ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/18/2011
Příspěvky: 13
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele. ty nože jsou na dlouhodobější profesionální použití k ničemu. Při broušení a ostření ubývá na čepeli materiál a nedá se zachovat rovina čepele kvůli rozšířené patě. Snad jen Santoku a podobné japonské typy nožů mají čepel stejně širokou až po záštitu, což je z dlouhodobého hlediska výborné.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 1/10/2019
Příspěvky: 1,499
martas38 napsal:
brom: Ocílka neslouží k broušení (neubírá materiál čepele), ale k ostření nožů (rovná ostří). Materiál by měl být ocel s tvrzeným povrchem (existují i "ocílky" keramické, či s diamantovým povrchem, ty už brousí). Lepší je určitě oválná ocílka než kulatá. Co se týče ceny, určitě i zde platí, že dražší bývají kvalitnější. Nemůžu si vynachválit ocílky Dick, které nejsou z nejlevnějších, ale jsou perfektní a na celý život. Jinak při užití ocílky to chce cvik, protože když to neumíš, tak nůž ztupíš.
Zalovím v paměti....bývaly časy, kdy jsme dělali na fušku řezníkům ocílky z tankových čepů. Ti co ještě žijí, ji mají dodnes. Asi kvalita, co by na to řekl Herr Dick?
PROSÍM POUZE O E-MAILOVOU KOMUNIKACI, DĚKUJU.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
BunGee1 napsal:
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele. ty nože jsou na dlouhodobější profesionální použití k ničemu. Při broušení a ostření ubývá na čepeli materiál a nedá se zachovat rovina čepele kvůli rozšířené patě. Snad jen Santoku a podobné japonské typy nožů mají čepel stejně širokou až po záštitu, což je z dlouhodobého hlediska výborné.


S tím musím souhlasit. Máme v práci dva nože od F.Dick a je to fakt na prd ty patky. Samo se daj vzít na pásovce a zarovnat, ale přijde mi že nůž bez patky je pořád o kousek hezčí i po úbytku materiálu, než s tou patkou.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 873
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele Co tim mislite nemate obrazek dekuji.
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
brom napsal:
Pořád mi nejde do hlavy, proč i tak vyhlášení výrobci jako je Wusthof, nebo Dick dělají tak hloupě patu čepele Co tim mislite nemate obrazek dekuji.

Wink


Jinus12 vložil tyto přílohy:
31gMF79LQjL._SX342_.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/16/2015
Příspěvky: 609
Wüsthof dělá nože i bez té "patky"
https://www.nuz.cz/eshop/vyhledavani?keyword=Cordon+Bleu&limitstart=0&option=com_virtuemart&view=category
Nikdo nic nikdy nemá míti za definitivní......
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 873
Jinus12 dekuji ani mi to nak nepride ja ty noze mam a pouzivam a sou super a ono se casem zbrousi kazde ostri a tady to podle me bude za hdne dlouho a hlavne sikovnej nozir to dokaze spravyt a jest jena otazka kcemu sou na cepeli ty prolisky dekuji https://www.nuz.cz/eshop/akcni-nabidka/classic-santoku-14-cm-kapesni-brousek-zdarma-detail
Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/10/2012
Příspěvky: 3,912
Na takovém noži nezůstavají potraviny tolik přilepené jako na kompletně plochém.
Pište mi prosím raději email než PM. Pro ty co jim nestačí kouzelné slovíčko, na PM nereaguju.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,734
brom>>>>....a jest jena otazka kcemu sou na cepeli ty prolisky dekuji .....Ako pise Meiming aby sa tolko nelepilo ,ale hlavne ked za par rokou dojjdes brusenim az po tie "vybrania" aby ta malo co sratWink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/16/2008
Příspěvky: 1,557
Jak se tady řešilo to "kování" u kuchyňáků,
pár jich teď brousím a tak sem to obrousil pryč, ať to nezavazí.
Doporučuju si to rozmyslet u nožů, který sou celokovový, nebo můžete dopadnout takhle Grin
Rukojeť je z plechu a je celá dutá.
Je to ten nůž druhej z vrchu. U těch dvou spodních je to plnej materiál.


Raďas vložil tyto přílohy:
IMG_20190511_111537.jpg.jpg
IMG_20190511_111452.jpg.jpg



K vítězství blbosti úplně vystačí zabedněnosti rádoby chytrých lidí !!!
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2015
Příspěvky: 174
Dnes jsem si udělal trochu radost. Když jsem minule vařil venku, všimnul jsem si, jakej mám už hnusnej futrál. Pak jsem si uvědomil, že ho mám od roku 1990. Takže dnes mapa wusthof, magnetická ochrana ostří a nová ocílka téže značky.Stejná jakou jsem měl mraky let. Ta si teď odpočine v domácí kuchyni.
Mimochodem asi příští měsíc si budu muset udělat ještě jednu radost, protože jsem se zamiloval do kudličky
https://www.wusthof.cz/kucharske-noze-solingen/classic-ikon-creme-nuz-kucharsky-23-cm
Držel jsem v ruce černej a bylo rozhodnuto.
Tak kvalitnímu vercajku zdar borci Happy


zlingo vložil tyto přílohy:
IMG_20190605_114907.jpg.jpg
IMG_20190605_114716.jpg.jpg

Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
Raďas napsal:
Jak se tady řešilo to "kování" u kuchyňáků,
pár jich teď brousím a tak sem to obrousil pryč, ať to nezavazí.
Doporučuju si to rozmyslet u nožů, který sou celokovový, nebo můžete dopadnout takhle Grin
Rukojeť je z plechu a je celá dutá.
Je to ten nůž druhej z vrchu. U těch dvou spodních je to plnej materiál.


Happy páni tak to čučim, to bych taky asi nečekal, dík za varování. Minule jsem brousil F.Dick a tam tento problém naštěstí nebyl. Taky jsem obrušoval páč mě to tam neskutečně s... Wink
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 7/15/2016
Příspěvky: 1,020
zlingo napsal:
Dnes jsem si udělal trochu radost. Když jsem minule vařil venku, všimnul jsem si, jakej mám už hnusnej futrál. Pak jsem si uvědomil, že ho mám od roku 1990. Takže dnes mapa wusthof, magnetická ochrana ostří a nová ocílka téže značky.Stejná jakou jsem měl mraky let. Ta si teď odpočine v domácí kuchyni.
Mimochodem asi příští měsíc si budu muset udělat ještě jednu radost, protože jsem se zamiloval do kudličky
https://www.wusthof.cz/kucharske-noze-solingen/classic-ikon-creme-nuz-kucharsky-23-cm
Držel jsem v ruce černej a bylo rozhodnuto.
Tak kvalitnímu vercajku zdar borci Happy


Mapa pěkná. Wink Taky jsem pokukoval po nějaké takové, moje futro je už taky letité. Trošku jsem urobnul u toho 5-tého nástroje z leva, nevadí ti tam trošku ta pata? Razz
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2015
Příspěvky: 174
No to víš že jo. Ale jak už jsem předeslal, brzy půjde do důchodu. Ještě tak dvě broušení a bude to mít za sebou.
Jinak jestli budeš kupovat takovouhle mapu, tak vem určitě i ochrany na ostří. Já mám jen jednu (právě na ten 23 kuchyňák) a hned jsem objednal zbytek. Zítra odjíždím vařit na soustředění a tak tam bude na ochranu prozatím všelicos.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 873
Dobry den ja mel todle pouzdro https://www.wusthof.cz/tasky-na-noze/taska-na-noze-rolovaci-bez-vybaveni-na-6-dilu-1 taky to ma uz za sebou tak sem hledal nahradu a nasel todle https://www.kds.cz/cz/produkt/kabela-na-kovane-noze.html a musim ric ze e fakt super prvni . A moc se mi tet liby tadle rada nozu https://www.wusthof.cz/epicure/ jen ta cena jinak mam tudle sadu a nemuzu si nani stezovat hezky den. Jo a nasel sem tudle starou vydlcku bydal dost zasla tak sem ji vzal brusnym papirem a tet bych chtel dodelt rucku poradite jak na to jo a mam tydle kovane noze a potrebovali by prebrousit a srovnat tu kovovou zastitu ale s citem je tu nekdo kdo by byl ochoten se toho ujmout jinak noze mam radu let a sou moc fajn dekuji a hezky den.


brom vložil tyto přílohy:
P1070431.JPG.jpg
P1070432.JPG.jpg


Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/20/2018
Příspěvky: 37
Zdravím. Mam možnosť kúpiť sadu nožov Samura, 9, 15 a 20cm čepeľ za 60 euro. Oceľ je aus8. Ma s tým niekto skúsenosti? Google toho moc nenašiel, zdá sa to byť taká európska replika na japonské nože s fazetkou.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 105
PavolG: I když to bude ta nejnižší řada, řekl bych že cena je celkem dobrá. Otázka je, jestli ti vyhovuje tvar japonských nožů. A nepočítej s tím, že to bude držet ostří jako tvrdé laminované nože s jádrem z VG-10 (a výše), ale zase to snese evropské zacházení a ocílka tomu neublíží.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,734
PavolG napsal:
Zdravím. Mam možnosť kúpiť sadu nožov Samura, 9, 15 a 20cm čepeľ za 60 euro. Oceľ je aus8. Ma s tým niekto skúsenosti? Google toho moc nenašiel, zdá sa to byť taká európska replika na japonské nože s fazetkou.

Ako pise martas38>> ocel nic moc ale tomu zotpoveda cena za 3 noze. Su to tieto za 40libier?
https://www.amazon.co.uk/Samura-Harakiri-Professional-Japanese-Kitchen/dp/B07CHLCHTQ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/11/2015
Příspěvky: 1
Caute,

chcel by som vas poprosit o nazor na tieto noze (cena / kvalita)
https://www.lidl-shop.cz/ECHTWERK-Sada-damascenskych-nozu/p100200308

https://www.echtwerk.com/category/kuechenmesser/damaszener/
Podla stranky vyrobcu je pouzita ocel VG10, HRC 60.
3 noze (kuchynsky, santoku, lupaci) za 1999 Kc (78 eur).

Ma zmysel sa nad tym vobec zamyslat? Ak ich porovnate s napr. Tescoma Azza alebo nejakymi podobnymi nozmi v tejto cenovej hladine? Islo by o noze na kazdodenne uzivanie v domacej kuchyni, ziadne specialne zaobchadzanie, ale ani ziadne prasarny. Vdaka.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,521
Mám podobné nože s VG1 - už leta a jsem spokojenej. Jen prodejci by už mohli přestat používat to zaklínadlo "damascénská ocel" - je to sendvič. VG10 je vylepšení VG1 a to je na úrovni - nemýlím-li se - 440C.
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Aktuálně


Účet pro dary pro Milana a Xaxu
2300513210 / 2010
více a QR zde
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris