ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,912
Nipponshop.cz objednává.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 9/14/2018
Příspěvky: 2
Ahoj,

máte někdo zkušenost z noži KDS z řady Kings Row? Přemýšlím o něm jako o prvním "lepším" noži, tak mě zajímá zkušenost. A ještě porovnání oproti nižší řadě Trend. Zda se opravdu vyplatí v tomhle případě připlatit?

Díky za info
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/8/2019
Příspěvky: 1
My jsme nože od Dellingeru kupovali taky přes internet, nevím jestli je možné někde koupit osobně. Jsou ale vážně kvalitní a pěkně sednou do ruky.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Příspěvky: 3,209
[quote=hanes]Dostal se ke mě na nabroušení tenhle Wink divous.
Jééj, to je nefalšovaný seriálový Hannibal Lecter Ok .
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/9/2019
Příspěvky: 1
zdravím, potreboval by som od vás poradiť pri výbere kuchynského noža:

- univerzálny nôž na cesty po zahraničí
- krájané Mäsa, zelenina, ovocie
- čepeľ do 23cm
- cena + - 100€ / 2500kč
- dizajn (páčia sa my japonské nože)
- ochrana čepele (ako riešite tento problém ?) kožené puzdro / krytka čepele
- brúsenie (som absolutný amatér v tomto takže čo by bolo pre mňa najvhodnejšie ?)

Najviac ma oslovili tieto dva:

Tsuki
delinger

alebo
tojiro

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 105
Mám nůž Tojiro F808 z VG-10. Je k němu dodáváno plastové pouzdro na ochranu čepele (materiál asi jako kancelářská průhledná složka). Nůž je to perfektní, ale taky přináší některé starosti. V případě tvrdých japonských nožů zapomeň na ocílku. Dělá do nože zuby. Ostří se udržuje na jemném vodním kameni. Totéž broušení na vodních kamenech (jsou to další investice). Pokud už použiješ ocílku, tak jedině úplně hladkou polish a přejíždět naprosto lehce bez přítlaku, i tak to není ideální. Damašek asi jen z důvodu designu? Jiné odůvodnění to nemá a u kuchyňáku podle mě zbytečná frajeřinka šroubující cenu.
Musím upozornit, že japonský kuchařský nůž (gyuto) je dost odlišný od klasického kuchařského nože, byť tvar je celkem podobný. Japonský nůž je dost subtilní a je třeba s ním zacházet jemně. S evropským kuchařským můžeš sekat kosti, japonce můžeš takovým zacházením zlomit. Pokud nemáš extrémní vášeň pro japonce, určitě doporučuju klasický evropský kuchařský nůž, např. F.Dick, Wüsthof Solingen a spol. Takový nůž snese i horší zacházení a hlavně ho můžeš každou chvilku přetáhnout na ocílce (bez čehož si většina kuchařů nedokáže představit život). Rovněž broušení není taková věda.
Zkrátka japonec je pekelně ostrý (pokud ho umíš dobře nabrusit), ale jsou s ním starosti. Je to na tvém uvážení.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/11/2017
Příspěvky: 3,209
Neviem či to tu už bolo, ale keby niekoho zaujímalo aké kuchyňáky používa seriálový Hannibal, tak sa to dozvie tu: https://www.quora.com/What-knife-brand-does-Hannibal-Lecter-use Ok .
Schwedischer Smogebrotformer Lars/Tässchen Käffchen am Morgen vertreibt Augenring und Sorgen/Keine müde PuderatzeJedem Tierchen sein PläsierchenDer Groschen fällt pfennigweise
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 873
Tbag nuz na cesty skus se podivat na noze od Pok dela heske kuchynaky. A chtel bych se zeptat nedoporucite mi nakou dobrou ocilku dekuji.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
Já mám dobrou zkušenost s ocílkami F.Dick.
Mám vyhlédnutou tuto viz. odkaz mají ji tam i dost levně.
https://www.reznicke-potreby.cz/ocilky-dick/dick-combi-7-2-21-2/
Záleží tam hodně co kdo od ocílky očekává, dělají spoustu povrchů na obtahovací části.
Tato má safírový ze dvou stran a ze dvou leštící.
V práci používám obyčejnou od F.Dick a i ta je super Ok
Tato je už taková extra pro mě, chci ji kvůli tomu, že na ní chci potahovat jap. nože i když se to nemá Wink
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 105
Já mám z těch stránek co doporučuje Jinus12 dvě ocílky Dick. Červenou se safírovým tahem a modrou hladkou. Obě oválné a jsou perfektní. Ale říkám si, že jsem si měl raději místo té červené koupit Dick MICRO, přeci jen ostřím spíš nabroušené nože a ten safír je trošku hrubší. https://www.reznicke-potreby.cz/ocilky-dick/dick-micro-33-2/
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/27/2019
Příspěvky: 3
Zdravim, chcel by som sa poradiť pri výmene starých nožov z Tescoma a zároveň čo si myslíte o nozi z Lidla a bruske.




Nôž z Lidla je X50 CrMo V15, ostril som ho asi 10x menej ako nože z Tescoma, mám pocit že je celkom OK.

Ale hlavne by som sa chcel poradiť ohľadom výberu 2 ks nožov miesto tých z Tescoma viď foto. (10cm a 18cm)

Zatiaľ som si vybral tieto:
1. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-12-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/spikovaci-nuz-spitzenklasse-plus-pc
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/129-nuz-pok-vii-3.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/108-nuz-pok-vi-2.html

2. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-s-vybrusem-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/nuz-na-maso-18-cm-classic
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/133-nuz-pok-vii-7.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/106-nuz-pok-vi-4.html

Zaujímali by ma osobne skúsenosti, ako nože sadnú do ruky a taktiež kvalita ocele. Samozrejme aj cena hrá rolu.
Zároveň či je možné potom na nové nože (jeden z vyššie uvedených) použiť brúsku viď obrázok alebo je lepšie kúpiť ocielku. Prípadne poraďte čím brúsiť.

Ďakujem za rady.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/27/2011
Příspěvky: 1,456
Pro: brtani.
Co se týká Tvého výběru, tak tím Wusthofem nic nezkazíš. Od série
Classic mají kované čepele, dobře řežou, dobře se brousí a drží ostří.
Nože Pok, nejsou špatné, ale přece jenom ty dřevěné střenky vyžadují
větší péči. Osobně kdybych vybíral dva nože, tak bych trochu změnil
tvar. Dlouhodobě mám vyzkoušenou značku Zwilling-Henkels. Měli na
ně, nebo ještě možná mají akci v Makru. Velice dobře se dají koupit
na mujnuz.cz. Zmiňované viz foto. Ale jak říkám, Wusthofem nic nepokazíš.
Od nich jsem velice spokojený s modelem Kitchen Surfer, též foto.
A jak se drží? Menší čepel, menší rukojetˇa naopak, větší čepel, větší
rukojeť. Ale všechny se drží příjemně, dobře se s nimi pracuje.


Herodes vložil tyto přílohy:
Zwilling_Four_Star_Špikovací_nůž_10_cm.jpg
Zwilling_Four_Star_Universální_nůž_16_cm.jpg
4580_12_CLASSIC_Kitchen_Surfer_12_cm_W_sthof_Solingen.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
brtani napsal:
Zdravim, chcel by som sa poradiť pri výmene starých nožov z Tescoma a zároveň čo si myslíte o nozi z Lidla a bruske.




Nôž z Lidla je X50 CrMo V15, ostril som ho asi 10x menej ako nože z Tescoma, mám pocit že je celkom OK.

Ale hlavne by som sa chcel poradiť ohľadom výberu 2 ks nožov miesto tých z Tescoma viď foto. (10cm a 18cm)

Zatiaľ som si vybral tieto:
1. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-12-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/spikovaci-nuz-spitzenklasse-plus-pc
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/129-nuz-pok-vii-3.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/108-nuz-pok-vi-2.html

2. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-s-vybrusem-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/nuz-na-maso-18-cm-classic
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/133-nuz-pok-vii-7.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/106-nuz-pok-vi-4.html

Zaujímali by ma osobne skúsenosti, ako nože sadnú do ruky a taktiež kvalita ocele. Samozrejme aj cena hrá rolu.
Zároveň či je možné potom na nové nože (jeden z vyššie uvedených) použiť brúsku viď obrázok alebo je lepšie kúpiť ocielku. Prípadne poraďte čím brúsiť.

Ďakujem za rady.


Ahoj,
co se týče tvého výběru nože č.1 tam bych asi šel do toho od p.Poka 13cm ostří, nebo popřípadě ten Wusthof, ale ten mě přijde zbytečně drahý. Beru ze svýho pohledu, já tyhle prťouse moc nepoužívám a přijde mi zbytečný do nich vrážet víc jak 500Kč.

U nože č.2 z tvého výběru bych bral Wusthof 18cm.

Tipuju že malý máš asi na zeleninu, špikování atd. ten Wusthof bych viděl na plátkování a přípravu masa, k tomu ten velký od Lidlu jako šéfkuchařský universál.
Co se Lidlu týče, tak asi oproti Tescomě určitě lepší, měl jsem tu možnost si ho vyzkoušet, ale za mě je strašně blbě vyvážený do rukojeti a těžký jako půlka prasete Wink
Tam bych uvažoval o jiné variantě alespoň časem. A Tescomu zahoď!!! To jsou strašný nožeWink

Tak ať dobře vybereš a neuspěchej to . Ok

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,521
A místo brusky si pořiď kámen o dvojí zrnitosti tak cca 600 // 1000 a prkýnko se zelenou pastou na stržení jehly.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 3/27/2019
Příspěvky: 3
Už som sa rozhodol, že zoberiem oba nože wüsthof.
Akurát by som sa chcel poradiť, brúsku ktorú som pár príspevkov vyššie spomínal nie je vhodná?
Je to originál wüsthof ktorú odporúčajú na brúsenie.

Prípadne ak nie, aký je rozdiel v brúseni ocielkou a kameňom?
A akú ocielku keď sú štyri typy? Prípadne akú hrubosť kameňa,?

Dik
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
brtani napsal:
Už som sa rozhodol, že zoberiem oba nože wüsthof.
Akurát by som sa chcel poradiť, brúsku ktorú som pár príspevkov vyššie spomínal nie je vhodná?
Je to originál wüsthof ktorú odporúčajú na brúsenie.

Prípadne ak nie, aký je rozdiel v brúseni ocielkou a kameňom?
A akú ocielku keď sú štyri typy? Prípadne akú hrubosť kameňa,?

Dik


Takhle, já osobně neznám žádnou takovouhle brusku na protahování, která vhodná je.
Tuto konkrétně neznám, to musíš vědět ty jestli ti vyhovuje a nůž si chrochtá, já teda pochybuju.
Rozdíl v broušení na ocílce vs kámen je ten, že na klasické ocílce se nebrousí, pouze vytahuje (obnovuje, narovnává) ostří do co možná nejpůvodnějšímu stavu. Kdežto kameny už nůž brousíš. Hrubost ti už radil v příspěvku výše pan M.Zítek. A ocilku já doporučuju nějakou od F.Dick, je to většinou popsané jaká je na co, musíš vědět ty co od ní očekáváš. Případně ocílka od Jan03 viz.odkaz by nemusela být špatná volba.Wink
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=53667
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 7/22/2009
Příspěvky: 383
Jinus12 napsal:
brtani napsal:
Už som sa rozhodol, že zoberiem oba nože wüsthof.
Akurát by som sa chcel poradiť, brúsku ktorú som pár príspevkov vyššie spomínal nie je vhodná?
Je to originál wüsthof ktorú odporúčajú na brúsenie.

Prípadne ak nie, aký je rozdiel v brúseni ocielkou a kameňom?
A akú ocielku keď sú štyri typy? Prípadne akú hrubosť kameňa,?

Dik


Takhle, já osobně neznám žádnou takovouhle brusku na protahování, která vhodná je.
Tuto konkrétně neznám, to musíš vědět ty jestli ti vyhovuje a nůž si chrochtá, já teda pochybuju.
Rozdíl v broušení na ocílce vs kámen je ten, že na klasické ocílce se nebrousí, pouze vytahuje (obnovuje, narovnává) ostří do co možná nejpůvodnějšímu stavu. Kdežto kameny už nůž brousíš. Hrubost ti už radil v příspěvku výše pan M.Zítek. A ocilku já doporučuju nějakou od F.Dick, je to většinou popsané jaká je na co, musíš vědět ty co od ní očekáváš. Případně ocílka od Jan03 viz.odkaz by nemusela být špatná volba.Wink
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=53667


Ocílka od Jan03 už často i brousí.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
xxviktor napsal:
Jinus12 napsal:
brtani napsal:
Už som sa rozhodol, že zoberiem oba nože wüsthof.
Akurát by som sa chcel poradiť, brúsku ktorú som pár príspevkov vyššie spomínal nie je vhodná?
Je to originál wüsthof ktorú odporúčajú na brúsenie.

Prípadne ak nie, aký je rozdiel v brúseni ocielkou a kameňom?
A akú ocielku keď sú štyri typy? Prípadne akú hrubosť kameňa,?

Dik


Takhle, já osobně neznám žádnou takovouhle brusku na protahování, která vhodná je.
Tuto konkrétně neznám, to musíš vědět ty jestli ti vyhovuje a nůž si chrochtá, já teda pochybuju.
Rozdíl v broušení na ocílce vs kámen je ten, že na klasické ocílce se nebrousí, pouze vytahuje (obnovuje, narovnává) ostří do co možná nejpůvodnějšímu stavu. Kdežto kameny už nůž brousíš. Hrubost ti už radil v příspěvku výše pan M.Zítek. A ocilku já doporučuju nějakou od F.Dick, je to většinou popsané jaká je na co, musíš vědět ty co od ní očekáváš. Případně ocílka od Jan03 viz.odkaz by nemusela být špatná volba.Wink
http://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g=posts&t=53667


Ocílka od Jan03 už často i brousí.


Ano, myslel jsem to tak že by zabil dvě mouchy jednou ranou Ok
Posláno:

Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 12/28/2017
Příspěvky: 115
Jinus12 napsal:
[quote=brtani]Zdravim, chcel by som sa poradiť pri výmene starých nožov z Tescoma a zároveň čo si myslíte o nozi z Lidla a bruske.




Nôž z Lidla je X50 CrMo V15, ostril som ho asi 10x menej ako nože z Tescoma, mám pocit že je celkom OK.

Ale hlavne by som sa chcel poradiť ohľadom výberu 2 ks nožov miesto tých z Tescoma viď foto. (10cm a 18cm)

Zatiaľ som si vybral tieto:
1. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-12-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/spikovaci-nuz-spitzenklasse-plus-pc
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/129-nuz-pok-vii-3.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/108-nuz-pok-vi-2.html

2. Nôž
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/kuchynsky-nuz-s-vybrusem-16-cm-classic
alebo
https://www.kulina.cz/nuz-na-maso-18-cm-classic
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vii/133-nuz-pok-vii-7.html
alebo
http://www.pok.cz/katalog-nozu-pok/noze-pok-typ-vi/106-nuz-pok-vi-4.html

Zaujímali by ma osobne skúsenosti, ako nože sadnú do ruky a taktiež kvalita ocele. Samozrejme aj cena hrá rolu.
Zároveň či je možné potom na nové nože (jeden z vyššie uvedených) použiť brúsku viď obrázok alebo je lepšie kúpiť ocielku. Prípadne poraďte čím brúsiť.

Ďakujem za rady.


Ahoj,
co se týče tvého výběru nože č.1 tam bych asi šel do toho od p.Poka 13cm ostří, nebo popřípadě ten Wusthof, ale ten mě přijde zbytečně drahý. Beru ze svýho pohledu, já tyhle prťouse moc nepoužívám a přijde mi zbytečný do nich vrážet víc jak 500Kč.

U nože č.2 z tvého výběru bych bral Wusthof 18cm.

Tipuju že malý máš asi na zeleninu, špikování atd. ten Wusthof bych viděl na plátkování a přípravu masa, k tomu ten velký od Lidlu jako šéfkuchařský universál.
Co se Lidlu týče, tak asi oproti Tescomě určitě lepší, měl jsem tu možnost si ho vyzkoušet, ale za mě je strašně blbě vyvážený do rukojeti a těžký jako půlka prasete Wink
Tam bych uvažoval o jiné variantě alespoň časem. A Tescomu zahoď!!! To jsou strašný nožeWink

Tak ať dobře vybereš a neuspěchej to . Ok


Připojuji se k tomu že ty modrý teskoma nože jsou šrot, mám je doma, a katastrofa.... to mě přivedlo k tomu že jsem si udělal vlastní. Ten velký modrý se po trošku větším zabrání vylomí z plastu, broušení....to nejde ani nabrousit. Nůž z lidlu jsem v ruce neměl a wusthof také ne. Ale kalené nože (Ak5, N690 ocel) jsou super.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Aktuálně


Účet pro dary pro Milana a Xaxu
2300513210 / 2010
více a QR zde
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris