ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Volný Pokec 01/2017 - 08/2024 Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/23/2010
Karfik napsal:
To vypadá že Pospa cestuje časemLaugh

cestovat časem není problém Wink Wink

https://mapy.cz/zakladni?x=15.9547830&y=50.1790834&z=13&gallery=1&source=muni&id=2153&q=B%C4%9Ble%C4%8D%20nad%20Orlic%C3%AD

chybama se člověk učí- BLBEC VLASTNÍMA
hnz
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/5/2013
trošku jiná kovařina... https://www.facebook.com/CoolViPi/videos/242685402808987/
To video na svých FB strankách nasdílelo jizerkohorské technické muzeum http://www.muzeumjizerky.cz/
jehož navštěvu doporučuju všem klukům od 9 do 99 let
Hezkej den..
...A bude hůř...
P.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2005
Karfik napsal:
To vypadá že Pospa cestuje časemLaugh

Moc k smíchu mi to nepřipadá...Neutral
Dovolil bych si ocitovat z oficiálních materiálů tzv. Konzervativní strany: "Před 27 lety jsme se začali zbavovat toho, co více než čtyřicet let komunistického režimu dusilo naše osudy, ničilo hospodářství, přírodu, památky, kulturu, vedlo nás k zaostalosti. S nadšením jsme svrhli totalitní režim a nadechli se svobody. Zbavili jsme se sovětských okupantů, Varšavské smlouvy i RVHP a stali jsme se součástí demokratického světa a jeho struktur, NATO a Evropské unie."
Pospa jen zaychytil, jak to u nás po těch 27 letech světlých zítřků vypadá... Je to delší období, než trvala 1.čs. republika...Confused
Ale nechci být pesimistou, pokrok tu jistě je - na okrajích našeho městečka máme krásné nové cedule, kromě kamer náš klidný spánek střeží mimo PČR navíc ještě Městská policie a okna nádražní budovy jsou vkusně zamřížována. Původní litinové sloupy z 19. stol. byly během "rekonstrukce" nahrazeny železnými trubkami + podhledy z dřevotřísky...

P. vložil tyto přílohy:
Pic_1.jpg.jpg
Pic_2.jpg.jpg
Pic_3.jpg.jpg

Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
Dovolím si vložit odkaz na web hostince z POSPOVI fotky

http://pivovaruhusku.webnode.cz/

Doporučuji fotogalerii, hostinec má i svůj minipivovar a pivo tam pomáhá vařit tatík mýho kámoše. Fasáda majitele evidentně nezajímá.....
Jinak oblast je zrovna dobrým příkladem pro srovnání doby pětiletek a současnosti.
V lese nedaleko 3-4 km byla za totálu letecká střelnice a občas v okolí skončila nějaká ta cvičná betonová bomba na zahrádce (chodili jsme tam s tatínkem na houby).
Bydlel jsem tenkrát na kraji Hradce v 11. patře a měli jsme okna otočený zrovna na ty lesy. Dodneška si pamatuju ten děs když pilot někdy prorazil zvukovou bariéru tak, že rána která se ozvala nám rozkmitala všecky okna. No letecká střelnice cca 8 km za městem byla prostě bezva. Když jsem byl větší byl jsem v klidu neb jsem měl z první ruky, že imperialistům se ubráníme.
Dneska je v lese pohádková stezka pro děti, obrovský dřevěný a lanový hradiště pro děti, spousta cyklostezek s občerstvením, bruslařská dráha - no jít se tam nedá zaseLaugh tohle mě úplně nebere, ale spousta dětí z Hradce se zas díky tomu dostane do lesa
Ovšem proměna za těch pár let je pro mne jako rodilého hradečáka obrovská.
A ještě k tý hospě pamatuju jako dítě, zahuleno k jídlu prakticky nic, nakejslá červená limonáda z toho pulitru otřenyho kyslým hadrem vymáchaným v takovým tom škopku s přepadem (paměťníci znajíLaugh )
Před Vánocema jsme tam s malým a známejma chodili na nedělní obědy se spec. Adventním menu a večír se sousedem na večer s ochutnávkou karibskejch rumů. Nekuřácký samozřejmě.
No propast nemůže bejt širší......
Jarda

Edit, jinak samozřejmě v padesátých letech byl hostinec a hospodářství rudým šmejdem Huškům ukraden bez tý malý 40-ti letý epizody by možná i ta fasáda byla
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Štamgast
Jsem netušil, že rozpoutám takovou debatu. Jsem jen dal EMovi fotku s nápisem hostinec.
Jinak tu zaplivanou zahulenou putiku za totáče pamatuju taky. Že dnes nemají opravenou fasádu bych neřešil. Myslím, že po revoluci opravená jednou byla. Nejde vše najednou. Na Cara se tam dnes rád stavím a je to tam o 1000 % lepší než za totáče.
Na bombák jsme chodili krást šňůry od cvičných bomb. Pamatuju, jak se točily 21 nad naším městečkem, když nalítávaly okruh. S bariérou zvuku zi tenkrát nikdo moc hlavu nelámal. Když se přes kopec nad barákem objevil roj ověšenejch Mi24, byl to taky hukot.
Kolem bombáku byly všude po lese hilzny. Některý zeseknutý do půlky ve stromech. Dost jich bylo těsně u silnice.

A nikdo si tenkrát na nic nestěžova(nemohl)l.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...mě se ta fotka líbí celá nejen ta hospa,tady v sudetech by na štítech byly úplně jiný jména...líběj se mi třeba i ty kamený schody páč mě to připomělo,že jako smradi jsme se na schodech scházeli...buď před kostelem nebo před sámoškou...na schodech jsme proseděli hodiny než jsme vymysleli další průser...spousta toho dostalo naprdel,nejen hospody,velkej hnus jsou třeba dnešní nádraží..ale co už.Nedávno dávali "vacátka" a tam běhal po nádraží pikolík a nabízel do vlaku "horký párky... pivo" to prostě bylo milý no...

EM vložil tyto přílohy:
nadrazi.jpg
DSC_6119.JPG.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
P.
Posláno:

Štamgast
Pospa napsal:
Kolem bombáku byly všude po lese hilzny. Některý zeseknutý do půlky ve stromech. Dost jich bylo těsně u silnice.

Stejně je zajímavé, jak se ty vzpomínky a zážitky liší.Happy Nemám leteckou střelnici od baráku 8km, ale vzdušnou čarou 12km. Za posledních cca 30 let ji mám prochozenou celou a na hilznu zaseklou ve stromě jsem nikdy nenarazil.Neutral Kdyby se mi to povedlo, určitě bych ten kus kmene "vypreparoval" jako raritu.Cool Poslední střelby z L-39, L-159, Gripenů a Mi-24 u nás byly v roce 2011.

P. vložil tyto přílohy:
PIC_1.jpg.jpg
PIC_2.jpg.jpg
PIC_3.jpg.jpg
PIC_4.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Jo pikolík na nádraží, o muselo bejt fajn. Pamatuju těsně po totáči, když jsme jezdili na vandry, křižovaly vlaky tiším v Libuni. Vyběhl jsem z vlaku koupit limču. Nádražní putika měla výdejní okénko na peron. Vystál jsem frontu a bujná hospodká "co i dáš? 3 limči. Velký nebo malý? Velký. Točený nebo lahvový? Točený. Červenou nebo žlutou? Červenou. S sebou nebo tady? S sebou. Teplou nebo studenou? Studenou. Voskovej kelímek nebo plast? Voskovej...."
A vlak byl v prdeli...Grin

Jinak myslím lepší oprejskaná fasáda, než oplácat polystyrenem, zničit ozdobné fasádní prvky, krásný špaletový okna vyměnit za plastový jednokřídlý hnusy, A udělat z toho hnusnou kostku. A nebo naopak podnikatelský baroko Sad

P.- ty fotky mě vrátily do mládí Happy . Ta hilzna ve stromě byla tenkrát docela vysoko. Někde bych měl mít fotku, ještě na filmu. Nenašel jsem, tak jiná Grin

Pospa vložil tyto přílohy:
10247333_813036108725791_7871096744887829227_n.jpg

P.
Posláno:

Štamgast
Pospa napsal:
Nenašel jsem, tak jiná Grin

Ok Happy

Fotky létajících aparátů jsou právě z toho posledního roku - 2011

P. vložil tyto přílohy:
CP_100.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
..............Happy

Jurajm vložil tyto přílohy:
dama_pro_dlouhe_zimni_vecery.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/14/2012
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/11/2009
Taky jedna dobrá hra do hospody Happy

vakovlk vložil tyto přílohy:
nová_hra_pro_chlapy.jpg

Za všechno si můžu sám
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
...moc pěkný album obrázků pana Poláka z libereckýho arktickýho kosmodromu...Ok
http://impp.rajce.idnes.cz/Dopoledni_Jested_i_s_dronem_18.1.2017/
"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Něco pro micináře...

Dušan vložil tyto přílohy:
IMG_2161.JPG.jpg
IMG_2162.JPG.jpg
IMG_2170.JPG.jpg

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Je ŽIVEJ?

Wink takovej MODEL Ok
POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/29/2009
Božííííí šelma,to já můžu Laugh Ok
Kontakt pouze email,PM ne.Děkuji
Mat
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/3/2006
Tak já z dovolením taky

Mat vložil tyto přílohy:
IMG_2455.JPG.jpg
IMG_2437.JPG.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012

Jurajm vložil tyto přílohy:
boty.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/2/2008
Někdy mám taky pocit, že není živej, abych vzápětí zjistil, že mě má na háku. Holt micík no...Happy
Tohle bylo navečer po lehké rekonstrukci pokojíčku. Volná police (ne že by mu nějak vadilo když je plná krámů) a šup na ní. Tahle je asi metr od stropu, přes další dvě na ní hupsnul. Holt instinkty. Je krásný ho při tom sledovat. Někdy si říkám, že to nedá...šup, ladně propluje...jakoby se opřel při skoku o něco co tam vlastně není...

Ale koukám, že ty další dva tady jsou taky pěkný vostroňové.Grin

Carpe diem quam minimum credula postero
Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 1/4/2017
Tak aby tady jen psi a kočičáci. Jmenuji se Erwín a vážím 8kg, na fotce hromadné fotce jsem ještě juniorHappy

Karfik vložil tyto přílohy:
IMG_1963.JPG.jpg
IMG_1973.JPG.jpg
IMG_1974.JPG.jpg

Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum