ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 10/5/2005
Typnu žes původně kalil do "vyjetého motorového oleje" je to tak?Wink
Neposílejte mi prosím PM,ale mejly.Na PM nereaguji z důvodu rozstrkané korespondence.Díky L
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Ládes napsal:
Typnu žes původně kalil do "vyjetého motorového oleje" je to tak?Wink

ne, do čisté hydrauliky, tuším že HM 32 nebo 46, teď přesně nevím.....
otec to vyšašil s nějakým týpkem ze zrušené kalírny, že prý se do toho normálně kalilo, ale satanví jestli je to pravda.....
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/7/2008
Zdravím páni
Je nejaká tabulka toho nového značenia ocele. Mám na mysli nejaký prehľadný systém podľa ktorého pochopím systém tak ako u starého číslovania. Napr. trieda 17 či 19
Dík
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/7/2010
Gofi napsal:
Zdravím páni
Je nejaká tabulka toho nového značenia ocele. Mám na mysli nejaký prehľadný systém podľa ktorého pochopím systém tak ako u starého číslovania. Napr. trieda 17 či 19
Dík
Happy

Gofi, tohle jsi asi nemyslel co? https://e-konstrukter.cz/prakticka-informace/prevodni-tabulka-znaceni-oceli

Jestli to není úplně "vono", tak se omlouvám red face
Posláno:

Štamgast
Bohužiaľ nie takú tabulku som našiel. Ja by som rád pochopil systém. V starom systéme pozriem na číslo 11 ××× viem že je to konštrukčná oceľ.
To som myslel.
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2011
Myslíš jako toto? https://www.vutbr.cz/www_base/zav_prace_soubor_verejne.php?file_id=16640
Kdo všude byl, všechno zná a ví, jak končí každý den, ten chodí po světě bez radosti a bez naděje. (M. N.)
Posláno:

Štamgast
Gofi napsal:
Bohužiaľ nie takú tabulku som našiel. Ja by som rád pochopil systém. V starom systéme pozriem na číslo 11 ××× viem že je to konštrukčná oceľ.
To som myslel.
Happy

Gofi, prepáč red face . Ještě jsem to nevzdal... hledám, stále hledám. Když tak podám info. I když hledat dnes v něčem systém, no nevím, nevím Laugh Laugh Laugh
Posláno:

Štamgast
Človíčku Gofi,
zatím jsem nenarazil na "něco pořádného", takového srovnávacího NoNoNo formou tabulky (např 19xxx "se teď jmenuje 49xxx xx) nebo BB xxx ... atd....) Ale je docela možný, co možný - je jistý že jsem PACO a prostě to jen neumím najít red face Ale nevzdávám to NoNoNo
Tohleto je taky "na prd" co? To je vlastně jen postaru co?
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99%C3%ADdy_oceli
Gofi - "tohleto" už jedině Surg Ok Mě to hlava nebere red face
Posláno:

Štamgast
Penzista napsal:
Človíčku Gofi,
zatím jsem nenarazil na "něco pořádného", takového srovnávacího NoNoNo formou tabulky (např 19xxx "se teď jmenuje 49xxx xx) nebo BB xxx ... atd....) Ale je docela možný, co možný - je jistý že jsem PACO a prostě to jen neumím najít red face Ale nevzdávám to NoNoNo
Tohleto je taky "na prd" co? To je vlastně jen postaru co?
https://cs.wikipedia.org/wiki/T%C5%99%C3%ADdy_oceli
Gofi - "tohleto" už jedině Surg Ok Mě to hlava nebere red face

Neprepínaj svoje sily v tomto teple priateľu.Grin Asi som stará škola, vyučený strojár starý systém som som pochopil. No tento mi nejde do hlavy.
Happy
Posláno:

Štamgast

Toto som nemohl nájsť. Ďakujem veľmo pekne.Grin Applause
Happy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
Ahoj,

už jsem to psal do jiného vlákna, ale nějak to zapadlo.
Zkusím to pro jistotu ještě tady, omlouvám se tedy za duplicitu:

Rád bych novou střenku na Esee Zancudo. Mám model s nylonovou střenkou, v té je pro zpevnění zapuštěný nerezový plátek. Model se střenkou z CF střenku vypodloženou nemá. Pokud bych dělal novou střenku z pertinaxu, unesl by tenhle materiál konstrukci bez podložení? Nebo je lepší tam to lůžko vyfrézovat?

Díky Happy Ok
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/19/2008
Luděk napsal:
Ahoj,

už jsem to psal do jiného vlákna, ale nějak to zapadlo.
Zkusím to pro jistotu ještě tady, omlouvám se tedy za duplicitu:

Rád bych novou střenku na Esee Zancudo. Mám model s nylonovou střenkou, v té je pro zpevnění zapuštěný nerezový plátek. Model se střenkou z CF střenku vypodloženou nemá. Pokud bych dělal novou střenku z pertinaxu, unesl by tenhle materiál konstrukci bez podložení? Nebo je lepší tam to lůžko vyfrézovat?

Díky Happy Ok

Ahoj.
Dúfam že táto moja rada Ti bude stačiť Wink
Pertinax je dosť húževnatý materiál čo vydrží aj väčšie zátaže takže podla mňa tam to lôžko nebude treba vyfrézovať.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 7/14/2011
Zdravím pánove
mám takovej dotaz byl by někdo ochotny mi zrepasovat/zrestaurovat stary mikov fixír? šlo by o vyčištění, rozebraní, nabroušeni a idealně i nove střenky z parohu ten bych dodal nemám na to zkušenosti ani možnosti a mám k tomu noži silnou citovou vazbu.
Kdyby se kdokoli našel mohl by mi prosím napsat na mail: gunnery@centrum.cz
doufám že je to v dobrém vlákně a díky za každou reakci.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
To je cenově dost nesmysl pokud si to neuděláš sám, spíš si kup novej a vytvoř si další citovou vazbu.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 4/25/2013
lacike: Díky!Ok

Devi: krásnou předělávku nedávno dělal Opeth, navíc s perfektní čepelkou - KLIK. Zkus ho kontaktovat Happy
Posláno:

Pozorovatel
Meiming napsal:
To je cenově dost nesmysl pokud si to neuděláš sám, spíš si kup novej a vytvoř si další citovou vazbu.

Jasně jsem si toho vědom ale je to kudla se kterou muj děda odlovil a vyvrhl několik set kusu zvěřě prostě je mi ho líto :) mam i jiny novy fixíry ale vůči tomuhle jsou pro mě bezcenný proto zjišťuju co by mě stalo ho dat aspoň trochu do pucu
Posláno:

Pozorovatel

Devi: krásnou předělávku nedávno dělal Opeth, navíc s perfektní čepelkou - KLIK. Zkus ho kontaktovat Happy [/quote]

Děkuju mrknu na to a zkusím mu napsat :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Devi napsal:
Meiming napsal:

Jasně jsem si toho vědom ale je to kudla se kterou muj děda odlovil a vyvrhl několik set kusu zvěřě prostě je mi ho líto :) mam i jiny novy fixíry ale vůči tomuhle jsou pro mě bezcenný proto zjišťuju co by mě stalo ho dat aspoň trochu do pucu

Su veci ktore sa nemeraju "chechtakami" a mam pocit že toto je ten pripadOk Vspomienka na niekoho koho si mal- maš rad sa (To je cenově dost nesmysl) sa takto nemerajju. Chod do toho!!!
Posláno:

Pozorovatel
Motorkar napsal:
Devi napsal:
Meiming napsal:

Su veci ktore sa nemeraju "chechtakami" a mam pocit že toto je ten pripadOk Vspomienka na niekoho koho si mal- maš rad sa (To je cenově dost nesmysl) sa takto nemerajju. Chod do toho!!!

Je to přesně jak říkaš Wink díky
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Pokud bys tam chtěl i novou čepelku krom nových střenek tak ti už moc originálního materiálu nezbude, pokud k noži máš nějaké vzpomínky tak ho nech jak je jinak už to nebude ten nůž ale jiný nůž,(můžeš dát staré střenky a čepel a do nového nože a z něj vzít ty nové a dát je do starého, budeš tak mít dva nože po dědečkovi?) dřív nebo později nůž stejně opotřebuješ nebo ztratíš, tak jestli je to památeční věc dej jí do na poličku, v muzeu taky nedávají meči po předcích novou čepel a rukojeť a nejdou s ním do bitvy ale udělají kopii a originál se oprašuje za sklem. je to takhle napsané pochopitelněji?

Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum