ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/14/2005
To víš, někdo dělá "HYPE" kolem nožů pana Poka a někdo kolem nožů firmy Sabatier HappyLaugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/17/2005
no, nechtěl jsem se do toho míchat, ale myslím si, že jsi tu dokázal n...t, urazit a shazovat víc lidí, mě třeba taky tvůj způsob vyjadřování vyloženě uráží, jenom nechápu, proč to děláš
jinak HOWGH, také s tebou nehodlám dále polemizovat
dmz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/30/2006
Hmm. Na svůj email (tedy nakonec objednávku jednoho testovacího kousku) jsem zatím odpověď nedostal, ale ne každý musí sedět u počítače každý den, takže, proč se stresovat.
Nože se pohybují v cenové kategorii, co mě stojí jedna návštěva restaurace, takže, proč se stresovat.

Sice nehraji na národní strunu, ale ruční výroba za takové peníze není k sehnání a mimo samotnou užitkovost má ten nůž i přidanou hodnotu (a to dvakrát! Happy - ta druhá je DPH), takže, proč se stresovat

Valná většína kuchyňských nožů je na mě příliš lehká, proto nezbývá, než hledat a testovat. Mně to nevadí, spíš těší, takže, proč se stresovat.

Poznámka: Hype či overhype mají na svědomí samotní výrobci. Pokud si výrobek/výrobky najdou loajální či nadšené uživatele, tak je to něco jiného. Navíc od lidí, co se o nože zajímají, bych očekával, že budou výrobce typu p. Poka podporovat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 2/14/2002
chichin napsal:
To víš, někdo dělá "HYPE" kolem nožů pana Poka a někdo kolem nožů firmy Sabatier HappyLaugh Laugh Laugh

Noze Sabatier a jine jsem bral jako priklad Happy

~Paul~
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/11/2007
Navíc od lidí, co se o nože zajímají, bych očekával, že budou výrobce typu p. Poka podporovat.
[/quote]

ÁMEN! Bez ironie!
Posláno:

Pokročilý
Honza J. napsal:
no, nechtěl jsem se do toho míchat, ale myslím si, že jsi tu dokázal n...t, urazit a shazovat víc lidí, mě třeba taky tvůj způsob vyjadřování vyloženě uráží, jenom nechápu, proč to děláš
jinak HOWGH, také s tebou nehodlám dále polemizovat

Ted opravdu nicemu neozumim. Vzdyt Ty si se doposud vubec nezucastnil nase polemiky. Naopak je to sproste od Tebe zvolit jednu stranu, ktera ted vypada ze tuhle diskuzi vyhrava a pridat se k nim. Go with the stream.

Kdybych umel perfektne cesky, tak bych se holt vyjadroval jinym zpusobem, ktery by nikoho neurazel i kdyz bych rekl priblizne to same co doposud. Bohuzel to nedokazu a proto vypadaji moje odpovedi hodne strozne. Promin tedy jeste jednou za muj zpusob vyjadrovani.

To co jsem ale doposud chtel vyjadrit tim mym spatnym zpusobem, cili to faktum, ze me prekvapuje proc noze pana Poka jsou tak (IMO) hypovane nejak rozestvalo plno lidi. Dost tomu nerozumim.

Kdyby nekdo kritizoval noze znacky Frosts, Fällkniven, EKA atd. Tak bych absolutne nereagoval tim zpusobem, na to te muzu ujistit. Probral bych proste kritiku, podival se jestli v ni neco je a sel bych dal bez sprosteho napadani lidi. Neco co jsem tentokrat zazil hodne na tomto foru, ale nikdy ne na jinych.

Dekuji za slovo a nazdar,

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Pako napsal:
Navíc od lidí, co se o nože zajímají, bych očekával, že budou výrobce typu p. Poka podporovat.

ÁMEN! Bez ironie!

Pako, ja budu rad pana Poka podporovat. Bohuzel to muze alespon tady ve Svedsku byt tezke. Kdyz dostanu otazku tykajicich se materialu v nozich pana Poka tak hadam, ze dalsi otazka bude: Ale proc bych kupoval nuz s touto oceli a s timto materialem v rukojeti, kdyz za polovinu te ceny dostanu Frost (Mora of Sweden) nebo Bergo Tools. Rozumis? Ale i tak jsem o nozich POK dost casto mluvil s mymi prateli. Az priste pojedu do Prahy tak se zarucene na ne podivam z blizka, slibuju to Wink .

~Paul~
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/15/2005
Nevařím nijak často a velkou přehršel kuchyňáků vyzkoušenou nemám. Říkám ale rovnou, že mám nože pana Poka rád. Při koupi jsem materiály nijak detailně nezkoumal. Jeho nože se mi líbily, tak jsem si je na zkoušku koupil a už jsem u nich zůstal. Používá je i manželka a nedá na ně dopustit, ostatní kudly jen leží v šuplíku. Upřímně řečeno jsou mi ty nože sympatické i kvůli nožíři Pokovi. Mluvil jsem s ním párkrát na výstavě a je to velmi milý a ochotný pán. Takže když to tak shrnu, u mě se v tomhle ohledu do výběru promítlo hodně i to subjektivní hledisko. Jinak Pokovy nože si beru hlavně na zeleninu, ovoce, pečivo a tak. Když jdu krájet flákotu, tak vytáhnu buď A1 nebo Rogue od BRKT - s těma to fakt sviští! Happy
Gorshi uses & abuses: BUSSE COMBAT slashers
Posláno:

Pokročilý
gorshi napsal:
Jeho nože se mi líbily, tak jsem si je na zkoušku koupil a už jsem u nich zůstal.

Jakym zpusobem jsou noze POK vlastne brousene? Jak vypada geometrie cepele? Hadam slabe konvexni?

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004
Mam dilemu ktory z tychto nozov kupit. Oba su cenovo priblizne rovnako drahe ibaze to Spyderco som nedrzal v ruke a ani ta ocel /MBS-26/mi nie je znama. Na fore si ho pochvalovali. Mate s nim niekto skusenosti? Fallkniven som drzal a celkom sa mi pacil. Navyse VG10 je do kuchyne nadstandard.
Fällkniven
FK K2 White Whale
Hmotnosť: 141 g
Hrúbka čepele: 2,3 mm
Dĺžka čepele: 185 mm
Typ ocele: VG10
Dĺžka rukoväte: 130 mm
Materiál rukoväte: Thermorun

bandy7 vložil tyto přílohy:
FallknivenFK_K2.jpg.jpg
Santoku__Black_Sermollan_.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/24/2004
Jakym zpusobem jsou noze POK vlastne brousene? Jak vypada geometrie cepele? Hadam slabe konvexni?

klasika klinovej vybrus.
No a u me hraje velkou roli pomer cena/vykon a taky moznost si nuz osahat.U nas v kamenym obchodu maj V-noxe dvakrat drazssi nez POK.Mam moznost si je objednat pres interfernet,ale spoustu nozu si vosahat nemuzu.No a potom je tady taky ta cena,ze?
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004
Vraj ma ta MBS-26 tvrdost 59-60HRC u toho Spyderca "Santoku Black Sermollan ~ K08BK"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/1/2006
dePaul napsal:
Gero napsal:

...
2. Jsem toho názoru že na kuchyňák nepotřebuju zrovna nejmodernějíší práškovku a při běžném kuchyňském použití nebude rozdíl oproti průměrně dobré oceli tak markantní.

...
2. To je omyl. Rozdil je monumentalni!!

~Paul~

nechapu proc bere vetsina kudlofanatiku kuchynaky jako marginalni zalezitost. prave tyto noze jsou pouzivany nejcastejic - denne i vicekrat. pak proc na tom setrit? proc ma mit kudla ktera velebi ve vitrine lepsi matros, nez ta, ktera maka furt?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/27/2001
Bandy7 - pokud ti jedno, co to stojí, tak jdi do Falkniven, VG-10 je špičková ocel.

dePaul - Zkusím tu ještě jednou napsat, co tu psali ostatní už několikrát: Nože pana Poka nejsou žádný "hype" - on sám do reklamy nikdy nedal ani korunu (Pok starší, kuchyňáky). Všechno co se tu o nožích píše jsou subjektivní názory uživatelů (když si neustále hraješ se slovíčky, tak věz, že objektivní názor neexistuje), kteří jsou s noži p. Poka spokojeni.
Takže shrnuto: nože Pok jsou vynikající v poměru cena/výkon a lze je koupit v kamenných obchodech a na všech našich nožířských výstavách. Pokud tu neustále umíněně prosazuješ jiné značky za super ceny, tak jsou to značky a ceny ryze internetové, takové naživo u nás určitě nedosáhneš (a když se rozhodnu koupit z levného internetového šopu "kvalitní" (dle tvého názoru) nůž za super cenu tak po připočítání poštovného jsi s cenou zase výš než Pok)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/1/2006
bandy7 napsal:
Navyse VG10 je do kuchyne nadstandard.

no a? ;)
(taky mam v kuchyni vg10 a vubec to nelituji. jo, nejsem ani bohac - kdybych byl, tak mam v kuchyni hattori kd)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/16/2004
dePaul
Chapu a nechapu Wink. Porad mi je divne proc nikdo nepreferuje noze Sabatier nebo Victorinox pred nozema pana Poka, kdyz jsou priblizne stejne drahe. Ale proc uvazime na techto trech firmach? Jak rikas; Frosts, Mora of Sweden, noze z IKEI, EKA, Bergo Tools. Tady je tolik znacek, ktere IMO jsou o tolik lepsich. Cili, porad jeste nechapu ten hype kolem nozu pana Poka ............!

No to se ti tu část lidí snaží vysvětlit.

Pok je RUČNĚ vyrobená srdcovka Happy za tu cenu fakt nic jinýho ručně vyrobenýho nekoupíš.

To je jako ptát se, proč sii někdo koupí nůž od nožíře, třeba i s papírově horší ocelí, místo aby si koupil tovární produkci světoznámé značky z práškovky Wink

Moh bych se tě na něco zeptat? Ty jsi v kuchyni profík? Souvisí to s tím že něco jiného preferuje profík něco jiného nadšenec a něco jiného manželka/milenkaHappy Laugh Razz.

Pro ostatí - tedy specielně pro ty ostré odpovědi.

Pročet jsem tu diskusi (celou) a nevšim jsem si ničeho proč tak tvrdě reagovat. Jedinný čím se Mr. dePaul provinil je to že nemůže pochopit
Specielně někteří jedinci mě docela štou, dle mého názoru, neadekvátními reakcemi - to se netýká jen tohoto fóra. Docela si všímám kdo a jak reaguje.... a je mi s toho docela smutno.
Nějakej čas jsem kvůli tomu přestal na Knife chodit.
Chápu že se sem tam objeví prudil ať už z nepochopení či s úmyslem, ale PROSÍM tak ho ignorujte a neútočte. Pak jsou vlákna přecpaný kecama oničem a kdo v tom má hledat.
Posláno:

Pokročilý
mudd napsal:

nechapu proc bere vetsina kudlofanatiku kuchynaky jako marginalni zalezitost. prave tyto noze jsou pouzivany nejcastejic - denne i vicekrat. pak proc na tom setrit? proc ma mit kudla ktera velebi ve vitrine lepsi matros, nez ta, ktera maka furt?

To je presne ma filosofie Happy

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
slon napsal:
Bandy7 - pokud ti jedno, co to stojí, tak jdi do Falkniven, VG-10 je špičková ocel.

dePaul - Zkusím tu ještě jednou napsat, co tu psali ostatní už několikrát: Nože pana Poka nejsou žádný "hype" - on sám do reklamy nikdy nedal ani korunu (Pok starší, kuchyňáky). Všechno co se tu o nožích píše jsou subjektivní názory uživatelů (když si neustále hraješ se slovíčky, tak věz, že objektivní názor neexistuje), kteří jsou s noži p. Poka spokojeni.
Takže shrnuto: nože Pok jsou vynikající v poměru cena/výkon a lze je koupit v kamenných obchodech a na všech našich nožířských výstavách. Pokud tu neustále umíněně prosazuješ jiné značky za super ceny, tak jsou to značky a ceny ryze internetové, takové naživo u nás určitě nedosáhneš (a když se rozhodnu koupit z levného internetového šopu "kvalitní" (dle tvého názoru) nůž za super cenu tak po připočítání poštovného jsi s cenou zase výš než Pok)

OK. Chapu, to je to co jsem vlastne uz od zacatku chtel vedet. Diky.

~Paul~
Posláno:

Pokročilý
hrobník napsal:
No to se ti tu část lidí snaží vysvětlit.

Pok je RUČNĚ vyrobená srdcovka Happy za tu cenu fakt nic jinýho ručně vyrobenýho nekoupíš.

To je jako ptát se, proč sii někdo koupí nůž od nožíře, třeba i s papírově horší ocelí, místo aby si koupil tovární produkci světoznámé značky z práškovky Wink

Moh bych se tě na něco zeptat? Ty jsi v kuchyni profík? Souvisí to s tím že něco jiného preferuje profík něco jiného nadšenec a něco jiného manželka/milenkaHappy Laugh Razz.

OK, zacinam rozumet Wink . A ano, pracoval jsem do nedavna jako kuchar. Ted mam ale penzi. Moje sada kuchynskych nozu se stava ze znacek Satake, Itou (Japanese Chef's Knives), Frosts, KJ Eriksson, Bergo Tools, EKA, Anders Petter a KN (Karlsson/Nilsson).

~Paul~

PS Diky
Posláno:

Pokročilý
Mical napsal:

klasika klinovej vybrus.
No a u me hraje velkou roli pomer cena/vykon a taky moznost si nuz osahat.U nas v kamenym obchodu maj V-noxe dvakrat drazssi nez POK.Mam moznost si je objednat pres interfernet,ale spoustu nozu si vosahat nemuzu.No a potom je tady taky ta cena,ze?
Diky za info.

~Paul~
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum