ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Jaký nůž nebo nože máte právě u sebe ? - IV. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/28/2011
Zatim ji mám pár dní, tak nic definitivního. Čepel je o dost kratší proti PM2. No i tak dostačuje na běžné městské použití. Pro přípravu jidla byla pohodlnější dvojka. Tam sla houska jednim tahem. Zatim se seznamujeme. Mě vyhovuje lepší poměr čepele vs ručky.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/29/2007
Ach jo, to je mi zase debata. V kapse mám krysu (RAT-1), ta je z Taiwanu, Taiwan je čínská provincie. Mám tedy číňana. Laugh Co takhle otočit list? Vždyť i většina zařízení, jejichž pomocí tu plkáme je z Číny. Buď celé, nebo částečně.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/26/2012
Sice som si povedal, ze uz budem drzat chrap, ale sak toto sa neda tvl...
Cajna made mam ponozky, trenky, tricka, dokonca aj Fjällräven handry priamo od autorizovaneho predajcu su vyrobene v Cine. Komponenty vo veskerej elektronike co doma mam su z Ciny.
Mam Reate Storm Flipper, mam Rike 1507s, mam 4 noze od Custom Knife Factory, co je zas len Cina. Jednoducho Cina kam pozriem, a nemam s tym najmensi problem...

Stale tu vsak "zopar" jedincov nechape, resp. nechce chapat, co sa na predoslych par stranach rozoberalo! Shocked

A to, ze volam po zasiahnuti "vyssej moci" vychadza z mojho presvedcenia a z faktu, ze knife.cz je sukromny projekt, teda pravidla si urcuju ludia priamo angazovani, majitelia/moderatori...
Byt to moj server, tak prezentaciu fejkovych nozov a inych designovych vykradaciek, tak ako v poslednej dobe mozem sledovat, tu rapidne zosekam! Beating ...nijakym sposobom to noziarsku komunitu neobohacuje a bodka! Hladanie argumentov ako si fejk na noziarskom fore obhajit je proste bohapusta chujovina od zakladu! A netahajte sem prosim vyrazy ako "tolerancia" a podobne, ja som tolerantny az az, no co je vela, to je vela...
Make peace, not war.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/8/2010
Michal.Vl napsal:
MRBLUE napsal:
Dnes mi robil doprovod Lion Steel TM-1
Tahle kudla se mi docela líbí(dost) ale v mém případě by byla -micarta a bez černění čepele .Jestli to půjde hoď nějaký ten poznatek o řezivosti, pocitu jistoty při silovém řezání pohodlí úchopu..... možná nebudu sám koho by to zajímalo.DíkHappy

Mne sa tiez viac pacil bez cernenia, len v dobe ked som noz kupoval tak bol dostupny len cerneny.
Konstrukcia noza je super. Micartovy monoblok ma super strukturu a je kvalitne urobeny, cepel je sumerna. Backlock drzi vyborne a nema ziadne vole. Cepel aj fest dotiahnuta chodi na loziskach lahucko. Nozik je velmi prijemny a neni mu co vytknut.
Co sa zataze tyka, tak to neviem povedat, ja vreckove noze nejako nezatazujem. V kazdom aute aj v kazdom bagli nosim aj pevny noz a svajciarak. Takze hlavna zataz je orezavanie cigar, rozrezavanie obalov v potravinach a obcas pomoc s jedlom. Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/11/2009
MRBLUE-DíkHappy
To se nám to hoduje, když nám lidi půjčujou peníze . . .
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/14/2015
Ach kde jsou ty casy, kdy jsem se do tohohle vlakna chodil koukat na pekny kudly a co se komu libi...ted jsou tu jen samy plky Sad
Makej na sobě tak dlouho, dokud se tvoje vzory nestanou tvými soupeři!
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
pekony napsal:
Zatim ji mám pár dní, tak nic definitivního. Čepel je o dost kratší proti PM2. No i tak dostačuje na běžné městské použití. Pro přípravu jidla byla pohodlnější dvojka. Tam sla houska jednim tahem. Zatim se seznamujeme. Mě vyhovuje lepší poměr čepele vs ručky.

Vidíš, a přitom poměr délky čepele a délky ostří vůči délce zavřeného nože je u Para 3 ještě o cca 3% horší než u PM2, a ani u té není zrovna dobrej Wink. A k tomu má čepel ještě o 0.3 mm tlustší... No, ale musím přiznat, že se mi docela líbí mrGreen. Ale co Sage 5, hm?
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/28/2014
wajgy napsal:
Ach kde jsou ty casy, kdy jsem se do tohohle vlakna chodil koukat na pekny kudly a co se komu libi...ted jsou tu jen samy plky Sad

řikal jsem si nedávto přesně to co ty, jen plky jsem nehradil ostřejšim výrazem....
Když se kácí pes, tak lítaji řízky.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 9/7/2012
EM napsal:
...dyť máte platformu kde to jede tím "správným" směrem,nikdo se tam do vás nesere a mňamka jedna vedle druhý...taky je tam dost filosofie a úvah,bez kterých by to tady určitě mohlo dál zůstat...
https://www.cinskenoze.cz/index.php
To že to "menu" je nazvaný podle konkrétních nožů,autorů,fabrik a přitom to s nima nemá nic společnýho je právě ta sračka,která se někomu ekluje a někomu voní...proč ty elaborátyOh No když mám u sebe todlencto dám fotku todlenctoho,...je mi buřt že je to levárna tak holt jsem takovej týpek no...kolik toho proteklo inzercí (přestože se to jakože nesmí) je ale jiná píseň resp. prasárna

Čekal jsem, kdy nás Vy slovutní inkvizitóři objevíte Beating
Kolega Teraphosa dostal doživotní ban na knife jen za to, že toto "naše forum" vytvořil a dal si na něj odkaz do podpisu. Místo abyste byli rádi, že chceme příznivce Číny přešoupnout jinam, aby Vám to tu neplevelili red face
Ironií je, že jeho poslední tři nože jsou zrovna originály, protože už Čína není co bývala a zdražuje natolik, že to ztrácí na významu. A největší smysl dávají začínajícím klukům právě lacné Ganza.

jendach napsal:
No vida! Pojdme jim tam taky plevelit a cpat fotky nasich "predrazenych originalu" Laugh

Klidně přijďte, jste zváni, atmosféra je u nás rozhodně poklidnější Grin

papen napsal:
Tak ked to chlapcov bavi , nekazme im zabavu, ved my sme ty sprosti ludia co kupuju drahe noze a oni s tym dokazali vydrbat....) krasne zbierky a nazory na ne ,gratulujem....

Díky, taky se Vám tu nesnažíme kazit zábavu, většinu Vašich nožů obdivujeme, ale nekoupíme si je, protože jsme tomu nepřiřadili takovou prioritu. Ano, je to ostuda, ale je to tak, mít deset Sebenz po 30 litrech je prostě pro nás nepochopitelné a v tomto se občas pod vousy zasmějeme zase Vám Laugh
Ale s úctou, respektem, a někdy nepochopením, viz ony priority. Mockrát jsem sem chtěl napsat svůj názor na klony/origoše, protože jsem se před lety rozhodoval, kterou cestou se vydat.
Mě prostě nůž za víc jak pět litrů pálil v kapse a musel z domu, protože pro mou prioritu nesplňoval poměr cena/výkon. Kdyby mi z výplaty zbývalo co měsíc pár desítek tisíc, asi by to tak nebylo. Ale je a hypotéka do důchodu je krutá.
No a pak už je to jen o tom, přepnout si v hlavě to vadí/nevadí, myslím pirátění a klonování.
A to můžeme srovnat i se softwarem, ty tábory jsou stejné.

Takže na závěr - my nemovití Vám ty Vaše drahé kousky přejeme a občas závidíme, každopádně se rádi kocháme, když se někde pochlubíte a děláme si tak často představu, jaký nůž by se nám mohl v budoucnu líbit. A je nám fuk, jestli si někdy koupíme jeho vydařený klon/repliku, a nebráníme se při rozumné ceně klidně si koupit jeho (použitý) origoš. A nad tím se pak zase radujeme na "našem fejkovém fóru" mrGreen
Tak nás prosím tolerujte, nic víc po Vás nechceme Admire Happy
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014

Tibb vložil tyto přílohy:
IMG_20170316_141712.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/16/2015
Nálezový stav Happy

pirát Janes vložil tyto přílohy:
2016_01_05_4009.jpg.jpg

Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní......
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/28/2008
Sličná Mirijota

hanes vložil tyto přílohy:
P1310808.JPG.jpg

POKUD MÁTE DOTAZ, PIŠTE NA MAIL!
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 2/27/2014
to WEINY
Zajímalo by mě kdo z fejkistů by si nechal dobrovolně dát fejkový zubní implantát, srdeční chlopeň (a věřím tomu, že existují) nebo si koupil byt na hypotéku z fejkových cihel?

Když jsem si chtěl koupit nový potápky, tak místo abych si koupil všemožné customy, variace, apod. na rolex, tak jsem si pořídil obyčejný levný seika, který mají svůj vlastní dizajn. Prostě nekoupím si hodinky, které jsou ala rolex. Absolutně rozumím otázce peněz, a také nejsem z těch, kteří by chtěli rozhazovat (když se ale podívám na výše uvedený postnutý obrázek počtů ks v šuplíku-tak za utracenou sumu celkem jde pořídit kvalita).
Myslím, že i v nabídce nožů jsou ale notoricky profláklé kousky, které nejsou žádným fejkem a nikoho finančně nezruinují.

Pardon, ale radovat, že jsem výhodně za pár babek pořídil fejk úspěšného nože, je jako sex s gumovou figurínou. Nejlepší poměr cena/výkon.

AAA
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/10/2012
Už cítim jar vo vzduchu ;)

AAA vložil tyto přílohy:
20170317_094208.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 6/11/2011
Tibb napsal:
to WEINY
Zajímalo by mě kdo z fejkistů by si nechal dobrovolně dát fejkový zubní implantát, srdeční chlopeň (a věřím tomu, že existují) nebo si koupil byt na hypotéku z fejkových cihel?

No asi nikdo. Nicméně možná by měl na výběr z více produktů naprosto stejného tvaru a podobných vlastností (klonů) od více ověřených výrobců, jako je tomu v případě nože Firebird 759, který má na sobě zřetelné označení výrobce a kvůli kterému se tu zase někteří začali hystericky projevovat.

Pokud ovšem tvoje srdeční chlopeň nemá tvar např. kuřecího stehna, který by si mohl nechat patentovat jediný výrobce.
EM
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2008
Weiny napsal:
[quote=EM]...
Čekal jsem, kdy nás Vy slovutní inkvizitóři objevíte Beating ... Tak nás prosím tolerujte, nic víc po Vás nechceme Admire Happy

...co to plácáš bambulo o inkvizici Oh No já ti nikde v ničem nebráním...trošku si to tam překontroluj kdo si mlaskne u vás v šuntárně a zároveň i tady...skoro bych si typnul kdo spustil hned alarm,že tady plesání nad chibenzou nějak slábne Laugh
Jinak za pokus prodat kopii za cenu originálu by pochvala být neměla...a tolerance pokusu je to samý jako ten podfuk samotnej.Já se tolerance od tebe dovolávat nebudu a když mám něco za sračku řeknu že to je sračka.Přijde mi to pořád rovnější než když se ve slově "kurva,prdel,nasrat" vynechá písmeno a tím se to jako osladí do tolerovatelný podoby...
Mám myslím dost nožů z číny a "za babku" akorát mě vyhovuje že to ukradený "erko" v kroužku prostě nemaj no...

EM vložil tyto přílohy:
DSC_2780.jpg.jpg

"Nu, tu máš, poutníče, milý ten svět, na nějžs se podívati žádostiv byl."
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 1/23/2014
Chalani uklinite sa, myslim uz tu boli prezentovane oba nazory dostatočne a nehajte na moderatorov ako sa s tym popasuju.Happy Happy
Mne priniesla kamoska z meriky spyderco pacific salt cca tusim 80e. Objednaval som z BladeHQ. Spyderko bez vole(dost som sa cudoval mozno je to tesnením pre potapanie) centrovane a celkom slusne nabrusene,som prekvapeny Shocked . 80e za origo, takze som z toho neumrel Grin a celkom slusny noz do nehostinnych vlhkych morských podmienok.

Peter611 vložil tyto přílohy:
20170317_110528.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/26/2012
to Pekony: Veľmi pekne. Celkom nad ním uvažujem. Proporčne sa mi páči viac ako PM2. Hlavne ma čepeľ na celú šírku a nie ten nezmyselný "zub" za choilom. Trochu sa obavám či nebude už trochu malá. Ale keď bude v S110V bude sa odolávať ťažšie Grin

Aby som nebol úplne off topic. Dnes mám len Cybertool. Manixa som ráno v zhone zabudol domaCry

Igi964 vložil tyto přílohy:
WP_20170317_11_49_25_Pro.jpg.jpg

Always look on the bright side of life...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/12/2011
Igi964 napsal:
Proporčne sa mi páči viac ako PM2. Hlavne ma čepeľ na celú šírku a nie ten nezmyselný "zub" za choilom.

Jakej zub? Já nic takového na PM2 nemám Cry

Powerslave vložil tyto přílohy:
P1030717.jpg.jpg

And in my last hour,
I'm a slave to the power of death.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Tyler napsal:

Vidíš, a přitom poměr délky čepele a délky ostří vůči délce zavřeného nože je u Para 3 ještě o cca 3% horší než u PM2, a ani u té není zrovna dobrej Wink. A k tomu má čepel ještě o 0.3 mm tlustší... No, ale musím přiznat, že se mi docela líbí mrGreen. Ale co Sage 5, hm?

S číslama na mě nechoď. To musí být ten správný feeling. :D
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum