ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/12/2007
Ona ti ani většina prodejců z USA (a to i na eBayi) prostě apriori zásilku nepodhodnotí, neoznačí jako gift... nějak nemají ve zvyku obcházet pravidla.

A eshop jakým je KnifeWorks, tam bych to opravdu ani nezkoušel.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 10/8/2011
Tyler, ja nekde cetl, ze je to tam dokonce trestne, takze si to zadny normalni obchodnk nelajzne...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
No ja len tak doplnim, ze prva zasielka z bhq mi prisla oznacena ako camping tool, $25 shipping, 25$ value.
Colnym to preslo bez povsimnutia. Komunikujem tam iba s jednym predajcom a od toho momentu sa vzdy dotazujem na taketo oznacenie a nema s tym problem. A to zrovna bhq nie je len tak nejaky prdi shopiiik.
No napr. v arizonacustomknives mi bol chlapik ochotny deklarovat akukolvek cenu, no upozornil ma na riziko straty balicka a nasledneho preplatenia len deklarovanej ceny...
Vzdy je to individualne a zelezi s kym komunikujes.

Make peace, not war.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/5/2016
Čau kluci,
chci si z USA objednat nůž, konkrétně BRS (Bladerunnerssystems) Replicant (což je nádherný motýlek) ze stránky www.bladehq.com -> http://www.bladehq.com/item--BRS-Replicant-Balisong-Butterfly--22669
Ale je tu problém, nikde jsem nenašel zmínku o tom, jestli je legální takovou věc vyvážet do ČR z USA. Zkoušel jsem jim napsat, ale jediná odpověd, která se mi dostala, byl e-mail s tím, že pokud ho zkonfiskujou, seberou, ztratí se nebo tak, dávají ruce pryč a peníze nevrací. Taky psali, že odmítají deklarovat nižší cenu výrobku nebo jinak obcházet zákony. Proto se ptám tady a budu rád za jakoukoli odpověd.
Pokud znáte jinou stránku, kde by se ten nůž dal sehnat, taky to sem prosím napište.
Dík moc, M. :D
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
BladeHQ je jeden z najvacsich a najserioznejsich nozovych e-shopov v USA. Preto bola chyba zacat spolupracu mailom so ziadostou o podvod s nizsou deklarovanou cenou. Ak je vyvoz u niektorych tovarov obmedzeny, nepusti ta to v objednavke.
A tiez colnici k deklarovanej cene ziadaju aj potvrdenie o platbe. Takze by ti to asi aj tak nepomohlo.
A rada, ak ches noz z USA niekolko tunajsich clenov by ti s tym mozno vedelo pomoct (Blablab,laurin,Lac1...), skus ich oslovit.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/5/2016
Ale ne, ty jsi mi neporozumněl, teď vypadám jako zloděj :D
Napsal jsem jim, jestli vědí, zdali je legální to vyvézt, jestli to zákony USA, EU nebo ČR nezakazují nebo jestli nemají nějakou další radu :)
A on je tu někdo, kdo jezdí pravidelně do USA? To by bylo super, ale není zakázané právě třeba nože vyvážet? Myslel jsem, že je na to třeba nějaké povolení nebo průkaz. Dík za reakci btw.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Moc to pitváš. Wink Oslov výše jmenované členy a o více se nestarej. Ok
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 6/2/2009
Tyler napsal:
Ona ti ani většina prodejců z USA (a to i na eBayi) prostě apriori zásilku nepodhodnotí, neoznačí jako gift... nějak nemají ve zvyku obcházet pravidla.

A eshop jakým je KnifeWorks, tam bych to opravdu ani nezkoušel.

Hehe, no zrovna oni mi vyhoveli fakt ze uplne vo vsetkom :)

Samozrejme, je to uz na kazdom, ci riskne zasielku v hodnote napr. 500€ deklarovat nizko a prist tak mozno o vsetko bez moznosti refundu :)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 6/14/2015
Parkrat jsem vyuzil sluzeb www.cz-ebay.cz
Stoji to sice par korun vic za poplatky, ale pokud budes obednavat z vice e-shopu tak ve finale muzes prave na postovnym usetrit. Nic neresim, Clo a DPH platim tak jak se ma a je to bez problemu.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 6/17/2012
Ahojte. Prosím o pomoc / radu. Nevíte, jak je to v současné době s dovozem nožů Benchmade do ČR? Už půl roku sháním BM 940 v českých e-shopech. Marně. (Highlife,Kapesnnoze, NozePok...). Dokonce jsem si všiml, že nože Benchmade jsou uvedeny mezi zbožím, jež není možno vyvézt z USA i na BladeHQ. Poraďte pls, kde shánět...myslíte například, že když koupím na e-bay od US prodejce se solidním hodnocením, tak neriskuju fake? BM940 je pro mě z různých důvodů srdcová záležitost, bohužel jsem ztratil už druhej ( jo jsem debil Cry ), tak bych byl vděčný, za radu, kde v současnosti shánět Benchmady. Diky!
EDC: Walther PPS, BM 940, Juice S2, Victorinox Compact, Fenix E15
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/7/2010
No já bych doporučil objednat na osvědčeném americkém shopu přes www.shipexus.cz
Jednoduše si tam založíš učet, tím získáš doručovací adresu v USA, na tu to necháš poslat a oni to pak spolu s dalším zbožím jednou za týden nebo 14 dní posílají k nám, domů Ti to doručí PPL. K ceně nože v USA si připočti cca 15 až 20 procent za dopravu a jejich služby, obecně co je nad 100 dolarů se proti českým cenám vyplatí (platí pro americké značky). Takhle se dají objednat í věci, co do Evropy neposílají
"Mířím ke hvězdám, ale pořád trefuji Londýn." Wernher von Braun
Kdo říká, že člověk nemůže změnit svět, ten nejedl nedovařeného netopýra.
Posláno:

Začátečník
Díky! Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Keď nechceš špekulovať s clom/dph tak si kúp benchmade na www.knifeworks.com

"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Začátečník
Zkusím knifeworks. Čachry se clem a DPHčkem nemám zapotřebí. Navíc se domnívám, že by mi to naúčtovali a na zásilku z shipexus, takže by mě náklady nad cenu nože vyšly na dvojnásobek. Knifeworks dokonce poštovné zdarma Shocked
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Rostislaff napsal:
Zkusím knifeworks. Čachry se clem a DPHčkem nemám zapotřebí. Navíc se domnívám, že by mi to naúčtovali a na zásilku z shipexus, takže by mě náklady nad cenu nože vyšly na dvojnásobek. Knifeworks dokonce poštovné zdarma Shocked

Zdarma ale iba po US.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Radsej oslov clenov ktori ti vedia nechat doviezt noz z USA. Napr Laurin, Blablab, Lac1...
Posláno:

Začátečník
Tak pokud by to zde některý ze zmíněných pánů četl a chtěl pomoct, budu určitě rád. Je mi trošku blbý oslovovat a něco chtít od někoho, koho neznám red face
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Lepší vlákno mě nenapadlo... Nemáte někdo zkušenosti s nákupem z ruského eshopu www.blademan.ru případně nějakého jiného?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Dnes na internetu.
Podle mne je to stručně, věcně a jasně vysvětleno.
Třeba se to bude někomu jako základní orientace hodit.

Částka, od které se musí zásilky proclívat, se liší podle toho, jestli jde o dárek nebo obchodní balík. Dárek musí posílat fyzická osoba fyzické osobě a clo se neplatí do částky 45 eur.

Limity u obchodních balíků jsou složitější. Od cla a daně z přidané hodnoty je osvobozené zboží do částky 25 eur. Do 150 eur je zásilka osvobozena od cla, musí se ale zaplatit DPH.

„Nad limit této ceny zboží zaplatí lidé jak clo, tak DPH. A nesmí zapomenout, že k ceně DPH se připočítávají veškeré provozní náklady spojené se zásilkou. To znamená poštovné a skladovné a tak dále,“ říká Šárka Miškovská, mluvčí celního úřadu Praha Ruzyně.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/15/2017
Nazdar, chtěl bych se zeptat jak a kde by se dal sehnat BRS Replicant (jestli to vůbec jde v ČR). Díky za všechny odpovědi.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum