ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/21/2006
Proč myslíš?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/19/2008
krtenek napsal:
Proč myslíš?

použitý materiál, spracovanie, dizajn.......len môj názor
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 4/21/2006
Čepel má jinou ocel, ručka titan.
Zpracování - už je někdo na živo porovnával?
Dizajn - subjektivní. Happy
Nechtěl jsem investovat do Sebenzy, tak jsem vybral ZT. ANV má čistší vzhled, přímé linie. Ale bude to chtít živé fotky nebo video.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/7/2013
lacike napsal:
krtenek napsal:
Dost se mi líbí Z300, škoda, že chybí rozměry. Shocked
Možná, že bych ho vyměnil za ZT0450.

Shocked ZT by som za toto nemenil NoNoNo

Svatá pravda rozumná řeč 👍
K vítězství zla úplně vystačí nečinnost dobrých lidí.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 7/17/2008
Tak jsem to nevydržel a kudlu taky trochu vyzkoušel.

Z100 v akci.

Klip pro skryté nošení je fajn. Kudla není vidět a s vyndaváním nože jsem neměl žádný problém. Sáhnu a mám ho, „zadrhávání“ v kapse jsem fakt nezaregistroval.

Když je kudla nová, tak chodí trochu z tuha. Mluvil jsem i s panem Němcem co je navrhoval a prý to tak mají jako záměr. Podle mého to není ideální stav, ale budiž.. kudla se rozchodí….

Kudla přišla pěkně ostrá, není problém se oholit.

Zátím jsem s ní říznul nějaký to dřívko, sváču a všelijaké obaly. Prostě běžný použití. Včera mi navíc kudla pomáhala na stavbě s krácením a začišťováním trubek plných bordelu.

Zatím stále holí.

Liner lock jsem taky musel zkusit. No a taky se mi ho povedlo zavřít sice asi až po třicátém úderu hřbetem nože do stolu, ale povedlo. Škoda. Ale když vezmu v potaz zamýšlené určení nože, tak mi ta výdrž pojistky přijde ok.

Nůž se zatím pěkně rozchodil a po všech těch "akcích" liner zapadá cca o 0,5 mm víc než původně, tak uvidím, jak si povede dál.

vpaca vložil tyto přílohy:
z100_klip.jpg.jpg
z100_1.jpg.jpg
z100_2.jpg.jpg
z100_3.jpg.jpg
z100_4.jpg.jpg
z100_5.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 12/4/2012
Video zde Z100. https://youtu.be/dut8PAJcC-o
knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/15/2014
Malé porovnání P200 s Ratkou a Companionem.
První dojmy. Nůž přišel slušně naostřený, ale holil až po přelíznutí na kůži s pastou.
Co se týče úchopu, tak mě chybí trochu objemu ručky pod prostředníčkem. Jinak do ruky nic neřeže, hrany jsou poctivě zaobleny Happy .

JirkaUH vložil tyto přílohy:
DSCF3144.jpg.jpg
DSCF3146.jpg.jpg
DSCF3148.jpg.jpg

Your knife - your life.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2013
Jenže ty máš tlapu jako medvěd, ruka bych to nenazval...
" Člověk ještě není dost dokonalý ani dost slušný, aby měl právo žít na něčem tak krásném, jako je Země. " K.Čapek
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016

Milan Matějka a P200 v koženém kabátku
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Niekto nejaké postrehy z P200 ako pevnom EDCčku?
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016
Wotan napsal:

Testuji, nosím, zatím jen spokojenost
Posláno:

Štamgast
PN napsal:
Wotan napsal:

Testuji, nosím, zatím jen spokojenost

Riešil si aj klips alebo ho nosíš na tom nilone? Na vintagewear majú aj tec- locky ale neviem ktorý tam bude sedieť najlepšie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/29/2016
Já osobně mám políčeno na P400 s kozenym pouzdrem. Tak asi budu muset zaúkolovat ježíška Laugh
Posláno:

Štamgast
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/11/2018
Moje osobni zkusenost k nozi ANV P200
Z vyroby reze jako dabel. Pouzdro vypada skvele. U nej se bojim toho prositi poutka az dovnitr kde nit odrhava rucka noze (ale nejsem odbornik - asi to vydrzi).
U noze jsem narazil u sebe na 2 chybky a napsal vyrobci zda jde o vlastnost serie nebo zda je to problem jen u me.
1) pretazeny vybrus do vybrani (da se prezit)
2) ryha v rucce (asi nedobrousena G10) to se asi da DODO ale uz mi to prijde ze se do toho nechci vrtat.

Drobnosti zamrzi, ale halt 1. serie asi no.

erik78 vložil tyto přílohy:
acn.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Tak nějak to sem asi patří....

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
https://www.ruske-noze.cz/zaviraci-noze/427-anv-z300-frame-lock-plain-edge-titanium.html

má někdo tento kousek? Ok
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
WuDan napsal:
https://www.ruske-noze.cz/zaviraci-noze/427-anv-z300-frame-lock-plain-edge-titanium.html

má někdo tento kousek? Ok

Grin asi těžko, přijímají se teprve předobjednávky, ještě je nemá ani ANV Grin
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
erik78 napsal:
Z vyroby reze jako dabel. Pouzdro vypada skvele. U nej se bojim toho prositi poutka az dovnitr kde nit odrhava rucka noze (ale nejsem odbornik - asi to vydrzi).
U noze jsem narazil u sebe na 2 chybky a napsal vyrobci zda jde o vlastnost serie nebo zda je to problem jen u me.
2) ryha v rucce (asi nedobrousena G10) to se asi da DODO ale uz mi to prijde ze se do toho nechci vrtat.

Na tohle musím reagovat, i kdybych nechtěl...Tu "rýhu" tam mám také, ale nevím, na co to má vliv, ani na estetiku, protože to není skoro vidět, ale budiž...no a ten "přetažený" výbrus, to snad nemůže být ani myšleno vážně, kdyby to takhle nebylo, tak by zase někdo psal, že ten "choilík" má moc ostré hranyLaugh Lidi, neblbněte a řezejte s noži a krájejte a nehledejte opravdu mouchy. Nevím, kolik "světových" nožů už prošlo Tvýma rukama, ale tohle jsou FAKT nepodstatné detaily nejen z technického, ale i z estetického hlediskaHappy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/11/2018
Dobry den, jen reagujte pane Matejka ja s tim nejak pocital :). Se vsim respektem k Vasim zkusenostem kazdy jsme jiny. Nuz reze - ano a tento reze vyborne od vyroby. Presto jsem zde popsal 2 detaily ktere se z vyroby bud vyskytuji nebo ne (jsou nahodile - overil jsem si) a tudiz pokud si nejaky hnidopich jako ja chce vybrat neco lepsiho muze na to zamerit sve oko.
"Par" nozu doma mam, ale urcite se s Vami nemohu rovnat :)).
Jen proste se vsim respektem - mam jiny nazor.
Presto bych rad napsal ze firma reagovala dobre a s resenim jsem spokojeny, takze se zadny negativismus z moji strany nekona.
Mejte pekny vikend.

matějka napsal:
erik78 napsal:

Na tohle musím reagovat, i kdybych nechtěl...Tu "rýhu" tam mám také, ale nevím, na co to má vliv, ani na estetiku, protože to není skoro vidět, ale budiž...no a ten "přetažený" výbrus, to snad nemůže být ani myšleno vážně, kdyby to takhle nebylo, tak by zase někdo psal, že ten "choilík" má moc ostré hranyLaugh Lidi, neblbněte a řezejte s noži a krájejte a nehledejte opravdu mouchy. Nevím, kolik "světových" nožů už prošlo Tvýma rukama, ale tohle jsou FAKT nepodstatné detaily nejen z technického, ale i z estetického hlediskaHappy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum