ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 12/8/2004
Zdravim vas, mam maly dotaz, poradite me jakou znacku kuchynskych nozu bych si mel poridit? mam Tescoma Professional a dva uz se me zlomily a jsou porad tupe a tak bych chtel investovat do poradnych kvalitnich nozu. diky
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Využij "Hledat" na tomto foru a uvidíš, že s kuchyňskými noži se nejvíce váže jméno POK.
( . )( . )
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/8/2004
David napsal:
Využij "Hledat" na tomto foru a uvidíš, že s kuchyňskými noži se nejvíce váže jméno POK.
dal jsem hledat ale nasel jsem jen jeden nuz od Josef POKA a to me teda moc nepomuze.. ale i tak diky za odpoved...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/10/2002
Tak se mrkni hnedle jak oevřeš KNIFE doleva, jsou tam takové ty klikací obdelníčky, najdi A.N.B.C - asiciace nožířů ... potom si tam najdi Josef Pok , klikni a pak už jen prohlížej ...
pro více info a dostupnosti našich nožů mrkněte na naše stránky, díky
dohnalknives.com
Posláno:

Štamgast
No do leva a trochu dolu, abych byl přesný ...
dohnalknives.com
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/21/2004

ja som nedavno kupil taky maly kuchynak na zeleninu znacky Swibo a som s nim max spokojny. Je to svajciiarsky noz a asi ho vyraba Wenger nakolko je tam aj ich znacka. Tieto noze su cenovo prijatelne a krasne rezu nabrusene uz od vyrobcu.
Rukovat je napadne zlta a je robena aby padla do ruky muzovi aj zene. Mozes si ich pozriet a kupit na www.noziarstvo.sk
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor - inzerce
Připojený: 7/16/2001
Posláno:

Štamgast
No je to v podstatě to samé jako ten můj popis, ale můj byl hezčí Wink
dohnalknives.com
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/27/2002
Klidně můžeš koupit japonský KAI, mám ho přes dva roky, další má můj kamarád asi rok a jeden jsem kupoval v Příbrami na výstavě pro dalšího kamaráda (spíš pro jeho manželku). Všichni jsme maximálně spokojení, cena byla na výstavě cca 1200,-. Jinak je můžeš koupit přímo od dovozce v Praze na magistrále směrem do centra od Brna po pravé straně (5. května 14, Praha 4 Pankrác - našel jsem vizitku) u pana Loudy z firmy OVIS CZ s.r.o. Má tam i spoustu dalších nožů. Koupil jsem tam i keramickou ocílku. Z ní ale mám rozporuplné pocity. Když jsem brousil jako na normální, tak jsem prostě nemohl nůž pořádně nabrousit, tak jsem to ze zoufalství zkusit obráceně (ocílkou jsem brousil od hřbetu čepele k ostří, jako bych ostří vytahoval ven) a to teprve fungovalo. A fungovalo to okamžitě a lehce. U normální ocílky to dělám standardně proti ostří, ale u téhle naopak.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/7/2004
Nazdar kedze som prof. kuchar neda miaby som sa nezapojil do debaty.Uputali ste ma az dnes.
Pocas mojej kariery som vystriedal viac nozov[Sedlcany,Solingen,Tescoma].Japonske alebo azijske noze som v ruke ani nedrzal tak sa nebudem ani vyjadrovat.
Noz zo Sedlcan mi vydrzal najdlhsie a verim ze by mi sluzil aj nadalej keby som ho nezabudol v reichu.Lahko sa brusil,drzal ostrie[na jedno nabrusenie som pokrajal 12 kilo hovadziny na gulas alebo drzky na polievku na sto p.]nebol moc tazky a lahko sa snim manipulovalo.Na druhu stranu to ze bol lahky vylucovalo akekolvek sekanie kosti[okrem hydiny]
Solingen-dranzirak,tazky,ostrie drzal dobre trochu tazsie sa brusil,ak by si ho chcel len na domacu kuchynu,ja ti ho urcite neodporucam.Jedine ak by si aspon 2 krat vruku zabijal svinu.To by si urcite usetril za sekacik.
Tescoma-seria Profi,tie s tou ciernou ruckou,nie farebnou.Pouzivam ho uz treti rok.Nemam snim ziadny problem,vyssie spomenute plusy sa mi zda jak keby sa zdvojnasobovali.Hlavne ked mas vela prace.Nie je zrovna najtazsi ale danielie stehno v pohode naseka aj s kostou.Hydinu-ani neviem ze nieco krajam,bravcove tiez v pohode.Drzi sa dobre a pokial nemas na rukach kilo masti sa nesmyka ale vedel by som sipredstavit menej klzavy matros na rucku.
Zatial vsetko a dobre si vyber.
Nebojím sa zajtrajška,prežil som včerajšok a milujem dnešok.
Posláno:

Štamgast
Konečně někdo s praktickými zkušenostmi.
Kilo masti - tuší česky kilo sádla - viď.
Moje děti už by tomu asi nerozuměly ...
dohnalknives.com
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/9/2004
Podívej se můj přispěvek o tři položky výše (Jaky koupit). Zmiňuji se tam o tradičních japonských kuchyňských nožích od výrobce KAI.

Milano napsal:
Zdravim vas, mam maly dotaz, poradite me jakou znacku kuchynskych nozu bych si mel poridit? mam Tescoma Professional a dva uz se me zlomily a jsou porad tupe a tak bych chtel investovat do poradnych kvalitnich nozu. diky
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/9/2004
Nějak jsem se přehlédnulAngry je to o položku níž!Shocked
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/21/2004
Nazdar.Nože používam značky KAI WASABI a jsou skvělé ale teď jsem si koupil nože značky KAI SHUN a můžu skvěle doporučit.Ostří vynikajíci a o vzhledu ani nemluvím.
Tes
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/14/2002
Ahoj, rád bych se zeptal, o jakou řadu od KDS šlo. Tátovi jsem kdysi kupoval jeden nůž z jejich nejlepší řady King's Row, přišel mi poměrně dobrý a táta si ho chválí, ale rozhodně mi nepřišel lehký. Potřebuju teď pro kamaráda koupit dobrý kuchyňský nůž a tak váhám. Zvažuju Victorinox, který je sice lisovaný, ale má čepel perfektně se zužující směrem k ostří, takže bude dobře pronikat do materiálu (mimochodem nejlepší nůž, který doma mám v kuchyni je starý řeznický porcovák z uhlíkaté oceli, který přechází v ostří úplně plynule a i ten nejvysušenější špek krájí jak máslo) a má doživotní záruku. Druhý v pořadí je kovaný od KDS a třetí některý z nožů od pana Poka. Jenže pan Pok nemá na webu ani aktuální kontakty. Nevíte někdo, kde se dají v Praze jeho nože sehnat? Do Plzně se mi kvůli tomu nechce. Nevíte někdo, jestli bude v Praze na výstavě?
slavik napsal:
Nazdar kedze som prof. kuchar neda miaby som sa nezapojil do debaty.Uputali ste ma az dnes.
Pocas mojej kariery som vystriedal viac nozov[Sedlcany,Solingen,Tescoma].Japonske alebo azijske noze som v ruke ani nedrzal tak sa nebudem ani vyjadrovat.
Noz zo Sedlcan mi vydrzal najdlhsie a verim ze by mi sluzil aj nadalej keby som ho nezabudol v reichu.Lahko sa brusil,drzal ostrie[na jedno nabrusenie som pokrajal 12 kilo hovadziny na gulas alebo drzky na polievku na sto p.]nebol moc tazky a lahko sa snim manipulovalo.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Pred par lety jsem noze pana Poka videl v nozirskem kramku pobliz nuselskych schodu.
Jiste je ale moznost nechat si primo od neho poslat neco na dobirku, pokud presne vite, co chcete.
Z
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Tes
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/14/2002
To je prave ten problem. Noze pana Poka znam jen s doporuceni tady na knife.cz a z obrazku na webu. Vypadaji hezky, doporuceni maji skvela, ale jeste jsem je nikdy nedrzel v ruce. Dokonce ani nevim, jestli se prodavaji samostatne nebo jenom v sadach jako na webu pana Poka. Zatim jsem po Praze videl jen Dreizack, Victorinox, KDS a japonce.
Posláno:

Štamgast
Prodavaji se samostatne i v sadach. asi pred dvema roky jsem si jeden koupil primo v jejich obchode v Plzni. Jeste nebylo treba ho brousit. Obcas ho jenom lehce prejedu hnedou keramikou Spyderco.
Jak zjistit, kde se v Praze tyhle noze prodavaji je jednoduche: zavolat do Plzne a zeptat se na to.

Zdenek
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 3/7/2002
Noze pana Poka kupuji v Brne na vystave. Osobne je mam jiz vice nez pet let a jsem s nimi velmi spokojen. Vybavil jsem s nimi skoro celou rodinu. Drevene strenky dobre padnou do ruky a ostri dlouho drzi. Nemam proti nim zadne vyhrady. Osobne doporucuji
Posláno:

Štamgast
Jiri napsal:
Noze pana Poka kupuji v Brne na vystave. Osobne je mam jiz vice nez pet let a jsem s nimi velmi spokojen. Vybavil jsem s nimi skoro celou rodinu. Drevene strenky dobre padnou do ruky a ostri dlouho drzi. Nemam proti nim zadne vyhrady. Osobne doporucuji
Nemam k tomu co dodat. Snad jenom, "ze je to hodne muziky za pomerne malo penez" Happy)))
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum