ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Cold Steel Pocket Bushman – rukavicový nůž? Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 8/15/2008
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/19/2011

Surprised Co Jsi tím chtěl říci ?
Ana'l nathrach, orth' bha'is's bethod, do che'l de'nmha
Posláno:

Štamgast
Reagoval som na prispevok kolko asi stoji a kde sa da zohnat- ale musel som sa prihlasovat a ze by som to potom supol do zleho vlakna? Confused

Alebo mi sibe... Laugh pardon za prispevok mimo diskusiu.... nebolo to myslene ako reklama, bol to prvy shop v czk mene, ktory ma napadol, kde ho maju...(preto som napisal plus minus) ak je to problem, prosim o vymazanie mojich dvoch poslednych prispevkov....
Posláno:

Začátečník
Připojený: 1/17/2011
Prosím Vás. Nevíte někdo zda se dá sehnat i s Titanovou rukojetí? Díky .
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/31/2007
Několik drobných úprav. Prodloužené ostří. Mosazný šroub se mě tam prostě jen líbí. Vybroušený zub na otvírání a zavírání, třeba právě o lem kapsy. Celkově začištěný, zabroušené hrany rukojeti, zbavený barvy....

Flector EP vložil tyto přílohy:
DSCN5127.JPG.jpg
DSCN5129.JPG.jpg
DSCN5130.JPG.jpg
DSCN5132.JPG.jpg
DSCN5133.JPG.jpg
DSCN5136.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Happy Stále to byl nůž, který se dal ještě vylepšit. Zabroušené hrany střenek dokulata a hned méně tlačí v ruce a už není rukavicový. Vybroušený háček na konci pojistky a skutečně se dá pohodlně zachytit za lem kapsy a pod. a rychle otevřít jednou rukou. A nová vychytávka je vybroušení střenky vpředu pro pohodlné přidržení ukazováčkem pro přesnější úchop při drobném řezání. Celkové začistění a zaoblení těla klínové pojistky. Zakulacený a snížený konec plech. střenek . A když už nůž jde do samých oblin, tak už se mi tam nelíbila klabonosá čepel. Tak.Grin

Flector EP vložil tyto přílohy:
Fotografie_0001.jpg.jpg
Fotografie_0002.jpg.jpg
Fotografie_0003.jpg.jpg
Fotografie_0004.jpg.jpg
Fotografie_0005.jpg.jpg
Fotografie_0006.jpg.jpg
Fotografie_0007.jpg.jpg
Fotografie_0008.jpg.jpg
Fotografie_0009.jpg.jpg
Fotografie_0010.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/22/2007
Pěkně sis vyhrálApplause . A neměnil jsi také ty podložky kolem čepu za větší ? Když jsem ho měl na výstavě v ruce, tak se mi zdály děsně malinkaté k tak dlouhé čepeli.
Posláno:

Pokročilý
Díky. Tento kousek je už asi sedmý a střídám je čas od času už řadu let. Nikdy jsem si nevšiml, že by dle tebe- menší podložky- nějak něčemu vadili, takže ne, nedával jsem tam jiné. Měl jsem už tolik různých zavíráků, že už to ani neodhadnu. Ale k tomuto se neustále vracím. Momentálně je to mé trochu větší EDC, které přes svou velikost je velmi šikovné a ani si přesto nevšimneš, že ho u sebe máš. Je to velice povedený, velmi originální nůž a po úpravách má i jisté kouzlo osobní originality. Navíc ocel čepele je nevídaně ostrá s velkou výdrží a nůž vydrží díky své konstrukci a pevnosti pojistky, téměř to co pevný nůž. Zkrátka, po dlouhé době jsem spokojený se zavírákem. Já jsem totiž spíš na pevné.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/27/2007
Jo s tím materiálem na čepeli, že to je držák plně souhlasím. Jinak vidím dobře, že máš zakulacený hrany na tom profilovaným plechu aby neřezaly tolik do prstů. Pokud jo, tak to je přesně co ten nůž kvůli pohodlnějšímu úchopu potřebuje.
Mějme ohled na zvířata a přírodu. Je to protijed na dnešní přetechnizovaný svět a bez nich by byl náš život o ničem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/19/2010
Ak viete, poraďte...

Chcel by som CS PB darovať kamarátovi. Ja som tento nôž nikdy nemal, ale jemu by sa mal páčiť (poznáme sa 20 rokov, tak by som to mal a mohol správne odhadnúť). Vznikla mi však dilema, či kúpiť starší model - čepeľ z ocele 4116 Krupp (900-1000CZK) alebo model 2015 - čepeľ z ocele CTS BD-1 (1295CZK). Tých niekoľko stokorúnačiek navyše ma až tak nebolí, ale ozaj ma veľmi zaujíma, či je pri rovnakom noži tých 25-30 percent nárastu jeho ceny adekvátnych za tú zmenu materiálu čepele. CTS BD-1 podľa mňa vyzerá byť lepšia (má napr. výrazne viac uhlíka ako 4116 Krupp), ale môže byť ten rozdiel v oceliach reálne vnímateľný?

Ďakujem.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/12/2007
Poslal som ti premúdrelé pm Wink
Posláno:

Štamgast
a nenapisal by si to prosim aj sem? Urcite by to viacerych zaujimalo- napr. mna Happy
Posláno:

Pokročilý
Už řadu let nosím a používám bushmena. Vystřídal jsem jich již několik. Většinou prošly některými úpravami které podle mne nůž vylepšili. Ocel na čepeli vydržela dlouho ostrá, hlavně při běžném krájení, řezání měkčích věcí jako jsou například potraviny a pod. Při delším řezání tvrdšího dřeva, ale jemná fazeta ostří už dlouho ostrá nevydržela. Když se na noži objevila nová ocel cts-bd-1, neváhal jsem, koupil nový kousek a na můj upravený jsem jen přehodil čepel. S touto novou čepelí kterou mám jen asi měsíc, jsem toho ještě moc nenařezal, ale při přebroušení se mi jeví pocitově jako tvrdší. Řez je jemnější a agresivnější. Předpokládám, že tato ocel bude poznatelně lepší než předchozí.
Posláno:

Štamgast
To Flector EP.
Upravil si ho super Applause
Posláno:

Štamgast
fremen napsal:
a nenapisal by si to prosim aj sem? Urcite by to viacerych zaujimalo- napr. mna Happy

Nie. Boli to len úvahy, nič zásadného.red face
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 5/30/2015
pěkná úprava nože. já šel jinou cestou, nosím nožík s větším kámošem pospolu.

LIKAN 1975 vložil tyto přílohy:
20150530_150452_1_.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Pre Flector EP.
Úprava parádna, vkusná a hlavne funkčná, povedal by som "kopírovaniahodná" Happy .
Odpoveď jasná a postačujúca, ďakujem.
Posláno:

Štamgast
CS PB carpenter cts bd-1 (dar pre kamaráta) už dorazil ku mne. Mal nedobrúsenú fazetu, ktorá končila asi 4mm pred choilom KO , tak som to hneď upravil. Oceľ vyzerá byť (podľa môjho pocitu pri dobrusovaní) ozaj dobrá, lebo keramickými tyčinkami to dávalo malé kroky, tak som to urýchlil diamantovým pilníčkom. Ešte zaoblím hrany rúčky a môže ísť.
Vrátim sa však k môjmu prvému, tak dôležitému dojmu z noža. CS PB je originálny a má zvláštnu charizmu. Je jednoduchý a lacný, veľmi pevný, plochosťou sa jeho veľkosť a hmotnosť akoby strácajú (veľmi dobre, pohodlne sa nosí). Otváranie jednou rukou je úplne bezproblémové. A obojručné, sústredenie si vyžadujúce zatvorenie noža po "vykonaní práce" už predsa znesie odklad. Zatváranie noža zbavené efektu zamedzuje hraniu sa a machrovaniu, aj v tom je skrytý jeho charakter. CS PB vo mne evokuje návrat k jednoduchosti,kumštu minulosti, skromnosti, skrátka k akejsi prapodstate a z týchto dôvodov ho "potrebujem" Happy , aj napriek tomu, že vzhľadom k zostave nožov, ktoré používam ho vlastne nepotrebujem.

outdoorman vložil tyto přílohy:
P1010397__2_.JPG.jpg
P1010387__2_.JPG.jpg
P1010391__2_.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
-outdoorman-

Poslední věta ve Tvém příspěvku ve mně vyvolala vzpomínku na to, co jsem jednou někde četl. Bylo to asi takhle nějak............

V japonské tradici existuje pojem Shibui. Shibui značí vnitřně bohatý a zároveň z vnějšku na pohled prostý vzhled předmětu, kde se mnohdy ve strohé podobě projevuje harmonie a pevnost. Tato vnější podoba se vyznačuje čistotou linií a uměřeností formy zpracování, vycházející z maximální jednoduchosti a účelnosti. Toto v nás vyvolává pocit klidu a souznění. V této jednoduchosti, účelnosti a kvalitě se potom skrývá nesnadno popsatelný rys neokázalé dokonalosti výrobku.
Myslím si, že tento nůž má k takovému dokonalému výrobku velmi blízko.
Posláno:

Štamgast
Tak som si včera prispôsobil CS PB pre seba. Niečo som odpozeral od Flector EPOk , zvyšok je už podľa mojich požiadaviek. Hák na poistke mi prekážal, tak som ho odrezal a zavadzajú mi aj šnúrky a pletence (hoci výrazne pomáhajú pri manipulácii s poistkou), tak som vystredil otvor na poistke a zaskrutkoval tam obojstranné otváracie kolíky z CS Voyager (ktoré mi ostali, keď som ich nahradil spyderco dierou). Za pomoci týchto kolíkov sa dá v pohode a bezpečne manipulovať s poistkou (potiahnúť). Koniec rúčky som zaoblil tak, že poistka nemôže pricviknúť kožu. Spodok rúčky upravený na pohodlnejší a univerzálnejší úchop, všetky hrany zaoblené. Ešte som riešil ale nedoriešil Happy či urobiť tzv. "brzdu na palec" - drážky na chrbát čepele. Odradilo ma, že by asi narúšali jednoduchý a hladký vzhľad noža.

outdoorman vložil tyto přílohy:
P1010481__2_.JPG.jpg
P1010482__2_.JPG.jpg
P1010480__2_.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum