líp! Mimochodem - odpoledne jdu trhat podlahový prkna z jedný rekonstrukce - a přijdou ke mně do domečku, jako část stropu do tělocvičny - když historický trámy, tak i ten zbytek..Happy Takže nic proti recyklaci v tomto smyslu - naopak, je to paráda. A že je ta pižla povedená, ze zbytků a ještě osobitý styl... žádné námitky!Happy Happy
Veslař se může třeba udřít - je-li kormidelníkem blb, loď stejně popluje špatným směrem.
Svobodu, spravedlnost nebo meč!!!
Posláno:

Štamgast
Tak jsem zkusil to pouzdro na řechtačku. Budu muset sehnat značkovač stehů a nějaký pořádný šídlo, takhle ten steh udělaný naostřeným hřebíkem od oka moc pěkně nevypadá- kdybych alespoň sehnal režnou nit stejný barvy co má kůže, ale pouzdro je funkční, já jako výrobce pouzder trochu taky a to je hlavníHappy

A ještě špachtlička z odřezku parohu co jsem si udělal na práci s kůží.

t_pouzdro1_973.jpg
t_pouzdro2_647.jpg
t_spachtle_110.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2005
Dík za tu břízuWink Už přesně vim co s ní udělám..
Už nebudu nic dokazovat ani srovnávat: mým úkolem je tvořit.....
- William Blake
Posláno:

Štamgast
Konec křivému stehu!
V sobotu jsem se koukal po nějakém značkovači stehů ale nový i starý stál kolem dvou stovek, to mi přišlo za takovou serepetičku docela dost. Ušetřené peníze jsem propil, a dnes jsem za 10 minut udělal začkovač svůj (je sice nevzhledný ale stehy jsou přesně po 3 mm jak to má být) Laugh

t_znackovac_891.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/31/2005
mazánek, jsi šikula Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/10/2005
No vida! Happy

edit: nit se dá nabarvit. Třeba mořidlem na dřevo. Já mám jen bílou polyesterovou a navoskovanou. Normálně s ní šiju a pak celé pouzdro barvím. Zatím mi na ni chytla každá barva na kůži.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/5/2005
A kde ses to koukal?V galanteriích prodávají značkovače za 30 korun.Koupil jsem si dva po 2mm rozteči a z jednoho si udělal rozteč 4mm(vypiloval jsem na přeskáčku jeden zub.Kolem 2-3 kil to už máš sedlářskej cajk.
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
U Jataganu a pak u toho stánku co tam měl hromadu starých nožíků a vývrtek...
Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Tak jsem poskládal ten nůž co jsem měl na slezině: Damašek od Kendy, výbrus od Blacka, ořech ze dřevníku od kamaráda, kus staré výhně, plech a hřebíky....

Na focení už bylo špatný světlo, možná to nafotím ještě jednou pořádně zítra.

t_kk1_165.jpg
t_kk2_253.jpg
t_kk_164.jpg

Nový blog:
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
Happy Jardo, co k tomu dodat, prostě 100% recyklátor, máš dar jako můj kamarád, vleze do kovošrotu, párkrát se sehne, poskládá dohromady a výsledek super, už se těším na tvoje další překvápko
ať se ti daří, HonzaWink
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 12/3/2006
No jo, "muž s koženou brašnou" to poskládal moc hezky. Sakra Hlohu, tys mě svým zjevem v Lipové potěšil. Živý důkaz odmítače konvencí. Nomen omenHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum