ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Hodinky Možnosti
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/23/2016
Divím se, že tu takové vlákno ještě není, hodinky k výbavě aktivního člověka patří jako kudla nebo baterka, jsou jak módním doplňkem, tak užitečným pomocníkem a pracovním "nástrojem".

Hodinky mám rád, mám jich víc, střídám podle nálady či příležitosti. Zaměřuji se především na mechanické, jak s ručním nátahem, tak automaty. Nosím je jako doplněk ale samozřejmě odečítám informace, které poskytují.

Na motorku a outdoorové aktivity používám dvoje hodinky švýcarské firmy Traser, odolné, s permanentním tritiovým osvětlením a zatím jediné moje quartzky, vydrží opravdu všechno.

Začínají mi ale chybět multifunkční, středně odolné hodinky na cestování, poskytující další funkce, např. budík, odpočítávání, kvalitní stopky, barometr a funkce s tím spojené, popř. kompas, představivost mám velkou, otázkou je, co se nakonec využije. Kdysi jsem měl hodinky Avocet Vertech Pilot, to bylo v době, kdy jsem intenzivně létal a hodinky jsem využíval hodně, nejen časové informace (čas, stopky, odpočet), ale i barometrické funkce (výškoměr, variometr, tlak vzduchu a vyhodnocení počasí...). Chytré hodinky nabízející telefonní funkce a internet, nechci, to, když už potřebuji, mám v mobilu a chytré hodinky se vyznačují omezenou výdrží. Já chci hodinky především na cestování a outdoorové aktivity, takže požaduji naopak velkou výdrž, jednoduché nastavení časových pásem, "šnorchlovcí" vodotěsnost, nárazuvzdornost atd., to vše při zachování relativně kompaktních rozměrů, aby jejich nošení neobtěžovalo, vešly se pod oblečení, dalo se s nimi i spát. Zřejmě nakonec zvítězí Casio a něco z modelové řady Pro Trek, ale ve hře je i např. Suunto, je to otevřené a rád si přečtu, co nosíte a jak používáte vy...
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen , Moderátor
Připojený: 6/19/2007
Jen jestli to není tím, že tohle je fórum o nožích....

O hodinkách se diskutuje zde:http://www.chronomag.cz/
Nejlepší nůž na světě je ten, který si pro sebe vyrobíš vlastnoručně.
Pište mi prosím pouze na mail.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/6/2004
Navrh at posoudi nekdo kompetentni. Osobne si myslim, ze se v kazde hospode nemusi cepovat stejne pivo.
“Whoever said the pen is mightier then the sword obviously never encountered automatic weapons.”
- General Douglas MacArthur
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/6/2008
Já jsem pro. Je to taky takové všeobecné EDC, které se nosí každý den. Když už jsou tu témata na různé jiné věci od fuseklí až po čepice tak proč ne.
Něco tam je a všechny nás to zabije.
Posláno:
Pokročilý
Váhal jsem, ale našel jsem vlákna na téma kuksa, křesání, svítilny, Maxpedition, lékárničky, dokonce solární nabíječky nebo aku a elektrické nářadí! Takže tato sekce je věnována i další výbavě a v životě se zrovna tak hodí kvalitní hodinky. A pokud mají např. stopky, kterými změřím dobu chůze, stupnici na výpočet vzdálenosti bouřky, umí určit světové strany, nadmořskou výšku, vyslat nouzový signál, určit polohu nebo na základě tlaku vzduchu s rezervou předpovědět vývoj počasí, je to myslím stejně důležité jako kvalitní nůž. Pokud admin rozhodne o smazání, nejsem proti, do té doby by mne spíš zajímaly vaše zkušenosti. A třeba se ukáže, že fandové nožů a outdoorového vybavení považují hodinky za něco nedůležitého a vlákno zapadne...Happy. Díky.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/27/2015
Proč ne?Happy Moje každodenní EDC, hodinky mám 3. roky a jsem s nima nadmíru spokojen, compas, barometr, nadmořská výška solár baterka a hlavně natočením ruky automatické osvětlení. Nůž klasika Buck 110.Grin

svestka11 vložil tyto přílohy:
WP_20160825_13_55_28_Pro.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 8/12/2013
Já si chtěl koupit taky hodinky,žádné nemám.A líbily se mi právě ony zmňované Pro Trek nebo Suunto.Popravdě mě od toho odradil kamarád,kterého jsem se zeptal.Má nějaké Suunto,model nevím.Říkal mi,že funguje dobře kompas,ale ten výškoměr třeba má veliké tolerance a prý mu poradili,že to má pořád kalibrovat na místech se známou nadmořskou výškou.Říkal,že když začalo pršet,nadmořská výška se mění i o několik desítek metrů.Mnohem lepší je prý aplikace v mobilu,prý to funguje mnohem přesněji.Ale tam to asi bude spíš přes GPS,ne přes barometr.
Krom toho prý mají velikou spotřebu energie,když jsou tyhle funkce aktivní.Tuším,že říkal dva týdny,když si s tím hraje :)
Vesměs mě to odradilo,asi bych si teď koupil jen normální hodinky,ale zase třeba řízené rádiovým signálem.
Chtěl bych zdůraznit,že ty informace jsou z druhé ruky,nevím,do jaké míry jsou zkreslené nepříliš spokojeným majitelem :)
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/9/2006
Ano, je to tak, vejsku to prepocitava z tlaku, vyrobce na to upozrnuje a porad jsou to "jen" hodinky, neni to profesionalni pristroj, presto to docela dobre funguje... suunta obecne dost zerou, ale zase je mozne uzivatelsky vymenit baterii... ja mam radsi Casia Protreky, resp. vyssi radu G-shocku, rekl bych, ze splnuji vsechno, co zminoval Ivan v prvnim prispevku... akorat jsou nektery modely (relativne) dost velky... jinak doporucuji model Casio Rangeman
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/19/2014
Také si myslím, že tohle vlákno sem patří, pokud se tu mluví o botách, vybavení, jídle atd...už dávno to tu zdaleka není jen o nožích...

Já osobně používám hodinky Wenger a jsem s nimi moc spokojený. Jediný problém jsem měl na jedněch, které se mi zpožďovaly...ke konci záruky to vyřešila výměna strojku. Jinak vše Ok a k narozeninám jsem letos dostal náramek od Garminu s krokoměrem, odpočtem km atd.

Filipmed vložil tyto přílohy:
IMG_2957.JPG.jpg
IMG_2959.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/24/2011
Zdenek napsal:
Navrh at posoudi nekdo kompetentni. Osobne si myslim, ze se v kazde hospode nemusi cepovat stejne pivo.

Moderátor není kompetentní?

Jinak je mi to tedy jedno, rád se podívám a jdu dál... Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/3/2013
Už několit let odpočívaji Festiny v šuplíku, taky už nejdou, protože jsem pořídil Citizeny Pilot EcoDrive a téměř je nesundám, jsou lehoučký, odolný, přesný, v noci krásně čitelný a zatim cca 7let 100% spolehlivý, bezúdržbovýOk Kompas apod. na hodinkách nechci, jsem zvyklej na buzolu, funkcí maji několik a stejně neumim všechny používatHappy

Panchart vložil tyto přílohy:
Obraz1195.jpg.jpg

Dokud dejchám doufám
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/8/2012
Na www.chronomag.cz tak úzkoprsí nejsou, viz: http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/59709-no%C5%BEe/

Rovná daň je je kompromisně solidární (kdo víc vydělá, víc odvede), kdežto progresivní daň je jen zlodějina.
Závist je sestra vlastní neschopnosti.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/21/2011

Forum chonomag je spíš pro znalce hodinek.
Myslím, že by bylo dobré na knife.cz občas jen tak nezávazně pokecat o hodinkách z uživatelského pohledu.
Nože, hodinky, svítilny, střelné zbraně a outdoorové věci se hodně prolínají.
Tak bude asi celkem dost lidí, kteří mají více zájmů.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Na něco outdoorovějšího se teprve chystám, zatím si vystačím s obyčejnými Casio na běhání apod. Ale moje pravé EDC jsou tyhle Sinny... Asi tři roky jsem si na ně jen myslel, ale pak se objevily za výbornou cenu a bylo jasno. Prošly už asi čtyřma rukama, ale u mě definitivně zůstanou. Mám tenké zápěstí, velikostně jsou pro mě ideální a hlavně miluju ten jejich purismus Ok.

Tyler vložil tyto přílohy:
IMG_20160825_181912_042.jpg.jpg

"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Pokročilý
7 let mne každý kilometr v sedle motorky, i při jiných příležitostech, provázely tyhle Trasery P6504 Black Storm Pro. 200 metrů vodotěsnost, tritiové osvětlení, viditelné i v noci, skvěle sedí na ruce, vejdou se pod jakýkoliv rukáv. Na motorku je budu nosit dál, přesto bych si rád na další volnočasové aktivity koupil hodinky s více funkcemi...
Posláno:
Pokročilý
Kdysi jsem měl trochu excentrické Avocet Vertech Pilot - skvělé hodinky nabité funkcemi, včetně barometru, odhadu počasí, výškoměru, variometru. Kdykoliv jsem sedal do letadla, byly se mnou. Měly podobné funkce jako hodinky, po kterých teď pokukuji, "jen" neměly solární napájení a nebyly řízené rádiem... A pochopitelně, generačně byly přes 20 let pozadu.
V tuto chvíli váhám mezi Pro Treky PWR-6000 a novějšími PWR-6100...
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/6/2014
No slušně se to tady rozjíždí,
tak taky přihodím svoje orloje Infantry Seal za málo peněz
hodně muziky, fakt super odolný hodinky.
Ty hračky pohazený kolem mne taky hodně baví.

fíla vložil tyto přílohy:
20160825_192549.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/4/2016
Mne by sa vlákno o hodinkách páčilo aj tak veľa ludí fotí nôž s hodinkami no a ja svoje neodfotím aby ste sa mi nesmiali.Laugh
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/6/2008
Jdu kolem a nedá mi toHappy
Momentální rodinkaLaugh

juraj11 vložil tyto přílohy:
DSC_1302.JPG.jpg
_20160629_163310.JPG.jpg

Posláno:
Pokročilý
Juraj11 - Fortisy jsou moje značka, jako první jsem měl B42 Flieger Chronograph, v pominutí smyslů jsem je prodal ale stále si říkám, že je jednou zase budu mít. Dnes mám dvoje, vlastně troje, sice ne Chrona, ale kam je nosím, ho stejně nepotřebuju a líbí se mi jejich jednoduchost. Jsou 200 metrové, ale nějak mi to nedá se s nimi koupat ani je používat na outdoor... Mám B42 Official Cosmonauts, pak limitku Mars 500 ale největší radost mám ze 40 let starých plasťáků Fortis Eloga Flipper, jsou to automaty, tehdy, nikdo neví proč, je nosily velké celebrity.

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum