ZAREGISTROVAT   |  PŘIHLÁSIT   |
PROHLEDAT
Fórum
Spyderco - Para military Možnosti
Posláno:

Štamgast
Skupiny: Člen
Připojený: 5/31/2005
Automaticky založená diskuze k recenzi Spyderco - Para military
Posláno:
Štamgast
Připojený: 11/3/2004
tak vidis, povedlo seWink

pekna subjektivni recenze, coz ale rozhodne neni na skodu...

t.
Posláno:
Štamgast
Připojený: 1/1/2000
pekna recenziaWink
ak mas digital, mohol si nafotit par realnych obrazkov..Happy
Posláno:

Štamgast
Digitál mám, nafotím, jen co ho manželka přivezeWink
Posláno:

Štamgast
Připojený: 1/5/2005
poutník napsal:
Digitál mám, nafotím, jen co ho manželka přivezeWink
nafot hlavne poistku detailne
Posláno:

Štamgast
Takže slíbené fotky, ale je to pakárna. Není na to kromě polarizačního filtru nějaký fígl?
Posláno:

Štamgast
A zprava...
Posláno:

Štamgast
A pojistka...
Posláno:

Štamgast
A ze zhora...
Posláno:

Štamgast
Vážení zkušení brusiči, vyjádřete se prosím...

Dneska jsem ho poprvé brousil a mám několik (zpočátku dost nepříjemných) postřehů.
Zřejmě jsem někde klepnul a měl jsem zoubek na ostří. Začal jsem tím, že jsem srovnal ostří nejhrubším DMT (černý). Nůž jsem upnul do klemy (Lansky) a začal brousit na nejmenší úhel (píšou tam 17). Přesto ten úhel byl ještě velký, tak jsem si řekl, že ho srazím a udělal jsem si nový ostří (tu 17). Při broušení se mi ale začalo vylamovat ostří, což mě dost vyplašilo. Tak jsem vyndal z vodítka ten černej kámen a opravdu hrubou silou jsem to ostří sjel. Pak jsem ho znova srovnal a pokračoval modrým a červeným a zeleným a na kůži a ... Výsledek super, chlupy od ostří zrovna odskakujou, ale to vylamování mě fakt vyplašilo!!!Jinak jsem měl strach z upnutí toho klínu, ale chválím klemu Lansky, má na koncích takový žlábky, bylo to bez problému. Bylo cítit,jak ten tvrdej matroš si s tím diamantem rozumí, brousilo se to mnohem líp, než třeba 440A (o blátíčkách nemluvě). Nůž je super a samotný broušení fakt v pohodě, ten tvar je prostě předurčenej k řezání.

Resumé: Co mě teda zajímá je prosím Vás zkušenost s tím vylamováním!!!
Posláno:
Začátečník
Připojený: 11/7/2010
Jak jsi psal, že jsi rád, že sis nevybral zubaté ostří, tak se ti divím. Já si svůj první značkový nůž - Enduru 4 koupil s celozubatým ostřím a nelituju. Tužky se s tím ořezávají bez problémů, zkoušel jsem i zahrocovat klacek a taky to šlo pěkně. A zoubky ti můžou pomoct s řezáním spousty věcí, se kterými si hladké ostří neporadí (prý se s tím dají řezat i ocelová lana, sice to rychle zničí ostří, ale v nouzové situaci bys na to moc nehleděl). Je taky mnohem lepší při sebeobraně - už jen kvůli tomu že zoubky naženou útočníkovi strach a on si to třeba rozmyslí. A co se týče broušení - prý to jde skvěle na keramických brouscích od jan03 - kulatý s průměrem 120 mm na širší zoubky a triangl na ty úzké. Určitě bys byl se zubatým ostřím spokojený minimálně tak jako s hladkýmHappy
Posláno:

Štamgast
Připojený: 8/21/2007
tomu hovorim "oprasit vlakno" Laugh
"Treat the wilderness with respect: carry in only what you can carry out; leave only footprints, take only pictures"
Uživatelé v tomto tématu
Guest

Přechod na fórum