ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Prosba k nožířům Možnosti
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 7/14/2011
Meiming napsal:
Pokud bys tam chtěl i novou čepelku krom nových střenek tak ti už moc originálního materiálu nezbude, pokud k noži máš nějaké vzpomínky tak ho nech jak je jinak už to nebude ten nůž ale jiný nůž,(můžeš dát staré střenky a čepel a do nového nože a z něj vzít ty nové a dát je do starého, budeš tak mít dva nože po dědečkovi?) dřív nebo později nůž stejně opotřebuješ nebo ztratíš, tak jestli je to památeční věc dej jí do na poličku, v muzeu taky nedávají meči po předcích novou čepel a rukojeť a nejdou s ním do bitvy ale udělají kopii a originál se oprašuje za sklem. je to takhle napsané pochopitelněji?

Já chápu jak to myslíš proto taky želízka chci zachovat všechny pokud to bude možne jde mi hlavně o to vyčistění spasovaní a výměnu střenek za pravý paroh ne ten plast co je tam teď psal jsem zatím opethovy tak uvidim co mi řekne pokud by někdo věděl ještě o někom dalším kdo by na to měl chuť a náladu budu rád za rady a kontakty pokud bych se třeba s opethem nedomluvil
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/15/2008
Pozdravujem!

Strhol sa mi závit na stredovom čape tohto noža- tym je nepouzžitelný. Nenasiel by sa niekto, kto by mi pomohol zohnat ten stredovy cap, pripadne aj nejake lepsie prilozky?

Dakujem!

fremen vložil tyto přílohy:
d056b887_7b73_4b35_8660_de9ee0ef6ace.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/1/2011
Ahoj mistři nožíři,
nedokážu to posoudit, tak se ptám. Šlo by nanést DLC na čepel Spyderco Military CPM S110V s deklarovanou tvrdostí 64 HRC bez fatálního poklesu tvrdosti? Nedokážu z hlavy zkombinovat popouštěcí teploty CPM S110V v tvrdosti 64HRC, nanášecí teploty povlakování DLC a její eventuelní vliv na případný pokles tvrdosti. Děkuji předem za názor.
Luboš
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/9/2012
Úplně v pohodě, nebude to mít na čepel negativní vliv.
KONTAKT JEN MAILEM!!!!!!!! na PM nebudu více reagovat.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/4/2009
nevím, kam to prdnout, zkouším sem - potřebuju vyrobit jednoduché kožené pouzdro na pevný kudel....bez poutka

prosím o tipy na výrobce

díky
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/30/2006
gurtu napsal:
nevím, kam to prdnout, zkouším sem - potřebuju vyrobit jednoduché kožené pouzdro na pevný kudel....bez poutka

prosím o tipy na výrobce

díky

Máš email
Jirka factory
chceš můj nůž tak pisni na e-mail
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/27/2014
Zdravim, nenasel by se nekdo kdo by dokazal vyrobit back lock k Endure? Nebo nevali se nekomu doma?
Zlomil jsem cepel, (ja vul...☹️)koupil zde na foru cepel endura s emersonem a bohuzel nepasuje s mou endurou a jeste jsem to doje... pokusem o upravu pilnikem...🤨
Dekuji
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/11/2006
Dangrud napsal:
Zdravim, nenasel by se nekdo kdo by dokazal vyrobit back lock k Endure? Nebo nevali se nekomu doma?
Zlomil jsem cepel, (ja vul...☹️)koupil zde na foru cepel endura s emersonem a bohuzel nepasuje s mou endurou a jeste jsem to doje... pokusem o upravu pilnikem...🤨
Dekuji

Zkus kontaktovat přímo Spyderco. Napiš jim konkrétní model nože, jaký máš, že ti praskla pojistka a zda nemají nějaký řešení.

Gerber mi takhle bez jakýchkoliv dotazů poslal zdarma nový klips po tom, co jsem ho někde z nože ztratil.
Netuším, zda bude mít Spyderco taky takový přístup, ale za dotaz nic nedáš.
Je to boj
Posláno:

Štamgast
Připojený: 9/7/2011
Já se obávám, že sestava čepel + pojistka je vždy jedinečná, protože se to spolu slícovává. Tudíž nepůjde sehnat "nějakou" pojistku a vrazit jí tam. Ve starém Spyderco vláknu psal Želva, že dával Spyderca spravovat jistému Petru Veselému z Příbrami. Tak se zkus obrátit na něj, příp. jestli sem dá přímo kontakt... V každém případě, ať to bude dělat kdokoliv, bude potřebovat mít ten nůž u sebe a slícovat to.
Kdo všude byl, všechno zná a ví, jak končí každý den, ten chodí po světě bez radosti a bez naděje. (M. N.)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 3/27/2014
Dekuji za rychle reakce, zkusim oslovit Želvu o kontakt. Uvidime zda se povede. Endury mam opravdu rad i pres ten jejich mirny vakl na backlocku 😀
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/23/2012
Páni mistři,

mám jednu velkou prosbu. Kolega by rád svému synovi (11 let) daroval od Ježíška zážitek. Klučina hltá vše o výrobě nožů, pravidelně sleduje pořad Z ohnivé výhně na History channel, zjišťuje si z čeho se a jak vyrábí kudly, aktuálně je přesvědčený že bude kovářem...

Jako dárek k vánocům by jeho táta chtěl zajistit klukovi možnost nahlédnout do kovárny na výrobu nože, ideálně si tu výrobu i osahat, úměrně věku klučiny pochopitelně.

Nenašel by se někdo, kdo by umožnil takový mikro kurz a pokud ano, tak za jakých podmínek??? V podstatě kdekoliv v ČR a časově dle dohody, kdy klučina by od Ježíška dostal něco jako poukaz a pak v průběhu roku by se podle časových možností domluvila samotná návštěva kovárny.

Díky za pomoc.

P.S. různé nabízené workshopy nožířů jsem na netu našel, podle popisu jsou spíš určené pro někoho, kdo je schopný celou kudlu pod vedením nožíře vyrobit. S jedenáctiletým klukem, byť zapáleným, je to jiné, proto volím spíš tuto formu individuální poptávky...
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/27/2009
Napada ma piatok sobota Lipava 2018 a na svoje si dojde aj otec (gulas gitara ohen.....)
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=38836&p=12
Teda ked sa s nikim nedohodnesWink
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/4/2017
Zdravím kolegové. Jsem zde na fóru nový. Rád bych zde našel nožíře na výrobu nože podobného například "Policejnímu noži Konol Aeternus". Díky za případné nabídky :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/16/2008
A co Ti brání oslovit přímo Konol knives a objednat si nůž u nich?
Zdá se Ti ta cena přepálená?
" a všichni tam nasávali jak tepláky hozený do potoka "
Hlavně nenápadně, jakože nic!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 5/30/2016
kasi napsal:
Páni mistři,

mám jednu velkou prosbu. Kolega by rád svému synovi (11 let) daroval od Ježíška zážitek. Klučina hltá vše o výrobě nožů, pravidelně sleduje pořad Z ohnivé výhně na History channel, zjišťuje si z čeho se a jak vyrábí kudly, aktuálně je přesvědčený že bude kovářem...

Jako dárek k vánocům by jeho táta chtěl zajistit klukovi možnost nahlédnout do kovárny na výrobu nože, ideálně si tu výrobu i osahat, úměrně věku klučiny pochopitelně.

Nenašel by se někdo, kdo by umožnil takový mikro kurz a pokud ano, tak za jakých podmínek??? V podstatě kdekoliv v ČR a časově dle dohody, kdy klučina by od Ježíška dostal něco jako poukaz a pak v průběhu roku by se podle časových možností domluvila samotná návštěva kovárny.

Díky za pomoc.

P.S. různé nabízené workshopy nožířů jsem na netu našel, podle popisu jsou spíš určené pro někoho, kdo je schopný celou kudlu pod vedením nožíře vyrobit. S jedenáctiletým klukem, byť zapáleným, je to jiné, proto volím spíš tuto formu individuální poptávky...

Ahoj, nechci a nemůžu za něj mluvit. Ale Ivan - Legionář se mnou o "historickém workshopu" ukázce kovářského řemesla úměrné věku žáka ZŠ mluvil (samozřejmě za splnění všech podmínek BOZP). Potíž (?) je v tom, že je v Mimoni. Já sám bych tam rád zajel se synem (7.třída) a ozřejmil mu nějaké postupy (mimochodem podobnou "výukovou" akci pro zájemce dělá i menší sklárna, která je při cestě. Tj. možná bys to mohl spojit a udělat jako rodinný výlet?)
Posláno:
Začátečník
Připojený: 12/4/2017
Raďas napsal:
A co Ti brání oslovit přímo Konol knives a objednat si nůž u nich?
Zdá se Ti ta cena přepálená?

Kdepak, cena je super, bohužel se mi ke Konolům nepovedlo dovolat ani dopsat (tzn telefon/e-mail/objednávka na Aeternus na webu) samozřejmě to může být náhoda a jiní tam třeba vesele kupují...Neutral
V neposlední řadě bych chtěl taky silnější čepel, Konol má tuším 3,5, chtěll bych 5 milimetrů.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 3/7/2014
Zdravím Vás, potřeboval bych prosím poradit, kde nakupujete magnesiové tyčinky na výrobu firesteelů. Já to dříve brával u číňana na ALI.EXP., ale nyní to tam již nemůžu najít. Máte prosím nejaký zdroj, kde se dají tyčinky pořídit za rozumnou cenu?

Děkuju.
Více na webu: kudlaodcerva.cz
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/21/2016
Červík napsal:
Zdravím Vás, potřeboval bych prosím poradit, kde nakupujete magnesiové tyčinky na výrobu firesteelů. Já to dříve brával u číňana na ALI.EXP., ale nyní to tam již nemůžu najít. Máte prosím nejaký zdroj, kde se dají tyčinky pořídit za rozumnou cenu?

Děkuju.

to by mě taky zajímalo, protože číňánek to přestal prodávat.....
nechápu proč, bývaly tam toho mraky....
Sapere Aude.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/15/2014
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 10/10/2017
Červík napsal:

Děkuju.

kupoval jsem vždy na Ebay - pošta zdarma
https://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=fire+steel&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xfiresteel+rod.TRS0&_nkw=firesteel+rod&_sacat=0
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum