ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
ANV knives - ActaNonVerba. Zkušenosti. Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/4/2012
Video zde Z100. https://youtu.be/dut8PAJcC-o
knifepanic
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/15/2014
Malé porovnání P200 s Ratkou a Companionem.
První dojmy. Nůž přišel slušně naostřený, ale holil až po přelíznutí na kůži s pastou.
Co se týče úchopu, tak mě chybí trochu objemu ručky pod prostředníčkem. Jinak do ruky nic neřeže, hrany jsou poctivě zaobleny Happy .

JirkaUH vložil tyto přílohy:
DSCF3144.jpg.jpg
DSCF3146.jpg.jpg
DSCF3148.jpg.jpg

Your knife - your life.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/13/2013
Jenže ty máš tlapu jako medvěd, ruka bych to nenazval...
" Člověk ještě není dost dokonalý ani dost slušný, aby měl právo žít na něčem tak krásném, jako je Země. " K.Čapek
PN
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 4/20/2016

Milan Matějka a P200 v koženém kabátku
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/10/2015
Niekto nejaké postrehy z P200 ako pevnom EDCčku?
PN
Posláno:
Pokročilý
Wotan napsal:

Testuji, nosím, zatím jen spokojenost
Posláno:

Štamgast
PN napsal:
Wotan napsal:

Testuji, nosím, zatím jen spokojenost

Riešil si aj klips alebo ho nosíš na tom nilone? Na vintagewear majú aj tec- locky ale neviem ktorý tam bude sedieť najlepšie.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/29/2016
Já osobně mám políčeno na P400 s kozenym pouzdrem. Tak asi budu muset zaúkolovat ježíška Laugh
Posláno:

Štamgast
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/11/2018
Moje osobni zkusenost k nozi ANV P200
Z vyroby reze jako dabel. Pouzdro vypada skvele. U nej se bojim toho prositi poutka az dovnitr kde nit odrhava rucka noze (ale nejsem odbornik - asi to vydrzi).
U noze jsem narazil u sebe na 2 chybky a napsal vyrobci zda jde o vlastnost serie nebo zda je to problem jen u me.
1) pretazeny vybrus do vybrani (da se prezit)
2) ryha v rucce (asi nedobrousena G10) to se asi da DODO ale uz mi to prijde ze se do toho nechci vrtat.

Drobnosti zamrzi, ale halt 1. serie asi no.

erik78 vložil tyto přílohy:
acn.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/28/2008
Tak nějak to sem asi patří....

Posláno:

Štamgast
Připojený: 6/12/2017
https://www.ruske-noze.cz/zaviraci-noze/427-anv-z300-frame-lock-plain-edge-titanium.html

má někdo tento kousek? Ok
“Můj bůh je Crom. Sedí na vysoké hoře. Po smrti před něj předstoupím a on se mne zeptá na Tajemství oceli. Neodpovím-li správně, srazí mne ze své hory!”
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/11/2013
WuDan napsal:
https://www.ruske-noze.cz/zaviraci-noze/427-anv-z300-frame-lock-plain-edge-titanium.html

má někdo tento kousek? Ok

Grin asi těžko, přijímají se teprve předobjednávky, ještě je nemá ani ANV Grin
Posláno:

Štamgast
erik78 napsal:
Z vyroby reze jako dabel. Pouzdro vypada skvele. U nej se bojim toho prositi poutka az dovnitr kde nit odrhava rucka noze (ale nejsem odbornik - asi to vydrzi).
U noze jsem narazil u sebe na 2 chybky a napsal vyrobci zda jde o vlastnost serie nebo zda je to problem jen u me.
2) ryha v rucce (asi nedobrousena G10) to se asi da DODO ale uz mi to prijde ze se do toho nechci vrtat.

Na tohle musím reagovat, i kdybych nechtěl...Tu "rýhu" tam mám také, ale nevím, na co to má vliv, ani na estetiku, protože to není skoro vidět, ale budiž...no a ten "přetažený" výbrus, to snad nemůže být ani myšleno vážně, kdyby to takhle nebylo, tak by zase někdo psal, že ten "choilík" má moc ostré hranyLaugh Lidi, neblbněte a řezejte s noži a krájejte a nehledejte opravdu mouchy. Nevím, kolik "světových" nožů už prošlo Tvýma rukama, ale tohle jsou FAKT nepodstatné detaily nejen z technického, ale i z estetického hlediskaHappy
Posláno:
Začátečník
Připojený: 10/11/2018
Dobry den, jen reagujte pane Matejka ja s tim nejak pocital :). Se vsim respektem k Vasim zkusenostem kazdy jsme jiny. Nuz reze - ano a tento reze vyborne od vyroby. Presto jsem zde popsal 2 detaily ktere se z vyroby bud vyskytuji nebo ne (jsou nahodile - overil jsem si) a tudiz pokud si nejaky hnidopich jako ja chce vybrat neco lepsiho muze na to zamerit sve oko.
"Par" nozu doma mam, ale urcite se s Vami nemohu rovnat :)).
Jen proste se vsim respektem - mam jiny nazor.
Presto bych rad napsal ze firma reagovala dobre a s resenim jsem spokojeny, takze se zadny negativismus z moji strany nekona.
Mejte pekny vikend.

matějka napsal:
erik78 napsal:

Na tohle musím reagovat, i kdybych nechtěl...Tu "rýhu" tam mám také, ale nevím, na co to má vliv, ani na estetiku, protože to není skoro vidět, ale budiž...no a ten "přetažený" výbrus, to snad nemůže být ani myšleno vážně, kdyby to takhle nebylo, tak by zase někdo psal, že ten "choilík" má moc ostré hranyLaugh Lidi, neblbněte a řezejte s noži a krájejte a nehledejte opravdu mouchy. Nevím, kolik "světových" nožů už prošlo Tvýma rukama, ale tohle jsou FAKT nepodstatné detaily nejen z technického, ale i z estetického hlediskaHappy
Posláno:

Štamgast
Tohle vlákno vzniklo (a má to i v názvu - nože ANV - zkušenosti?) asi s úmyslem porovnávat nože této firmy, jak to vidí uživatelé...Ještě, než někdo dostal nůž do ruky, už se po pár kladných ohlasech na vznik české firmy strhla debata, která zpochybňovala použité materiály, to, kde se vůbec nože vyrábí a další "důležité záležitosti"... Ve finále potom spíš celé vlákno zní: "Jak zdrbat tyhle nože za každou cenu"....Já jsem měl tu možnost osahat si a vyzkoušet pevné nože (dnes už tři, které se zatím prodávají). Jsem spokojený, nože se mi líbí, mám sice rád skandinávky a klasické nože přírodních národů, ale pokud mám hodnotit nože modernější koncepce, tak tyhle mi zatím padnou do ruky (i s ohledem na použité materiály) sakra dobře.Vlastnil jsem spoustu Fallknivenů, nože BRKT, Lion Steel, Steel Will a další zaručené "pecky" a mohu zodpovědně říci, že nože ANV by se mezi nimi určitě neztratily, ba naopak by si zasloužily větší publicitu , aby prorazily do světa. Držím jim v tom palce, není v tom nijaká zaujatost nebo dokonce zamilovanost, kdo mne zná, ví, že jsem samorost a říkám věci tak, jak je cítím. Jelikož bych chtěl být objektivní, končím tuhle debatu na tomto vlákně. Pokud bude někdo mít zájem o další informace a poznatky o této firmě, stěhuji se na svoje vlákno....A ještě na konec, než odejdu z tohoto vlákna : pokud si někdo myslí, že se vzhledem ke svým zkušenostem nad někoho povyšuji, tak chci vzkázat - není důležité, KOLIK mám doma nožů (není to určitě takové číslo, jako si někdo myslí), ale důležité je, kolik nožů MI PROŠLO RUKAMA. A jsou to tisíce...- A tohle nenahradíte vy mladí a snaživí ani školami, ani kurzy ani přehnaným sebevědomím, které tady, na knife, v poslední době dost převládá - aneb, jak by řekl klasik (možná Jára Cimrman) " "Odborníci se přou, laik žasne"Laugh Laugh Laugh Howgh!
Posláno:
Štamgast
Připojený: 7/10/2012
Není tu přesně definováno v názvu vlákna zda má jít o zkušenosti s noži nebo firmou. Nože pevné super, zavírací zatím nedokonalý linerlock bez dalších informací o řešení což je škoda, působí to negativně, další zavíráky zatím nic. Stejně tak firma, mladý nadějný český návrhář a výroba v českých rukou super, ale údajné patentované pískování a další hromada marketingu jsou spíš slova než činy.
Opakováním lži že se jedná o českou firmu se z Hyundai ani ANV česká firma nestane.
Nože tu nikdo nehaní jsou pěkné a za slušnou cenu. To že jim na linerlocku nefunguje pojistka na 100% neni až taková tragedie, nůž jde vrátit když pojistka nejistí a je to jen jeden model z mnoha nožů. Poklepání hřbetem čepele o prkénko se testuje linerlock běžně, lidi to znají a chtějí o nožích vědět jak to zvládají.Nedokonalé opracování nebo co to je se řeší taky u všech nožů na servru ač to nemá vliv na řezné vlastnosti. Rozhodně to není hanění, ale zkušenost. Na přejmenování vlákna bych to neviděl, ale opravit ten zmršenej název by někdo už mohl.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
PN
Posláno:
Pokročilý
Je zde další recenze

Recenze ANV P200
PN
Posláno:
Pokročilý
ANV P300 a dalsi test Milana Matejky

Test ANV P300
Posláno:

Štamgast
Tak práve dorazilo z Česka ANVčko P200 v kydexe. Hneď som dal dolu všetky paracordy aj nylonové pásy a nahodil na neho (po drobnej úprave) tek-lock. Takže k nožu - došiel namazaný WD 40 (alebo niečím obdobným - vonia to ako WDčko) v peknej krabici. Ten výbrus ktorý sa tu rozoberal ozaj nie je moc doladený - papier reže ale chlpy neberie. Po celej dĺžke mi príde taký vyhrubovaný - ako keby mu chýbal ešte jeden - dva jemné kamene, uvidíme čo s tým spravý keramika a koža. Mám z neho ale celkovo dobrý pocit. Mám v pláne ho používať ako pevný EDC takže uvidíme časom.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum