ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Kuchyňské nože I. Možnosti
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2015
Příspěvky: 165
No to víš že jo. Ale jak už jsem předeslal, brzy půjde do důchodu. Ještě tak dvě broušení a bude to mít za sebou.
Jinak jestli budeš kupovat takovouhle mapu, tak vem určitě i ochrany na ostří. Já mám jen jednu (právě na ten 23 kuchyňák) a hned jsem objednal zbytek. Zítra odjíždím vařit na soustředění a tak tam bude na ochranu prozatím všelicos.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 9/28/2010
Příspěvky: 848
Dobry den ja mel todle pouzdro https://www.wusthof.cz/tasky-na-noze/taska-na-noze-rolovaci-bez-vybaveni-na-6-dilu-1 taky to ma uz za sebou tak sem hledal nahradu a nasel todle https://www.kds.cz/cz/produkt/kabela-na-kovane-noze.html a musim ric ze e fakt super prvni . A moc se mi tet liby tadle rada nozu https://www.wusthof.cz/epicure/ jen ta cena jinak mam tudle sadu a nemuzu si nani stezovat hezky den. Jo a nasel sem tudle starou vydlcku bydal dost zasla tak sem ji vzal brusnym papirem a tet bych chtel dodelt rucku poradite jak na to jo a mam tydle kovane noze a potrebovali by prebrousit a srovnat tu kovovou zastitu ale s citem je tu nekdo kdo by byl ochoten se toho ujmout jinak noze mam radu let a sou moc fajn dekuji a hezky den.


brom vložil tyto přílohy:
P1070431.JPG.jpg
P1070432.JPG.jpg


Jsem dyslektik. Mějte pochopení pro to, jak píšu. Děkuji
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 2/20/2018
Příspěvky: 37
Zdravím. Mam možnosť kúpiť sadu nožov Samura, 9, 15 a 20cm čepeľ za 60 euro. Oceľ je aus8. Ma s tým niekto skúsenosti? Google toho moc nenašiel, zdá sa to byť taká európska replika na japonské nože s fazetkou.
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 96
PavolG: I když to bude ta nejnižší řada, řekl bych že cena je celkem dobrá. Otázka je, jestli ti vyhovuje tvar japonských nožů. A nepočítej s tím, že to bude držet ostří jako tvrdé laminované nože s jádrem z VG-10 (a výše), ale zase to snese evropské zacházení a ocílka tomu neublíží.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,720
PavolG napsal:
Zdravím. Mam možnosť kúpiť sadu nožov Samura, 9, 15 a 20cm čepeľ za 60 euro. Oceľ je aus8. Ma s tým niekto skúsenosti? Google toho moc nenašiel, zdá sa to byť taká európska replika na japonské nože s fazetkou.

Ako pise martas38>> ocel nic moc ale tomu zotpoveda cena za 3 noze. Su to tieto za 40libier?
https://www.amazon.co.uk/Samura-Harakiri-Professional-Japanese-Kitchen/dp/B07CHLCHTQ
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/11/2015
Příspěvky: 1
Caute,

chcel by som vas poprosit o nazor na tieto noze (cena / kvalita)
https://www.lidl-shop.cz/ECHTWERK-Sada-damascenskych-nozu/p100200308

https://www.echtwerk.com/category/kuechenmesser/damaszener/
Podla stranky vyrobcu je pouzita ocel VG10, HRC 60.
3 noze (kuchynsky, santoku, lupaci) za 1999 Kc (78 eur).

Ma zmysel sa nad tym vobec zamyslat? Ak ich porovnate s napr. Tescoma Azza alebo nejakymi podobnymi nozmi v tejto cenovej hladine? Islo by o noze na kazdodenne uzivanie v domacej kuchyni, ziadne specialne zaobchadzanie, ale ani ziadne prasarny. Vdaka.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 11/2/2010
Příspěvky: 2,521
Mám podobné nože s VG1 - už leta a jsem spokojenej. Jen prodejci by už mohli přestat používat to zaklínadlo "damascénská ocel" - je to sendvič. VG10 je vylepšení VG1 a to je na úrovni - nemýlím-li se - 440C.
Posláno:
Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/26/2008
Příspěvky: 2,283
Tohle slouží v kuchyni mě:

Odshora dolů:

- Zwilling, který jsem dostal ke čtyřicátinám od bráchy a má diamantový prach na ostří. Mezi námi, je to pěkná blbost, musí se to brousit jednostranně a takový zázrak to není. Ale je doma, tak slouží.
- čínsko česká kooperace. Čepel z uhlíkového damašku mistr kovářský Chuang Kche Pcheng. Údajně to koval pro mě jako dárek. Ale podezírám ho, že mu zbyl kus damašku z výroby nějakého meče, bylo mu ho líto vyhodit a tak to překoval na kuchyňák. Laugh Nicméně, stejně jako dělá meče, udělal i tuhle čepel mistrovsky! Rukojeť v kombinaci G10+iroko má na svědomí Black. Kvalita zaručena, do ruky padne jak ulitý. Řeže jako blázen! Používám ho nejčastěji, je to takový univerzál.
- dvě bazarovky odkudsi ze Solingenu s uhlíkovými čepelemi, stáří odhadem tak 80 let. Krásný kudly, lehoučký a šikovný do ruky. Mám je rád! Happy
- tahle fialová bestie je z bůhví čeho, nicméně je dokonalá, pokud potřebuju nakrájet na plechu nebo na skle třeba koláč nebo pizzu. Tudíž má v kuchyni svoje nezastupitelné místo. Wink
- poslední je prcek na zeleninu neznámého původu i oceli, který jsem podědil po předchozím majiteli domku. Velice šikovná kudlička, která zvládá všechno co po ní vyžaduju. Kromě krájení chleba, na to je moc mrňavá. Happy

Zdenek


Sidney vložil tyto přílohy:
DSCF6130.JPG.jpg

Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/18/2018
Příspěvky: 144
Zdravím. Koupil jsem na Inter. kuchyňské nože (doma nemáme). Proste se mi to strašně líbilo. Byla to USA firma Carvel Hall, skončila 2000 r.. A prosím Vám, co je to střence za dřevo a i na ten blok???? A vůbec, Vy byste si to koupili s dopravou 830Kč ? DěkujiOk
P.S. Made in Taiwan...
https://www.sbazar.cz/bedriskabublakova/detail/83061767-kuchynske-noze


marcusio vložil tyto přílohy:
D84982DF_9CB3_4914_BC26_3FCD0B7DA4F5.jpeg.jpg
1B5D2904_D83E_4B81_9DC5_3004B3067479.jpeg.jpg
AAA8CB34_B201_422C_B9BA_0A60099E82C4.jpeg.jpg

RS
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 4/2/2011
Příspěvky: 676
Blok i střenky bych viděl na dubové dřevo.RS
Pište mi prosím raději email než PM.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/18/2018
Příspěvky: 144
Kéž by to byl dub! A a možná teak...díky za info!
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 12/16/2013
Příspěvky: 2,538
RS má recht,je to dub.
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 10/18/2018
Příspěvky: 144
Děkuji pánové za rady! Je to dub, jak říkáteHappy Protože jsem na Ebayj viděl další sady a na jednom byl na bloku vypáleno nápis TEAK (pod tím značka Carvel Hall atd..) Takže mám dub, super :) Díky
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/10/2011
Příspěvky: 311
Potrebuji udelat upgrade nozu, ktere doma pouzivame (vymenit soucasne KDS za neco lepsiho). Pokukoval jsem po nozich od POKa a chtel bych se mistnich vlastniku zeptat, jak jsou celkove spokojeni a jak jsou na tom noze s drzenim ostri? Pouzite ocele mi nic nerikaji. Konkretne jsem se dival na “typ VI”. Videl bych to na velky kucharsky, “santoku” (ma jej nekdo? Pokud ano, jak je s tvarem spokojen. Tvar ostri mi prijde trochu jiny nez u japonskych santoku), vykostovak a nejaky mensi. Nechci primo srovnani s KDS coz je sice blato, ale v radu desitek korun. Zaroven bych ale nerad, aby byl material velice podobny za nasobne vyssi cenu.
Pokukoval jsem take po nozich od Victorinoxu, EKA, ECHTWERK,...

Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 96
Mám od Poka jeden malý nožík typ II. Ocel je srovnatelná třeba s noži Victorinox s dřevěnými střenkami. Ostří to drží uspokojivě (nelze srovnávat např. s tvrdými japonci), dobře se brousí. Moc mně nevyhovuje ergonomie, tam je zmíněný Victorinox podstatně dál a z toho důvodu bych si už nic z řady II nekoupil (jiné typy jsem v ruce neměl). Každopádně poměr cena/výkon je u těchto nožů dobrý.
Posláno:
Začátečník
Skupiny: Člen
Připojený: 5/18/2011
Příspěvky: 13
A co třeba Opinel? Mám to jejich "santoku" a za ty peníze na to domácí žvýkání super ;)
Posláno:
Pozorovatel
Skupiny: Člen
Připojený: 5/16/2011
Příspěvky: 96
Ten Opinel vypadá hodně dobře. Přiznám se, že jejich zavíráky nejsou vůbec moje krevní skupina, ale tohle je moc hezký. Ono na to domácí žvýkání je dobrý skoro všechno, ocel nemá cenu moc řešit, důležitý je jak nůž padne do ruky, pokud chce člověk žvýkat trošku častěji. Jako hlavní bych viděl ergonomii, korozivzdornost a ten materiál bych řešil, pokud bych krájel 50kg masa denně.
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 2/27/2009
Příspěvky: 2,720
rainier wolfcastle napsal:
.................. KDS coz je sice blato, ......................



To by som netvrdil! Aspon nie vsetko s kds. Toto je rada za par korun, a je "muziky" ako u POKa sice ziadna dizajnova avyberova hytparada to neni ,ale z mojej masarskej praxe viem jednoznacne potvrdit , ze sa vyrovnaju (reznym vykonom) 2-3x tak drahym nozom

https://www.kds.cz/cz/katalog/frosthard.html

https://www.kds.cz/cz/produkt/kabela-s-reznickymi-nozi-frosthard-zelena.html
Posláno:
Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 1/29/2014
Příspěvky: 294
KDS Frosthard mám v kuchyni a nedám na ně dopustit. Dobře nabrousím a vydrží klidně půl roku jen s údržbou na ocílce Happy A to se musím přiznat, že nemám nad vším kontrolu, takže mi často doma někdo potrestá nože na talíři apod. Objektivně uznávám že jsou kvalitnější nože (třeba japonce mám rád), ale za ty prachy KDS Ok
Posláno:

Pokročilý
Skupiny: Člen
Připojený: 6/10/2011
Příspěvky: 311
Kds- jasny to vim, ale z Frosthardu delaj (nevim proc) jen reznicke. Ted nedavno zacaly frosthardy delat opet i Mikovaci

Opinel- nebite jaky sandvik pouzivaji (predpokladam 12ku). Akorat ta rucka to je neco otresneho

POK- takze jej doporucujete?
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete editovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete vytvořit anketu v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v průzkumech v tomto fóru.

RSS - hlavní fórum : RSS

  
Reklama
Terms Of Use | Privacy Statement | Copyright 2006 by Milan Pokorný | Připomínky: support@knife.cz Souhlas s nastavením osobních údajů Powered by Progris