ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Stabilizace Možnosti
QNX
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 3/2/2006
casper: Rozdíl v tom je, ale ten bys poznal až při snaze dosahovat mezního vakua. Tam by Edwards vyhrál. Na stabilizaci to pravděpodobně budeúplně jedno. A asi nejvíc bys rozdíl poznal na účtence, protože ten olej od Edvardse stojí několikanásobně víc. Já jsem sehnal nějaké zásoby z likvidace skladu, tak ten olej prodávám za zlomek původní ceny a sám ho používám i do vývěv, kde by to jinak nedávalo ekonomický smysl.

Ten otvor jsem taky nepobral, ale jestli ti čudí výfuk, tak by bylo fajn tam zařadit nějaký odlučovač olejové mlhy.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 8/16/2018
Vypadl vám někomu během stabilizování proud? Co vám to udělalo s vývěvou?

Používáte třeba nějaký vzdušník nebo podtlak. nádobu s předčerpaným vakuem?
QNX
Posláno:
Pokročilý
Kompresor: Záleží na konstrukci vývěvy, ale třeba té mé výpadek proudu nevadí. Jen přestane čerpat, ale evakuovaný prostor nezavzdušní.
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/9/2017
QNX napsal:
casper: Rozdíl v tom je, ale ten bys poznal až při snaze dosahovat mezního vakua. Tam by Edwards vyhrál. Na stabilizaci to pravděpodobně budeúplně jedno. A asi nejvíc bys rozdíl poznal na účtence, protože ten olej od Edvardse stojí několikanásobně víc. Já jsem sehnal nějaké zásoby z likvidace skladu, tak ten olej prodávám za zlomek původní ceny a sám ho používám i do vývěv, kde by to jinak nedávalo ekonomický smysl.

Ten otvor jsem taky nepobral, ale jestli ti čudí výfuk, tak by bylo fajn tam zařadit nějaký odlučovač olejové mlhy.

No neviem ci je to vyfuk ale ked sa pozries na tu fotku mojej vyvevy tak su tam na vrchu dva cudliky a ten blizsie resp. v praavo je ten co dymi. Na fotke to je slabsie vidno no je z neho na vrchu nieco ulomene a kedze sa v tom nevyznam tak neviem ci tam nieco nahodou nechyba. Ale zase nejedna sa o nejake velke dymenie skor by som to prirovnal pare.

Inak mozem vediet po com predavas ten Edwards olej?
DAKUJEM
QNX
Posláno:
Pokročilý
casper: Tak to by měl být výfuk. Ten druhý čudlík je víčko pro nalévání oleje. Pak tam máš vstup sání a ten čtvrtý by měl býč gass-ballast control, tedy proplach, aby se zabránilo kondenzaci ve vývěvě. Na ten výfuk si můžeš dát kus trubky a do ní nacpat třeba drátěnku. Olejová mlha se ti na tom bude zachytávat a stékat zpět do vývěvy. Ale ono to čudí jen když vývěva hodně odčerpává, ne? Jak vycucneš komoru, tak už by to čudit nemělo.
Olej Edwards prodávám za 200Kč/l. Někde v USA jsem ho našel za cca 800-900kč/l, tak jsem dal čtvrtinovou cenu. Netuším, jestli se tady běžně prodává a případně za kolik.
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/13/2017
Zdravím páni, potreboval by som poradiť čo použiť ako tesnenie medzi komorou a plexi?

jozifek vložil tyto přílohy:
aparat.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
[quote=jozifek]Zdravím páni, potreboval by som poradiť čo použiť ako tesnenie medzi komorou a plexi? [/quote
...ahoj...hlavně by sis měl udělat ještě jakési mezikruží,které třeba jen naheftuješ na ten zbytek PB flašky,něž budeš řešit těsnění,potom tam můžeš dát např.silikon,který tam položíš,lehce zatížíš a po vyzrání můžeš pracovat...ta láhev má cca 2.5 mm stěnu a myslím,že na ní žádné těsnění nebude fungovat,nebo se ti prořízne o stěnu té lahve...Koník...

kono68 vložil tyto přílohy:
SCAN_20181104_163822403.jpg.jpg

...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:

Pozorovatel
QNX napsal:
casper: Tak to by měl být výfuk. Ten druhý čudlík je víčko pro nalévání oleje. Pak tam máš vstup sání a ten čtvrtý by měl býč gass-ballast control, tedy proplach, aby se zabránilo kondenzaci ve vývěvě. Na ten výfuk si můžeš dát kus trubky a do ní nacpat třeba drátěnku. Olejová mlha se ti na tom bude zachytávat a stékat zpět do vývěvy. Ale ono to čudí jen když vývěva hodně odčerpává, ne? Jak vycucneš komoru, tak už by to čudit nemělo.
Olej Edwards prodávám za 200Kč/l. Někde v USA jsem ho našel za cca 800-900kč/l, tak jsem dal čtvrtinovou cenu. Netuším, jestli se tady běžně prodává a případně za kolik.

Dakujem za radu
Posláno:

Pozorovatel
jozifek napsal:
Zdravím páni, potreboval by som poradiť čo použiť ako tesnenie medzi komorou a plexi?

Skus nejaku tensiu hadicu ktoru rozrezes po dlzke a pokial bude tvrda tak to este oblep nejakou gumenou paskou ja som pouzil nieco take
https://triker.cz/p-270502550000/Paska-polytex-opravarenska-samosvaritelna-25-mm-3-m/
A funguje to perfektne aj ked mozno nie na dlho no neni problem to prelepit na novo
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/20/2009
..ahoj...myslíš si,že nějaká hadice ti nahradí nějaké těsnění?...sháníš se po nej vakuu a potom sem hodíš takovouhle zrůdu...když ti člověk poradí,tak se chytáš čehosi,čeho nejsi schopnej dosáhnout...víš,naslouchej a vyber si z těch odpovědí to nejmenší zlo...pár let vakuuji výrobky z kompozitů a vždy mi stačila obyčejná vývěva,pár šroubení a hadic...je to ale tvoje práce,tak si někdy uvědom,že jsou tady taky neználci...v dobrým...

...kovařina je krásná proto,že z ničeho vznikne něco...
Posláno:
Začátečník
Připojený: 1/13/2017
kono68: ďakujem za radu vyskúšam
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/13/2015
Ahoj
Jak píše Koník alias Kono68 to mezikruží já tam udělal přírubu a plexi tam šroubuju přes další přírubu a můžu tam pouštět i tlak. Jako těsnění používám silikon.
Milan
Posláno:
Začátečník
Měli byste foto, jak to máte postaveno? :)
Posláno:

Štamgast
Připojený: 2/21/2017
Já jako těsnění používám těsnění na hlavy motoru. Taková červenohnědá hmota , trvale pružná.
Posláno:

Začátečník
Připojený: 4/11/2017
Čo si myslíte o vákuovom generátore na princípe Venturiho dýze ?
Posláno:

Začátečník
Peter M napsal:

konkrétne toto : https://www.landefeld.de/gruppe/de/ejektoren-bis-10-lmin-max-80-vakuum-typ-vg-18/VG18
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Peter M napsal:
Peter M napsal:

konkrétne toto : https://www.landefeld.de/gruppe/de/ejektoren-bis-10-lmin-max-80-vakuum-typ-vg-18/VG18

Myslím si o tom to že je to šikovná věc , ale pokud to chceš na stabilizaci dřeva tak to bude velice pravděpodobně k ničemu Wink Stačí si trochu pročíst toto fórum a odpověď je nasnadě .
Posláno:

Začátečník
JERONIMO napsal:
Peter M napsal:
Peter M napsal:

Myslím si o tom to že je to šikovná věc , ale pokud to chceš na stabilizaci dřeva tak to bude velice pravděpodobně k ničemu Wink Stačí si trochu pročíst toto fórum a odpověď je nasnadě .

Prečítal som si fórum a nemám tušenia, prečo to bude k ničomu.
Konkrétny model nožno dá len 80% vákuua, ale sú modely čo dajú 94% a viac.
K tomu stačí len vhodný kompresor, a môže byť vákuum s neustálou prevádzkou...
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 11/11/2001
Tak pokud by byly modely co udělají silnější podlak tak proč ne. Reagoval jsem na ten co jsi dával link Wink Kup to a vyzkoušej Ok
Posláno:
Začátečník
Proč vlastně vývěva a ne například výkonný ventilátor, který by dokázal jak sát tak tlačit? vždyt nakonec vývěva je přeci taky jen ventilátor... nebylo by to celkově levnější a výkonově stejně dobré řešení?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum