ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Koupě nože po internetu II. - Objednání nože z USA Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 4/19/2006
Chtěl jsme objednat 2 nože na bladehq s doručením do New Yorku. Odepsali mi, že to není možné. Nemáte typ, ne podobně rozsáhlý obchod s noži v US, který by do NY dodával?
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/28/2011
Zkus kontaktovat Lac1. Třeba něco vymyslíte.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
Nevím, jestli to tu už někde nezaznělo, ale od roku 2021 končí osvobození od DPH u zboží nepatrné hodnoty do 22 eur.
V praxi to znamená, že na všechny zásilky ze zahraničí bude vyměřeno DPH. Pokud přihlédnu k tomu, že někteří prodejci se deklarovanou částkou pod hranici 22 eur dostanou, tak navýšení nebude tak hrozný, ale se*ou mě poplatky, který si účtuje pošta...Angry
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 1/3/2018
Tak až ti to půjde přes DHLko, budeš nasr..nej víc - mají vyšší poplatky za operaci.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/18/2006
sodekcz napsal:
Tak až ti to půjde přes DHLko, budeš nasr..nej víc - mají vyšší poplatky za operaci.

S DHL i s FedEx mám už zkušenost. Jejich poplatky jsou taky na hlavu, ale alespoň mají rychlé dodání. ČP si bere poplatky v podstatě za nic, jen za to, že ti uloží balík a dají ti vědět...
"Nůž je dobrá zbraň, nezastaví se, nezasekne, nedojdou mu náboje a na to, abyste ho použili, nepotřebujete výcvik"
Posláno:
Začátečník
Připojený: 2/21/2019
Zdravím kolegové, jsem zde na fóru nováček. Řeším tento problém. Rád bych koupil tento nůž: https://www.ebay.com/itm/Strider-Buck-880-Tanto/283389578051?hash=item41fb55cb43:g:z78AAOSwlf5caCLZ:rk:7:pf:0
Kamarád, který pro mne na ebayi zařizuje transakce, kdy prodejce neposílá mimo USA však tvrdí, že nože se posílat nesmí (prý je to nějaký federální zákon podobně jako ITAR- balistické materiály, infra atd.) Můžete mi prosím říct jak to tedy je? Ze zdejších příspěvku jsem nabyl dojmu, že by to tedy neměl být problém, díky, Michal.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2007
Z usa sa noze posielaju v pohode. Vyvoz je vcelku bez problemov aj z krajin kde su prisne nozove pravidla, napr GB. Dovoz uz je horsi ale to nie je tvoj pripad.
"Life is too short to carry an ugly knife" - Calvin Coolidge
Posláno:

Začátečník
Připojený: 2/18/2019
Park napsal:
Zdravím kolegové, jsem zde na fóru nováček. Řeším tento problém. Rád bych koupil tento nůž: https://www.ebay.com/itm/Strider-Buck-880-Tanto/283389578051?hash=item41fb55cb43:g:z78AAOSwlf5caCLZ:rk:7:pf:0
Kamarád, který pro mne na ebayi zařizuje transakce, kdy prodejce neposílá mimo USA však tvrdí, že nože se posílat nesmí (prý je to nějaký federální zákon podobně jako ITAR- balistické materiály, infra atd.) Můžete mi prosím říct jak to tedy je? Ze zdejších příspěvku jsem nabyl dojmu, že by to tedy neměl být problém, díky, Michal.

Ahoj, také jsem se s tím setkal e-bay z USA, bylo mi vysvětleno že někteří prodejci nemají povolení s tímto artiklem obchodovat, nebo jsou ze státu který to nepovoluje,nebo se jedná o vojenský materiál - vojenské nože a nebo nechtějí přitáhnout pozornost ke svému podnikání atd. To je několik důvodů, proč někteří obchodníci z USA nechtějí prodávat do Evropy. Většinou Tě e-bay odkáže na svoji evropskou verzi.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 7/5/2011
Vlákno se jmenuje "Koupě nože po internetu", tak to sem snad patří.
Chtěl jsem si objednat nůž z "nože-nůž" ale zarazila mne tato jejich poznámka:

NOŽE PŘED ODESLÁNÍM NEKONTROLUJEME ANI NA POŽÁDÁNÍ.
KVALITA JE ZODPOVĚDNOSTÍ VÝROBCE A JEHO VÝSTUPNÍ KONTROLY.

Rozumím tomu tak, že kdyby koupený nůž měl nějakou závadu, tak jej musím poslat zpět prodejci jako reklamaci, a není vyloučeno, že mi dojde opět vadný nůž (protože se zásilky před odesláním nekontrolují).

Což jistě zabere delší dobu, než kdybych nůž objednal přímo u výrobce a v případě vady jej zaslal přímo výrobci k výměně, případně nůž objednal v takovém E-shopu, ve kterém zásilky před odesláním příjemci kontrolují.

Faktem je, že pokud by byl daný nůž třeba z USA, musel by obchod "nože nůž" pořídit tento nůž znovu v USA, a já bych neměl platit poštovné, případně další náklady, spojené s přepravou z USA.

Tak nevím, ještě popřemýšlím...

Posláno:
Pozorovatel
Připojený: 10/31/2012
To je myslím velká blbost. Reklamace by měla být pořád starostí noze-nuz. Jak si to potom oni vyřeší s výrobcem je jejich věc, ale tato poznámka je povinnosti nezbavuje. Tato poznámka se podle mě týká jen nožomilů, kteří chtěli, aby jim přišel ten nejhezčí nůž z cele série a nedej bože, aby na nem byl vlasovy škrabanec, ktery je vidět je za svitu měsíce v úplňku. Pokud se pletu, omlouvám se a rád se poučím.
Posláno:
Pokročilý
Připojený: 10/17/2015
Před léty jsem zde koupil nůž Kershav Freefall , ještě jako nepřihlášený. Prodejce u toho udával, že je to ten z videa na nože nůž. Nůz přišel a měl prohlou čepel. Prodávajícímu jsem hned psal, že chci peníze zpět a že mu vracím nůž. A toto mi odpověděl:
Z fotek je mi to ted jasne o co jde, diky.
Koukal sem jeste jednou na to video od Sulce na nozenuz a je to videt i z toho
videa kdyz to stopnu, ze ta cepel je lehce prohnuta, osobne sem to takhle
nikdy nezkoumal, ani by me to popravde nenapadlo.
Nuz puzivam a nepitvam!
Nuz uz takhle musel vyjit z fabriky a projit vystupni kontrolou firmy kershaw
a tudiz nema zadnou funkcni vadu. Coz se urcite shodneme.
Z me strany urcite k zadnemu pochybeni nedoslo.

Musel jsem na to video koukat a zastovovat snad 30x než jsem to zahlídl.
Myslím si že mi jen přeposlal odpověď z nože nuž na jeho reklamaci a dál se se mnou nebavil.Beating Beating Názor ať si udělá každý sám.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 5/30/2008
Proč by měl prodejce nůž před odesláním kontrolovat, jestli je vše ok?
Oprosti se od toho, že to je nůž, když si objednáš na eshopu třeba nějakou elektroniku,
tak to někdo vybaluje a zkoumá, jestli tam není škrábaneček? Asi ne.
Viděli jste video ze skladu např. BladeHQ? Myslíte si, že tam někdo ty nože přebírá.
Mně přišel nůž z Knifeworksu, který měl odřené černění na čepeli.
Jediná možost je prostě kudlu vrátit.

Život musí být velký zločin, když je za něj trest smrti!!!
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 1/16/2019
ano, ale tomu kdo ti to prodal to znamená prodejce, ten potom následně posílá výrobci podstoupení reklamace a do 30ti dnů se musí vyjádřit. Reklamaci uzná nebo zamítne.
Posláno:

Štamgast
Připojený: 10/12/2007
Šmarjá, na co řešit reklamaci?! Shocked U nás i v celé EU platí přece 14denní lhůta na odstoupení od smlouvy bez udání důvodu při nákupu přes e-shop počítaná dnem převzetí zboží. Kudla se nelíbí, má vadu? Tak napíšu prodejci, že chci jiný bezvadný kus, pokud se domluvíme, fajn, budu mít nový nůž. Pokud se nedomluvíme, kudlu mu pošlu zpátky s informací o odstoupení od kupní smlouvy, on mi po obdržení navráceného nože pošle zpět peníze, a to včetně při objednávce zaplaceného poštovného... a já si nůž koupím jinde. Jednoduchý. Funguje to na Nože-nůž, funguje to Lamnii, funguje to všude.
"Thin is sharp."
"Jsou místa, na který se nesmí, a na nich se možná rodí vesmír."
Posláno:
Štamgast
Připojený: 3/13/2013
poradí mi někdo jak objednat nůž z Ruska ? Nebo někdo kdo má kotakta a dokázal by mi to objednat ?

tolokan vložil tyto přílohy:
balisong_rusko.jpg.jpg

Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2008
Zdravím, chlapi chtěl bych poradit. Nevíte kde by se aktuálně dala sehnat Terava Skrama vč. koženého pouzdra? Osobně jsem našel 2 shopy.
1. http://zlepsovak.cz/cs/teraevae/660-teraevae-skrama.html Tady mi nevyhovuje cena...
2. https://www.varusteleka.com/en/product/terava-skrama-carbon-steel/30189 tady není skladem vč pouzdra.

Chtěl bych tedy poprosit jestli někdo nenašel nějaké jiné obchody kde by se dal koupit. Děkuju
Posláno:

Štamgast
Připojený: 11/22/2012
Odklikni si na varusteleka.com, aby ti poslali mail ked ich budú mať na sklade a potom rýchlo objednaj. Dosť rýchlo sa to vypredáva
Posláno:

Pozorovatel
Připojený: 12/31/2013
Prosím tě, vem ho u výrobce a to na Varusteleka!!! Ten druhý je překupník...

Kopeos napsal:
Zdravím, chlapi chtěl bych poradit. Nevíte kde by se aktuálně dala sehnat Terava Skrama vč. koženého pouzdra? Osobně jsem našel 2 shopy.
1. http://zlepsovak.cz/cs/teraevae/660-teraevae-skrama.html Tady mi nevyhovuje cena...
2. https://www.varusteleka.com/en/product/terava-skrama-carbon-steel/30189 tady není skladem vč pouzdra.

Chtěl bych tedy poprosit jestli někdo nenašel nějaké jiné obchody kde by se dal koupit. Děkuju

Autorizovaný dovozce a distributor survival nožů Esee Knives, TBS Boar a Manly Knives
Posláno:

Štamgast
Připojený: 3/5/2018
Kopeos napsal:

Jestli na ni nepospícháš, že bys ji musel mít zítra, tak si počkej, až ji na Varusteleka naskladní. Vždycky, když je vyprodají to trvá tak týden. Je to přímo jejich produkt, takže pochybuju, že ji někde seženeš levněji. A pošta funguje neskutečně. Já ji objednával před rokem, ještě když dělali i nerez, v neděli jsem objednal, zaplatil a ve čtvrtek dopoledne na mě zvonila pošťačka.
Posláno:

Pokročilý
Připojený: 9/15/2008
Ok chlapi diky moc za tipy, nevěděl sem ze varusteleka je výrobce to mi uniklo. Tím pádem je to vyřešeno a počkám si až bude skladem Happy
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum